כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  מותאמת לדיירים: שיפוץ בדירה תל אביבית קטנה

מותאמת לדיירים: שיפוץ בדירה תל אביבית קטנה

דלתות הזזה בין חדרים, טלויזיה על כן ציור נייד וארונות משותפים: ככה מתאימים בית תל אביבי קטן למשפחה שמתרחבת

מאת: לירון מילשטיין צילום:


  

 
הסיפור של הדירה שלפנינו הוא גם סיפור אקטואלי, שרלוונטי לימי הקיץ והמחאה המתחדשת ברחובות בטענות על יוקר המחיה ועל חוסר האפשרות של צעירים לקנות דירות. בעלי הדירה, זוג עם שני ילדים בני 10 ו-12, רצו לרכוש להם דירה חדשה ומרווחת, שמתאימה לגודל המשפחה, אבל מחיר של דירה כזו לעומת עלות שיפוץ החלל הקיים בו הם גרים, הכריע לטובת השיטה השנייה. לצורך התכנון המחודש פנו השניים לאדריכל יובל הורוביץ וביחד הפכו את השטח הקיים לדירה מרווחת, כזו שמתאימה לחיים משותפים של ארבעה אנשים. 
 
עוד דירות בתל אביב:
 
רוצים סיבוב מהיר בדירה? דפדפו בין התמונות:
 
במקור הייתה הדירה מחולקת לחדר שינה קטן וחשוך להורים וחדר שינה משותף לשני הילדים כשהכניסה אליה הייתה מאוד חשוכה וכללה חלל ציבורי מאוד מצומצם. אז איך הופכים דירת 70 מ"ר לדירה מרווחת, מוארת ובעלת חללים לכל אחד מבני המשפחה? במקום דירת שני חדרים, הפכה הדירה לדירת שלושה חדרי שינה, וחלל מרכזי אחד שמכיל את הסלון והמטבח ביחד. על מנת לחלק אותה מחדש, נעשה שימוש בקירות מסך, מה שאיפשר הכנסת יותר אור לדירה. חדר האמבטיה וחדר השירותים אוחדו לחלל אחד כדי לנצל כמה שיותר את קירות המסך לשאר החללים. 
 
הדירה כולה מאופיינת בגוונים בהירים שיוצרים קווים נקיים וישרים של מעטפת הדירה. לתוכה, מוכנסים אלמנטים שמאזנים את הלבן ויוצרים חום, החל ממסגרות החלונות באלומיניום בגוון שחור ועד פרקט בצבע חום שיוצר קו אופקי ושונה מזה האנכי והבהיר. לבקשת המשפחה, עוצב המטבח בסגנון כפרי סטייל פרובנס, עם ארונות מטבח עשויים עץ וצבועים בירוק-פיסטוק ובשילוב דלתות זכוכית. כדי לפתוח את החלל המשותף של המטבח, הסלון ופינת האוכל עלה צורך להוריד את העמוד שניצב בסלון, אך לשם כך נדרשה התערבות מהנדס והוחלט על פתרון פשוט יותר: העמדת הטלוויזיה על כן ציור שמאפשר גם ניוד שלה ממקום למקום. 
 

קירות המסך יוצרים מסדרון יחיד בדירה, ומאפשרים לשמור על תחושת החלל המורחב
 

המטבח מנקודת המבט של הסלון: שילוב גופי תאורה המפזרים משחקי אור בחלל
 

ארון מטבח על קיר לבנים לבן: אחסון נוח עם אפשרויות שליפה נוחות
 

פינת האוכל משמרת את שילוב הלבן והחום 
 
הכניסה לחדר השינה של ההורים, שגודלו 10.25 מ"ר ונמצא בצמוד לסלון, בנויה מדלתות הזזה גבוהות למדי כשבפתיחתן גדל החלל במרחב המשותף, אבל סגירה שלהן יוצרת חדר אינטימי ומופרד בצורה יפה מהחלל הציבורי. 
 
חדרי שינה: לכל העסקים ובעלי המקצוע
דלתות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

פתוחה וסגורה. דלת ההזזה לחדר השינה
 

הטלוויזיה על כן הציור 
 
חדר הרחצה תוכנן כך שבראש ובראשונה יהיה פרקטי, והעובדה שהוא משמש ארבעה אנשים לא תהווה מגבלה. שני כיורים צמודים זה לזה חולקים מראה וארון כיור משותף ומאפשרים ליותר מאדם אחד לעשות בהם שימוש בו זמנית. אזור הרחצה עצמו מורכב מאמבטיית "פרי-סטנדינג" שמונחת על רצפת עץ שמסתירה את אדנית הניקוז.
 

צמד כיורים צמודים בחדר רחצה המאפשר התארגנות בו זמנית של כמה אנשים
 
חדרי השינה של הילדים, בגודל 8 ו-8.75 מ"ר, עוצבו באופן דומה וגם ממוקמים בסמיכות זה לזה כשההפרדה ביניהם נעשית באמצעות ארון דו צדדי שמנוצל מבחינת מדפים ונישות עבור כל חדר שינה בנפרד. בכל חדר מיטת יחיד, המשלבת מגירות אחסון למצעים, על מנת לנצל כמה שיותר אזורי אחסון בדירה. 
 

חדר השינה של הבת: חלל מואר היטב וריהוט עץ בצבע לבן מוסיף לחדר תחושת מרחב 
 

חדר השינה של הבן: ארון דו צדדי שמפריד את חדרי השינה של הילדים 
 
בצורה כזו יצרו חלוקת החדרים המחודשת ובחירת החומרים והגוונים דירה מרווחת ומוארת, כזו שמאפשרת לכל בני המשפחה תחושה של בית גדול וחם ומקום לארבעה אנשים שונים שרוצים לחיות יחד. 
 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

גם לחדרים מגיע: פרויקט תמ"א שהוביל לשיפוץ דירה מקיף


אחרי שהבניין עבר תהליך של תמ"א, החליט הדייר להשקיע גם בשיפוץ הדירה מבפנים. התוצאה: מרחב נעים ושקט עם הרבה מקום לספרים

בתים משופצים

להפיק את המקסימום: שיפוץ בית שעשה פלאים


סוויטת הורים מפנקת, מטבח מרווח וסלון ופינת אוכל שעושים חשק לארח – בואו לראות מה שיפוץ בית יכול לעשות

בתים משופצים

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

בתים משופצים

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

תגובות

כתיבת תגובה