כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  משפצים בנווה צדק: בית ארוך וצר מקבל צורה

משפצים בנווה צדק: בית ארוך וצר מקבל צורה

איך לוקחים בית מתפורר וארוך בשכונה הכי ותיקה של תל אביב והופכים אותו למקום שלא רוצים לצאת ממנו?

מאת: חן לב ארי צילום:


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

הבתים בשכונת נווה צדק בתל אביב הם עניין מורכב. נכון, הם הכי אותנטיים, אסתטיים ומסקרנים אבל הרבה פעמים המבנה המיושן הצר והארוך שלהם הופך אותם לאתגר רציני למתעניינים וסיבה למסיבה, עבור חובבי העיצוב שבינינו. כאשר פנו בני הזוג שגרים בבית הפרטי בשכונה, שני עולים מארצות הברית, למעצבת הפנים אילנה מוסקוביץ' הם חיפשו להחליף את הנכס הנוכחי שלהם ששימש כבית קיץ, באותה שכונה ממש, לבית רחב ידיים שיתאים לסגנון החיים העכשווי. הבעיה הייתה שמה שהיה בסביבה הוא רק בית ארוך וצר, חשוך, מלא בגרפיטי על הקירות שצוירו על ידי ילדיהם של הדיירים הקודמים, עם מטבח קטנטן וחלונות מתנדנדים. אז איך באמת הופכים ישן לחדש ועדיין משאירים בו ניחוח אותנטי? התוצאה לפניכם. 

 

עוד בית שעבר שיפוץ: גם כפרי וגם עירוני

 
נכנסים: הכניסה אל הבית היא אל חצר קטנה וסגורה שכוללת מרפסת ומהווה מעין מבואה אל כניסת הבית. דלת הכניסה היא בעצם ויטרינה בעלת פרופיל בלגי שנעשתה במטרה להכניס עוד אור לחלל כשבמקור היו שם דלתות ישנות מאוד שהשתלבו עם הקיר ויצרו חשיכה בפנים הבית. המראה הראשון שנגלה מכניסת הבית הוא הסלון המוארך ומדרגות הבטון שמובילות אל הקומה העליונה ומי שיביט ישר יוכל לראות גם את חלל המטבח ואת החלונות המעוגלים. 
 
כניסה לבית
הרבה אור נכנס אל החלל. חלל קומת המגורים
 
הסלון: ממוקם בכניסה, בחלקו הצר של הבית, ובעצם משמש גם מעבר ראשי אל המטבח. לא לשווא מוקם הסלון במקום כל כך לא צפוי; הדיירים ציינו בפני מוסקוביץ' שהסלון הוא החלק הכי פחות חשוב להם בעיצוב הבית, בעיקר כי את רוב האורחים שלהם הם נוהגים לארח סביב שולחן האוכל וכך עוצב החלל באופן פונקציונאלי כדי ליצור תחושה מאווררת ונקייה. 
 
סלון
החלק שהיה הכי חשוב בתהליך. הסלון. 
 
עוד יש כאן ספת עור תלת מושבית בגוון חום ולידה כורסת עור חומה שנבחרה בשל מידותיה הקלות ובהחלט הופכת את המראה למרווח מעט יותר. פריט נוסף שהופך את החלל לנוח ומאפשר כל כך היא יחידת אחסון לבנה ושימושית שמהווה גם מקום אחסון וגם פיתרון דקורטיבי ונבנתה במיוחד על מנת לתחום את המעקה ולהסתיר את חדר המרתף והירידה אליו. 
 
סלון
לבן ונקי. הסלון.
 

החוץ נכנס אל הסלון
 
המטבח: המטבח הוא הלב של הבית הזה ובו מתרכזת הבקשה הדומיננטית ביותר של הדיירים והיא לייצר חלל רחב ידיים. אם בגלל אורח החיים הדתי שמקיים הזוג ואם בגלל מנהגי האירוח הרבים. במבנה המקורי המטבח שימש כסלון, אך בגלל הצרכים הרבים של בני הבית במטבח הוא פשוט הוחלף. הרצפה כאן מרוצפת גרניט פורצלן בגוון אפור-עכבר ועליה אריח ששוחזר בעבודה רבה על ידי מוסקוביץ' ושובץ מחדש בריצוף עצמו. המטבח מצטיין במקומות אחסון רבים וכדי לעורר עניין בחלל הבהיר נצבע קיר אחד בגוון כחול שמוסיף המון צבע לחלל ומתכתב עם התמונה שתלויה בהמשך. שולחן האוכל הנמצא בהמשך המטבח, עשוי עץ טיק, עם גוף תאורה בסגנון עתיק. גם החלונות נשארו כפי שהיו במקור בצורתן המקושתת ומשלבות את אותנטיות עם נגיעות מודרניות. 
 
מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
מטבח
קיר כחול אחד והרבה מקום לאחסון. המטבח
 
מטבח
שקט ומינימליסטי
 
 פינת אוכל
ריצוף של פעם וריהוט חדש. המטבח ופינת האוכל
 
שירותי האורחים: מבוססים על שילוב של ניטרליות לבנה וכתמי צבע עזים שניתן למצוא במשטח המצופה פסיפס בגוונים אדום כתום המתכתב עם קיר האסלה הנגדי שנצבע בגוון זהה בצבע שמן. עוד הברקה עיצובית שניתן למצוא כאן היא ספריית הסולם הדקיקה שמכילה ספרי עיון ותמונת קיר שיוצרת תחושה ביתית אפילו בשירותי האורחים. 
 
 שירותים
ניטרליות עם כתמי צבע. שירותי האורחים
 
קומת המגורים: אל החלל הפרטי של הבית עולים במדרגות הבטון ששובצו לכל האורך בתאורה שקועה ופונקציונאלית כדי להתאים לצורכיהם האישיים של המשפחה הדתית. הקומה העליונה מרוצפת בעץ אורן טבעי שהיה בדירה במקור ועברה חידוש על בגוונים ונגה עמוקים שמשווים לה מראה חי. בכניסה לחדרים מיד נגלות דלתות בעלות ויטרינה שקופה ומשובצות בזכוכית כחולה כשהדלתות, שהיו שייכות אל דלת הכניסה הישנה שהייתה בית, עברו רסטורציה ובמהלך חידושן גם נצבעו בלבן. חדר השינה עצמו מעוצב בפשטות וכולל בתוכו ארון, מיטה שידות ויציאה למרפסת קטנה שפונה לרחוב. 
 
מדרגות
מובילות למעלה. מדרגות הבטון
 
 חדר הרחצה: מרוצף בשטח פסיפס מאבן אפורה בעל דוגמת פסים צרים וארוכים וממשיכה גם אל מקלחון רחב ידיים בעל ראש טוש פטרייה.  אם זה לא מספיק, אז כדי להדגיש את האווירה האותנטית בחלל צופתה התקרה בויטרינת עץ שנתנה מענה גם לאחסון המזגן.
 
מקלחונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
מקלחת
ויטרינת עץ מכסה על המזגן. שירותים ראשיים
 
מקלחת
מקלחון רחב ידיים
 
חדר העבודה: איזור העבודה משמש גם כמעין מעבר אל הקומה השלישית. לפני השיפוץ הוא שימש כחדר ילדים עם מעבר פנימי אל הקומה העליונה אבל במהלך השיפוץ הקירות הוסרו והמקום הפך למעין מסדרון רחב ידיים בו ממוקמת פינת העבודה. בגב הקיר ישנה ספרייה גדולה ומרשימה ושולחן עבודה מברזל משולב בעץ שמשווה למקום מראה מהודר ומעליו תלויה מנורת רטרו שממשיכה את הקו האקלקטי. לצד השולחן הוצבה ספת עור מרווחת ובהמשך החדר ישנם חלונות ויטרינה המובילות אל מרפסת שמשהכוללת גם פינת ישיבה.
 
חדר עבודה
ממוקם במעבר בין החדרים. חדר העבודה
 
קומת האירוח: קומה זו בנויה בשיפוע שמשווה לה תחושה של עליית גג וכוללת שני חדרי שינה שונים שכוללים פרטי אחסון כמו שידה שחורה וארון בגדים גדול. 
 
עלית גג
תחושה של עליית גג. קומת האירוח
 
שיפוץ מאתגר כזה מוכיח שגם במבנה קבוע וארוך אפשר לייצר מקום מגורים מרווח ונעים שמצליח להתחדש ולהשתנות ועדיין לשמר את האווירה האותנטית של המבנה הישן ובעיקר תואמת בדיוק את צרכיהם האישיים של דייריו. בין אם אורח חיים דתי, אהבת האירוח, או קריאת ספרים, נדמה שבחלל המעוצב שנוצר כאן – יש פשוט מקום לכול. 
 
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה