כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(16308) "

בדומה לבתים אחרים משנות ה-80, גם הבית הזה בשרון בו אנו מבקרים הפעם אופיין לפני השיפוץ בחלונות קטנים, משקופים כהים ותקרת עץ כהה, שהעניקו למבנה חזות חשוכה, קודרת וסגורה. מכיוון שהמשפחה אוהבת מאוד לארח, היא רצתה לשוות לבית מראה יותר מזמין ועוטף, ועל כן פנתה לעזרתה של מעצבת הפנים שירי אביבי. האם היא עמדה במשימה? בואו לסיור בבית.

 

רוצים סיבוב מהיר בבית? דפדפו בתמונות

 

עוד בתים מעוצבים:

אחוזה מודרנית במרכז הארץ

הצצה לבית גלילי אמיתי

דירה קטנה ומשופצת בתל אביב

בית גדול מהחיים

  

לפני: הסלון החשוך

 

אחרי:  הסלון הגדול והמואר

 

כדי להכניס לבית את האור והחמימות שהיו כל כך חסרים בו, נערכו בבית שינויים נרחבים שנועדו ליצור בו חללים חדשים, רחבים ומוארים יותר. במסגרת שינויים אלו נהרסו עד יסוד ונבנו מחדש מרבית הקירות, מלבד אלו שמחזיקים את התקרה, הורחבו הוויטרינות ליציאה לגינה בצד הקדמי והאחורי שלה וכן הוגדלו החלונות הקיימים ונוספו חדשים. אל הבית הוכנסו אלמנטים של טבע, זאת באמצעות משחק עם סקאלת צבעי שמנת בשילוב עם גווני הירוק ונגיעות של צבעים חמים כגון כתום וחום. את החמימות בבית מעניק דווקא השימוש בחומרים טבעיים בלבד כדוגמת אבן חלילה ווסטנית ועץ אלון טבעי, שמורגש ברחבי הבית כולו, הן בריהוט והן בריצוף.
 
 
החלונות הוגדלו כדי להכניס פנימה אור טבעי
 
במבנה המקורי אל מול דלת הכניסה ניצב גרם המדרגות המוביל אל הקומה העליונה שבה מצויים חדרי השינה. המדרגות הוצאו ממקומן והוזזו אל עבר פינה פנימית יותר של הבית, דבר ששינה את סידור הדברים (הסינטקס) בתוך המבנה לחלוטין. צעד זה נועד לשרת את רצונם של דיירי הבית בחלל מבואה גדול יותר וכן ליצירת הפרדה מוחלטת בין הפרטי לציבורי, באופן שבו לאורחים המגיעים אל הבית לא תהיה גישה לאזור המגורים שבקומה השנייה.
 
המדרגות הוזזו מהמקום המקורי שלהן
 
השיפוץ במטבח נעשה בכדי לתת לו תחושה של חמימות ופרקטיות כאחד, על כן נכלל בו ריהוט מעץ אלון בגימור מט משי שמכיל הרבה מקום אחסון בתוכו. האי במטבח, שמשמש בעצם כלב ליבו של הבית, הוצב על גלגלים, בכדי שניתן יהיה להזיזו כשבאים אורחים ולפתוח שולחן גדול מפינת האוכל ועד המטבח. כמו אלמנטים אחרים במטבח, גם בבחירת האי היה חשוב מקום האחסון, מכיוון שהוא נועד להיות מקום מושבם של כל כלי הבישול של המשפחה.
 
 
לפני: מטבח חשוך, רצפה כהה, ארונות חומים
 
אחרי: ארונות בהירים והרבה אור
 
בדומה ליתר הבית, הצבע העיקרי שמאפיין את המטבח הינו השמנת, וזריקת הצבע היחידה בו ניתנת באמצעות שימוש במספר אריחי קרמיקה בגוון כתום המעוטרים בציורי דגים, שנעשו בעבודת יד על ידי קרמיקאית מקומית, ומשולבים יחד עם צבעי השמנת הטבעיים השולטים בו.
 
הסלון היווה את האתגר הכי גדול מבחינת המעצבת, בשל העובדה כי הוא מצוי במפלס הנמוך מיתר הבית ב-30 סנטימטר ומובילות אליו שתי מדרגות קטנות, אשר יצרו בו תחושה של חדר נפרד וצר. בכדי להגדיל את המרחב, הוארכו המדרגות, כך שיקיפו את הסלון כולו. מכיוון שהסלון לא מרווח, הריהוט שנכלל בו היה צריך להכיל כמה שיותר מקום אחסון ולתפוס כמה שפחות מקום. למשל, נבנה קיר פרי-סטנדינג שעומד בפני עצמו ולא נשען על שום דבר, שמצדו האחד יחידת אחסון בנגרות אומן ומצדו השני עבודת גבס המשמשת להצבת מכשירי האודיו ווידאו.
 
 
הקיר שמפריד בין החללים ובתוכו הטלוויזיה
 

רוצים גם בית מעוצב?

תאורה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

סלונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 
החיבור לטבע שמהדהד בבית כולו, מורגש בעיקר בסלון, באמצעות שימוש בצבעים חמים, שבאים לידי ביטוי בספות שנתפרו במיוחד מעורות בגוון חום קוניאק שיובאו ממפעל באיטליה, שטיח אדום עם עיטור פרחוני וספה בגוון שמנת עם עיטורי פרחים בכתום וירוק. על הקיר בסלון נתלה אחד מציוריה של אומנית מקומית שצוירו על פי תמונות מהגינה הפרטית של הבית, שצולמו לאחר השיפוץ.
 
אחד האזורים שעברו את השיפוץ המאסיבי ביותר הוא ללא ספק הגינה, תוך כדי עשיית הפרדה מוחלטת בין החצר הקדמית לאחורית. בחצר הקדמית נשתלה צמחייה ארצישראלית הכוללת שיחים שונים וצמחי תבלין, ובמרכזה פינת ישיבה קטנה ואינטימית המונחת על משטח מרוצף באבני מדרך.
 
בחצר האחורית שנועדה לאירוח המוני, נבנה דק מעץ אלון באורך 4 מטר, ועליו הונחו דלפק וכסאות בר. בחצר עצמה ניתן למצוא משטח דק נוסף עליו ניצבים שולחן מעץ קווילה ופינת הסבה נמוכה וכן ספסל הבנוי מדק לאורך כל הקיר האחורי של החצר בשילוב תאורה נסתרת ומחופה במזרנים שנתפרו בהתאם למידות הספסל. כמו כן, ישנה בגינה האחורית מדשאה גדולה עם מטבח חיצוני הכולל מקום אחסון למזון, ברביקיו על גחלים וכיור.
 
הדק החדש ורחב הידיים
 
רוצים גם לשפץ את הגינה ולשים דק? הכנסו לפורום בניה בעץ
 
חדרי הרחצה טופלו בצורה דקדקנית בכדי שתורגש בהם תחושה של מרווח וניקיון. בשונה מכל שאר חדרי הבית, הצבע השולט בהם הוא דווקא הלבן, שניתן לחזות בו בריצוף של בריקים גדולים. הנגיעה היחידה בצבע הינה כתם של פסיפס ירוק מזכוכית שחוזר על עצמו בשלושת חדרי הרחצה. על משטח עץ האלון הטבעי שבחדר הרחצה מונחת קערה מזכוכית חלבית המשמשת ככיור. חריטות הארון נעשו בצביעה אטומה בצבע לבן בגמר מט.
 
קערה מיוחדת במקום הכיור המסורתי
 
התאורה בבית נוצרה כולה משני חומרים עיקריים: זכוכית ומתכת, אשר השילוב ביניהם מעניק הרבה אור וניקיון. בתוך הבית הוכנסו מגוון גופי תאורה בצורות שונות – צילינדרים, קונוסים וכדורים העשויים מזכוכית ולצדם פרופילים של מתכת אלומיניום צבועים בשמנת.
 
לאחר הסיור בבית אפשר לקבוע שהשילוב בין אלמנטים טבעיים והצורך להגדיל את מרחב המחיה, הוא לא משימה בלתי אפשרית. להשגת המטרה יסייע שימוש בצבעי יסוד, לצד גוונים חמים שנעים על סקאלת הכתום-חום-אדום, ושינויים במבנה הארכיטקטוני של הבית כדוגמת הגדלת חלונות וויטרינות, כך שיעניקו לו תחושה מרווחת יותר. 
 

עוד בתים מעוצבים:

אחוזה מודרנית במרכז הארץ

הצצה לבית גלילי אמיתי

דירה קטנה ומשופצת בתל אביב

בית גדול מהחיים

 
 

 

" ["image"]=> string(138) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בשרון/IMG_0714-234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(138) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בשרון/IMG_0714-403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  מחושך לאור: בית בשרון שעבר שיפוץ מאסיבי

מחושך לאור: בית בשרון שעבר שיפוץ מאסיבי

הצצה לבית שהיה במקור מאוד כהה וחשוך, אבל עבר שיפוץ רציני והפך למואר, רחב ידיים ומזמין

מאת: טל אברמוביץ' צילום:


בדומה לבתים אחרים משנות ה-80, גם הבית הזה בשרון בו אנו מבקרים הפעם אופיין לפני השיפוץ בחלונות קטנים, משקופים כהים ותקרת עץ כהה, שהעניקו למבנה חזות חשוכה, קודרת וסגורה. מכיוון שהמשפחה אוהבת מאוד לארח, היא רצתה לשוות לבית מראה יותר מזמין ועוטף, ועל כן פנתה לעזרתה של מעצבת הפנים שירי אביבי. האם היא עמדה במשימה? בואו לסיור בבית.

 

רוצים סיבוב מהיר בבית? דפדפו בתמונות

 

עוד בתים מעוצבים:

אחוזה מודרנית במרכז הארץ

הצצה לבית גלילי אמיתי

דירה קטנה ומשופצת בתל אביב

בית גדול מהחיים

  

לפני: הסלון החשוך

 

אחרי:  הסלון הגדול והמואר

 

כדי להכניס לבית את האור והחמימות שהיו כל כך חסרים בו, נערכו בבית שינויים נרחבים שנועדו ליצור בו חללים חדשים, רחבים ומוארים יותר. במסגרת שינויים אלו נהרסו עד יסוד ונבנו מחדש מרבית הקירות, מלבד אלו שמחזיקים את התקרה, הורחבו הוויטרינות ליציאה לגינה בצד הקדמי והאחורי שלה וכן הוגדלו החלונות הקיימים ונוספו חדשים. אל הבית הוכנסו אלמנטים של טבע, זאת באמצעות משחק עם סקאלת צבעי שמנת בשילוב עם גווני הירוק ונגיעות של צבעים חמים כגון כתום וחום. את החמימות בבית מעניק דווקא השימוש בחומרים טבעיים בלבד כדוגמת אבן חלילה ווסטנית ועץ אלון טבעי, שמורגש ברחבי הבית כולו, הן בריהוט והן בריצוף.
 
 
החלונות הוגדלו כדי להכניס פנימה אור טבעי
 
במבנה המקורי אל מול דלת הכניסה ניצב גרם המדרגות המוביל אל הקומה העליונה שבה מצויים חדרי השינה. המדרגות הוצאו ממקומן והוזזו אל עבר פינה פנימית יותר של הבית, דבר ששינה את סידור הדברים (הסינטקס) בתוך המבנה לחלוטין. צעד זה נועד לשרת את רצונם של דיירי הבית בחלל מבואה גדול יותר וכן ליצירת הפרדה מוחלטת בין הפרטי לציבורי, באופן שבו לאורחים המגיעים אל הבית לא תהיה גישה לאזור המגורים שבקומה השנייה.
 
המדרגות הוזזו מהמקום המקורי שלהן
 
השיפוץ במטבח נעשה בכדי לתת לו תחושה של חמימות ופרקטיות כאחד, על כן נכלל בו ריהוט מעץ אלון בגימור מט משי שמכיל הרבה מקום אחסון בתוכו. האי במטבח, שמשמש בעצם כלב ליבו של הבית, הוצב על גלגלים, בכדי שניתן יהיה להזיזו כשבאים אורחים ולפתוח שולחן גדול מפינת האוכל ועד המטבח. כמו אלמנטים אחרים במטבח, גם בבחירת האי היה חשוב מקום האחסון, מכיוון שהוא נועד להיות מקום מושבם של כל כלי הבישול של המשפחה.
 
 
לפני: מטבח חשוך, רצפה כהה, ארונות חומים
 
אחרי: ארונות בהירים והרבה אור
 
בדומה ליתר הבית, הצבע העיקרי שמאפיין את המטבח הינו השמנת, וזריקת הצבע היחידה בו ניתנת באמצעות שימוש במספר אריחי קרמיקה בגוון כתום המעוטרים בציורי דגים, שנעשו בעבודת יד על ידי קרמיקאית מקומית, ומשולבים יחד עם צבעי השמנת הטבעיים השולטים בו.
 
הסלון היווה את האתגר הכי גדול מבחינת המעצבת, בשל העובדה כי הוא מצוי במפלס הנמוך מיתר הבית ב-30 סנטימטר ומובילות אליו שתי מדרגות קטנות, אשר יצרו בו תחושה של חדר נפרד וצר. בכדי להגדיל את המרחב, הוארכו המדרגות, כך שיקיפו את הסלון כולו. מכיוון שהסלון לא מרווח, הריהוט שנכלל בו היה צריך להכיל כמה שיותר מקום אחסון ולתפוס כמה שפחות מקום. למשל, נבנה קיר פרי-סטנדינג שעומד בפני עצמו ולא נשען על שום דבר, שמצדו האחד יחידת אחסון בנגרות אומן ומצדו השני עבודת גבס המשמשת להצבת מכשירי האודיו ווידאו.
 
 
הקיר שמפריד בין החללים ובתוכו הטלוויזיה
 

רוצים גם בית מעוצב?

תאורה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

סלונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 
החיבור לטבע שמהדהד בבית כולו, מורגש בעיקר בסלון, באמצעות שימוש בצבעים חמים, שבאים לידי ביטוי בספות שנתפרו במיוחד מעורות בגוון חום קוניאק שיובאו ממפעל באיטליה, שטיח אדום עם עיטור פרחוני וספה בגוון שמנת עם עיטורי פרחים בכתום וירוק. על הקיר בסלון נתלה אחד מציוריה של אומנית מקומית שצוירו על פי תמונות מהגינה הפרטית של הבית, שצולמו לאחר השיפוץ.
 
אחד האזורים שעברו את השיפוץ המאסיבי ביותר הוא ללא ספק הגינה, תוך כדי עשיית הפרדה מוחלטת בין החצר הקדמית לאחורית. בחצר הקדמית נשתלה צמחייה ארצישראלית הכוללת שיחים שונים וצמחי תבלין, ובמרכזה פינת ישיבה קטנה ואינטימית המונחת על משטח מרוצף באבני מדרך.
 
בחצר האחורית שנועדה לאירוח המוני, נבנה דק מעץ אלון באורך 4 מטר, ועליו הונחו דלפק וכסאות בר. בחצר עצמה ניתן למצוא משטח דק נוסף עליו ניצבים שולחן מעץ קווילה ופינת הסבה נמוכה וכן ספסל הבנוי מדק לאורך כל הקיר האחורי של החצר בשילוב תאורה נסתרת ומחופה במזרנים שנתפרו בהתאם למידות הספסל. כמו כן, ישנה בגינה האחורית מדשאה גדולה עם מטבח חיצוני הכולל מקום אחסון למזון, ברביקיו על גחלים וכיור.
 
הדק החדש ורחב הידיים
 
רוצים גם לשפץ את הגינה ולשים דק? הכנסו לפורום בניה בעץ
 
חדרי הרחצה טופלו בצורה דקדקנית בכדי שתורגש בהם תחושה של מרווח וניקיון. בשונה מכל שאר חדרי הבית, הצבע השולט בהם הוא דווקא הלבן, שניתן לחזות בו בריצוף של בריקים גדולים. הנגיעה היחידה בצבע הינה כתם של פסיפס ירוק מזכוכית שחוזר על עצמו בשלושת חדרי הרחצה. על משטח עץ האלון הטבעי שבחדר הרחצה מונחת קערה מזכוכית חלבית המשמשת ככיור. חריטות הארון נעשו בצביעה אטומה בצבע לבן בגמר מט.
 
קערה מיוחדת במקום הכיור המסורתי
 
התאורה בבית נוצרה כולה משני חומרים עיקריים: זכוכית ומתכת, אשר השילוב ביניהם מעניק הרבה אור וניקיון. בתוך הבית הוכנסו מגוון גופי תאורה בצורות שונות – צילינדרים, קונוסים וכדורים העשויים מזכוכית ולצדם פרופילים של מתכת אלומיניום צבועים בשמנת.
 
לאחר הסיור בבית אפשר לקבוע שהשילוב בין אלמנטים טבעיים והצורך להגדיל את מרחב המחיה, הוא לא משימה בלתי אפשרית. להשגת המטרה יסייע שימוש בצבעי יסוד, לצד גוונים חמים שנעים על סקאלת הכתום-חום-אדום, ושינויים במבנה הארכיטקטוני של הבית כדוגמת הגדלת חלונות וויטרינות, כך שיעניקו לו תחושה מרווחת יותר. 
 
 
 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הסגרים: תהליך שיפוץ מאתגר במיוחד


תהליך שיפוץ דירה הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשלפתע פורצת מגיפה עולמית האתגר בהחלט עולה מדרגה

בתים משופצים

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה


הדיירים רכשו דירה יד שנייה מוזנחת, אך האמינו שעם תכנון נכון הם יצליחו להפוך אותה לנוחה ומעוצבת. הצצה לשיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

מהרחבת מטבח לשיפוץ מקיף


המעצבת רק רצתה להרחיב מעט את המטבח בביתה הפרטי, אך משם גלשה לשיפוץ מקיף שלא זנח אף חלל בבית

בתים משופצים

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא


הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

תגובות

כתיבת תגובה