בניין ודיור

בתים משופצים  //  מפתיעה במיוחד: דירת שיכון משופצת ברמת אביב

מפתיעה במיוחד: דירת שיכון משופצת ברמת אביב

תכנון מחודש של דירת שיכון מאפשר פרטיות עם ניתוק מהחוץ העירוני ומקסימום חלל לעיצובים שיצר לעצמו בעל הדירה. בואו לסיור

מאת: נעמה צור צילום: אלעד שריג


 

פרטיות היא שם המשחק בדירה בה אנחנו מבקרים הפעם כשהאדריכלים שאחראים עליה מסבירים כיצד אפשר להגדיל את המרחב הוויזואלי באמצעות פתיחה של מבטים ארוכים אל החוץ, כיצד משתמשים בחוץ כדי ליצור את התחושה המרווחת של הפנים, ואיך יוצרים ויטרינה ופתחים ענקיים המתכתבים עם עיצוב הפנים. "כאן זה היה הפוך", מספרת האדריכלית והמעצבת טולה עמיר. "לדייר היה חשוב להשיג מידה גדולה של פרטיות בביתו, ולשלוט במידת הפתיחות מול החוץ". אבל האתגר שעמד מול עמיר היה גדול כפליים: למצוא בפנים את הפתרונות ולהצליח לייצר, בכל זאת, תחושה של מרחב בדירת השיכון משנות ה- 40 ברמת אביב הירוקה.

 

עוד דירות משופצת בתל אביב:

דירה בתל אביב: השיפוץ הכי מוצלח בעיר

פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב

התכנון המחודש של הדירה היה צריך לספק, מעבר לפרטיות מרבית, גם חלל שיכיל את יצירותיו המקסימות והרבות של הדייר, איש הייטק ומוזיקאי, שמוצא זמן לעצב ולבנות לעצמו פרטי ריהוט מקוריים בהשראת עיצובים קלאסיים. עמיר, אחת הכוהנות הגדולות של עיצוב שקט, מביאה לידי ביטוי כל פריט ופריט שהיא מתכננת. היא דאגה ליצור רקע שיתאים לאישיות הדרמטית של הדייר ועיצוביו. 

 

 

בחזית האחורית של הדירה צמודת הקרקע ניצב פתח גדול שפונה לחצר פרטית ירוקה. פתח כזה, המהווה יתרון בדרך כלל, הפך כאן לבעיה ועמיר פתרה אותה על ידי הגבלת גודל הפתח והתקנת וילון שמווסת את האטימה כלפי חוץ. גם החלוקה לחללים הוכתבה על פי הנחיית הפרטיות; ההחלטה האדריכלית הייתה למקם את החלל המרכזי בירכתי הדירה, וחדר השינה פונה דווקא לרחוב הקדמי. בחזית הקדמית ולאורך קיר הספרייה – הפונים לרחוב – יש שכבות הפרדה משמעותיות אף יותר. סבכה חיצונית של GRC (חומר דמוי בטון) מחפה על החלונות מבחוץ, ואחריה זכוכית, תריס ורשת. ההפרדה ממשיכה גם בתוך הדירה: החלונות משובצים בתוך הספרייה המרשימה הפרושה על פני הקיר הארוך ובחדר השינה. "בסך הכול", מציינת עמיר, "יש מרווח, לא קטן בכלל, של כמטר, שמרכיבות שכבות ההגנה האלו. 'ביתו הוא מבצרו' בכל מובן המילה".

 

 

 

 

כפיצוי על החסימה מבחוץ נחפר והועמק החלל המרכזי, שנמוך בחצי מטר ממפלס הכניסה וגם המרפסת האחורית שקועה מעט, מה שמוסיף לתחושת הפרטיות. הסורג המינימליסטי מרצפה ועד תקרה, שבו נתקל המבט מיד בכניסה לדירה, הוא עוד אמצעי של האדריכלית ליצור תחושה של חלל גדול ופתוח יותר ממה שהוא. גם הסורג המלווה את המדרגות למרתף הוא מאוורר ואופקי: "כדי שהסורגים לא יתנגשו עם העין", כמו שמסבירה עמיר.

 

 

 

 

הספרייה המרשימה רוכזה על קיר אחד, בהתאם למיקום החלונות שבגבה, וגם כדי למקד ככל האפשר את "הרעש הוויזואלי" של הספרים. הקירות הבהירים והרצפה העשויה בטון הם רקע שקט לאלמנטים שעיצב בעל הדירה. למשל, גוף תאורה שנוצר בהשראתו של קסטליוני, שבבסיסו תנור רדיאטור שנצבע בצבעי יסוד. אלמנטים בולטים נוספים הם גופי התאורה המפתיעים, הספה בעלת המדף, שולחן הסלון, שידת המגרות, המאוורר שבתוך הכלוב ושולחן האוכל, שכולם נוסעים על גלגלים ומאפשרים העברה נוחה מפינה לפינה של החלל המרכזי.

 

מעצבים את הבית גם?

מעצבי תאורה: לכל בעלי המקצוע

סלונים: לכל בעלי המקצוע

 

 

במקלחת מפתיעה לא אחרת מאשר משתנה גדולה, וכדאי לשים לב גם למקלחון-אמבטיה בעל הקיר המשופע, שהוא למעשה גב המדרגות היורדות למרתף. פטנט נוסף בחדר האמבטיה הוא המראה התלויה הנוסעת שמסתירה מאחוריה מדפים. אבל זהו לא הפטנט היחיד שעיצבה כאן עמיר, שעבודותיה מתאפיינות בהמצאת פטנטים המייצרים פתרונות פונקציונליים מדויקים ועיצוב מקורי. בדיוק כמו הדירה הזו כולה. 

 

 

 

 

עוד דירות משופצת בתל אביב:

דירה בתל אביב: השיפוץ הכי מוצלח בעיר

פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *