כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  סוף מעצב במחשבה תחילה: דירת רווק מעוצבת ליד התחנה המרכזית

סוף מעצב במחשבה תחילה: דירת רווק מעוצבת ליד התחנה המרכזית

כל סנטימטר בדירה שלפניכם תוכנן בקפידה הרבה לפני שהחל השיפוץ עצמו. התוצאה: הדירה המושלמת שעליה חלם המעצב, שהוא גם הדייר

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: דייר אחד
המקום: מזרח פלורנטין, סמוך לתחנה המרכזית בתל אביב
השטח: 70 מ"ר
עיצוב פנים: ראם איל


יש דברים שלא מתפשרים עליהם וכשהמעצב שלפנינו ניגש לחפש את דירתו החדשה, הוא התעקש על העקרונות הבאים: קומה שנייה ומעלה, תקרות גבוהות ו-3 כיווני אויר. לכשמצא לבסוף את הנכס הנחשק שהכי התאים לו, הוא התפנה לשנות את מה שלא. 


האהבה של המעצב לאירוח ובישול הובילה את תכנון הדירה, ונקודת המוצא הייתה יצירת לופט אשר ברובו הוא ציבורי, תוך מתן דגש רב על החלל הפתוח של הדירה. החלק הארי של הדירה פונה לכיוון דרום, ובהתאם ניתן דגש רב על החדרת אור ואוויר טבעי, תוך הקפדה על חלוקה נכונה של החלל לאיזור בישול, אכילה ושהייה.


בנייה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע


הדירה שופצה לחלוטין, לרבות החלפת התשתיות, החלונות והחיפויים. כל פרטי הריהוט, לרבות גופי התאורה, שולחנות, אי המטבח ואביזרים נוספים, תוכננו ובוצעו על ידי המעצב כשעיקר מלאכת התכנון נוצלה לטובת אלמנטים פנימיים בדירה, אשר תוכננו לפני החלל עצמו, מתוך כוונה למקסם את הרגשת ה-open space בחלל הציבורי. כך למשל, כל השולחנות בבית תוכננו כך ששואב אבק רובוטי יוכל לעבור מתחתם ולנקות בצורה מיטבית, ומערכת השמע וממיר הכבלים הוצנעו בארון הקיר הממוקם במסדרון ומרושתים לעמוד טלוויזיה המחובר לרצפה.




החלל הציבורי



פינת האוכל

 


המטבח


תחושה של אופן ספייס



החלל הציבורי



עמוד הטלוויזיה במרכז



חלל העבודה


פונה לכיוון דרום

שטח חדר השינה הינו 14 מ"ר, והוא מכיל בתוכו ארון קיר גדול. לחדר שני כיווני אויר – דרום ומערב – וחלל המקלחת והשירותים הוא חלל גדול, שגם תכנונו נגזר מאלמנט שנרכש בשוק הפשפשים טרם תחילת התהליך. בחדר המקלחת נפתח חלון גדול הפונה לעץ בחזית הבניין ומקנה תחושה אינטימית, למרות מיקומו של חלון בחזית הבניין והמכתבה הישנה הוסבה למשטח וחלל אחסון עבור החלל. בנוסף, בדירה תוכננו שירותי אורחים מתוך כוונה לשמור על אינטימיות מסוימת בין החלל ציבורי וחלל האורחים – לבין החלל הפרטי. 




חדר השינה


עם שני כיווני אוויר



וארון צמוד


חדר הרחצה


תחושת אינטימיות


פלטת הצבעים בדירה מורכבת בעיקר מצבעים מונוכרומטיים: שחור (אלמנט הברזל בדירה), לבן, אפור וחום (פרקט עץ תלת שכבתי  בחללים הציבוריים וחדר השינה), מתוך הבנה עיצובית שאת כתמי הצבע וההרגשה האינטימית בדירה יספקו כל האלמנטים הפנימיים (עץ, אמייל, פליז וברזל תעשייתי).




הדירה לפני השיפוץ

תוכניות הדירה לפני



תוכניות הדירה אחרי



רשימת ספקים חלקית:

תקשורת חכמה: future פתרונות אודיו ווידאו

תאורה, ריהוט: ראם איל, Studio ORYX

מוצרי חשמל: סבוי
 

עוד בתים משופצים:

אם אין אני לי: המעצבת שיצרה את ביתה בעצמה
מותק, הילדים התבגרו: שיפוץ דירת גן בהרצליה
מיס סינגפור: דירה מוזנחת בחיפה עוברת שיקום
שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים 
כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה