כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(3) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11712) "

הדיירים: זוג צעיר ותינוק

המקום: גבעתיים
השטח: 85 מ"ר
עיצוב פנים: חן שדמי שרף
 
המעבר מהרכב משפחתי של זוג צעיר שחי לבדו לבין תוספת של תינוק חדש משנה לא רק את שעות השינה ועומס החיים אלא גם מצריך שינויים והתאמות בעיצוב הפנים של הבית. כך קרה גם לזוג הצעיר שבדירתם אנחנו מבקרים וביקשו, לכבוד הלידה, להפוך את הדירה שלהם לחלל משפחתי נעים. שיתוף הפעולה המלא בין הזוג לבין המעצבת יצר תוצאה מקסימה שכוללת הרבה שימוש בצבעים ובטקסטורות וניצול חכם של החלל הנתון.
 
הדירה ממוקמת בשכונה שקטה וירוקה בגבעתיים וכוללת 4 חדרים ומרפסת, כאשר צורתה הכללית א-סימטרית ואחד מהקירות המשמעותיים בה הוא אלכסוני. במצב הקיים חלק מקירות הפנים הותאמו לזווית האלכסונית של הקיר ובנוסף גם הריצוף הונח בהתאם לו, כך שנוצרו בלבול ואי-סדר בחלל כולו. כדי לנצל טוב יותר את מבנה הדירה ועל מנת ליצור תחושה נעימה ומסודרת יותר, נבנו קירות הפנים מחדש בכיוון שונה וגם האריחים הבהירים החדשים הונחו במקביל לשאר קירות הדירה ולא הותאמו לאלכסון המשונה שהיה בה. 
 
הדיירים ביקשו לעצמם דירה משפחתית, עם ריהוט וחומרים שיעמדו במבחן הזמן ותחושה ביתית וקלילה שמתאימה לגידול ילדים וכך הוחלט להמשיך עם יצירת חלל מרכזי שבו יוכלו כל בני הבית לבלות יחד בחלל הציבורי של הדירה. כדי לאפשר זמן איכות משותף ועל מנת להדגיש את תחושת המשפחתיות מוקמו שתי ספות רחבות ומפנקות בסלון ובאופן לא שגרתי לא מוקמה בו טלוויזיה, אותה יכולים להחליף מקרן ומסך גלילה בעת הצורך. 
 

חלל צבעוני ומשפחתי שתוכנן עבור המשפחה הצעירה  
 

לפני השיפוץ הריצוף הונח בהתאם לקיר האלכסוני 
 

החלל מכיוון הכניסה לדירה לפני השיפוץ, חלוקת פנים מבולגנת ולא נעימה 
 
פינת האוכל ממוקמת לצד הסלון ומול הכניסה לדירה, כך שזו התמונה הראשונה שמתקבלת עם הכניסה לבית ולכן היה צורך להקדיש מחשבה מיוחדת בעיצובה. הפריט הראשון שנבחר הוא מנורת וינטג' בגוון כתום עז שהודגשה בעזרת הקיר האחורי שנצבע בגוון כחול עמוק ועל גבו מוקמו שני מדפי ספרים המהווים רקע עדין לחלל והוצב שולחן אוכל עגול נפתח.
 

שולחן עגול ומשפחתי עם אופציה להרחבה בפינת האוכל 
 
 

מבט מהסלון לכיוון פינת האוכל והמטבח: שתי נישות מחופות טפט מחברות בין החללים 
 
המטבח ממוקם מול הסלון ולא צמוד לפינת האוכל, באופן מעט מנותק, ולכן היה צורך בפתרון יצירתי שיחבר את החללים ויקרב ביניהם ויזואלית. שתי נישות – אחת לצד פינת האוכל והשנייה לצד המטבח – כוסו בטפט אחיד של פסי אורך בגווני כחול והן בולטות בעיקר מכיוון הסלון ויוצרות עומק והמשכיות בחלל. הנישות מחברות את הסלון, פינת האוכל והמטבח לחלל אחד רחב והמשכי ומקרבות את המטבח הממוקם בפינה יחסית נסתרת אל מרכז הבית. 
 

מבט אל המטבח המחודש 
 

עיצוב נקי ופשוט במטבח מהווה רקע לחיי היומיום הצבעוניים 
 

משטח עבודה קליל ומרחף במטבח 
 
גם החללים הפרטיים בדירה זכו לבחירות צבעוניות ונעימות; בחדר השינה מוקמה מיטה מינימליסטית, הקיר מאחוריה נצבע בגוון סגלגל ולצידה מוקמו שתי שידות קטנות ואדומות. שטיח עגול וצבעוני הונח על הרצפה ומחבר את כל גווני החלל ומאזן ביניהם. חדר התינוק קיבל גם הוא גוונים בהירים ועדינים של לבן ותכלת, אותם משלימים השטיח, גוף התאורה וכמובן הצעצועים שמוסיפים צבעוניות חזקה לחדר.
 
כך, בעזרת ניצול חכם של החלל ושימוש מושכל בצבעים ובזוויות המבט הפכה הדירה מחלל עמוס שיוצר תחושת בלבול ואי סדר לחלל משפחתי, צבעוני ונעים שיכול להכיל את כל פעילות המשפחה הצעירה. השימוש בצבע, בחומריות ובטקסטורות מדגיש את האלמנטים החשובים בחלל וגם מחבר את החדרים השונים לחלל אחד, המשכי וזורם. ככה בונים משפחה. 
 

צבעוניות מתונה בחדר השינה


רוצים גם בית מעוצב?
שטיחים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חדרי שינה מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 
 

שילוב צבעים מוצלח בחלל – פריטים צבעוניים ורקע עדין 
 

מבט אל חדר השינה של התינוק 
 

הצבעוניות העדינה מאפשרת מיקום של פריטים צבעוניים ודקורטיביים 
 

צבעוניות אופטימית בחדר התינוק
 
 

ריצוף שחור-לבן מונח באלכסון בחדר הרחצה ומדגיש את תחושת המשחק בדירה

 

השירותים לפני השיפוץ: קטנים וחסרי צבע
 
 

מבט אל המרפסת הצבעונית 
 
מבט אל חלל הסלון לפני השיפוץ 
 

רשימת ספקים חלקית:
בלטות מצוירות: רוחמה שרון, סניף יפו
מנורה כתומה מעל פינת האוכל: Vintage gallery שוק הפשפשים יפו
מנורות מעל האי במטבח: אייטמס, שוק הפשפשים יפו
שולחן פינת אוכל: סידו עיצובים
טפטים: גולדשטיין גלרי טפט

אהבתם? עוד דירות מעוצבות במרכז הארץ:
הצצה לדירה משופצת בגבעתיים
עוד דירה משופצת בגבעתיים
שיפוץ מוצלח בתקציב נמוך
 

 

" ["image"]=> string(129) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/גבעתיים חן שדמי/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(129) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/גבעתיים חן שדמי/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(129) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב דירות/גבעתיים חן שדמי/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  מעצבים קן משפחתי: הצצה לדירה משופצת בגבעתיים

מעצבים קן משפחתי: הצצה לדירה משופצת בגבעתיים

המעבר מסטטוס זוגי למשפחה עם תינוק, מצריך לא רק שינוי בתודעה אלא גם בהתאמת הבית לרך הנולד. ביקור אצל משפחה צעירה שעשתה את השינוי

מאת: עופרי גונן צילום: גלית דויטש-דביר


הדיירים: זוג צעיר ותינוק

המקום: גבעתיים
השטח: 85 מ"ר
עיצוב פנים: חן שדמי שרף
 
המעבר מהרכב משפחתי של זוג צעיר שחי לבדו לבין תוספת של תינוק חדש משנה לא רק את שעות השינה ועומס החיים אלא גם מצריך שינויים והתאמות בעיצוב הפנים של הבית. כך קרה גם לזוג הצעיר שבדירתם אנחנו מבקרים וביקשו, לכבוד הלידה, להפוך את הדירה שלהם לחלל משפחתי נעים. שיתוף הפעולה המלא בין הזוג לבין המעצבת יצר תוצאה מקסימה שכוללת הרבה שימוש בצבעים ובטקסטורות וניצול חכם של החלל הנתון.
 
הדירה ממוקמת בשכונה שקטה וירוקה בגבעתיים וכוללת 4 חדרים ומרפסת, כאשר צורתה הכללית א-סימטרית ואחד מהקירות המשמעותיים בה הוא אלכסוני. במצב הקיים חלק מקירות הפנים הותאמו לזווית האלכסונית של הקיר ובנוסף גם הריצוף הונח בהתאם לו, כך שנוצרו בלבול ואי-סדר בחלל כולו. כדי לנצל טוב יותר את מבנה הדירה ועל מנת ליצור תחושה נעימה ומסודרת יותר, נבנו קירות הפנים מחדש בכיוון שונה וגם האריחים הבהירים החדשים הונחו במקביל לשאר קירות הדירה ולא הותאמו לאלכסון המשונה שהיה בה. 
 
הדיירים ביקשו לעצמם דירה משפחתית, עם ריהוט וחומרים שיעמדו במבחן הזמן ותחושה ביתית וקלילה שמתאימה לגידול ילדים וכך הוחלט להמשיך עם יצירת חלל מרכזי שבו יוכלו כל בני הבית לבלות יחד בחלל הציבורי של הדירה. כדי לאפשר זמן איכות משותף ועל מנת להדגיש את תחושת המשפחתיות מוקמו שתי ספות רחבות ומפנקות בסלון ובאופן לא שגרתי לא מוקמה בו טלוויזיה, אותה יכולים להחליף מקרן ומסך גלילה בעת הצורך. 
 

