כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  עיצוב מחדש: מדירת שיכון חיפאית ללופט פתוח

עיצוב מחדש: מדירת שיכון חיפאית ללופט פתוח

דירה קטנה במבנה ישן משנות השלושים הצליחה לעבור שדרוג ולהפוך ללופט ניו יורקי תעשייתי מפתיע. איך עושים את זה?

מאת: נעמה ריבה צילום:


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
 
הכותרת לא משקרת: הדירה העכשווית הזו ממוקמת על מדרון בשכונת אחוזה בחיפה. כשמעצבת הפנים מריה בר הגיעה אל דירת שני החדרים הקטנה הזו בעלת שתי המרפסות ששוכנת בקומה האחרונה במבנה משנות ה-30 שעוצב על פי עקרונות הסגנון הבינלאומי, היא מיד ראתה בעיני רוחה מקום אחר לגמרי. התקרות הגבוהות והחלל הקטן יחסית הובילו להחלטה שדירת השיכון הקטנה תהפוך ללופט פתוח ומזמין בעל עיצוב ששואב השראה ממקורות מפתיעים.
 
המבנה הצורני של הבניין השאיר בדירה, גם לאחר הריסת כלל הקירות הפנימיים, הרבה מאוד נישות ובליטות שהמעצבת החליטה לנצל לטובת התכנון החדש וכך נוצרה לה דירה שבמרכזה חלל גדול ומסביבו מוקמו שאר הפונקציות החיוניות לדירה. עיצוב הדירה מתאפיין בכמה סגנונות ובצבעוניות מפתיעה היוצרים מראה של חלל בעל אופי בייתי, מסחרי ותעשייתי בבת אחת.
 
עוד שיפוץ מפתיע: בלי לשבור קירות ותקציב
 
נכנסים:
עולים בחדר המדרגות ופותחים את הדלת והנה הפתעה – חלל קטן שנראה כמו אזור המתנה בחזית של פאב, מרוצף באריחים מעוטרים שמעלים ניחוחות של פעם ופזורים בו חפצים ייחודיים כמו מזוודה עשויה מפח, כיסא עץ משופשף, תמונות קטנות ומתלה רומנטי שיוצרים אווירה נוסטלגית ומיוחדת. דלת כחולה מעץ בעלת שתי כנפיים שהוזמנה במיוחד אצל נגר ונראית כאלו נלקחה מסט של מערבון אמריקאי, מעוררת סקרנות לגבי מה שעוד מחכה מעבר לפתח.
 
דלת
כמו בסרט. הכניסה. 
 
עיצוב הדירה עצמה שונה מהמבואה, כשאזור הכניסה מוגדר על ידי מראה גדולה שתלויה על "מנשלך" שבדרך כלל משמשים כמאחזים לתריסים במבנים מתחילת המאה ה- 20. נכנסים פנימה וכל תכולת הדירה מתגלה יחד עם תקרה בת למעלה משלושה מטרים שמקדמת את פני הנכנסים. אריחים גדולים במיוחד בעלי צורה מלבנית מכסים את כלל הרצפה ונותנים תחושה של חלל גדול ואחיד וכך מתקבלת תחושה שהגענו לדירה לה לא ציפינו. 
 
הסלון:
שני צעדים מהכניסה והגענו לאזור האירוח שמוגדר על ידי קיר שנצבע בכחול- טורקיז ומשלים בצבעוניותו את דלת הכניסה. הצבע שנבחר לספות הוא צהוב שבולט בחלל על רקע הקיר והאור בסלון מגיע מכיוון הפתח הגדול ביציאה מהמרפסת, שמיקומו נשמר כמו בדירה המקורית. שלוש מנורות תלויות וגוף תאורה עומד עשוי נירוסטה מאירים את האזור וסוגרים את הפינה.
 
סלון
הצהוב בולט על כל השאר. הסלון.

חדר השינה:
חווית המגורים כאן בבית שונה מדירות סטנדרטיות אחרות וההפרדה בין אזור האירוח לאזור הפרטי היא עדינה מאוד. כך, מהסלון ישר קופצים לחדר השינה שנמצא בסמוך ומכיוון שמדובר בלופט יש כאן מקום בעיקר למיטה. האזור מוגדר על ידי הגבהה עשויה קורות עץ אורן ומוקף חלונות סרט שמוסתרים על ידי וילונות לבנים ורומנטיים היורדים מהתקרה לרצפה. 
 
חדר שינה
ממש ליד החלל הציבורי. חדר השינה.
 
ברבים מהבניינים שקמים היום מתכננים מקום נסתר עבור מזגנים, ובדירות שעוברות שיפוץ מנסים להסתיר אותם בתוך הנמכות תקרה. בדירה הזו ממש אי אפשר לפספס את מערכת מיזוג האוויר התעשייתית שתלויה מהתקרה ושמורכבת מצינורות מתכתיים רחבים המחוברים לקוביית פח מחורר בה מוסתר המזגן עצמו. את האלמנט הזה, שבדרך כלל נתקלים בו רק במפעלים או בקניון, בחרה המעצבת להפוך לאובייקט הדומיננטי בחלל המרכזי של הבית. והוא בהחלט משפיע.
 
מיזוג אויר: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 
המטבח:
פינת האוכל בבית קרובה לסלון והריהוט במטבח שונה מזה שבסלון, כששולחן העץ הגבוה מזכיר שולחנות עבודה של נגריות ואת הכיסאות השחורים המתכווננים שנבחרו נפגוש לרוב בסמוך לדלפק הבר במועדון. הארונות ושאר הפריטים הטכנולוגיים הנדרשים למטבח מוקמו על הקיר החיצוני של הבית ועוצבו בפשטות כשהצבע הדומיננטי הפעם הוא שחור. 
 
מטבח
סוג של בר בתוך נגריה. חלל המטבח והסלון.
 
מטבח
צינורות המזגן מלווים את הבית כולו. 
 
פינת אוכל
זוית נוספת בין המטבח לסלון.

פינת העבודה:
עוד נישה צדדית שנותרה בבית, אחרי שהרסו את כל מה שהיה אפשר, משמשת היום לפינת עבודה קטנה. כיאה לדירה עם מראה תעשייתי, השולחן הנבחר כאן הוא פלטת עץ שמוצבת על שני חמורים שצבועים בצהוב מרענן והחלון הגדול הנפתח לעבר נוף ירוק הופך את המקום לפינה אינטימית במרחב הפתוח.
 
חדר עבודה
אינטימית במרחב הפתוח. פינת העבודה.
 
השירותים והמקלחת:
בניגוד לשאר החללים, חדרי השירותים והמקלחת הם המקומות היחידים בבית שמוסתרים מאחורי דלתות ועיצובם מאופיין בקווים מודרניים ותאורה דרמטית. בין המטבח לפינת העבודה ניצבת דלת הזזה עשויה מעץ בעל טקסטורה תעשייתית וכשמסיטים את הדלת מגיעים למקלחת מרווחת שבה האמבטיה והכיורים שנבחרו הם בעלי הופעה גיאומטרית מודרנית ובצבעים של שחור ולבן. חדר השירותים השני נמצא בכניסה לבית וגם בו העיצוב שונה משאר הבית, על הקיר מודבק טפט בעל קווים אופקיים שחובק את החלל ואיור הגבר והאישה על גב האסלה נותן טוויסט משעשע.
 
אמבטיות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
אמבטיה
דלת הזזה ייחודית בכניסה למקלחת
 
 
 שירותים
טוויסט שונה בחלל.
 
בלי הרבה מאמץ ועם תקציב לא גדול, מצליחה הדירה החיפאית הזו להפוך 70 מטרים מרובעים שהיו פעם צפופים וחנוקים למרחב צעיר וצבעוני, עם מקומות קטנים, מפתיעים ומיוחדים שיענו לצרכים של כל זוג צעיר או רווק מקומי. ומה באמת לגבי הדיירים? הדירה עדיין ריקה וממתינה לאנשים הנכונים.
 
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

בתים משופצים

עכשיו אנחנו: שיפוץ בית לזוג בפנסיה


הילדים עזבו את הקן וההורים החליטו שזה בדיוק הזמן להשקיע בשיפוץ הבית. הדרישה שלהם הייתה ליצור מרחב מגורים מואר, פתוח ועדכני

בתים משופצים

יוקרה שקטה: שיפוץ בית בצפון תל אביב


המיקום והגודל של הבית התאימו לדיירים, אבל החלוקה הפנימית דרשה שינוי. מעצבת הפנים סייעה להם עם שיפוץ הבית, ודאגה לענות על כל דרישותיהם

בתים משופצים

גם לחדרים מגיע: פרויקט תמ"א שהוביל לשיפוץ דירה מקיף


אחרי שהבניין עבר תהליך של תמ"א, החליט הדייר להשקיע גם בשיפוץ הדירה מבפנים. התוצאה: מרחב נעים ושקט עם הרבה מקום לספרים

בתים משופצים

להפיק את המקסימום: שיפוץ בית שעשה פלאים


סוויטת הורים מפנקת, מטבח מרווח וסלון ופינת אוכל שעושים חשק לארח – בואו לראות מה שיפוץ בית יכול לעשות

תגובות

כתיבת תגובה