כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(18796) "

 

הדיירים: אישה בגיל הזהב
המקום: גבעתיים 
השטח: 75 מ"ר
עיצוב פנים: ענת שתיוי 

איך אומרים -"כל עכבה לטובה"? הנה דוגמא לכך שגם החסרונות הכי גדולים יכולים להפוך ליתרונות במפתיע. הדירה שלפניכם נמצאת בבניין דירות טורי ולה שני כיווני אוויר – מזרח ומערב. תוספת מעלית מאוחרת לבניין הביאה לכך שלדירה שתי כניסות. הדירה עצמה הייתה מלאה במחיצות וקשה היה לראות את הפוטנציאל בה. המטרה היתה לשבור את הציר האורכי של הדירה ולייצר חלל שהוא חם ומזמין, אשר מתחשב בכיווני האוויר והאור והכניסות הקיימות. בנוסף, הדיירת עבדה מרבית חייה בגלריות לאומנות ומחזיקה באוסף מרשים של עבודות אשר לצורך תלייתן נשמרו קירות יעודיים בדירה. 


פרקטים: 
לכל העסקים ובעלי המקצוע
עבודות נגרות: לכל העסקים ובעלי המקצוע


בתהליך העבודה הוחלט לשבור את מרבית הדירה למעט אלמנטים קונסטרוקטיביים, ו"להצריח" בין הסלון לחדר השינה כך שהסלון עבר להיות בחלל משותף עם המטבח בצידה המערבי של הדירה, ואילו חדרי השינה עברו לאגף המזרחי של הדירה. המרפסות בוטלו ואוחדו עם החללים. המסדרון המקורי של הדירה בוטל ועבר לצידו השני של הקיר ואיפשר יצירת פינת עבודה הנמצאת בציר האורכי של הדירה, אך יחד עם זאת בשל כניסת האור למרכז הבית לאורך כל שעות היום, התחושה המתקבלת היא של מרחב וחלל פתוח.




הסלון, פינת האוכל והמטבח בחלל אחד




המטבח ופינת האוכל




הסלון




המסדרון שהפך לחדר עבודה




חדר העבודה


חלל הסלון שהפך לחדר השינה חולק שוב לאזור שינה ואזור ארונות. בהחלטה משותפת עם הדיירת הוחלט לוותר על דלת לחדר השינה שלה. מאחר והיא עברה לדירה זו מדירה גדולה יותר, על מנת לשמור על תחושת המרחב הפתוח הוחלט לא להתקין את הדלת. פועל יוצא של ההחלטה הוא שעות על גבי שעות של אור יום אשר נכנס מכיוון דרום מזרח עד שעות הצהריים ושוטף את הדירה באור נעים וזוהר. מיד לאחר מכן השמש מאירה את פינת הקריאה שבסלון, כך שבכל שעות היום מתקבלת דירה עם תאורה טבעית. ביטול הדלת, בשילוב עם העובדה כי העמדת הדירה הטבעית היא בציר מזרח-מערב, גרם לכך שהמזגנים שהותקנו בדירה כמעט ואינם בשימוש והדירה תמיד מאווררת.




חדר השינה




בלי דלתות בכלל




המקלחת




השירותים


פרקט הלימינציה נבחר בגוון כהה כדי להוות קונטרסט לקירות ולרהיטים. הוחלט לשמור את תריס ההזזה מעץ שהיה בדירה, מתוך ידיעה שיימצא לו שימוש בשלב מאוחר יותר. ואכן ההזדמנות הגיעה – במהלך ההריסה התגלתה קפיצה בקיר במקום ממנו פורקה הויטרינה בסלון. במקום ליישר את הקיר הוחלט להסתיר את הקפיצה על ידי הפיכת התריס לראש מיטה, שיחד עם בסיס המיטה נצבע בגוון זהוב ובולט בנוכחותו על רקע הפרקט הכהה והקירות הבהירים. להשלמת התמונה נבחר מאוורר תקרה בגוון שחור.




הדירה לפני השיפוץ



תוכניות הדירה לפני




תוכניות הדירה אחרי


רשימת ספקים חלקית:

פג'ויה השבחת ניכסי נדל"ן

נגרות: מיכה בן שושן

תאורה: לוגו תאורה

קבלן: אילן זרביב

 

אלומיניום: אלום יגל


עוד בתים משופצים:

שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים

כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל
החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה
מזוג למשפחה: הצצה לבית מעוצב בעמק יזרעאל
שיפוץ בפוקוס: הדירה שהפכה לסטודיו לצילום

 

" ["image"]=> string(153) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/שיפוץ דירה בגבעתיים ענת שתיוי/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(153) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/שיפוץ דירה בגבעתיים ענת שתיוי/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  מחליפים מיקומים: דירה בגבעתיים שהתהפכה

מחליפים מיקומים: דירה בגבעתיים שהתהפכה

כדי לשפץ את הדירה שלפניכם שונו הייעודים המקוריים של כל החללים, ובחלקם אף בוטלו הדלתות והמרפסות כדי להכניס יותר אור ואוויר. תראו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

הדיירים: אישה בגיל הזהב
המקום: גבעתיים 
השטח: 75 מ"ר
עיצוב פנים: ענת שתיוי 

איך אומרים -"כל עכבה לטובה"? הנה דוגמא לכך שגם החסרונות הכי גדולים יכולים להפוך ליתרונות במפתיע. הדירה שלפניכם נמצאת בבניין דירות טורי ולה שני כיווני אוויר – מזרח ומערב. תוספת מעלית מאוחרת לבניין הביאה לכך שלדירה שתי כניסות. הדירה עצמה הייתה מלאה במחיצות וקשה היה לראות את הפוטנציאל בה. המטרה היתה לשבור את הציר האורכי של הדירה ולייצר חלל שהוא חם ומזמין, אשר מתחשב בכיווני האוויר והאור והכניסות הקיימות. בנוסף, הדיירת עבדה מרבית חייה בגלריות לאומנות ומחזיקה באוסף מרשים של עבודות אשר לצורך תלייתן נשמרו קירות יעודיים בדירה. 


פרקטים: 
לכל העסקים ובעלי המקצוע
עבודות נגרות: לכל העסקים ובעלי המקצוע


בתהליך העבודה הוחלט לשבור את מרבית הדירה למעט אלמנטים קונסטרוקטיביים, ו"להצריח" בין הסלון לחדר השינה כך שהסלון עבר להיות בחלל משותף עם המטבח בצידה המערבי של הדירה, ואילו חדרי השינה עברו לאגף המזרחי של הדירה. המרפסות בוטלו ואוחדו עם החללים. המסדרון המקורי של הדירה בוטל ועבר לצידו השני של הקיר ואיפשר יצירת פינת עבודה הנמצאת בציר האורכי של הדירה, אך יחד עם זאת בשל כניסת האור למרכז הבית לאורך כל שעות היום, התחושה המתקבלת היא של מרחב וחלל פתוח.




הסלון, פינת האוכל והמטבח בחלל אחד




המטבח ופינת האוכל




הסלון




המסדרון שהפך לחדר עבודה




חדר העבודה


חלל הסלון שהפך לחדר השינה חולק שוב לאזור שינה ואזור ארונות. בהחלטה משותפת עם הדיירת הוחלט לוותר על דלת לחדר השינה שלה. מאחר והיא עברה לדירה זו מדירה גדולה יותר, על מנת לשמור על תחושת המרחב הפתוח הוחלט לא להתקין את הדלת. פועל יוצא של ההחלטה הוא שעות על גבי שעות של אור יום אשר נכנס מכיוון דרום מזרח עד שעות הצהריים ושוטף את הדירה באור נעים וזוהר. מיד לאחר מכן השמש מאירה את פינת הקריאה שבסלון, כך שבכל שעות היום מתקבלת דירה עם תאורה טבעית. ביטול הדלת, בשילוב עם העובדה כי העמדת הדירה הטבעית היא בציר מזרח-מערב, גרם לכך שהמזגנים שהותקנו בדירה כמעט ואינם בשימוש והדירה תמיד מאווררת.




חדר השינה




בלי דלתות בכלל




המקלחת




השירותים


פרקט הלימינציה נבחר בגוון כהה כדי להוות קונטרסט לקירות ולרהיטים. הוחלט לשמור את תריס ההזזה מעץ שהיה בדירה, מתוך ידיעה שיימצא לו שימוש בשלב מאוחר יותר. ואכן ההזדמנות הגיעה – במהלך ההריסה התגלתה קפיצה בקיר במקום ממנו פורקה הויטרינה בסלון. במקום ליישר את הקיר הוחלט להסתיר את הקפיצה על ידי הפיכת התריס לראש מיטה, שיחד עם בסיס המיטה נצבע בגוון זהוב ובולט בנוכחותו על רקע הפרקט הכהה והקירות הבהירים. להשלמת התמונה נבחר מאוורר תקרה בגוון שחור.




הדירה לפני השיפוץ



תוכניות הדירה לפני




תוכניות הדירה אחרי


רשימת ספקים חלקית:

פג'ויה השבחת ניכסי נדל"ן

נגרות: מיכה בן שושן

תאורה: לוגו תאורה

קבלן: אילן זרביב

 

אלומיניום: אלום יגל


עוד בתים משופצים:

שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים

כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל
החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה
מזוג למשפחה: הצצה לבית מעוצב בעמק יזרעאל
שיפוץ בפוקוס: הדירה שהפכה לסטודיו לצילום

 

עוד בנושא

בתים משופצים

צעיר לנצח: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

בתים משופצים

כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה


המשפחה איבדה את ביתה בגלל שריפה, אך בחרה לראות בכך הזדמנות להתחדש. מבט על שיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

תגובות

כתיבת תגובה