כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  מעשה בעץ ואבן: שיפוץ בית ישן בשרון

מעשה בעץ ואבן: שיפוץ בית ישן בשרון

במשך 15 שנה הוזנחו הבית הפרטי שלפניכם והמגרש שלצדו, עד שעברה אליו משפחה חדשה והחליטה לא עוד: תשתיות שופצו, מחיצות פורקו, חללים אוחדו, הריצוף הוחלף וכעת הוא נראה כאילו נבנה ממש היום

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: משפחה בת 6 נפשות
השטח: 240 מ"ר
המקום: ישוב בשרון
עיצוב פנים: "נתי זיו אדריכלות ועיצוב"



הנכס שלפניכם היה מושכר או נטוש לסירוגין במשך כ-15 שנה. הבעלים קנה אותו לאחר הבנת הפוצטנציאל הטמון בבית ובמגרש. בראשיתו הבית תוכנן בחצאי מפלסים כמקובל בשנות ה-80. השיפוץ, עליו הופקדה אדריכלות אפרת מורד ממשרד "נתי זיו" כלל שדרוג כלל המערכות (מים, חשמל, אינסטלציה ואלומיניום) הן בפנים הבית והן בחוץ המבנה. המחיצות פורקו וחללים אוחדו בכדי לקבל בית המותאם ל-6 נפשות, אשר שומר על חללים ציבוריים רחבים לאירוח, ועל חללים אינטימים יותר לדיירי הבית. כל זאת בדגש על שמירת הקשר החזק בין הפנים לחוץ.


בנייה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עיצוב גינות ומרפסות: לכל העסקים ובעלי המקצוע


לבית מוטיב חוזר של עץ ואבן הבאים לידי ביטוי כבר בחצר ולאורך כל עיצוב הבית בבחירת חומרי הגמר וייצור הרהיטים: רצפה דמוי עץ בחללים הציבוריים, פרקט בקומת המגורים, חיפויי עץ בשרותי האורחים וכו'. האבן חוזרת כמוטיב בקיר המטבח, בחיפוי עמודי הפרגולה ובמקלחת הילדים.


המפלס תחתון כולל סלון, מטבח, פינת אוכל ופינת קריאה/צפייה של ההורים. בסמוך להם ובניתוק קטן ישנה פינת משפחה, חדר עבודה ושרותי אורחים. המטבח החדש הוא רחב ידים וכולל דלפק לארוחות הילדים החוזרים בצהריים, שתי פינות לצפייה, סלון הנפתח לחצר גדולה ומרפסת בקומה השניה שינה רק של ההורים. המפלס העליון מוקדש לחדרים הפרטיים, כאשר יחידת ההורים שוב מנותקת משאר החדרים בחצי מפלס.
 
 

מטבח רחב ידיים

 

כולל דלפק ארוחות לילדים

 
ופינת אוכל מהודרת 
 

שילוב בין הפנים לחוץ

 
 

כולל יציאה למרפסת
 

מנותק בחצי מפלס

 
 

ארונות ומקומות אחסון מודרניים
 

אפילו מיטת הילדים מעץ
 

נראה עץ, מרגיש אבן
 

מזכיר בולי עץ חתוכים
 

פסיפס של עצים

כמו הבית גם החצר חולקה מחדש ומתייחסת למפלסי הבית. בחזית נבנה דק עץ בקירוי פרגולת עץ גושני לאירוח, מאחור חצר לילדים ובאמצע יציאה ממפלס פינת המשפחה למרפסת דק. הבית החדש מותאם למשפחה החדשה כאילו ונבנה לפני כמה עשורים במיוחד בשבילה.
 

חצר משחקים לילדים
 

ופרגולה מותאמת


כך נראה הבית לפני:
 

 
 

הסלון לפני
 

המטבח לפני
 

קומת הקרקע לפני
 

קומת הקרקע אחרי
 

הקומה הראשונה לפני
 

הקומה הראשונה אחרי

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה