BVD

בתים משופצים  //  מפסיקים להתפשר: שיפוץ חלקי ב- 250 אלף שקלים

מפסיקים להתפשר: שיפוץ חלקי ב- 250 אלף שקלים

אחרי שנים של פשרות החליטו הדיירים שהגיע הזמן לטפל בבית, ובעיקר בחלל הציבורי, והקדישו 250 אלף שקלים עבור המשימה. התוצאה לפניכם

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג פלוס 2 בני נוער
המקום: כפר סבא
שטח השיפוץ: 60 מ"ר (חלל ציבורי בלבד)
התקציב: 250 אלף שקלים
עיצוב פנים: תמי אקהאוס

יש בעיות בחיים שאין להן פתרון, אבל בכל הנוגע לעיצוב הבית אין כזה דבר – תמיד יש אופציה להפוך, לשדרג ולעצב מחדש חלל שעד כה לא היה משביע רצון. הדירה שלפניכם ממוקמת בקומות החמישית והשישית בבניין בן 15 שנה, שזה השיפוץ הראשון שנערך בו. המטרה היתה לעדכן את מראה הדירה בהתאם להעדפות בני הבית מבלי להכנע למונוטוניות ולסכמות השולטות כיום של גווני אפור-בז'-לבן בתקציב של 250,000 שקלים.

כך, הוחלט לטפל בעיקר בחלל הציבורי, שהסידור המקורי בו היה בעיניי הדיירים מעין "פשרה" ולא באמת התאים לאורח החיים של הבית שמתנהל סביב המטבח. הסלון עבר לאורך השנים כמה תהפוכות, ותמיד היתה בו לבני הבית תחושה של בעיה לא פתורה. 
 

צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עבודות גבס: לכל העסקים ובעלי המקצוע

ובכן, הבעיה נפתרה על ידי הארכת קיר הטלוויזה ועיבויו, כדי שאפשר יהיה לקרב את אותה למרכז החלל לצפיה יותר נוחה. השידה שלצד הטלוויזיה שוקעה גבס כדי ליצור אשליה של חלל גדול יותר באמצעות שטח רצפה גדול יותר שלא תפוס על ידי שידות וארונות.



הסלון החדש
 


נמצא מקום לטלוויזיה




מבואת הבית החדשה והסלון. כולל מקומות אחסון




בצבעים נעימים וחמים


פינת האוכל שעמדה בפינת הבית סתם תפסה מקום. נעשה בה שימוש בערך פעמיים בשנה, מכיוון שרוב האורחים מתיישבים במרפסת הענקית והמקורה שבה שולחן גדול ומזמין. לא היה מקום לרהיטי כניסה ולספריה, שמאוד חסרו לדיירי הבית אשר אוהבים לקרוא ועוסקים המון בפעילות ספורט שמחייבת אחסון ייעודי עבור אביזרים, תיקים ונעליים. לכן, אחת ההחלטות החשובות הייתה למעשה לוותר על פינת האוכל ולהכניס במקומה אי גדול עם ישיבה לשישה אנשים, שישמש כמרכז הבית. במקרה של אירוח חורפי נקבע שניתן יהיה להשתמש בשולחן הגדול שעומד בחוץ ובהארכות שונות עבורו, במקום להסכים עם פינת אוכל מיותמת שמשמשת כמצבור לערימות בלגאן. 

 


"פינת האוכל" החדשה



שהיא למעשה אי המטבח


בעניין המטבח נגלתה מחלוקת קטנה בין בני הבית: האם יהיה מודרני או כפרי יותר? הפשרה נמצאה בדמות מטבח עם חזיתות חלקות, שנתונות בתוך מסגרות וחלוקות מתוך הז'אנר הכפרי והכל בצבעוניות לא שגרתית. מכיוון שהבית כולל 4 כיווני אוויר ונטול תריסים למעט זה החשמלי הגדול שבסלון, השמש חודרת מהחלונות לאורך כל היום ולכן במטבח, בו השמש חזקה מאוד דווקא בשעות הבוקר, נבחר וילון סאן סטריפ ואילו לשאר החלונות בבית נבחרו וילונות חצי אטומים.




המטבח החדש
 


כולל וילון סאן סטריפ


מבואת הכניסה קיבלה טיפול מיוחד: גם כאן נעשה משחק עם הגבס, כאשר אחד הקירות הועמק כדי לשקע רהיט עם עומק לא מבוטל, באשליה של שידה צרה הרבה יותר. הרהיט בעומק 50 סנטימטרים, אבל רק 25 מהם בולטים כך שמי שפותח אותה מופתע מהעומק של המגירות שמיועדות לתיקים, נעליים, דואר ומפתחות. בבית נעשה שימוש ברהיטים ישנים שלא נזרקו, כמו שידת הנעליים בכניסה והספסל שכולל מקום איחסון ששופצו ונצבעו מחדש. 




מבואת המדרגות


בנוסף, במסגרת השיפוץ הוחלפו הדלתות בכל הבית וכולו נצבע. הודבקה רצפת פורצלן חדשה בגודל 50/100, נפתח חלון ענק במטבח במקום חלון הכיס הקטן שהיה בו, שירותי האורחים שופצו, הנמכת הגבס הקודמת פורקה וההנמכות למיזוג שולבו במבנה החדש של המטבח והוצנעו עד כמה שניתן, כל הנגרות בחלל פורקה שונתה, תוכננה ועוצבה מחדש, תוכננה תאורה חדשה ונרכשו רהיטים חדשים. 




הבית לפני השיפוץ



תוכניות הבית לפני


תוכניות הבית אחרי


רשימת ספקים חלקית:

נגרות: הנגריה של גיא הלפרין

ריצוף וכלים סניטריים: עמודי שלמה

וילונות: וילונות הנרי

תאורה: תומס תאורה

שטיח: בית השטיחים והפרקט גבעת השלושה

תמונות: נומי מלול אוהד

אביזרי נוי: קדם, כפר מלל

שולחן סלון: קסטיאל AS IS



עוד בתים משופצים:

מותק, הילדים התבגרו: שיפוץ דירת גן בהרצליה
מיס סינגפור: דירה מוזנחת בחיפה עוברת שיקום

שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים

כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל
החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *