כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  מתנת בת מצווה לכל המשפחה: עיצוב חדש לבית בהוד השרון

מתנת בת מצווה לכל המשפחה: עיצוב חדש לבית בהוד השרון

הורים שרצו להעניק לבתם חדר חדש בעליית הגג, החליטו על הדרך לפנק את עצמם גם בסלון וחדר שינה מעוצבים. התוצאה – בית צבעוני עם מוטיבים של עץ ואווירה רומנטית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: אביב קורט


הדיירים: זוג ושלושה ילדים
המקום: הוד השרון
השטח: 220 מ"ר 
תקציב: 135 אלף שקלים
עיצוב פנים: שלומית גליקס
אדריכלות: אפל אדריכלים

כמו שאומרים, עם האוכל בא התיאבון: שיפוץ הבית שלפניכם התחיל מהחלטה של בני הבית לעצב מחדש את החדר בקומת הגג ולהפוך אותו לחדר קסום ומרגש לכבוד בת המצווה של הבת. הבת חלמה על חדר רומנטי ורך עם צבעים רכים ועדינים, ולכן תוכננו מחדש מערכי הריהוט והתאורה בחלל.


צבעים וטפטים:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
תאורה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

הצבע המוביל שנבחר על ידי הבת היה תכלת, ועל כן נבחרו שתי כורסאות בסגנון רומנטי-פרובנס בצבעי שמנת ותכלת. המיטה הוחלפה וכן המצעים, הכריות והשטיח. האתגר הגדול בחדר היה תקרתו הנמוכה, עקב היותו בקומת הגג, ועל מנת להדגיש את יתרונו ולטשטש את חסרונו נבחר טפט בגוון תכלת בהיר עם פרחים ורדרדים קטנים, ונעשתה הפרדה בין אזור השינה לאזור האירוח באמצעות מערך הריהוט ומיקומו.
 


חדר הבת החדש



הפרדה בין איזור השינה לאזור האירוח

בעלי הבית ראו כי טוב החליטו לעשות שינוי גם בחדר השינה הזוגי ובקומת הכניסה. האתגר הגדול היה "לחמם" את האווירה בבית ולשנות את הגוון השולט – לבן – לגוונים חמים ומזמינים יותר. לכן הוכנסו פריטי עץ מלא וטבעי: שולחן פינת אוכל מעץ מלא, כסאות עור בצבע אפור כהה להשלמת המראה החם לפינה, ושולחן ומזנון מעץ מלא. הבית נצבע מחדש בגוון לבן קרמי שמצד אחד שמר על אלגנטיות והדגשת המבנה, ועם זאת ריכך את הקירות ויצר אווירה נעימה יותר. 

מערך הריהוט שונה לישיבה מקבילה ובהתאם נעשו שינויים בנקודות התאורה והחשמל. המטרה הייתה לאפשר ליושבים בסלון ליהנות מהחצר הירוקה ש"נכנסת" הביתה. לכן גם נבחרו מערכת ישיבה בגוונים חמים וכהים, ותמונה שיוצרת אווירת חום ונוכחות בחלל.


הסלון החדש




אלגנטיות ואווירה נעימה




חום ונוכחות בחלל




לרכך את הקירות




ולהכניס את הירוק הביתה

במטבח נוספה תאורה תלויה מעל האי ויחידת מידוף מעץ צבוע בסגנון פרובנס, מה שנותן שכבה נוספת במטבח ומדגיש את מוטיב העץ על האי על מנת לחמם ולשבור את הלבן. בגינה נוספו פרחים צבעוניים באגרטלי חרס מיוחדים.


המטבח החדש


לחמם ולשבור את הלבן



חלל המדרגות

חדר השינה של ההורים היה מיושן, והאתגר היה להפוך אותו לרומנטי ומפנק, כזה שלא מתחשק לעזוב, ובמקביל להבליט את יתרונו – יציאה למרפסת פרטית. לשם כך נצבעה המיטה מחדש בגון מוקה אפרפר, תוכננו שתי שידות צד, האחת ארוכה והשנייה קצרה יותר, וכן "מזנון" מול המיטה המשמש גם לאחסון נוסף וגם כרהיט משלים מתחת לטלוויזיה. גוף התאורה המרכזי בחדר, שעשה דרכו מארץ רחוקה לישראל על ידי הסבתא, עבר שיפוץ מחדש אצל בעל מקצוע, אצלו נרכשו גם גופי תאורה משלימים על פי תכנון מחדש של נקודות החשמל והתאורה. 

 

על קיר המיטה הותקן טפט בגווני תכלת אפור ושמנת עם הדפסי מדליונים בשילוב פסים עדינים, אשר משווה לחדר מראה רומנטי ויחד עם זאת מעט דרמטי. הרצון של בני הזוג להיכנס לחדר הרחצה ולהשיל מעליהם את "אבק" היום הביאה לבחירה טבעית בארון לבן וקירות לבנים, על מנת לאפשר תחושת ניקיון וטוהר בחדר רחצה במראה נקי.
 


חדר השינה החדש



רומנטי ודרמטי כאחד

 


חדר הרחצה במראה הנקי




הבית לפני השיפוץ

 


רשימת ספקים חלקית:

ריהוט סלון : ניו וינטאג'

ריהוט סלון ופינת אוכל : פרוגטי 

תאורה: גדעון קלאס

ריהוט חדרי שינה : שמנת עיצובים 

חדר רחצה : ויה ארקדיה

אקססוריז: ניו וינטאג', דרך המשי


 

עוד בתים משופצים:
שטופת שמש: שיפוץ דירה תל אביבית ב- 300 אלף שקל
המהפכה הפוסט-מודרנית: עיצוב נקי לדירה בראשון לציון
מפסיקים להתפשר: שיפוץ חלקי ב- 250 אלף שקלים
סוף מעצב במחשבה תחילה: דירת רווק מעוצבת ליד התחנה המרכזית
קיץ של שינויים: שיפוץ בית משפחתי ביקנעם

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה