בניין ודיור

בתים משופצים  //  משניים לשלושה מפלסים: שיפוץ בית דו קומתי במיליון שקלים

משניים לשלושה מפלסים: שיפוץ בית דו קומתי במיליון שקלים

הבית שלפניכם כמעט הכפיל את שטחו באמצעות הוספת מפלס נוסף, ואף הצליח להפוך למואר ושטוף שמש בזכות שילוב של חלונות וזכוכיות בכל מקום אפשרי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


צפו בחינם: השיעור שיעזור לכם לעשות שינוי במטבח>>

 

הדיירים: משפחה בת 5 נפשות
המקום: יישוב במרכז הארץ
השטח: 210 מ"ר
התקציב: כמיליון שקלים
עיצוב פנים וסטיילינג: שירי הימן
אדריכלות: מיכל אמיר

לפעמים, בדרך לבית החלומות שלהם, לא מעט אנשים מגלים שהאופן בו תפסו את טעמם כבר לא מתאים להם יותר. כך במהלך השיפוץ שלפניכם, אבא, אמא ושלושה מתבגרים הבינו כי הסגנון שלהם כבר לא "כפרי" אלא "סקנדינבי נקי" עם נגיעות כפריות. ביתם המקורי נקנה לפני 18 שנה עם מטבח וסלון קטנטנים ובלי מקום לפינת אוכל משפחתית ועכשיו הגיע הזמן לשינוי.


בנייה ועבודות עץ:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
רהיטים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

לכן מטרת השיפוץ הראשונית הייתה להפוך מבנה דו-קומתי לבית בעל שלושה מפלסים תוך הרחבה כללית, הגדלת חדרי הילדים, הוספת חדר ארונות בחדר ההורים, הגדלת הסלון ויצירת יציאה רחבה לגינה ושיפוץ כללי נרחב. בשלב השני נדרשה הלבשה כוללת של הבית: בחירת ריהוט, תכנון המטבח, בחירת ריצוף, גופי תאורה, כלי סניטציה, חיפויי פנים וחוץ, אבזור משלים, יצירת מקומות אחסון פונקציונליים ויצירתיים וכמובן, מיקום כל הפריטים במקומם. בעלי הבית ביקשו ליצור לכל אחד מבני הבית פינה משלו ובעיקר להכניס אור לבית שהיה חשוך. 

והאור אכן הוכנס בכל מקום אפשרי, בין אם בהגדלת החלונות במטבח, בהגדלת הוויטרינה בחלל המרכזי מהרצפה לתקרה ואפילו בשילוב זכוכית בדלת הכניסה. כיוון הישיבה בסלון אף התהפך, כך שהיום בני הבית יושבים עם הפנים לוויטרינה הגדולה שמשקיפה על הגינה הפורחת, בעוד בעבר הם ישבו כשפניהם לקיר.
 


להכניס אור לבית



פינת האוכל



הסלון החדש

הדלפק המקורי שחצץ בין המטבח לסלון וגרם לסגירת החלל נהרס והוחלף בדלפק עץ אלון הנשען על עמוד אחד בצדו האחד ועל חלקו האחרון של ארון המטבח בצד השני, כשכל החלק המרכזי פתוח ומאוורר. המטבח הורחב על חשבון מזווה שהיה צמוד לו, וחלונות גדולים נפתחו כדי שיכניסו אור ואוורור לבית.
 


המטבח שהורחב




עם דלפק עץ חדש

הקונסטרוקציה של גרם המדרגות נשארה אך המדרכים הוחלפו לעץ אלון גושני והמעקה הוחלף גם הוא. הקומה התחתונה רוצפה באבן חלילה והקומות העליונות בפרקט עץ תלת שכבתי. בסופו של התהליך, הדירה כמעט הכפילה את גודלה, מ-130 מ"ר ל-210 מ"ר.
 


מדרגות עם מעקה חדש

 


חדר השינה


חדר הילדים


חדר הרחצה


השירותים


הכניסה לבית

 


המרפסת

 

הבית לפני השיפוץ

 


תוכנית קומת הקרקע לפני השיפוץ


תוכנית קומת הקרקע אחרי השיפוץ

 

תוכנית קומה ראשונה לפני השיפוץ

 


תוכנית הקומה הראשונה אחרי השיפוץ

 


רשימת ספקים חלקית:

קבלן: ארנון יחיאל

פרגולות דק גדר: בול עץ

פרקט: חיים פחימה

מטבח: רגבה

דלתות: פנדור

דלת כניסה: וריאציה

מדרגות פנים:קו נבון

תאורה: לסרי, אקסלוסיב

אקססוריז: תמה, בייסיק,גלוריה מונדי, אופק אומנות בברזל.

ריהוט: פיק-אפ, הרמוני,טולמנס',AS IS

 

עוד בתים משופצים:

לעזאזל עם הקונבנציות: שיפוץ דירה משפחתית במרכז
מתנת בת מצווה לכל המשפחה: עיצוב חדש לבית בהוד השרון

שטופת שמש: שיפוץ דירה תל אביבית ב- 300 אלף שקל
המהפכה הפוסט-מודרנית: עיצוב נקי לדירה בראשון לציון
מפסיקים להתפשר: שיפוץ חלקי ב- 250 אלף שקלים

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *