כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  משפצים סביב הנוף: וילה מעוצבת בזכרון יעקב

משפצים סביב הנוף: וילה מעוצבת בזכרון יעקב

איך מעדכנים בית בן 15 שנה והופכים אותו למקום שגם יציג חדשנות ונוחות אבל גם ישמור על אופי ייחודי משלו? בדיוק כך

מאת: יוליה ברודסקי גזית צילום: שי אפשטיין


הדיירים: משפחה בת 4 נפשות

המקום: זכרון יעקב

השטח: 166 מ"ר

אדריכלות ועיצוב פנים: גל ברק

 

  

יש מצבים בהם צריך לדעת למתן כדי לתת במה ליתרון הכי גדול שלנו, וכך בדיוק נעשה עם הווילה בה אנחנו מבקרים בזכרון יעקב שהפכה למסגרת מושלמת לתמונה הכי יפה שניתן היה להכניס לתוכה – הנוף. הווילה היא בית דו משפחתי בן 15 שנה אליו עברו זוג עם שני ילדים קטנים שרצו להכניס ייחודיות לחיים שלהם ולהעלים את המראה הקבלני הסטנדרטי מהבית בו יגורו. 

 
עוד בתים מעוצבים במושבות:
 
כדי להגדיל את החלל הורחבה והועברה דלת הכניסה, שהייתה במקור בסמוך לממ"ד ולשירותים, אל מרכז הבית כך שהנכנסים מגיעים ישר לחלל הפתוח של הסלון, כשמימינם המטבח ומשמאלם פינת האוכל. הקצה המחודש של הבית – ממ"ד וחדר שירותים עם מקלחון – נותר נטול דלת הכניסה העיקרית, והפך ליחידה מצוינת לאירוח ופרטיות, מבלי שאיש עובר דרכה בדרכם החוצה.
 
 
 
 
המטרה העיצובית של האדריכלית הייתה לא להעמיס על הבית וכך, שמירה על מינימליזם בפריטים הופך את הבית לניטרלי וקליל, אבל עם זאת חמים וזורם עם המתרחש בחוץ. הקומה הראשונה רוצפה בגרניט ועליה הונחה ספת ר' גדולה שמיועדת למשפחה ושולחנות סלון עגולים, לבטיחות הילדים. הדיירים הודו שיש להם ערך סנטימנטלי לכורסאות ולכן הוחלט לרפד אותן מחדש והמראה הקליל שלהן אפשר להניח אותן מול הויטרינה בלי שיגנבו מהפוקוס עליה. את הצבעוניות שבחלל הבית מספקות הכריות האביביות והציורים בסלון ובמסדרון, שמובילים יחד את העין הלאה. 
 
 
  
 
מכיוון שהדיירים רצו מראה כפרי ופסטורלי ופחות מודרני והייטקיסטי הוחלט על שילוב של הרבה עץ בבית וגם המטבח החדש קיבל גוון שמנת. עוד במטבח, הוחלט לחפות את עמוד הקונסטרוקציה שניצב בו בבריקים כך שישמש כקיר לדלפק האוכל ובו זמנית יסתיר את המקרר. החלון הקטן שניצב ליד פינת האוכל השתדרג ליציאה גדולה וגם הקיר הסמוך הפך לתמונה ירוקה, על ידי הוספת חלון גדול נוסף. העמוד העגול שבמדרגות הפך לספריה דו צדדית שניתן לראות גם מהמדרגות וגם מהסלון כשהמדרגות רוצפו בעץ ומתחתן נבנה ארון אחסון פרקטי. 
 
 
רוצים גם בית מעוצב?
חלונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מדרגות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 
 
ארבעת החדרים של הקומה השנייה רוצפו בפרקט והקירות נצבעו בטון כהה יותר מיתר הבית כדי ליצור תחושת חמימות והמרפסת רוצפה מחדש בגרניט פורצלן דמוי פרקט. כדי להגדיל את המרחב ביחידה, בוטל חדר הארונות הצפוף שעמד בה והוחלף בארון פינתי שיצר "פינת התלבשות" אינטימית. גם חדר הרחצה של ההורים קיבל סטייל קלאסי ונקי, באווירת בית מלון, כאשר הכיור הלבן הגדול הונח על משטח עץ וגם פה הורחב החלון. 
 
בחדר הרחצה של הילדים הוחלט על עיצוב בסגנון רטרו ולכן נבחרו אריחי קרמיקה בגווני כחול, חום ולבן ואריחים מצוירים בסגנון ישן. כדי להפוך את החדר ליעיל אבל גם משפחתי, הוצבה אמבטיה פינתית וגדולה מתחת לחלון ובה יכולים הילדים להעביר את זמן המקלחת במשותף. 
לדיירים היה חשוב מאוד גם לעצב את האזור שמחוץ לבית, וכך הורחבה רחבת החצר וקירות הבית כולו זכו לשליכט בגוון מוקה במקום הטיח הקבלני הסטנדרטי שהיה עליהם לפני השיפוץ. צביעת הקירות, סידור השביל מחדש, עיצוב המרפסת ופתיחה של הבית החוצה אל הנוף ואל הסביבה הטבעית עשו את השינוי הגדול שהמקום כל כך חיכה לו. כל היתר כבר תלוי בדיירים.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
עוד בתים מעוצבים במושבות:

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

כתיבת תגובה