כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  מחושך לאור

מחושך לאור

פתחים גדולים וצבעים בהירים הקנו לבית הקודר והאפלולי מראה בהיר ושטוף אור, מודרני, רגוע ומלא חיים

מאת: צילום:


גדר מפרידה בין הבית השוכן בראשון לציון המערבית לשכנים. לאורכה נשתלו במבוקים, שיוצרים את בידולו של הבית מהסביבה. מבואה אינטימית מקבלת את פנינו בכניסה. מעטפת עץ, בחלוקה אופקית בפסי נירוסטה, מסתירה את דלת שרותי האורחים, את ארון החשמל ואת הכניסה לממ"ד, המתפקד כחדר עבודה.

האדריכלים, שמוליק בילגוראי וקרן פוזנר, קיבלו לידם בית חשוך, אטום וקודר, לא נגעו בקונסטרוקציה הבסיסית, אלא חילקו מחדש את החללים, ויצרו מרחב פתוח, בהיר ושטוף שמש. הם פתחו פתחים גדולים, ובחרו להשתמש בגוונים בהירים ומונוכרומיים: לבן נקי, אפור, חום ונגיעות בשחור. הצבעוניות הבהירה נשברת על ידי מנורת עמידה בצבע אדום עז המוצבת בפינת הסלון.

במהלך היום הוא לבן, בהיר ושטוף אור, ובלילה משנה את עורו (ואת אורו…). בעזרת תאורה דרמטית ומרוכזת מקבל הבית מראה אינטימי, המתאים לשעות הערב והלילה

עיצוב הבית מוגדר כמינימליסטי אך מורגשת בו אווירה חמה וביתית. במהלך היום הוא לבן, בהיר ושטוף אור, ובלילה משנה את עורו (ואת אורו…). בעזרת תאורה דרמטית ומרוכזת מקבל הבית מראה אינטימי, המתאים לשעות הערב והלילה. מבואת הכניסה מוארת על ידי תאורת ריצפה, הסלון קיבל מעט מקורות אור מעל אזורי הישיבה בתוספת תאורת שטיפה קרה ואחידה. נורות חמות ממוקדות, הניתנות לעמעום בהתאם לצורך.

קמין מינימליסטי בצורת L שקוע בקיר הסלון, סגור במעטפת זכוכית, ומתגלה גם מגרם המדרגות, העשויות עץ אלון מולבן. החימום שמופק מהקמין מסתעף לכל חדרי הבית גם בקומות העליונות. שידה, שהיא מעין מדף מרחף, מקיימת דיאלוג עם גרם המדרגות כמו גם הפלזמה עם חלון האח. לנוחיות האורחים, השירותים ממוקמים במבואה. לנכנסים נגלה כיור קוריאן בצבע שמנת חתוך בגרפיקה דמוית תחרה וברז מפל, אלה מקנים לשירותים מראה מינימליסטי ואלגנטי. הגינה, שממוקמת בחלקו האחורי של הבית, נגלית לעיני הנמצאים בפנים כבר עם הכניסה לבית. אזור ישיבה מוצל ממשיך את הסלון ועץ זית עתיק משרה על הגן מיופיו. בפינה המרוחקת של הגן הוקצה אזור משחקים לילדים. אין תריסים בסלון, ואת החציצה בין החוץ לפנים יוצרים הוילונות .

בקומת חדרי השינה, יחידת הורים וחדר הילד בן ארבע זה מול זה. הילד מוקסם מעולם הפנטזיות ומסיפורים על אבירים ופיראטים, ולכן, קיר שלם בחדרו מחופה בטפט מספרי ילדים

המטבח הפתוח לסלון, כולו לבן, משטח העבודה עשוי אבן לבנה וגם הארונות צבועים בלבן מבריק. בנקודת המפגש בין המטבח לסלון יש אי מאורך, ומעליו קולט אדים.

על מנת לקבל גובה תקרה  של 2.5 מטר ביטלו האדריכלים את כל ההנמכות של מיזוג האוויר שהיו בבית, ובמקומן הוסתרו מעברי המיזוג בגרם המדרגות ולצד ארונות המטבח. על מנת ליצור תחושת מרחב נוספת הורחבו המדרגות, שעולות לקומת חדרי השינה.

בקומת חדרי השינה, יחידת הורים וחדר הילד בן ארבע זה מול זה. הילד מוקסם מעולם הפנטזיות ומסיפורים על אבירים ופיראטים, ולכן, קיר שלם בחדרו מחופה בטפט מספרי ילדים. במרכז חדר ההורים המיטה שמוקפת בארונות. בין החדר לאזור הרחצה, ארון מחופה מראה, המסתירה את ארונות האחסון, ומכפילה את חלל החדר.

עוד בנושא

בתים משופצים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

בתים משופצים

מנאז' לחמישה: מתיחת פנים חמה ועוטפת לבית ברמת השרון


בית משפחתי שופץ עם פרטיות של סוויטות מלונאיות לכל אחד מבני המשפחה. הגינה נכנסת במבט לתוך הבית, והמטבח הפך ללב הפועם שמאחד את כולם. עיצוב חם וכפרי

בתים משופצים

בלי להתפרע: עיצוב מושקע בתקציב מוגבל


לא תמיד צריך לשבור חסכונות כדי לשפץ את הבית וליהנות מעיצוב מושקע – והפרויקט הזה מוכיח זאת בהחלט

בתים משופצים

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן


עם חלוקת חלל מחודשת, חומריות דומיננטית וצבעוניות נועזת, הבית הוותיק זכה בקו עיצוב דרמטי ובאווירה של לופט צעיר

תגובות

כתיבת תגובה