כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11531) "

הדיירים: זוג פנסיונרים
המקום: תל אביב
השטח: 67 מטר
עיצוב פנים: Reuveni Interior Design – דדי ויפית ראובני  

אף פעם לא מאוחר לעבור לעיר הגדולה: הדירה הזו שייכת לזוג פנסיונרים, שבמשך תקופה ארוכה גרו בהרצליה, אבל תמיד חלמו לעבור לתל אביב בה עבדו וחיו, וכך גם להיות קרובים יותר לילדיהם. הדירה הייתה דירת 3 חדרים טיפוסית, מחולקת לחללים נפרדים, אליהם עוברים דרך מסדרון צר שהיה בלב הבית. הקירות בינם לבין השכנים היו דקים ולא אקוסטיים או מבודדים במיוחד, והדירה הייתה חשוכה וצפופה. כך שהמטרה הבסיסית של בעלי הבית הייתה ליצור חלל מרווח ומואר שייתן תחושה מפנקת ונוחה, בהתחשב בכך שעברו מדירת 5 חדרים. בנוסף, ביקשו לשים דגש על פרקטיות ומקומות אחסון רבים שלא יצרו עומס ויזואלי בחלל, וכמובן לחשוף את החלל לנוף הנהדר של רצועת החוף התל אביבית.

ע
בודות נגרות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בנייה ועיצוב זכוכיות: לכל העסקים ובעלי המקצוע 
 
כצעד ראשון, נשברו כל הקירות הפנימיים בדירה והיא הופשטה לחלוטין. במהלך הבניה מחדש עובו הקירות המשותפים עם השכנים, על מנת להתגבר על בעיית האקוסטיקה. במקום הקיר שעמד מול הנכנסים, נוצרה מבואת כניסה מרווחת עם מראה לתחושת גודל נוספת, ומדף להנחת חפצים אישיים, מפתחות, דואר וכדומה.
 
המסדרון החדש שנוצר הפך מצר, נמוך וחשוך לעורק הראשי בבית. הוא תוכנן כמעבר רחב מהכניסה לכיוון החלל הציבורי, והוא מהווה אזור נוסף בבית בפני עצמו. לצדו ממוקם חדר העבודה, שנתחם בקירות זכוכית על מנת להוסיף לתחושת המרחב. הודות לעובדה שקיר הזכוכית "גונב" גם את פינת החדר בינו לבין המטבח, ניתן לראות כבר מדלת הכניסה לבית את הוויטרינה בסלון לכל רוחבה, ואת הנוף התל אביבי שקודם היה נסתר. 
 
 
לאורך חדר העבודה נבנה ארון קיר רחב שממשיך והופך לספריה ושולחן עבודה. חדר זה משרת גם את הנכדים שבאים להתארח.
 
מצדו השני נתחם המסדרון בקוביית אחסון שנעלמת כקיר כניסה, והיא מכילה בתוכה ארון שירות, שרותי אורחים, מכונה ומייבש, ספרייה פתוחה ומגירות ואפילו מחסן. כל החזיתות שיוצרות את קיר הכניסה מהוות אלמנט עיצובי גאומטרי (קו שממשיך גם באזורים אחרים בדירה), והן נצבעו בצבע הקירות על מנת לנקות את החלל ולהעלים במידת מה את פונקציות האחסון והשירות שבו.
 
 
 
הסלון, פינת האוכל והמטבח חולקים את אותו חלל פתוח, כאשר צלע שלמה בת 5.5 מטרים מאותו חלל הינה אותה ויטרינה עם הנוף. העמדת החלל תוכננה כך שהדיירת תוכל "לשתות את הקפה של הבוקר למראה גלי הים והנוף המשתקף של יפו", כבקשתה. החלונות מוסגרו כך שיהיה ניתן לפתוח את החלל כמעט לגמרי, והמעקות נבחרו להיות מזכוכית על מנת לא לפגוע בתמונה שנשקפת לבעלי הדירה.
 
 
 
 
 
 
במטבח תוכננו הארונות לגובה מקסימלי, על מנת לתת כמה שיותר מקומות אחסון. החזיתות מקריסטל לבן משקפות את האור הרב שנכנס לדירה.
 
 
כל חלל הדירה מרוצף באבן טבעית בגוון שתואם את מניפת הצבעים הכללית בדירה, לתחושה רגועה שמוחקת רעשים מיותרים. אותה אבן גם נכנסת לחלל חדר הרחצה ואף עולה על קיר המקלחת בעיבודים שונים. המראה שעל קיר חדר הרחצה מסתירה מאחוריה ארון נסתר ששקוע בתוך הקיר.
 
 
 
חדר הרחצה מחובר לחדר השינה, ליצירת סוויטת הורים מפנקת שגם בה הושם כמובן דגש על מקומות אחסון. לאורך הקיר ישנו ארון בגדים רחב וגבוה, וראש המיטה נבנה גם הוא כיחידת אחסון פונקציונלית שבתוכה שני מדפים נשלפים, אחד מכל צד של המיטה. אלה משמשים כשידת לילה להנחת חפצים אישיים. מעל ראש המיטה ניצב קיר מראות, שוב באותה תבנית גאומטרית שחוזרת בדירה. המראות עובדות על האלמנט של תחושת מרחב והכנסת אור, אבל הדבר האהוב על בעלת הבית הוא, שגם כשהיא נכנסת לחדר השינה, היא רואה את הנוף הנשקף במראות כל הדרך מהוויטרינה שבסלון.
 
 
 
הדירה לפני השיפוץ:
 
 
תוכניות לפני:

תוכניות אחרי:
 
רשימת ספקים חלקית:
מטבחים – סמל מטבחים 
נגרות – זדקה
ריצוף וסנטריה – אלוני
דלתות – סקריניו של סטאטו
תאורה – מחסני תאורה, דרך המשי
טקסטיל – ITEMS  שוק הפשפשים, הגלריה
שולחנות סלון – ID DESIGN
Accessories  – דרך המשי, הגלריה
מראות – שבירו
 

 
עוד בתים משופצים:
הפלישה הוויקינגית: עיצוב סקנדינבי לדירה תל אביבית
נגישה, נוחה ומעוצבת: שיפוץ דירה במרכז הכרמל
חשיפה לדרום: שימור דירה אותנטית ביפו
כשבלגיה וצרפת נפגשות בחיפה: שיפוץ דירה בכרמל
זוג מנצח VIP: האדריכל והמעצבת ששיפצו את ביתם
" ["image"]=> string(144) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/דירה עם הנוף הכי יפה בעיר/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  מראה מראה שעל הקיר: מי הדירה עם הנוף הכי יפה בעיר

מראה מראה שעל הקיר: מי הדירה עם הנוף הכי יפה בעיר

רצועת החוף של תל אביב משתקפת מכל מקום בדירה הזו, ולא במקרה: זכוכיות, מראות וחללים פתוחים אפשרו לבעלי הבית לפתוח את הבוקר מול הים ולסגור את היום מולו בחדר השינה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג פנסיונרים
המקום: תל אביב
השטח: 67 מטר
עיצוב פנים: Reuveni Interior Design – דדי ויפית ראובני  

אף פעם לא מאוחר לעבור לעיר הגדולה: הדירה הזו שייכת לזוג פנסיונרים, שבמשך תקופה ארוכה גרו בהרצליה, אבל תמיד חלמו לעבור לתל אביב בה עבדו וחיו, וכך גם להיות קרובים יותר לילדיהם. הדירה הייתה דירת 3 חדרים טיפוסית, מחולקת לחללים נפרדים, אליהם עוברים דרך מסדרון צר שהיה בלב הבית. הקירות בינם לבין השכנים היו דקים ולא אקוסטיים או מבודדים במיוחד, והדירה הייתה חשוכה וצפופה. כך שהמטרה הבסיסית של בעלי הבית הייתה ליצור חלל מרווח ומואר שייתן תחושה מפנקת ונוחה, בהתחשב בכך שעברו מדירת 5 חדרים. בנוסף, ביקשו לשים דגש על פרקטיות ומקומות אחסון רבים שלא יצרו עומס ויזואלי בחלל, וכמובן לחשוף את החלל לנוף הנהדר של רצועת החוף התל אביבית.

ע
בודות נגרות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בנייה ועיצוב זכוכיות: לכל העסקים ובעלי המקצוע 
 
כצעד ראשון, נשברו כל הקירות הפנימיים בדירה והיא הופשטה לחלוטין. במהלך הבניה מחדש עובו הקירות המשותפים עם השכנים, על מנת להתגבר על בעיית האקוסטיקה. במקום הקיר שעמד מול הנכנסים, נוצרה מבואת כניסה מרווחת עם מראה לתחושת גודל נוספת, ומדף להנחת חפצים אישיים, מפתחות, דואר וכדומה.
 
המסדרון החדש שנוצר הפך מצר, נמוך וחשוך לעורק הראשי בבית. הוא תוכנן כמעבר רחב מהכניסה לכיוון החלל הציבורי, והוא מהווה אזור נוסף בבית בפני עצמו. לצדו ממוקם חדר העבודה, שנתחם בקירות זכוכית על מנת להוסיף לתחושת המרחב. הודות לעובדה שקיר הזכוכית "גונב" גם את פינת החדר בינו לבין המטבח, ניתן לראות כבר מדלת הכניסה לבית את הוויטרינה בסלון לכל רוחבה, ואת הנוף התל אביבי שקודם היה נסתר. 
 
 
לאורך חדר העבודה נבנה ארון קיר רחב שממשיך והופך לספריה ושולחן עבודה. חדר זה משרת גם את הנכדים שבאים להתארח.
 
מצדו השני נתחם המסדרון בקוביית אחסון שנעלמת כקיר כניסה, והיא מכילה בתוכה ארון שירות, שרותי אורחים, מכונה ומייבש, ספרייה פתוחה ומגירות ואפילו מחסן. כל החזיתות שיוצרות את קיר הכניסה מהוות אלמנט עיצובי גאומטרי (קו שממשיך גם באזורים אחרים בדירה), והן נצבעו בצבע הקירות על מנת לנקות את החלל ולהעלים במידת מה את פונקציות האחסון והשירות שבו.
 
 
 
הסלון, פינת האוכל והמטבח חולקים את אותו חלל פתוח, כאשר צלע שלמה בת 5.5 מטרים מאותו חלל הינה אותה ויטרינה עם הנוף. העמדת החלל תוכננה כך שהדיירת תוכל "לשתות את הקפה של הבוקר למראה גלי הים והנוף המשתקף של יפו", כבקשתה. החלונות מוסגרו כך שיהיה ניתן לפתוח את החלל כמעט לגמרי, והמעקות נבחרו להיות מזכוכית על מנת לא לפגוע בתמונה שנשקפת לבעלי הדירה.
 
 
 
 
 
 
במטבח תוכננו הארונות לגובה מקסימלי, על מנת לתת כמה שיותר מקומות אחסון. החזיתות מקריסטל לבן משקפות את האור הרב שנכנס לדירה.
 
 
כל חלל הדירה מרוצף באבן טבעית בגוון שתואם את מניפת הצבעים הכללית בדירה, לתחושה רגועה שמוחקת רעשים מיותרים. אותה אבן גם נכנסת לחלל חדר הרחצה ואף עולה על קיר המקלחת בעיבודים שונים. המראה שעל קיר חדר הרחצה מסתירה מאחוריה ארון נסתר ששקוע בתוך הקיר.
 
 
 
חדר הרחצה מחובר לחדר השינה, ליצירת סוויטת הורים מפנקת שגם בה הושם כמובן דגש על מקומות אחסון. לאורך הקיר ישנו ארון בגדים רחב וגבוה, וראש המיטה נבנה גם הוא כיחידת אחסון פונקציונלית שבתוכה שני מדפים נשלפים, אחד מכל צד של המיטה. אלה משמשים כשידת לילה להנחת חפצים אישיים. מעל ראש המיטה ניצב קיר מראות, שוב באותה תבנית גאומטרית שחוזרת בדירה. המראות עובדות על האלמנט של תחושת מרחב והכנסת אור, אבל הדבר האהוב על בעלת הבית הוא, שגם כשהיא נכנסת לחדר השינה, היא רואה את הנוף הנשקף במראות כל הדרך מהוויטרינה שבסלון.
 
 
 
הדירה לפני השיפוץ:
 
 
תוכניות לפני:

תוכניות אחרי:
 
רשימת ספקים חלקית:
מטבחים – סמל מטבחים 
נגרות – זדקה
ריצוף וסנטריה – אלוני
דלתות – סקריניו של סטאטו
תאורה – מחסני תאורה, דרך המשי
טקסטיל – ITEMS  שוק הפשפשים, הגלריה
שולחנות סלון – ID DESIGN
Accessories  – דרך המשי, הגלריה
מראות – שבירו
 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

בתים משופצים

כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה


המשפחה איבדה את ביתה בגלל שריפה, אך בחרה לראות בכך הזדמנות להתחדש. מבט על שיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

בתים משופצים

מכוון גבוה: תהליך שיפוץ שאפתני במיוחד


המעצב רכש את הדירה הישנה של סבו, ובתוך חודש הצליח להשלים את תהליך השיפוץ ולהפוך אותה לדירה מזמינה במראה עכשווי

תגובות

נקי ופונקציונלי, מרשים מאוד. אני אהבתי !!

ווואווו, דירה יפיפיה!!!

פתרונות איכסון
תודה רבה מירי, שמחים שאהבת!! :-)

פתרונות אחסון חכמים
מירי תודה רבה :)

פתרונות אחסון חכמים
אהבתי את העיצוב ורואים את השינוי הדרמטי . במיוחד את פתרונות האחסון הנסתרים. מדהים. סוף סוף כתבה שיש רעיונות לקנות....

ריצוף
בשמחה חן, מדובר באבן דרמה 80*80 והיא נרכשה בחברת אלוני.

ריצוף
האם אפשר לדעת את שם החברה והדגם של הריצוף?

אסתטי ונעים. הנוף התל אביבי הוא לא
הנוף הפריזאי. מי שאוהב...הערה קטנה: חדר האורחים חסר פרטיות. כדאי להוסיף אופציה של וילון או סוכך...

אדווה
מוזמנת ליצור קשר דרך הפייס או מייל ונענה

דירה יפה מאוד ורמת גימור גבוהה. כל הכבוד
צופית תודה רבה ,שמחים לשמוע שאהבת. אכן יש טלוויזיה בחלל הציבורי , היא על זרוע ופשוט לא מצולמת :). לגבי השמש, יש תריס חשמלי לכל המפתח ונכון להיום גם יש כבר וילונות.

דירה יפה מאוד ורמת גימור גבוהה. כל הכבוד
שאלות- אין בסלון טלויזיה או שנמצא לה פתרון אחר? לא ראיתי באף תמונה אך במציאות טרם נתקלתי בפנסיונרים ללא טלויזיה. בנוסף- השמש מחרבת רהיטים ולפעמים רוצים פרטיות. למה בחרתם לוותר על וילונות?

לטעמי יותר מדי נגרות, הכל סגור מאוד

יפה מאוד, ניצול מעולה של שטח
אשמח לשמוע עלויות.

אחלה עבודה. אחלה צילומים
יופי. עבודה אינטליגנטית. צילום מצויין. שאפו

דדי ויפית כל הכבוד לכם!!
דדי ויפית כל הכבוד לכם!! מכיר אותם מקרוב .. ברמה גבוהה!

מקסים וחכם מאד. שאפו למעצבים
אם אפשר- נשמח לדעת מה היו העלויות כדי לקבל מושג. תודה

מראה מראה מעל הקיר:מי הדירה עם הנוף הכי יפה בעיר
מוצלחת מאין כמוה!!!!!!!!

דירה יפה, אך איפה הים?

שיק אמיתי..מהמם

תכנון מדוקדק והתייחסות יפה לגמרים

דירה עם נוף ו(שמש ואור..)
איך מסתתרים מהאור ומהשמש שיש בדירה הנפלאה הזו משך שעות היום?

בטוב טעם ובשום שכל

הכול טוב ויפה, אבל בחיי שלא רואים שום ים משום חלון
סתם נוף תל-אביבי כעור. אבל הדירה מקסימה!

עבודה מעולה

כתיבת תגובה