חלל צבעוני ומשפחתי שתוכנן עבור המשפחה הצעירה  
 

לפני השיפוץ הריצוף הונח בהתאם לקיר האלכסוני 
 

החלל מכיוון הכניסה לדירה לפני השיפוץ, חלוקת פנים מבולגנת ולא נעימה 
 
פינת האוכל ממוקמת לצד הסלון ומול הכניסה לדירה, כך שזו התמונה הראשונה שמתקבלת עם הכניסה לבית ולכן היה צורך להקדיש מחשבה מיוחדת בעיצובה. הפריט הראשון שנבחר הוא מנורת וינטג' בגוון כתום עז שהודגשה בעזרת הקיר האחורי שנצבע בגוון כחול עמוק ועל גבו מוקמו שני מדפי ספרים המהווים רקע עדין לחלל והוצב שולחן אוכל עגול נפתח.
 

שולחן עגול ומשפחתי עם אופציה להרחבה בפינת האוכל 
 
 

מבט מהסלון לכיוון פינת האוכל והמטבח: שתי נישות מחופות טפט מחברות בין החללים 
 
המטבח ממוקם מול הסלון ולא צמוד לפינת האוכל, באופן מעט מנותק, ולכן היה צורך בפתרון יצירתי שיחבר את החללים ויקרב ביניהם ויזואלית. שתי נישות – אחת לצד פינת האוכל והשנייה לצד המטבח – כוסו בטפט אחיד של פסי אורך בגווני כחול והן בולטות בעיקר מכיוון הסלון ויוצרות עומק והמשכיות בחלל. הנישות מחברות את הסלון, פינת האוכל והמטבח לחלל אחד רחב והמשכי ומקרבות את המטבח הממוקם בפינה יחסית נסתרת אל מרכז הבית. 
 

מבט אל המטבח המחודש 
 

עיצוב נקי ופשוט במטבח מהווה רקע לחיי היומיום הצבעוניים 
 

משטח עבודה קליל ומרחף במטבח 
 
גם החללים הפרטיים בדירה זכו לבחירות צבעוניות ונעימות; בחדר השינה מוקמה מיטה מינימליסטית, הקיר מאחוריה נצבע בגוון סגלגל ולצידה מוקמו שתי שידות קטנות ואדומות. שטיח עגול וצבעוני הונח על הרצפה ומחבר את כל גווני החלל ומאזן ביניהם. חדר התינוק קיבל גם הוא גוונים בהירים ועדינים של לבן ותכלת, אותם משלימים השטיח, גוף התאורה וכמובן הצעצועים שמוסיפים צבעוניות חזקה לחדר.
 
כך, בעזרת ניצול חכם של החלל ושימוש מושכל בצבעים ובזוויות המבט הפכה הדירה מחלל עמוס שיוצר תחושת בלבול ואי סדר לחלל משפחתי, צבעוני ונעים שיכול להכיל את כל פעילות המשפחה הצעירה. השימוש בצבע, בחומריות ובטקסטורות מדגיש את האלמנטים החשובים בחלל וגם מחבר את החדרים השונים לחלל אחד, המשכי וזורם. ככה בונים משפחה. 
 

צבעוניות מתונה בחדר השינה


רוצים גם בית מעוצב?
שטיחים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חדרי שינה מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 
 

שילוב צבעים מוצלח בחלל – פריטים צבעוניים ורקע עדין 
 

מבט אל חדר השינה של התינוק 
 

הצבעוניות העדינה מאפשרת מיקום של פריטים צבעוניים ודקורטיביים 
 

צבעוניות אופטימית בחדר התינוק
 
 

ריצוף שחור-לבן מונח באלכסון בחדר הרחצה ומדגיש את תחושת המשחק בדירה

 

השירותים לפני השיפוץ: קטנים וחסרי צבע
 
 

מבט אל המרפסת הצבעונית 
 
מבט אל חלל הסלון לפני השיפוץ 
 

רשימת ספקים חלקית:
בלטות מצוירות: רוחמה שרון, סניף יפו
מנורה כתומה מעל פינת האוכל: Vintage gallery שוק הפשפשים יפו
מנורות מעל האי במטבח: אייטמס, שוק הפשפשים יפו
שולחן פינת אוכל: סידו עיצובים
טפטים: גולדשטיין גלרי טפט

אהבתם? עוד דירות מעוצבות במרכז הארץ:
 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הסגרים: תהליך שיפוץ מאתגר במיוחד


תהליך שיפוץ דירה הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשלפתע פורצת מגיפה עולמית האתגר בהחלט עולה מדרגה

בתים משופצים

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה


הדיירים רכשו דירה יד שנייה מוזנחת, אך האמינו שעם תכנון נכון הם יצליחו להפוך אותה לנוחה ומעוצבת. הצצה לשיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

מהרחבת מטבח לשיפוץ מקיף


המעצבת רק רצתה להרחיב מעט את המטבח בביתה הפרטי, אך משם גלשה לשיפוץ מקיף שלא זנח אף חלל בבית

בתים משופצים

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא


הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

תגובות

כתיבת תגובה