כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  מי אמר שעיצוב מודרני חייב להיות קר?

מי אמר שעיצוב מודרני חייב להיות קר?

הבית הפרטי בשרון הפך לאחר שיפוץ לבית שקיימים בו יחדיו חדשנות עיצובית לצד תחושה נעימה של חמימות מזמינה

מאת: גלית סני צילום: קטיה לין


הבעלים של הבית הפרטי במושב בשרון ביקשו לשנות את כל הוויתו בעזרת שיפוץ ולהפוך את החלל הסטנדרטי שבו חיו לחלל פונקציונלי שהוא גם חלל מיוחד ומפתיע. שיפוץ של חצי שנה שערכו בניצוחה של מעצבת הפנים הדר דור הביא לתוצאה שבעלי הבית לא צפו – הבית שהיה מחולק חללים-חללים הפך לבית מאוורר שבכל מבט מתגלה בו הפתעה חדשה בצורת נישות, תאורות מיוחדות או שטחי אחסון לא שגרתיים.

מהפיכה!
הקומה שעברה את השינוי המשמעותי ביותר היא קומת הקרקע. לפני השיפוץ כללה הקומה: פינת אוכל מימין לדלת הכניסה, מטבח שמוקם מול דלת הכניסה, פינת אירוח וחדר כביסה מימין למטבח. דור בחרה לשנות את חלוקת החללים בקומה ולרווח את הכניסה כך שהנכנסים נחשפים מיד לחלל הציבורי הפתוח של הסלון והמטבח. מתחת למדרגות בחרה דור ליצור נישה דקורטיבית אשר מסתירה חלל אחסון. את חלון המטבח הישן החליטה דור להעביר למתחם פינת האירוח החדשה והמרווחת יותר שמופרדת מהמטבח על ידי קיר דקורטיבי נמוך שבכל ארבע פאותיו מתגלות נישות ופתרונות אחסון מיוחדים. דור בחרה גם לבטל את פינת האוכל הנפרדת ולייצר סיטואציית אכילה על אי במטבח עצמו שבימים כתיקונם מכיל מקום לבני המשפחה, אך ניתן לפתוח אותו ולהוסיף לו עוד מקומות ישיבה כשבאים אורחים. מול המטבח מיקמה דור את הממ"ד, המשמש גם כחדר עבודה ואת שירותי האורחים. ההחלטה על ריווח החללים בקומת הקרקע העניקה לקומה שטף של אור ועזרה להשיג תחושה של חלל מרווח יותר.

ילדים, איזה צבע אתם הכי אוהבים?
כמקובל, את הקומה העליונה הקדישה דור לחללים הפרטיים ולהתכנסות המשפחה – בקומה ממוקמים שני חדרי ילדים שעבורם יוחד חדר רחצה משלהם וחדר שינה מאסטר להורים הכולל גם חדר רחצה פרטי ופינת טלוויזיה.

כדי לקבוע את צבעוניות חדרי הילדים התייעצה דור עם מי שאמורים לגור באותם חדרים – הילדים עצמם – שבחרו את הצבעים האהובים עליהם: סגול לילך לקירות חדרה של הילדה וגווני אפור שונים לחדרו של הילד הבוגר יותר. בחדרי הילדים ניתנה תשומת לב מיוחדת לנישות בקיר המשולבות עם תאורה לספרים, צעצועים ובובות. הבחירה למקם את הנישות בחדרים היא חלק מההחלטה ליצור חדרים נקיים בעיצובם שמשולבות בהם טכניקות מודרניות ומיוחדות. גם בחדר הרחצה של הילדים מוקמו נישות דקורטיביות והקירות עוטרו בפסיפס צבעוני בצבעים חיים ושמחים.

לחדר ההורים נבחרו צבעים פסטליים בסגנון נקי מאד וגם בו נוספו נישות דקורטיביות בהתאמה מלאה לחדר השינה. כחיפוי לחדר בחרה דור בחיפויים מאורכים וצרים לאורך הקירות בתוספת טיח דקורטיבי בכותרת הקירות. הרצפה חופתה באריחים בצבע כסוף מיוחד.
בעליית הגג בחרה דור למקם את חדר המשחקים של הילדים והשתמשה בזווית המשופעת והמאתגרת של התקרה – לטובת עליית הגג נבנו ארונות מיוחדים שמיישרים את החלל ומאפשרים אחסון תוך ניצול מלא של החלל. מצידה השני של עליית הגג מוקם חדר קולנוע ביתי עבור בני המשפחה.

האנשים שמאחורי הקירות
שאלות ותשובות עם מעצבת הפנים הדר דור – זוכת פרס האדריכלים המשפיעים 2009 של מגזין בניין ודיור

 
מהי הפינה האהובה עליך בבית?
"ישנן הרבה פינות חמד שאני אוהבת. הכיף הגדול בפרויקט הזה היה ליצור פינות בכל מקום".
 
מהו האלמנט האהוב עליך בבית?
"האלמנט האהוב עליי הוא הקיר הדקורטיבי שמפרד בין המטבח לפינת האירוח. בחרתי למצות את האובייקט הבנאלי שכולנו מכירים עד תום, והשתמשתי בכל פאותיו. בפאה מול החלון תכננתי מחזיק לדיסקים, בפאה מול המטבח מיקמתי שני מדפים לאחסון, הפאה שמביטה לפינת הישיבה משמשת כגב תומך לספה ובפאה שניבטת אל דלת הכניסה יצרתי נישה דקורטיבית בקיר".
 
מה היה החלק האהוב עליך בכל תהליך השיפוץ?
"אני נהנית מכל שלבי העשייה. אחד החלקים האהובים עליי הינו לראות כיצד התכנון על הנייר רוקם אט-אט עור וגידים עד שהוא מיושם לגמרי".
 
במה היית עוסקת אם לא היית מעצבת פנים?
"לא אעסוק בשום דבר אחר. בעבר למדתי הוראה ולקראת סיום לימודי הבנתי כי אני נמשכת לתחום העיצוב. התחלתי ללמוד עיצוב תעשייתי בשנקר אך הבנתי שלא בעיצוב תעשייתי תשוקתי, לכן בחרתי לעזוב את שנקר ולהתחיל לימודי אדריכלות ועיצוב פנים באורט קריירה".

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה