כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  עומד על שלו: שיפוץ בבית פרטי שהתגבר על כל העמודים

עומד על שלו: שיפוץ בבית פרטי שהתגבר על כל העמודים

קיר תומך ארוך מדי ושפע עמודים קונסטרוקטיביים לא היוו מכשול בהכנסת אור, אוויר וסטייל לבית המשפחה. נהפוך הוא: חלקם הוסרו וחלק אחר נטמע או הוסתר היטב בעיצוב הפנים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


מספר נפשות בבית: זוג + 3 ילדים

מיקום: יבנה

השטח: 200 מ"ר

התקציב: 800 אלף שקלים

עיצוב פנים: ענת רגב

 

 

משפחה, שהתרחבה לא מכבר מארבע נפשות לחמישה, התגוררה במבנה ישן בן 35 שנים, שגודלו  120 מ"ר בנוי וכבר לא התאים לצרכיה. שלושה חדרי השינה, מטבח קטן וסגור, חוסר בפתרונות אחסון, פינת אוכל צפופה שאינה ניתנת להרחבה, חדרים קלסטרופוביים ומעט מאוד אור ואוויר טבעיים שנכנסו לבית הכריעו את הכף להרחבה של הבית מארבעה לשישה חדרים בגודל כולל של 200 מ"ר בנוי.

 

 

עוד בתים מעוצבים:

קדימה, לבן: עיצוב בית פרטי ביישוב קדימה

הרחבה משפחתית: בית פרטי עם אופי

רק נראה יקר: שיפוץ בית שמתחשב בתקציב במושב שילה

 

 

תחילת העבודה, שתכנונה התגבש במשך כשנה, כללה דילמה משמעותית: האם לתכנן קומה נוספת ולהשאיר את גינת הבית כמו שהיא, בגודלה המקורי, או להרחיב את הבית על חשבון הגינה ולהשאיר אותו חד קומתי, ללא מדרגה אחת. לאחר לבטים רבים הוחלט להתרחב לכיוון הגינה ולהשאיר את הבית בקומה אחת.

 

 

 

חלונות בלגיים: כוכב אלומיניום

 

לאחר לא מעט ורסיות של תוכניות שנעשו על ידי האדריכלית, גובשה פה אחד תוכנית מוסכמת והחלה מלאכת תוכניות העבודה, שנעשו בשיתוף מלא עם מהנדס בניין צמוד. גם בשלב תוכניות העבודה צצו אתגרים נוספים ודילמות לא פשוטות, מאחר שהבית נבנה בתחילת שנות השמונים במסגרת פרויקט צבאי, ברמה קונסטרוקטיבית גבוהה מאוד עם מקדמי הגנה רבים.

 

 

מטבח בסגנון כפרי: מטבחי מיכאלו

 

 

 

 

בבדיקה ראשונית עם המהנדס התגלו עמודים רבים במרחקים קטנים מהסטנדרט, וקיר תומך ארוך מאוד שכולו בטון מזוין. הוחלט להוריד חלק מהעמודים ואף חלק קטן מהקיר התומך באישור המהנדס, ועל פי הנחיותיו נוספו חיזוקים של קורות פלדה שהוצנעו על ידי חיפוי גבס בשילוב תאורות שקועות ונסתרות. כמו כן, הושארו עמודים במרכז הסלון, בקיר הפלזמה ומימין לכניסה – וקיבלו במה עיצובית משלהם, המשתלבת בצורה מושלמת בחלל המגורים.

 

 

 

 

פרט להתמודדויות התכנוניות ניתן דגש על הוספת שני חדרים לפחות והרחבת חלל המגורים לחלל מזמין, המתאים לבית שמארח הרבה. התוצאה: חלל מגורים גדול עם מטבח מרווח ופרקטי, סלון גדול ופינת אוכל מכובדת שניתנת להרחבה בזמני אירוח. המטבח הפך לפינת אוכל, חלק מחלל הסלון הפך למטבח, פינת האוכל – לסלון, וחדר הארונות הפך לחצי חדר עבודה. בבית תוכננו נישות רבות שנוצרו עקב ריבוי העמודים, ובהן שולבו ארונות שירות ואחסון כדי לשמור על הסדר והארגון בבית. ניתן דגש רב להכנסת אור טבעי לחלל הבית על ידי פתחים רחבים ותריסים חשמליים הניתנים לפתיחה וסגירה בלחיצת כפתור.

 

 

 

סגנון אורבני בחדר הרחצה של הילדים, מראה בטוני בשילוב אריחים מצוירים

 

שירותי האורחים בסגנון רטרו עם אריחים מצוירים ואריחי בריק מלוטשים לבנים וסיומת של קרניז מעוטר

 

כדי להגשים לדיירים את חלומם ולהעניק להם את איכות החיים לה ייחלו, נערך ראיון מקיף עם בני המשפחה, אופיין הסגנון והתקיימו פגישות לגיבוש תוכניות וליווי צמוד בבחירת חומרים ואלמנטים. כך נוצר בית המתאים באופן מושלם לבעליו, ומעניק להם איכות חיים ברמה אחרת.

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

מטבח: מטבחי מיכאלו

אלומניום: כוכב אלומיניום

 

 


ריצופים וחיפויים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

חומרי בניין: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

בתים משופצים

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

בתים משופצים

בלי להרוס קירות: שיפוץ דירה מאתגר במיוחד


זוג, בעשור השמיני לחייהם, הלכו בעקבות הילדים, הנכדים והנינים, ורכשו דירה באזור מרכזי ותוסס. בעת שיפוץ הדירה התברר כי את מרבית הקירות הפנימיים לא ניתן להרוס, ובכל זאת הצליח המעצב להתאים את הדירה לדיירים החדשים ולשוות לה מראה עכשווי ומואר

בתים משופצים

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

תגובות

מהיכן התנור המהמם הזה

שוב בית ללא מעוף ללא אישיות סתם

כמה כסף הושקע בלי טעם ומחשבה

הסתרת חוטים של טלויזיה
מניקה - הסתרת חוטים תיעשה בשלב בניית הקיר ע"י תעלת חוטים בתוך הקיר. מציאת מקום איחסון לכל הממירים - ושימוש בעינית קטנה המחוברת לכל הממירים - שמקבלת את התשדורת מהשלטים.

בית חלומות. אהבתי כל פרט.

מסכים עם צופית
התרחבות הבית חיסלה את החצר והגינה. אז בשביל מה לגור על הקרקע? את עמט הקרקע שנשארה אחרי הבניה והביטון של משטחי החוץ - כיסו בחלוקי נחל?! למה? כדי לא לראות שום צמחיה? כנראה בגלל זה היה צריך צילום קיטשי של ירק ירוק מעל מיטת ההורים. שיהיה קצת ירוק בעיניים.... אולי בגלל זה תקעו עציצים קטנים בכל תמונה ותמונה... ההתמודדות עם הקונסטרוקציה השאירה פשוט עמודים תקועים ברחבי הבית. והישיבה בסלון עם הגב צמוד לכסאות האי - חוויה לא נעימה. עיצוב הפנים - חביב אך בנלי לגמרי. אין פה יצירתיות או מקוריות או חשיבה מענינת. האמת שאין פה שום נגיעה אישית של משפחה ספציפית - לא תמונה על הקיר (רק מראות או מסכים) לא חפצים אישיים. מן דירה ג'נרית. בסה"כ - חביב ולא יותר.

למה אין תשובות?

תגובה ל-7
מי הולך לגור בבית פרטי שממוקם בלב עיר עם בניינים??? גרים בבית פרטי באיזור עם נוף ופתוח... אפשר גם לצאת מתל אביב גם שם יש חיים.... ואפילו טובים יותר

פרקט
האם הריצוף בדירה זה פרקט עץ או אריחי קרמיקה דמוי פרקט?

תקציב
האם בני המשפחה עמדו בתקציב? נראה לי לא ריאלי התקציב שהוגדר לשיפוץ בסדר גודל כזה..

תקציב
האם בני המשפחה עמדו בתקציב? נראה לי לא ריאלי התקציב שהוגדר לשיפוץ בסדר גודל כזה..

שאלה ריצוף
האם הרצפה היא פרקט מעץ או אריחי קרמיקה?

יופי של בית
מקסים. עדין ומעוצב בטוב טעם.

שאפו למעצבת
עיצוב מושלם מהמם

מסכימה עם צופית ונמצאת במצב דומה
בתור אחת שכבר 20 שנה מתגוררת בדירת קרקע לא יכולה לחכות לרגע שאברח משם. בילדות שלי חיינו בדירת גג. תמיד היתה לנו רוח טובה ובקושי היה חם בקיץ. הבית תמיד היה מואר ומלא נוף מכל חדר. כשהתחתנתי ועברתי לבית קרקע התחיל הסבל האישי שלי. נמוך מידי, אין אוויר, כל מי שמתגורר לידינו ויש לו קומה גבוהה יותר יכול לצפות בחיי מהחלון, חרקים נכנסים ושום ריסוס לא עוזר, והכי גרוע מכל - אף שלבית יש 4 כיווני אוויר, בתוך הבית אין טיפת אויר, כי הוא נחסם על ידי בניינים צמודים . לא מבינה את החלום הישראלי הזה לבית עם גינה. בעיני דירת גג עם נוף פתוח ואוויר הרבה יותר עדיפה.

לצופית
מתחילים עם הפרטים שבעיניך נכונים,כך יקל לקבל את ביקורתך הרבה .ביקורת שמגלמת את הרהוריך ואין לה נגיעה כלל לשיקולי בעלי הבית.(בית ספר,עבודה,שכנים וכו).

לתגובה 1, איזו חופרת
הבית מקסים

כיצד מסתירים את החוטים של הטלוויזיה?
מאיפה המיטה הזוגית?

כיצד מסתירים את החוטים של הטלוויזיה?
מאיפה המיטה הזוגית ?

גופי תאורה
שלום, מאיין נרכשו גופי התאורה בבית?

לא מבינה את ההחלטה לקומה אחת אם זו הגינה
מעלה דילמה- אולי עדיף כבר דירה/פנטהאוז 150~ מר עם מרפסת גדולה לשים בה את הגריל. פחות תחזוקה, לא בן 35 אלא חדש עם 2 חניות. לפחות יש נוף פתוח. פה לפי התמונות רואים רק גדרות. מהרהרת בשיקול - לשפץ בית ישן שייראה אח"כ מטולא מלא עמודים עם חצר קטנה או לקנות פשוט בית חדש שמתאים לצרכי המשפחה שהשתנו. הבית היה שווה נניח 1,700,000 + 800,000 שיפוץ (+ כאב ראש של שיפוץ ופתרון דיור זמני ושנה וחצי לפחות של תכנונים ובירוקרטיה והחלטות). במקום זה 2.5 מליון תקציב לפנטהאוז פשוט למכור ולקנות. מה עדיף? בכל מקרה יש לי ביקורת על ההחלטה לקומה אחת ללא ירוק בכלל . זו כמובן דעתי האישית. עדיפות לחצר עם קצת ירוק בעיניים. לגבי הבית- העמודים די צורמים בעיניים. בכניסה ליד פינת האוכל אני לא רואה צידוק לעמודים ולדעתי עדיף היה ליישר קו למסדרון כניסה על ידי בניית ארון כניסה בין העמודים. יחסית לגודל הבית המרחב הציבורי לא מספיק טוב. הסלון הוא עם ריהוט של דירה קטנה. הדלפק רק עם 4 כסאות. המעברים בניהם צפופים. קל לתיקון. עוד כסא + סלון אחר בחשיבה אחרת של בית גדול ומכובד. אולי אפשר היה למקם את הסלון באזור הקמין ולא ליד העמודים. ללא תוכנית קשה לדעת. השיפוץ נראה איכותי. תאורה טובה ונכונה.

כתיבת תגובה