כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  עיצוב מחדש: גם כפרי וגם עירוני

עיצוב מחדש: גם כפרי וגם עירוני

אחרי חמש שנים של מגורים החליטו בעלי הבית לעצב מחדש את החלל בו הם חיים. התוצאה לא מפספסת אף פינה

מאת: רוני רבינו צילום:


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!
 
חלום המגורים בשולי העיר, קרוב לכל מה שחם אבל גם מבודד, הוא פנטזיה נפוצה שכמעט כולנו מכירים. יש מי שנחושים ללכת עם החלום עד הסוף ולהפוך אותו למציאות, כמו זוג ההורים ושלושת בנותיהן שבנו בית בהוד השרון, רחוק מלב העיר וטובל בירוק עם אמירה עיצובית אורבנית. בבית, שתוכנן באמצעות אדריכל לפני כחמש שנים, החליטו לעצב מחדש מתוך המציאות בה חיו ולגבש שוב את תכנון החלל הפנימי. המבנה עצמו משדר מודרניות ואלגנטיות ומשלב חומרים "עירוניים" כמו בטון, אבן, מעקה ברזל, פרופילים בלגיים ונגיעות עץ טבעי כשבתכנון הבית הונחו הדגשים על פונקציות בסיסיות למשפחה: מטבח פתוח ושימושי הכולל בר לאירוח, סלון גדול ופינת אוכל גדולים. 
 
עוד שיפוץ מוצלח: דירה שיש לה המון אופי
 
בני המשפחה אוהבים לארח ולכן השילוב של אסתטיקה, מודרניות, עדכניות, צבעים רגועים, קווים נקיים בשילוב עם פונקציונאליות ומתן הרגשה של בית מארח ומזמין היו הקווים המנחים בעיצוב הפנים המחודש, יחד עם הבקשה להתאים את חדרי הילדים לגילו של כל ילד ולאופיו.
 
קומת הכניסה מופרדת לשני אזורים; איזור אירוח שכולל את הסלון ופינת האוכל ואיזור חיי היומיום המשפחתיים שבו נמצאים המטבח ופינת המשפחה. חלוקת האזורים באמצעים עיצובים גורמת לבית להיראות גדול יותר ומאפשרת התמצאות מהירה בין הפונקציות השונות שקיימות בו.
 
הסלון בבית מודרני ומינימליסטי וכולל ספת עור בצבע אפור בהיר, שזלונג ושולחן יפני עם גוונים שונים של עץ. כדי ליצור חלל מאוורר, צעיר ולא מתחנף מדי הוסיפה בעלת הבית לסלון גם מזנון קליל בעיצוב עצמי, עשוי מסולם שעליו מונחים מדפי עץ. לידו, ומול הסלון, מוקמה פינת האוכל שעשויה מעץ במבוק צבוע לבן והחלל כולו מואר בחלונות בלגיים גדולים שמאפשרים זרימה מלאה וטבעית עם החצר המרכזית של הבית. 
 
 סלון
מודרני ומינימליסטי. הסלון.
 
פינת אוכל
מוארת במיוחד. פינת האוכל.
 
האזורים שהוגדרו למטבח וחיי היומיום המשפחתיים מרווחים וכך כולל האי שבמטבח דלפק מעץ מרחף שמאפשר ישיבה נוחה של כל דיירי הבית לארוחה משפחתית מהנה. חלל הטלוויזיה כולל ספת שזלונג פינתית לרביצה ומסך הטלוויזיה והמדיה תוכננו בתוך נישת גבס שכוללת מקום ליחידת נגרות צפה מעוצבת ואסימטרית עשוית עץ צבוע לבן ומחורצת שפורצת מתוך הגבס. כל המכשור החשמלי כאן ממוקם בתוך אותו מזנון וחוטי החשמל נסתרים והקליטה למכשור מבוצעת באמצעות עינית אלקטרונית.
 
מטבח
כל המשפחה מסביב לשולחן. המטבח.
 
מטבח
מינימליסטי ומסודר. המטבח.
  
סלון
גם כאן כולם יחד. 
 
חשמל לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
החלל בו הוסכם שמותר להשתולל היה שירותי האורחים ובהם הוחלט ללכת על סגנון הקולנוע של שנות החמישים. הטפט כולל רקע דמוי סטוקו אפור, גב האסלה חופה בכוכבים הוליוודיים ברוח התקופה וכך גם עוד חתיכה נוספת לאורך הקיר. את הכיור בחרה המעצבת להניח על גבי עמדת עץ עלון מבוקע שמשלימה את המראה והתחושה בחלל.
 
שירותים
כאן החבר'ה השתוללו. השירותים.
 
קומת החדרים כוללת ארבעה חדרי שינה שמשמשים את הזוג ואת שלוש הבנות שלהם. חדר הילדה הגדולה הוא בעצם חלומו של כל צעיר מתבגר. כאן תמצאו טפט ניו יורקי תלת מימדי שמשווה לחדר אווירה אורבנית, צעירה ומודרנית בשילוב מיטה יפנית על גלגלים תעשייתיים שקופים, שולחן זכוכית על רגלי חמור ושידת בגדים ענקית. קיר גב המיטה מחופה לבני סיליקט בגוון שמנת, בהשפעת הלופטים של ניו-יורק וגב המיטה מרופד בעור תעשייתי בצבע אדום בוהק ועל המיטה מונחת כרית שמדגישה, ביחד עם קרש הגב, את הקו המאוזן שבחזית הקיר. 
 
טפטים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
חדר ילדים
כמו צעירה ניו יורקית. חדר הילדה הגדולה. 
 
החדר של הבת האמצעית עשוי כולו עץ מלא שצבוע לבן ונשבר עם תמונות צבעוניות ונדנדת ערסל צבעונית שתלויה מעל המיטה. חדרה של הבת הקטנה, שעדיין בגיל גן, כולל ריהוט מעץ מלא אבל משופע גם באלמנטים ילדותיים של דמויות ילדות נערצות שהקטנה אוהבת. 
 
חדר ילדים
עושה חשק להתנדנד. חדר הילדה האמצעית.
 
חדר ילדים
מחובר לכל הטרנדים של הילדים. חדר הקטנה. 
 
עד אחרון הפרטים הגיעה המעצבת כשניגשה לתכנן מחדש את החלל הפנימי כאן, שמצליח להציג בפני מי שנכנס אליו את כל תכולתו בבת אחת, בצורה ברורה וישירה ומושך תשומת לב אל המקומות הנכונים תוך שהוא גם עירוני וגם מצליח לתת קצת תחושה של שקט כפרי.  
 
רוצים גם חדר ילדים שווה? מיטות הילדים שאתם חייבים
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה