כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(13) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1011) "

הדיירים: זוג + 3
המיקום: כפר סבא
השטח: 230 מ"ר
עיצוב פנים והום סטיילינג: לימור נג'מה

תקופת הקורונה דחפה את המעצבת לימור נג'מה להרחיב את המטבח בביתה, אך מהר מאד היא מצאה את עצמה מובילה תהליך שיפוץ מקיף שכלל טיפול במרבית החללים בבית. בין היתר שופצו הסלון, פינת האוכל, חדרי הרחצה וכן קומת החדרים. הסגנון שנבחר לבית הוא כפרי אורבני, ואחד הדגשים החשובים היה לתכנן כמה שיותר מקומות אחסון.
"הבית מייצג נאמנה את האג'נדה העיצובית שלי", מספרת לימור. "הוא הפרויקט הכי חשוף שלי, ומהווה מעין מסע אישי ומשפחתי".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/1-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/2-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(994) "

הבית המדובר הוא מבנה דו-משפחתי בן עשר שנים, הנפרש על פני שלוש שנים. מיד עם הכניסה אליו מבחינים בארון קיר שנבנה בהזמנה אישית, ומשמש לאחסון חפצים יומיומיים כמו תיקים ונעליים. מכאן ממשיכים אל החלל הציבורי, שכולל את המטבח, הסלון ופינת האוכל.

כיוון שמדובר במשפחה שאוהבת לבשל, המטבח הוא חלל פעיל שבו בני הבית מעבירים חלק נכבד מהיום. במסגרת השיפוץ המקיף, המטבח הורחב על חשבון שירותי האורחים, וכעת הוא כולל חצי אי שמשמש לארוחות קלות. המטבח החדש נבנה בקונספט של ביסטרו כפרי-תעשייתי, ושולבו בו ארונות בגוון אבן, פרזול פליז, אלמנטים מבטון ואריחים מצוירים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/3-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/4-17.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(1160) "

המשפחה אוהבת לא רק לבשל אלא גם לארח, ולכן הוחלט לנצל את השיפוץ המקיף כדי לתכנן חלל ציבורי פתוח ונעים. חלק מהקירות בחלל זה חופו בבריקים אותנטיים בגוונים חמים, שמשתלבים היטב עם פרקט האלון שמחפה את הרצפה. הסלון עוצב בסגנון כפרי, ובכך גם הוא ממשיך את הקו החם שמאפיין את המרחב. מלבד הסלון, תוכננה פינת ישיבה נוספת שמתאימה למפגשים אינטימיים יותר או למנוחה. פינה זו כוללת מספר מקומות ישיבה מפנקים, וגם מגירות אחסון שימושיות.

את החלל הציבורי חותמת פינת האוכל, שמרוהטת בשולחן עץ עגול שסביבו פזורים כיסאות שחורים בדגמים שונים. לצד פינת האוכל הוצבה שידה כפרית גדולה שבה מאוחסנים כלי אירוח ומפות. להשלמת המראה, נתלה מעל לשולחן אהיל עץ גדול ומרשים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/5-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/6-18.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(72) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/7-17-e1615971612522.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(981) "

במסגרת השיפוץ המקיף, טופלה גם הקומה העליונה של הבית שבה נמצאים החדרים. חדר ההורים עוצב מחדש, וכעת הוא נהנה ממראה כפרי-עכשווי. בנוסף, תוכנן בו ארון קיר בהיר שמעניק מקומות אחסון רבים, אך לא חונק את החדר. האמבטיה של ההורים ממשיכה הקו הכפרי של החדר, הודות לריצוף האתני ששולב בה, ולאריחי הסאבווי שמחפים את קירותיה.

חדר הרחצה של הילדים עוצב גם הוא מחדש. האמבטיה שהייתה שם במקור הוחלפה במקלחון מרווח, וגם הוחלפו הריצוף וחיפויי הקירות. חדר הרחצה מרוצף עכשיו במרצפות טרצו, הקירות מחופים באריחים לבנים, והתקרה צבועה בגוון תכלת שתואם את צבע הנגרות.

" ["image"]=> string(72) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/8-17-e1615971592994.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/9-14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(58) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/10-13.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(930) "

השיפוץ המקיף לא פסח על חדרי השינה של הילדים. החדר של הבת הגדולה עוצב בשיתוף איתה. בהתאם לרצונה, הוא נצבע בגוונים בהירים, ועל אחד הקירות נתלה לוח השראה עליו היא יכולה לתלות פריטים מתחלפים בהתאם למצב רוחה ולתחומי העניין שלה.
החדר של הילד עוצב בקונספט של בעלי חיים. אחד הקירות שם נצבע בתכלת, ועליו הודבקו מדבקות קיר של עצים וחיות. בנוסף, הוחלפה מיטת היחיד שהייתה במקור במיטה וחצי, וגם הוצב בחדר שולחן כתיבה. מלבד חדרי השינה, תוכנן גם אזור משחקים, שכולל פינת ישיבה וארון מרווח שבו אפשר לאחסן את כל הצעצועים.

 

" ["image"]=> string(58) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/11-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(58) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/12-10.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/03/13-3.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

בתים משופצים  //  מהרחבת מטבח לשיפוץ מקיף

מהרחבת מטבח לשיפוץ מקיף

המעצבת רק רצתה להרחיב מעט את המטבח בביתה הפרטי, אך משם גלשה לשיפוץ מקיף שלא זנח אף חלל בבית

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: קרין רבנה


הדיירים: זוג + 3
המיקום: כפר סבא
השטח: 230 מ"ר
עיצוב פנים והום סטיילינג: לימור נג'מה

תקופת הקורונה דחפה את המעצבת לימור נג'מה להרחיב את המטבח בביתה, אך מהר מאד היא מצאה את עצמה מובילה תהליך שיפוץ מקיף שכלל טיפול במרבית החללים בבית. בין היתר שופצו הסלון, פינת האוכל, חדרי הרחצה וכן קומת החדרים. הסגנון שנבחר לבית הוא כפרי אורבני, ואחד הדגשים החשובים היה לתכנן כמה שיותר מקומות אחסון.
"הבית מייצג נאמנה את האג'נדה העיצובית שלי", מספרת לימור. "הוא הפרויקט הכי חשוף שלי, ומהווה מעין מסע אישי ומשפחתי".

הבית המדובר הוא מבנה דו-משפחתי בן עשר שנים, הנפרש על פני שלוש שנים. מיד עם הכניסה אליו מבחינים בארון קיר שנבנה בהזמנה אישית, ומשמש לאחסון חפצים יומיומיים כמו תיקים ונעליים. מכאן ממשיכים אל החלל הציבורי, שכולל את המטבח, הסלון ופינת האוכל.

כיוון שמדובר במשפחה שאוהבת לבשל, המטבח הוא חלל פעיל שבו בני הבית מעבירים חלק נכבד מהיום. במסגרת השיפוץ המקיף, המטבח הורחב על חשבון שירותי האורחים, וכעת הוא כולל חצי אי שמשמש לארוחות קלות. המטבח החדש נבנה בקונספט של ביסטרו כפרי-תעשייתי, ושולבו בו ארונות בגוון אבן, פרזול פליז, אלמנטים מבטון ואריחים מצוירים.

המשפחה אוהבת לא רק לבשל אלא גם לארח, ולכן הוחלט לנצל את השיפוץ המקיף כדי לתכנן חלל ציבורי פתוח ונעים. חלק מהקירות בחלל זה חופו בבריקים אותנטיים בגוונים חמים, שמשתלבים היטב עם פרקט האלון שמחפה את הרצפה. הסלון עוצב בסגנון כפרי, ובכך גם הוא ממשיך את הקו החם שמאפיין את המרחב. מלבד הסלון, תוכננה פינת ישיבה נוספת שמתאימה למפגשים אינטימיים יותר או למנוחה. פינה זו כוללת מספר מקומות ישיבה מפנקים, וגם מגירות אחסון שימושיות.

את החלל הציבורי חותמת פינת האוכל, שמרוהטת בשולחן עץ עגול שסביבו פזורים כיסאות שחורים בדגמים שונים. לצד פינת האוכל הוצבה שידה כפרית גדולה שבה מאוחסנים כלי אירוח ומפות. להשלמת המראה, נתלה מעל לשולחן אהיל עץ גדול ומרשים.

במסגרת השיפוץ המקיף, טופלה גם הקומה העליונה של הבית שבה נמצאים החדרים. חדר ההורים עוצב מחדש, וכעת הוא נהנה ממראה כפרי-עכשווי. בנוסף, תוכנן בו ארון קיר בהיר שמעניק מקומות אחסון רבים, אך לא חונק את החדר. האמבטיה של ההורים ממשיכה הקו הכפרי של החדר, הודות לריצוף האתני ששולב בה, ולאריחי הסאבווי שמחפים את קירותיה.

חדר הרחצה של הילדים עוצב גם הוא מחדש. האמבטיה שהייתה שם במקור הוחלפה במקלחון מרווח, וגם הוחלפו הריצוף וחיפויי הקירות. חדר הרחצה מרוצף עכשיו במרצפות טרצו, הקירות מחופים באריחים לבנים, והתקרה צבועה בגוון תכלת שתואם את צבע הנגרות.

השיפוץ המקיף לא פסח על חדרי השינה של הילדים. החדר של הבת הגדולה עוצב בשיתוף איתה. בהתאם לרצונה, הוא נצבע בגוונים בהירים, ועל אחד הקירות נתלה לוח השראה עליו היא יכולה לתלות פריטים מתחלפים בהתאם למצב רוחה ולתחומי העניין שלה.
החדר של הילד עוצב בקונספט של בעלי חיים. אחד הקירות שם נצבע בתכלת, ועליו הודבקו מדבקות קיר של עצים וחיות. בנוסף, הוחלפה מיטת היחיד שהייתה במקור במיטה וחצי, וגם הוצב בחדר שולחן כתיבה. מלבד חדרי השינה, תוכנן גם אזור משחקים, שכולל פינת ישיבה וארון מרווח שבו אפשר לאחסן את כל הצעצועים.

 

עוד בנושא

בתים משופצים

לשפץ או לעבור? ההחלטה שחסכה הרבה כסף


הדיירים התלבטו אם לשפץ או לעבור דירה, ובזכות המעצבת בחרו באופציה הראשונה וחסכו כשלושה רבעים מעלות המעבר הצפויה

בתים משופצים

בין הסגרים: תהליך שיפוץ מאתגר במיוחד


תהליך שיפוץ דירה הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשלפתע פורצת מגיפה עולמית האתגר בהחלט עולה מדרגה

בתים משופצים

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה


הדיירים רכשו דירה יד שנייה מוזנחת, אך האמינו שעם תכנון נכון הם יצליחו להפוך אותה לנוחה ומעוצבת. הצצה לשיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

מהרחבת מטבח לשיפוץ מקיף


המעצבת רק רצתה להרחיב מעט את המטבח בביתה הפרטי, אך משם גלשה לשיפוץ מקיף שלא זנח אף חלל בבית

תגובות

בית כייפי שגורם לך לרצות לגור בו.

כתיבת תגובה