כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  פורקים זיכרונות: שיפוץ דירת פנסיונרים ברעננה

פורקים זיכרונות: שיפוץ דירת פנסיונרים ברעננה

איך עוברים מבית פרטי בן שלוש קומות בצפון לדירת מאה מ"ר במרכז? משתמשים בקירות, מנצלים את הגיאומטריה ומשחזרים את הנוף

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג מבוגר
המקום: רעננה
השטח: 100 מ"ר
עיצוב פנים: טל לוסיקה

מיד לאחר פרישתם מחיי העבודה עזבו בני הזוג את ביתם בצפון, על מנת להתקרב אל ילדיהם ונכדיהם המתגוררים במרכז הארץ. עשורים רבים של זיכרונות נארזו ונבנו מחדש בדירה שרכשו לעצמם. החלומות, האילוצים והבקשות במסגרת תהליך התכנון עלו לא רק בשמם ועבורם של הזוג אלא מתוך מחשבה תמידית על הילדים והנכדים, שמהווים חלק בלתי נפרד מחייהם ועל כן גם מביתם החדש.

צבעים וטפטים מיוחדים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עיצוב מרפסות:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע

שני אתגרים עיקריים לוו את הפרויקט: האחד, כיצד יכולה דירת 100 מ"ר להכיל בית שהתפרש על פני 300 מ"ר? אחסון היה מילת המפתח, ואלמנט מרכזי אשר השליך על התכנון כולו. קירות חשופים כמעט ולא נותרו בדירה, ומרביתם קיבלו עומק ונוצלו לטובת יצירת ארונות, מדפים ונישות.
 


 


 

 

האתגר השני נבע מתוך הגיאומטריה המורכבת של הדירה ומיקומם של אלמנטים קונסטרוקטיביים שונים. אלה הפכו, באמצעות התכנון, מנקודות תורפה ליתרונות המהווים חלק בלתי נפרד מהאסתטיקה והפונקציונליות של החלל. המגבלות/מעלות הללו הפכו בעצמן לאלמנטים היוצרים את התנועה דמוית המבוך, שמובילה מאזור היום הפתוח אל אזור הרחצה ואזור הלילה הפרטי והנסתר. 


 

 

שני אלמנטים של נגרות, אשר תוכננו ובוצעו לפי דרישה, אוצרים בתוכם אוסף יינות וגראפה מיוחד ומרשים: שלל בקבוקים מרחבי העולם, ומגוון כוסות ואביזרים תואמים. כל אלה נלקחו בחשבון בתכנון ובביצוע על מנת לאפשר חווית איסוף, אירוח וטעימה ייחודיות, עבור דיירי הבית ואורחיהם.



 

תשומת לב מיוחדת הוקדשה לגינה שתוכננה כמעטפת חיה ומחבקת, תזכורת לחצר ולנופי הצפון שבני הזוג השאירו מאחוריהם, והיא מלאה בגוונים עמוקים של ירוק, לילך, לבנדר וסגול ומועשרת בצמחי תבלין וניחוחות. נדנדה וקרוסלה אשר בנו הדיירים בעצמם הובאו מהגינה הישנה ומוקמו בהצלחה בתכנון החדש – ליצירת אזור מיוחד עבור הנכדים, עם מימד נוסטלגי מחד ותחושת המשכיות מאידך. 

 

הדירה לפני השיפוץ:





 

תוכניות הדירה:


 

 

 

 

 

 

 


רשימת ספקים חלקית:

נגרויות (אחסון חלל מגורים, ארונות יין, מטבח, חדרי רחצה) – DOMANI מטבחים

קרמיקה (חדרי רחצה) – MODY

 


עוד בתים משופצים:

הצהרת פרטיות: תכנון מחדש לבית שילדיו בגרו
הקיר שעשה את ההבדל: שיפוץ בית בקריית טבעון
ביבר הזכוכית: דירת גן קבלנית קצת אחרת
חבויה בסלע: הדירה הירושלמית העתיקה שנחשפה ושופצה
עדין אך נועז: עיצוב אקלקטי לדירה בתל אביב

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כל הכבוד ממש יפה...

במטבח הלבן שהיה קודם היה פי אלף יותר יפה
מהמטבח שהוכנס בצבע חום קק... איזה טעם רע למעצבת אז מה אם זה דירת פנסיונרים הם צריכים לחזור לימי טיכו?

לא יודע אם זו בעיה של המתכננת או הדיירים
אבל אם כבר משקיעים כל כך בגינה ומקבלים מרחב חיצוני ירוק ויפה - למה הישיבה בסלון עם הפנים לתוך הקיר? הפיכת הספות אל הקיר ה'אלכסוני' היתה מאפשרת הן צפיה בטלויזיה (במקום המדפים בהמשך השיש) והן צפיה אל הגינה הפורחת כולל צפיה בנכדים המשחקים במתקן היפה. בנוסף - הספה לא היתה חוסמת חלקית את היציאה החוצה. אותה שטות נעשתה בחדר ההורים - המיטה עם המבט אל הקיר! בעוד היפוך הצבת הריהוט היה נותן מבט פתוח מהמיטה אל עומק הגינה ועד המתקנים. מבחינה עיצובית כם לא ברור לי למה דירה (גם של פנסיונרים) עוטה כולה אפור לבן, והמון מבריק. וגם למה חנקו ככה את הפסנתר. נכון לעשות לו נישה, אבל לא כזו שיוצרת לו כלוב.

ריצוף
יפה מאוד! מאיפה הריצוף?

שימוש מוגזים בגופי התאורה
כמו לגור במערת הנטיפים

ארונות שהדלתות תלויות לא יפה בחלל החדר.
אם סוגרים את זה זה הרבה יותר מרשים. ממש יפה השילוב של השייש והעץ...

כמות ארונות מוגזמת וחונקת לטעמי

יפה מאד!!

תכנון חכם ויפה
מטבח מתוכנן חכם ופונקציונאלי ארונות אחסון משתלבים היטב באווירה והגינה מקסימה

מדהים
מדהים ופונקציונלי, ניצול חכם ומקסימלי של השטח. רואים שהוקדשה מחשבה לכל פרט . בית שכייף לחיות בו. שאפו למעצבת.

השולחן במטבח גאוני!
רעיון מצויין למיצויי החלל הקטן שלא מאפשר שולחן אירוח גדול

כתיבת תגובה