כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  ניו יורק באמצע נתניה: שיפוץ בית בן 25 שנה

ניו יורק באמצע נתניה: שיפוץ בית בן 25 שנה

החלל המשותף הוגדר מחדש והפך לחמים ונעים, העמודים התומכים הפכו לאלמנטים עיצוביים עם פתרונות אחסון, ונגיעות של צבע החזירו את האלגנטיות לבית: הבית הנתנייתי שקיבל טאץ' של מנהטן

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: ערן תורג'מן


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות
המקום: נתניה
השטח: 110 מ"ר
עיצוב פנים: ליז זומר

 

מטבע הדברים, שיפוץ היא אחת הפעולות המורכבות והמטלטלות את שגרתם יומנו. היא מביאה איתה התלבטויות לא קטנות: האם למכור, או להישאר בנכס הקיים ולשפץ? במקרה של המשפחה מנתניה, ההתלבטות הזו נמשכה מספר שנים והיוותה אבן דרך בהחלטתם לשפץ את ביתם. כאשר הגיעה אליהם מעצבת הפנים ליז זומר לראשונה, היא נחשפה לדירה ישנה מאוד בת למעלה מ-25 שנים. אריחים בגוון אבוקדו וורוד, שהיו אופייניים לבתים בשנות ה-70 המאוחרות, חשפו את הגיל כבר על ההתחלה.

 

צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
שטיחים לסלון: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

הדירה התאפיינה בחלל מרכזי מרווח ומואר שכלל את הסלון והמטבח, בעוד שפינת האוכל הייתה מצומצמת ביותר. חדרי הילדים ויחידת ההורים היו זקוקים לעדכון, והמסדרון שהוביל לחדרים היה צר ובעל תקרה נמוכה אשר האפילה על תחושת החלל. הריהוט היה מיושן, ובסלון עמד במלוא תפארתו אקווריום ענק וישן אך ססגוני ומלא חיים – מלא בגווני וורוד פוקסיה, ירוקים זוהרים ויצורים מגוונים שמלאו את הקופסא העמוסה לעייפה. אותו אקווריום היווה את ההשראה לעיצוב הבית הישן.

 

השיפוץ התנהל בדו שיח תמידי עם בעלי הבית, תוך כדי שימת דגש על יצירת חלל חמים בו ירגישו נעים ונוח, שמירה על נגיעות צבע עזות ובחירת חומרים שישמרו לאורך זמן. זהו בית בו גדלים ילדים, ולכן הלייאאוט החדש של הדירה בוצע בהתאם לצרכים החדשים של בעלי הבית, תוך כדי שמירה על פונקציונליות ומראה מינמליסטי. אילוצים מבניים כמו עמודים תומכים במטבח, שלא ניתן היה לפרק, נעטפו בבריקים מפירוק והפכו למוטיבים עיצוביים עם פתרונות אחסון שנחבאים ביניהם וממלאים צורך חיוני באלגנטיות.

 

החלל המשותף של מטבח-פינת אוכל-סלון היה גדול ונרחב, לכן הוגדרו בו אזורים על ידי ריהוט, תמונות, מדבקות, שטיח ואקססוריז נוספים, שחלקם הינם עבודת יד של המעצבת. המראה שהתקבל בחלל המרכזי הוא מראה בעל קריצה ניו יורקית, אבל יחד עם זאת חם, מזמין ונקי, עם נגיעות של ורוד ופוקסיה שמעטרות את החלל המרכזי וגורמות לתחושה של קלילות ואלגנטיות.

 


צבעים שמקנים תחושה של קלילות. הסלון החדש

 


מבט אל הסלון והמטבח

 


וכך הוא נראה עכשיו

 


העמודים הדקורטיביים נותנים תחושה של לופט ניו יורקי

 


השיש החדש

 

 


חדר השינה הצבעוני

 


לבן לתחושה חדשה ונקייה

 


חדר השינה של הילדים

 


דגש על צבעוניות וקלילות

 


חדר האמבטיה אחרי



להתקלח בנתניה, להרגיש בשדרה החמישית

 

וכך זה נראה לפני השיפוץ:


המטבח לפני השיפוץ

 


תזכורת: כך נראתה פינת האוכל

 

 חדר האמבטיה לפני

 

 

רשימת ספקים חלקית:
קסטיאל "AS IS"
סניטריו בוטיק
אי.די.דזיין
קני קש
נגרות: עמוס גלאם – נתניה
רהיטי דורון
איקיאה
כיופים סנטר
קרן סטון
נגב
טל בחומר

רב בריח

 

עוד דירות שעברו מתיחת פנים מרעננת:
מתיחת פנים בשוהם: בית מודרני עם נגיעות כפריות
תוך כדי תנועה: הצצה לפנטהאוז מעוצב בנתניה
פרויקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב
על הגג באמצע תל אביב
מתיחת פנים בגיל שישים

עוד בנושא

בתים משופצים

גם לחדרים מגיע: פרויקט תמ"א שהוביל לשיפוץ דירה מקיף


אחרי שהבניין עבר תהליך של תמ"א, החליט הדייר להשקיע גם בשיפוץ הדירה מבפנים. התוצאה: מרחב נעים ושקט עם הרבה מקום לספרים

בתים משופצים

להפיק את המקסימום: שיפוץ בית שעשה פלאים


סוויטת הורים מפנקת, מטבח מרווח וסלון ופינת אוכל שעושים חשק לארח – בואו לראות מה שיפוץ בית יכול לעשות

בתים משופצים

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

בתים משופצים

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

תגובות

כתיבת תגובה