כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  ממלכה לכל ילד: שיפוץ בית דו-משפחתי בפתח תקווה

ממלכה לכל ילד: שיפוץ בית דו-משפחתי בפתח תקווה

איך נראה בית שבו גרים 3 ילדים גדולים ושני הורים מפרגנים? לכל אחד יש את הממלכה הקטנה והפרטית שלו, שכוללת פינת שינה, פינת עבודה, פינת אירוח וחדר רחצה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות – זוג הורים ושלושה ילדים
השטח: כ-300 מ"ר
המקום: פתח תקווה
עיצוב פנים: טל ניסים – סטודיו לאדריכלות


הבית בפתח תקווה, 
הינו חצי מבית דו-משפחתי שלא שופץ מאז הכניסה אליו, לפיכך כלל הפרוייקט שיפוץ מלא של הבית, מהמרתף ועד קומת הגג. היות והילדים גדלו, הוחלט להעניק לכל אחד "ממלכה" משלו שתעוצב בהתאם לאופי, החלומות והרצונות שלו. כך קיבל כל ילד חופש בחירה, במגבלות התקציב כמובן.


צבעים וטפטים לבית
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בנייה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע


הקו המנחה לתכנון היה שכל "ממלכה" תכיל פינת שינה, פינת עבודה, פינת אירוח וחדר רחצה. שני הבנים הגדולים התמקמו בקומת הגג שחולקה לשניים. לבן הגדול נבחרה פלטת צבעים בגווני חום כהה באווירת לופט עם ריהוט מעץ ממוחזר. לבן השני נבחר שילוב של חומרים מודרניים, תעשייתיים משהו, כשאת הצבעים מובילים הבריקים האפורים ונגיעות של אדום בשולחן העבודה.



בהתאמה אישית. חדר הבן הראשון



פלטת צבעים חומה
 
נגיעות של אדום בחדר העבודה. חדר הבן השני


בקומה א' מוקמה ממלכת ההורים בה המיטה במרכז החדר והיא נתמכת בקיר לבנים ומאחוריו תוכנן חדר ארונות פתוח המאפשר גישה נוחה משני צדדי המיטה, לה ולו. חדר הרחצה של ההורים בגווני שחור ולבן כאשר הספסל ורצפת המקלחון המרווח חופו בעץ איפאה המעדן את הקונטרסט לבן/שחור.



קיר לבנים תומך. חדר ההורים



בגווני שחור לבן. חדר הרחצה של ההורים


לנסיכה בת ה-14 עוצבה "ממלכה" בגווני לבן השולט במרחב ונגיעות של שחור ואדום ממתנים אותו עם פריטי ריהוט בסגנון וינטג' אופנתי במראה עתיק. בקומה זו בין חדר ההורים לחדר הילדה, מוקמו חדר הכביסה ופינת העבודה כשטח הפרדה.



ממלכה בגווני לבן. חדר הילדה



וינטג' אופנתי במראה עתיק



חדר הרחצה של הבת


מרחב קומת הכניסה כולל מטבח, פינת אוכל וסלון אירוח ללא טלוויזיה. מרחב זה הוא מקום ה"ביחד" והמפגש הממלכות לכל בני הבית. קומת המרתף מהווה מקום מפגש נוסף למשפחה ובו נמצאת הטלוויזיה, מערכת הקולנוע הביתית והממ"ד.


התקציב נוהל בקפדנות יתרה ונעשו ויתורים מסוימים כגון ההחלטה לא להחליף את כל חלונות האלומיניום הקיימים (כחולים) כדי לאפשר חופש פעולה ובחירה בשאר האלמנטים.




קומת הכניסה המשותפת



הסלון



פינת האוכל והמטבח



המטבח החדש



המדרגות המחברות



הירידה למרתף



תוכניות קומת הכניסה



הקומה הראשונה לפני




הקומה הראשונה אחרי



עליית הגג לפני




עליית הגג אחרי


רשימת ספקים חלקית:

Open gallery – סיפקו את כל דלתות הפנים כולל דלתות השירותים שעוצבו והודפסו במיוחד
ווסטו – ריהוט
קסטיאל – ריהוט
חלמיש – כלים סניטרים וחיפויים
Hard door – חדרי ארונות 
אוזל יצחקי בע"מ – קבלן (שגם בנה במקור את הבית)


עוד דירות מעוצבות:

אופטימיות היא שם המשחק: הבית שעבר מהפך צבעוני

פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב
מתיחת פנים בגיל שישים
יד שנייה מרופא: משופצת בתל אביב
הכל בגלל הגינה: דירה ששווה להכיר

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


הודות לחשיבה חיובית והרבה נחישות, הבית החיפאי הזה שופץ וכעת הוא נהנה מחללים מזמינים, אווירה נעימה ושילוב סגנונות ייחודי

תגובות

כתיבת תגובה