כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  מזוג למשפחה: הצצה לבית מעוצב בעמק יזרעאל

מזוג למשפחה: הצצה לבית מעוצב בעמק יזרעאל

בית שעוצב במקור לזוג ללא ילדים, שינה לחלוטין את פניו כאשר עליית הגג תוכננה מחדש בתור "ממלכת ילדים", וקומת הכניסה גם היא הותאמה למצב החדש

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: עוזי פורת


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות
השטח: 200 מ"ר 
המקום: כפר יהושע
אדריכלות: הילה שילה
עיצוב פנים: עדי קליין ואייר שפירא "סטודיו דולו"


בעלי הבית ביקשו בקשה שהייתה כביכול פשוטה: לשנות את פנים הבית ללא היכר. והצדק היה לחלוטין עמם: הבית נבנה עבורם בתחילת חיי הזוגיות, לפני למעלה מעשור, אבל אז עברו השניים לבית זמני אחר בדרום הארץ ושם גם נולדו שלושת ילדיהם. הבית המקורי, מימי הזוגיות, חיכה לחזרתם לעמק יזרעאל – למושב בו גדל אב המשפחה ולעמק בו גדלה האם – אך כיוון שצרכיהם השתנו מהקצה לקצה, נדרש כעת תכנון מחדש של חללי הפנים והתאמת הבית עבור משפחה גדולה.


בניה ועבודות בעץ:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
מרפסות ועיצוב מרפסות: לכל העסקים ובעלי המקצוע



לאחר סקיצות, רבות נמצא הפתרון האמיתי לחלוקת הפנים בעזרת יצירת מהלך חדש של מדרגות לקומה השניה. העתקת חלל המדרגות יצר הפרדה ברורה בן החלל הציבורי (המטבח והסלון) ופינת המשפחה האינטימית. במטבח חוברו יחד פינת האוכל והאי, לאחר שבעלי הבית הגדירו שאינם רוצים פינת אוכל מיותמת בבית, אלא כזו שהינה חלק בלתי נפרד מהמטבח. ההבדל בגבהים בין אזור האי (שמשמש כמשטח עבודה) ופינת האוכל (המיועדת לאכילה כמובן) מאפשר לשבת בנוחות ולאכול (ולא על כסא בר). בנוסף לשולחן, אותו ביצע נגר הפרוייקט, מוסתרות הארכות אשר מוקמו בתוך הצד של האי.



מבט פנורמי אל המטבח והסלון




הסלון החדש



מבט אל המטבח




המטבח החדש




אי המטבח


מפינת המשפחה יש קשר עין ישיר לחלל המטבח והסלון, אשר מאפשר לילדים להיות בו בחופשיות ולהנות מזה שההורים בסביבה. כך מוגדר אזור צעצועים, מחשב ומשחק ברור בבית וממנו יציאה למרפסת ילדים. מעל פינת העבודה, נתלתה מנורה עליה הודבק בחיתוך אותיות של טפט, משפט אותו בחרו בני המשפחה.




חדר העבודה ופינת המשחקים


מפינת המשפחה יוצא מסדרון קטן (בו ממוקם חלל הכביסה של הבית בארון סמוי) המוביל לחדר ההורים, הממוקם באינטימיות בקומה התחתונה. החדר שטוף אור אודות לחלונות האורכיים שנפתחו בו והנגרות המלווה אותו, הכוללת דלת סמויה בארון קיר המובילה לחדר הרחצה, אשר צבועה בלבן ומשרה רוגע ונעימות. בחדר הרחצה של ההורים ספסל בנוי החודר מאזור המקלחון אל אזור הארון (ארון וכיור הרחצה מונחים עליו). בנוסף נבנתה נישת גבס אשר בתוכה טמון ארון שירות, המהווה חלק בלתי נפרד מהאחסון והאסטטיקה של חלל הרחצה.



חדר השינה




חדר הרחצה של ההורים



חדר הרחצה

בקצה חלל המדרגות נפתח חלון הזזה רחב ידיים, אשר משמש כמעבר למרפסת הקומה השניה ומכניס אור לכל החלל המרכזי של הבית, ובפרט לחדר המדרגות. משני צידי המדרגות קיבלו הקירות טיפול מיוחד: בעלייה קיר תמונות של בני במשפחה, ובירידה ממול נבנתה נישת גבס ובתוכה ספריה בגמר עץ אלון, אשר דומננטית מאוד במרכז הבית.
 


הספריה שמול המדרגות




חלל הכניסה למדרגות


בבית המקורי היתה קיימת עלית גג לא גמורה. קומה זו תוכננה מחדש כקומה השניה וכממלכה עבור הילדים, הכוללת חלוקת ל-3 חדרי שינה, חלל משפחה לילדים וחדר רחצה. השיפועים הנמוכים בגג נוצלו באופן מקסימלי כאזורי אחסון. חדר הבנות, שבעתיד מיועד לפיצול לשני חדרים, נבנה בשלב הראשוני כחדר אחד כדי שהבנות יכולו להנות ממחיה משותפת ומחדר גדול ומרווח.  בנוסף האזור המשופע ביותר בגג נוצל גם הוא על ידי הפיכתו לחלל רחצה אינטימי וממנו נפתחת דלת אל הבוידעם על הגג, בו נמצאים המזגנים והדודים.


סיור בעליית הגג:















תכנון הנגרות בבית כולו התבסס על פרטים נקיים ומודרנים (ידיות נסתרות בחזיתות הארונות) שקיבלה טוויסט כפרי בעזרת שילוב מסגרות עדינות (קנטים), צבעוניות פסטלית ושימוש באלון ארופאי כחומר גלם, כל אלו הרכבו ביחד את השפה הייחודית של הבית והופכים אותו לבית משפחתי וחם.


תכנון הגינה היווה חלק בלתי נפרד מתכנון הפתחים והחשיבה עליהם היתה בשיתוף פעולה עם מתכנן הגינה (כל החלונות בבית תוכננו מחדש בהתאם לתכנון הפנים) והרצון היה להכניס את הגינה לכל פינה בבית. כך תוכנן חלון "תמונה" קבוע מעל הספה בסלון. בנוסף תוכנן חלון רחב במיוחד ובמרכזו זכוכית קבועה המותאמת בגודלה לחלון התמונה שבסלון – שמלווה את המטבח. שני פתחי דלתות הזזה מובילים מהבית החוצה אל הגינה – אחד בקצה הסלון והשני מחדר המשפחה, שינהם מיצרים ביחד סרקולציה מושלמת בין הפנים והחוץ.




הבית מבחוץ




תוכניות קומת הכניסה לפני השיפוץ




תוכניות קומת הכניסה אחרי השיפוץ




תוכניות עליית הגג


רשימת ספקים:

מטבח – רגבה, 

מיזוג אוויר וחימום תת רצפתי – יובל בריק, קירור מגדל

גינון ופיתוח – בועז דרומי, יפה נוי

נגרות כללית (כולל אי ושולחן מטבח)– ארז אלקיים, נגר בכפר

קבלן ביצוע – באשם חאג'

מעקות – תומר שטרק, עץ או פלי

אזעקות – ערן אבטחה

חיפויים פרקט וכלים סניטרים – נגב קרמיקה

תאורה – קרני תכלת 

אלומיניום – פ.א כוכב


עוד דירות משופצות:

משפחה מתבגרת: דירה חיפאית במייקאובר מתבקש
נגיעות של טורקיז: עיצוב דירת רווקה ברמת אביב
לילה לבן: דירה משופצת בשדרות רוטשילד
הבלאגן לסל וחסל: סטיילינג לדירה משפחתית בהרצליה
מאחת יוצאות שתיים: הדירה שהפכה לשתי יחידות דיור

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה