כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(10749) "

 

בני המשפחה שמארחים אותנו הפעם, התגוררו בצרפת והיו מעוניינים בבית נופש בארץ. למשימה נרתמה שרון אקר מיכאל, שעיצבה עבורם בית מודרני עם ניחוח ישראלי והתוצאה המוצלחת עודדה את המשפחה לעשות עלייה ולחיות כאן באופן קבוע.

 

 רוצים סיור מהיר בבית? דפדפו בין התמונות:

בעלת הבית היא אדריכלית במקצועה, כך שהייתה הבנה טוטאלית בינה לבין שרון, ופנים הבית תוכנן בשיתוף פעולה מלא. החלל תוכנן באופן מינימליסטי, ללא העמסה של רהיטים רבים וכבדים כדי ליצור עבור הדיירים אווירה קלילה, השונה מהעיצוב האירופאי אליו הם חשופים בדרך כלל. בגלל העובדה שמדובר בדיירים החיים בחו"ל ולא על מעבר מבית קיים אל בית חדש, היה צורך ברכישות רבות של כל הפריטים בחלל, החל מכלי המטבח ועד לריהוט ולאבזור. התהליך כולו בוצע בהצלחה ובהתאמה ללו"ז של בעלי הבית שהגיעו לשם כך לארץ פעמים רבות.

 

 

מינימליזם

 

רוצים גם בית מעוצב?

אדריכלים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

מעצבי פנים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

את הבית הקיים שעמד על השטח, הוחלט לשפץ באופן נרחב ולהפוך אותו מבית בסגנון כפרי ומעוטר לבית אוורירי, מודרני וקליל. המטרה העיקרית הייתה לייצר חללים גדולים ופתוחים, שיוצרים קשר המשכי אל הגינה הסובבת את הבית. אל הבית נכנסים דרך דלת כניסה רחבה במיוחד ומחופה עץ. הדלת מסתובבת על ציר מרכזי באופן אלגנטי, שמזמין את המבקר פנימה אל החלל המרווח והמרשים. קומת הכניסה פתוחה ורחבה, כאשר מימין לדלת הכניסה ממוקמים המטבח ופינת האוכל ומשמאלה ממוקם הסלון.

 

חזית הבית לפני השיפוץ

 

חזית הבית אחרי השיפוץ

 

חומרי החיפוי שנבחרו לחלל כולו בהירים ונעימים ויוצרים מראה המשכי באופן שאינו מנכר עיניים. כדי לשבור את הבהירות בחלל נעשה שימוש באלמנטים כהים כמו הרהיטים בסלון שהובאו במיוחד מצרפת, פסנתר כנף עליו מנגן בעל הבית והאי המרשים במטבח. חלל המגורים נהנה מאור טבעי רב שמתאפשר בזכות ויטרינות גדולות הפתוחות אל הגינה, כך שיש קשר ויזואלי ישיר בין הפנים לחוץ. הויטרינות מודגשות באמצעות מסגרות שחורות שמהוות גם הן ניגוד לצבעים הבהירים השולטים בחלל.

 

 

פסנתר כנף בסלון

 

במטבח הצליחו לנצל באופן מקורי ומעניין את החלל הגדול שעמד לרשותם, באמצעות אי מרכזי באורך של 5 מ' שמהווה את מרכז החלל. מצידו האחד של האי מוקמו ארונות אחסון גבוהים ומשאר צידיו הוא זוכה לנוף לחצר המטופחת. החלל שלצד המטבח, בו מוקמה פינת האוכל, הוא חלל בגובה כפול השטוף באור טבעי נעים והחצר הנשקפת באופן מרשים גם כאן מתפקדת כתפאורה ליושבים.

 

אי מרכזי במטבח

במעלה המדרגות מוקמו החללים הפרטיים יותר – יחידת אירוח, שני חדרי שינה עבור הבנות וסוויטה זוגית. בסוויטה ניתן למצוא את אחד האלמנטים היחידים שנותרו מעיצוב הבית המקורי – קיר זכוכית מעוגל המשקיף אל החלל הציבורי בקומת הקרקע. חדר השינה עוצב גם הוא באופן המתאים לבית נופש, עם אלמנטים שיוצרים תחושה נעימה של חופשה בצימר מפנק, כמו הווילונות הלבנים והקלילים. מאחורי המיטה נבנה קיר גבס המשמש כחדר ארונות ובצידו השני של החדר, מדרגות המובילות למרפסת פרטית הצופה אל הבריכה.

 

קיר הזכוכית נותר כחלק מהעיצוב המקורי של הבית

 

 וילונות לבנים עד הרצפה כמו בצימר מפנק

 

 מינימליזם גם בחדר השינה

את הסיור משלימה החצר המקסימה, שתוכננה באופן פשוט וארצישראלי עם עצי פרי ומדשאות רחבות. הבריכה רוצפה בפסיפס שחור המקנה לה מראה עמוק ודרמטי, המודגש במיוחד לצד המבנה הבהיר. פרגולות בנויות משלימות את המראה ומדגישות את הקשר בין הפנים לחוץ, כך שהתחושה היא שהחלל הפנימי ממשיך החוצה אל החצר.

 

 עצי פרי ומדשאות רחבות

 

החלל הפנימי ממשיך החוצה

תהליך התכנון של הבית חיבר את המשפחה לבית החדש והמעגל הושלם כאשר הבית היווה עבורם מקום נעים אליו הם רצו לחזור בכל פעם מחדש עד להחלטה לעשות עלייה. אין ספק שעם בית כזה, המגשים את כל חלומות הדיירים, מעבר דירה לארץ אחרת הופך קל ונעים במיוחד.

 

 

 

עוד בתים משופצים:

רק קווים ישרים: הצצה לבית בעתלית

מבית פרטי לפנטהאוז משופץ בכרמל

להפוך צריף ישן לבית מעוצב

מחושך לאור: בית בשרון שעבר שיפוץ מאסיבי

 

" ["image"]=> string(168) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בהרצליה פיתוח/אקר-מיכאל-6-800-234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(168) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/בית בהרצליה פיתוח/אקר-מיכאל-6-800-403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  עלייה עם סטייל: בית נופש בהרצליה פיתוח

עלייה עם סטייל: בית נופש בהרצליה פיתוח

בני משפחה מצרפת, הגיעו לישראל כדי למצוא לעצמם בית קיט. את הבית בהרצליה פיתוח הם בחרו לשפץ ולעצב מחדש, עד שהתאהבו לגמרי בבית ובמדינה ועשו עלייה

מאת: עופרי גונן צילום:


 

בני המשפחה שמארחים אותנו הפעם, התגוררו בצרפת והיו מעוניינים בבית נופש בארץ. למשימה נרתמה שרון אקר מיכאל, שעיצבה עבורם בית מודרני עם ניחוח ישראלי והתוצאה המוצלחת עודדה את המשפחה לעשות עלייה ולחיות כאן באופן קבוע.

 

 רוצים סיור מהיר בבית? דפדפו בין התמונות:

בעלת הבית היא אדריכלית במקצועה, כך שהייתה הבנה טוטאלית בינה לבין שרון, ופנים הבית תוכנן בשיתוף פעולה מלא. החלל תוכנן באופן מינימליסטי, ללא העמסה של רהיטים רבים וכבדים כדי ליצור עבור הדיירים אווירה קלילה, השונה מהעיצוב האירופאי אליו הם חשופים בדרך כלל. בגלל העובדה שמדובר בדיירים החיים בחו"ל ולא על מעבר מבית קיים אל בית חדש, היה צורך ברכישות רבות של כל הפריטים בחלל, החל מכלי המטבח ועד לריהוט ולאבזור. התהליך כולו בוצע בהצלחה ובהתאמה ללו"ז של בעלי הבית שהגיעו לשם כך לארץ פעמים רבות.

 

 

מינימליזם

 

רוצים גם בית מעוצב?

אדריכלים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

מעצבי פנים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

את הבית הקיים שעמד על השטח, הוחלט לשפץ באופן נרחב ולהפוך אותו מבית בסגנון כפרי ומעוטר לבית אוורירי, מודרני וקליל. המטרה העיקרית הייתה לייצר חללים גדולים ופתוחים, שיוצרים קשר המשכי אל הגינה הסובבת את הבית. אל הבית נכנסים דרך דלת כניסה רחבה במיוחד ומחופה עץ. הדלת מסתובבת על ציר מרכזי באופן אלגנטי, שמזמין את המבקר פנימה אל החלל המרווח והמרשים. קומת הכניסה פתוחה ורחבה, כאשר מימין לדלת הכניסה ממוקמים המטבח ופינת האוכל ומשמאלה ממוקם הסלון.

 

חזית הבית לפני השיפוץ

 

חזית הבית אחרי השיפוץ

 

חומרי החיפוי שנבחרו לחלל כולו בהירים ונעימים ויוצרים מראה המשכי באופן שאינו מנכר עיניים. כדי לשבור את הבהירות בחלל נעשה שימוש באלמנטים כהים כמו הרהיטים בסלון שהובאו במיוחד מצרפת, פסנתר כנף עליו מנגן בעל הבית והאי המרשים במטבח. חלל המגורים נהנה מאור טבעי רב שמתאפשר בזכות ויטרינות גדולות הפתוחות אל הגינה, כך שיש קשר ויזואלי ישיר בין הפנים לחוץ. הויטרינות מודגשות באמצעות מסגרות שחורות שמהוות גם הן ניגוד לצבעים הבהירים השולטים בחלל.

 

 

פסנתר כנף בסלון

 

במטבח הצליחו לנצל באופן מקורי ומעניין את החלל הגדול שעמד לרשותם, באמצעות אי מרכזי באורך של 5 מ' שמהווה את מרכז החלל. מצידו האחד של האי מוקמו ארונות אחסון גבוהים ומשאר צידיו הוא זוכה לנוף לחצר המטופחת. החלל שלצד המטבח, בו מוקמה פינת האוכל, הוא חלל בגובה כפול השטוף באור טבעי נעים והחצר הנשקפת באופן מרשים גם כאן מתפקדת כתפאורה ליושבים.

 

אי מרכזי במטבח

במעלה המדרגות מוקמו החללים הפרטיים יותר – יחידת אירוח, שני חדרי שינה עבור הבנות וסוויטה זוגית. בסוויטה ניתן למצוא את אחד האלמנטים היחידים שנותרו מעיצוב הבית המקורי – קיר זכוכית מעוגל המשקיף אל החלל הציבורי בקומת הקרקע. חדר השינה עוצב גם הוא באופן המתאים לבית נופש, עם אלמנטים שיוצרים תחושה נעימה של חופשה בצימר מפנק, כמו הווילונות הלבנים והקלילים. מאחורי המיטה נבנה קיר גבס המשמש כחדר ארונות ובצידו השני של החדר, מדרגות המובילות למרפסת פרטית הצופה אל הבריכה.

 

קיר הזכוכית נותר כחלק מהעיצוב המקורי של הבית

 

 וילונות לבנים עד הרצפה כמו בצימר מפנק

 

 מינימליזם גם בחדר השינה

את הסיור משלימה החצר המקסימה, שתוכננה באופן פשוט וארצישראלי עם עצי פרי ומדשאות רחבות. הבריכה רוצפה בפסיפס שחור המקנה לה מראה עמוק ודרמטי, המודגש במיוחד לצד המבנה הבהיר. פרגולות בנויות משלימות את המראה ומדגישות את הקשר בין הפנים לחוץ, כך שהתחושה היא שהחלל הפנימי ממשיך החוצה אל החצר.

 

 עצי פרי ומדשאות רחבות

 

החלל הפנימי ממשיך החוצה

תהליך התכנון של הבית חיבר את המשפחה לבית החדש והמעגל הושלם כאשר הבית היווה עבורם מקום נעים אליו הם רצו לחזור בכל פעם מחדש עד להחלטה לעשות עלייה. אין ספק שעם בית כזה, המגשים את כל חלומות הדיירים, מעבר דירה לארץ אחרת הופך קל ונעים במיוחד.

 

 

 

עוד בתים משופצים:

רק קווים ישרים: הצצה לבית בעתלית

מבית פרטי לפנטהאוז משופץ בכרמל

להפוך צריף ישן לבית מעוצב

מחושך לאור: בית בשרון שעבר שיפוץ מאסיבי

 

עוד בנושא

בתים משופצים

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול


איך הופכים דירת שלושה חדרים צפופה לפנטהאוז ומפנק? אחרי תהליך ממושך של הרחבת בית וחלוקת חלל מחודשת הגיע הפתרון

בתים משופצים

הדרך לבית ייחודי מתחילה בתכנון נגרות


עם חלוקת חלל חדשה, בחירת חומרים מדויקת ונגרות אישית מותאמת, הצליחו האדריכליות להפוך את הבית הישן למשהו אחר לגמרי

בתים משופצים

מתיחת פנים לבית: תהליך שיפוץ שעשה פלאים


תהליך שיפוץ מקיף שמוכיח שגם הדירה המיושנת והחשוכה ביותר יכולה להפוך לבית מואר ומזמין שכולו סטייל ואנרגיה חיובית

בתים משופצים

מבית חשוך וצפוף לבית מואר ומרווח


תוך חודשיים וחצי בלבד, הצליחה המעצבת להפוך בית חשוך לבית מואר וזורם. ולא, לא מדובר בדירה קטנה אלא במבנה בן ארבע קומות

תגובות

כתיבת תגובה