כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(14) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(988) "

הדיירים: זוג + תאומים
המיקום: תל אביב
השטח: 100מ"ר
עיצוב פנים: אריאלה ענבר

מעצבת הפנים אריאלה ענבר לקחה לידיה פרויקט שיפוץ דירה מאתגר במיוחד. מדובר בדירה שהייתה שייכת לסבתא רבא של הלקוחה. לאחר שהיא נפטרה הוחלט שהנכדה ובן זוגה יגורו בה כמה שנים, אך לאחר מכן הסבתא תעבור לגור במקומם. אם כך, המעצבת התבקשה לתכנן דירה שתתאים גם לזוג צעיר שמצפה לתאומים, וגם לסבתא. "נאלצנו לשלב צרכי דיור של שתי 'קדנציות' בדירה אחת", היא מספרת. "האתגר היה לשלב בין הטעמים של כולם שנעו בין מודרני, חם וצבעוני".

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/1-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/2-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(840) "

במסגרת שיפוץ הדירה, הזוג הצעיר ביקש חלל ציבורי פתוח ורחב, שיאפשר להם לראות את הילדים מכל פינה. בנוסף הם ביקשו חדר ילדים מרווח, וחצי חדר שישמש כקליניקה עבור אם המשפחה. כמו כן הם רצו לתכנן מקומות אחסון רבים, ואזור מנוחה מפנק עבור הכלב הגדול שלהם. כדי להתאים את הבית גם למגורים העתידיים של הסבתא, נדרש גם לתכנן חידת שינה נגישה עם חדר רחצה צמוד. לצד הדרישות התכנוניות והסגנוניות, בני המשפחה גם ביקשו לשזור בבית פריטים מיוחדים מבית סבתא רבא כדי לשמר את הזיכרונות ממנה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/3-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/4-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(1060) "

הדירה המדוברת נבנתה לפני כחמישים שנה, ומאז לא שונתה כלל. בשיפוץ הדירה הנוכחי הוחלט להרחיב את חדר הרחצה הקיים ולהפוך את שירותי האורחים לחדר רחצה נוסף שישמש את ההורים. כמו כן, בוטלו הקירות במסדרון, ובמקומם תוכננו שתי יחידות אחסון גדולות.

שיפוץ הדירה כלל גם החלפה של כל התשתיות: אינסטלציה, חשמל, תאורה, תקשורת, מיזוג אוויר ומערכת חימום תת רצפתי. החלונות הוחלפו גם הם, ותוכננה נגרות בהתאמה אישית עבור כל חללי הבית. בנוסף, הריצוף הקיים הוחלף בריצוף דמוי פרקט, שממשיך גם לתוך חדרי השינה והרחצה. "ההמשכיות נותנת זרימה טובה בין החללים ומאפשרת תחזוקה קלה עם ילדים וכלב", מסבירה המעצבת.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/5-7.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(1269) "

בעקבות שיפוץ הדירה, החלל הציבורי ופתוח, ומאפשר להורים ולתאומים שנולדו לשהות בו ברווחה. על קיר הטלוויזיה תוכננה ספרייה המשמשת לתצוגת ספרים, אלבומים, פטיפון, תקליטים, וחפצי נוי. בתחתית הספרייה יש מגירות גדולות וניידות על גלגליים, שבהן ניתן לאחסן את החפצים של הילדים וכך לשמור על הסלון מאורגן.

המטבח גם הוא שופץ באופן מלא. בדירה הישנה המטבח היה סגור בחדר נפרד, אך המעצבת והלקוחות החליטו לנצל את שיפוץ הדירה כדי לפתוח אותו  לחלל הציבורי. באופן הזה התקבל חלל רחב ידיים עם אי שממשיך עד למבואת הכניסה. המטבח מעוצב בסגנון מודרני עם ארונות לבנים וחיפוי קיר בדוגמת משושים שביניהם רובה בגוון טורקיז. במקום המזווה הישן שהיה בצמוד למטבח, תוכנן חדרון קטן לכלב עם דלת מעבר שמאפשרת לו להיכנס ולצאת באופן חופשי.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/6-6.jpg" ["image_title"]=> string(27) "מטבח: מטבחי זיו" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/7-6.jpg" ["image_title"]=> string(27) "מטבח: מטבחי זיו" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(756) "

עבור חדר השינה של ההורים נבחר חדר שאליו הייתה צמודה במקור מרפסת שירות קטנה. במהלך שיפוץ הדירה, המרפסת בוטלה וכך החדר הוגדל. בנוסף שירותי האורחים שהיו צמודים לחדר סופחו אליו ונוסף אליהם אזור רחצה. התוצאה היא יחידה הורים גדולה שמתאימה גם להורים ובעתיד גם לסבתא. חדר השינה כולל ארון גדול ושידת איפור שהייתה שייכת לסבתא רבא ועברה חידוש. הכיסא של שידת האיפור רופד מחדש על ידי הנכדה באמצעות שמלה שהיא שמרה מסבתא רבא שלה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/8-6.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/9-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/10-5.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(898) "

חדר השינה של התאומים תוכנן כך שיהיה בו מקום לשתי מיטות תינוק ולארון גדול עם הרבה מקומות אחסון ואזור המשמש כשידת החתלה. בנוסף שולבה בחדר עריסת-ערסל שמאפשרת להרגיע את התינוק ולהקל עליו בחודשים הראשונים של ההתפתחות. על אחד הקירות צויר ציור קיר  של הרים בגוון טורקיז, אשר תורם לאווירה הרגועה.

כדי לתכנן חדר רחצה שיתאים לגידול לתאומים, הוחלט לאחד בין שטח מרפסת השירות לשטח האמבטיה. "החדר הפך למואר ומאוורר ואפשר הכנסה של ארון כיור רחב ידיים וארון למכונת כביסה ומייבש", מוסיפה מעצבת הפנים.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/11-4.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [11]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/12-2.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [12]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/13-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [13]=> array(4) { ["text"]=> string(1150) "

המעצבת אריאלה ענבר מספרת שעיצוב הדירה היה מאתגר מאד, גם בשל הצורך להתחשב בשתי קבוצות של דיירים, וגם משום שהאישה נכנסה באמצע התהליך לשמירת היריון. עם זאת, הצליחו המעצבת וצוות השיפוץ לתת מנה לכל דרישה ולהוריד כמה שיותר דאגות מהלקוחות. "לשמחתי היחסים המצוינים בין בני המשפחה והרצון לתכנן דירה אחת שהיא העבר ההווה והעתיד של כולם תרמו רבות להצלחת הפרויקט", היא אומרת.
לאלו מכם שמתכננים עיצוב או שיפוץ דירה, אריאלה ממליצה לשלב חפצים בעלי ערך סנטימנטלי. "פריטי וינטאג' מיוחדים ובעלי ערך רגשי יכולים להשתלב מצוין גם בעיצובים מודרניים", היא מסבירה. "ניתן לשלב אותם כמו שהם או לחדש אותם על ידי ריפוד וצביעה בצבעים עכשוויים".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/14-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

בתים משופצים  //  עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא

הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: שירן כרמל


הדיירים: זוג + תאומים
המיקום: תל אביב
השטח: 100מ"ר
עיצוב פנים: אריאלה ענבר

מעצבת הפנים אריאלה ענבר לקחה לידיה פרויקט שיפוץ דירה מאתגר במיוחד. מדובר בדירה שהייתה שייכת לסבתא רבא של הלקוחה. לאחר שהיא נפטרה הוחלט שהנכדה ובן זוגה יגורו בה כמה שנים, אך לאחר מכן הסבתא תעבור לגור במקומם. אם כך, המעצבת התבקשה לתכנן דירה שתתאים גם לזוג צעיר שמצפה לתאומים, וגם לסבתא. "נאלצנו לשלב צרכי דיור של שתי 'קדנציות' בדירה אחת", היא מספרת. "האתגר היה לשלב בין הטעמים של כולם שנעו בין מודרני, חם וצבעוני".

במסגרת שיפוץ הדירה, הזוג הצעיר ביקש חלל ציבורי פתוח ורחב, שיאפשר להם לראות את הילדים מכל פינה. בנוסף הם ביקשו חדר ילדים מרווח, וחצי חדר שישמש כקליניקה עבור אם המשפחה. כמו כן הם רצו לתכנן מקומות אחסון רבים, ואזור מנוחה מפנק עבור הכלב הגדול שלהם. כדי להתאים את הבית גם למגורים העתידיים של הסבתא, נדרש גם לתכנן חידת שינה נגישה עם חדר רחצה צמוד. לצד הדרישות התכנוניות והסגנוניות, בני המשפחה גם ביקשו לשזור בבית פריטים מיוחדים מבית סבתא רבא כדי לשמר את הזיכרונות ממנה.

הדירה המדוברת נבנתה לפני כחמישים שנה, ומאז לא שונתה כלל. בשיפוץ הדירה הנוכחי הוחלט להרחיב את חדר הרחצה הקיים ולהפוך את שירותי האורחים לחדר רחצה נוסף שישמש את ההורים. כמו כן, בוטלו הקירות במסדרון, ובמקומם תוכננו שתי יחידות אחסון גדולות.

שיפוץ הדירה כלל גם החלפה של כל התשתיות: אינסטלציה, חשמל, תאורה, תקשורת, מיזוג אוויר ומערכת חימום תת רצפתי. החלונות הוחלפו גם הם, ותוכננה נגרות בהתאמה אישית עבור כל חללי הבית. בנוסף, הריצוף הקיים הוחלף בריצוף דמוי פרקט, שממשיך גם לתוך חדרי השינה והרחצה. "ההמשכיות נותנת זרימה טובה בין החללים ומאפשרת תחזוקה קלה עם ילדים וכלב", מסבירה המעצבת.

בעקבות שיפוץ הדירה, החלל הציבורי ופתוח, ומאפשר להורים ולתאומים שנולדו לשהות בו ברווחה. על קיר הטלוויזיה תוכננה ספרייה המשמשת לתצוגת ספרים, אלבומים, פטיפון, תקליטים, וחפצי נוי. בתחתית הספרייה יש מגירות גדולות וניידות על גלגליים, שבהן ניתן לאחסן את החפצים של הילדים וכך לשמור על הסלון מאורגן.

המטבח גם הוא שופץ באופן מלא. בדירה הישנה המטבח היה סגור בחדר נפרד, אך המעצבת והלקוחות החליטו לנצל את שיפוץ הדירה כדי לפתוח אותו  לחלל הציבורי. באופן הזה התקבל חלל רחב ידיים עם אי שממשיך עד למבואת הכניסה. המטבח מעוצב בסגנון מודרני עם ארונות לבנים וחיפוי קיר בדוגמת משושים שביניהם רובה בגוון טורקיז. במקום המזווה הישן שהיה בצמוד למטבח, תוכנן חדרון קטן לכלב עם דלת מעבר שמאפשרת לו להיכנס ולצאת באופן חופשי.

מטבח: מטבחי זיו

מטבח: מטבחי זיו

עבור חדר השינה של ההורים נבחר חדר שאליו הייתה צמודה במקור מרפסת שירות קטנה. במהלך שיפוץ הדירה, המרפסת בוטלה וכך החדר הוגדל. בנוסף שירותי האורחים שהיו צמודים לחדר סופחו אליו ונוסף אליהם אזור רחצה. התוצאה היא יחידה הורים גדולה שמתאימה גם להורים ובעתיד גם לסבתא. חדר השינה כולל ארון גדול ושידת איפור שהייתה שייכת לסבתא רבא ועברה חידוש. הכיסא של שידת האיפור רופד מחדש על ידי הנכדה באמצעות שמלה שהיא שמרה מסבתא רבא שלה.

חדר השינה של התאומים תוכנן כך שיהיה בו מקום לשתי מיטות תינוק ולארון גדול עם הרבה מקומות אחסון ואזור המשמש כשידת החתלה. בנוסף שולבה בחדר עריסת-ערסל שמאפשרת להרגיע את התינוק ולהקל עליו בחודשים הראשונים של ההתפתחות. על אחד הקירות צויר ציור קיר  של הרים בגוון טורקיז, אשר תורם לאווירה הרגועה.

כדי לתכנן חדר רחצה שיתאים לגידול לתאומים, הוחלט לאחד בין שטח מרפסת השירות לשטח האמבטיה. "החדר הפך למואר ומאוורר ואפשר הכנסה של ארון כיור רחב ידיים וארון למכונת כביסה ומייבש", מוסיפה מעצבת הפנים.

המעצבת אריאלה ענבר מספרת שעיצוב הדירה היה מאתגר מאד, גם בשל הצורך להתחשב בשתי קבוצות של דיירים, וגם משום שהאישה נכנסה באמצע התהליך לשמירת היריון. עם זאת, הצליחו המעצבת וצוות השיפוץ לתת מנה לכל דרישה ולהוריד כמה שיותר דאגות מהלקוחות. "לשמחתי היחסים המצוינים בין בני המשפחה והרצון לתכנן דירה אחת שהיא העבר ההווה והעתיד של כולם תרמו רבות להצלחת הפרויקט", היא אומרת.
לאלו מכם שמתכננים עיצוב או שיפוץ דירה, אריאלה ממליצה לשלב חפצים בעלי ערך סנטימנטלי. "פריטי וינטאג' מיוחדים ובעלי ערך רגשי יכולים להשתלב מצוין גם בעיצובים מודרניים", היא מסבירה. "ניתן לשלב אותם כמו שהם או לחדש אותם על ידי ריפוד וצביעה בצבעים עכשוויים".

עוד בנושא

בתים משופצים

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא


הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

בתים משופצים

חבל על הזמן: שיפוץ דירה בעשרה ימים


הלקוח נסע לחו"ל לעשרה ימים, ובזמן הזה מעצבת הפנים התחילה וסיימה את שיפוץ הדירה שלו. למרות מגבלת הזמן, המעצבת הצליחה לעמוד בכל הדרישות וגם לשלב כמה הפתעות משמחות

בתים משופצים

צעיר לנצח: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

תגובות

אהבתי מאד. גם יפה וגם פרקטי. שילוב צבעים מצויין. דירה לא יומרנית ולא נראית כמו עוד אלפים כמוה. כל הכבוד.

לאריאלה- את המעצבת? שאפו ענק. עבודה יפהפיה

נדרשו שטחי אחסון רבים ואחד מהם זה הארון בחדר הילדים. כשעושים רשימה של צרכים למשפחה מסויימת ומתעדפים את רצונותיה מכאן עולה תכנון שהוא נכון לאותה משפחה ואולי לא לאחרים. כנ"ל לגבי יציאת הכלב מהמקום שלו - העדיפו שלא יצא ישירות מול הכניסה לבית או לתוך הסלון ולמקם אותו באזור אחר בבית לא היה אפשרי. תודה על המילים החמות ותגובתך הנעימה

מקסים ממש. הצבעים נהדרים, המטבח נעים ומזמין, חדר השינה ושידת האיפור- חלום... נראה שהצליחו "להוציא" הרבה מ- 100 המטר האלה... הערות קטנות: פתח היציאה של החדרון של הכלב, לתוך המטבח- לא אסטטי לדעתי. בחדר הילדים, מוטב היה לוותר על חלק מהארון העצום הזה ולפנות מקום לצרכים יותר שימושיים לשנתיים הבאות: למשל פינה של שולחן עם כיסאות לפעוטות, או פינת קריאה לקטנטנים.

כתיבת תגובה