כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(11533) "

 

הבית בו אנו מבקרים היום נבנה לפני שלושים שנה, בתקופה בה היה אחד מחמישה עשר צריפים שהוקמו על גבעה כישוב ניסיוני. במשך שמונה השנים הראשונות התמודדו בעלי הבית עם תנאים לא פשוטים כלל כמו חשמל מגנרטורים אישיים, הפסקות מים רבות ומחסור בכבישים ותשתיות והיום, לאחר שהילדים עזבו את הקן, הם החליטו לשפץ את הבית ולהפוך אותו לממלכה קטנה ומקסימה, לכן הם פנו למעצבות לילך תשובה בלס ועדי דרור סלס.

 

ממהרים? דפדפו במצגת ובואו לסיבוב זריז בבית:

מטרת השיפוץ הייתה להגדיל את החלל הציבורי של הבית מבלי להוסיף שטח רב למבנה כולו ולהאיר את החללים השונים ובגלל התנאים המיוחדים בהם הבית נבנה, השיפוץ כלל גם החלפה של כל התשתיות – חשמל, אינסטלציה ומיזוג, סימני המבנה הישן חופו בלוחות גבס כדי להסתיר את נקודות התפר הקיימות. החלל המרכזי של המבנה פנה פנימה בעבר ולכן לא היו לו פתחים רבים וכתוצאה מכך החלל היה חשוך ולא היה ניתן לראות את הגינה הגדולה והמרשימה שבחוץ. כדי להשיג את השינוי המבוקש המעצבות סובבו את החלל הציבורי כלפי חוץ, פתחו פתחים גדולים לעבר החצר ונפתח חלל הגג כדי לנצל את כל הגובה הקיים וליצור חלל ציבורי בעל גובה כפול. תהליך פתיחת חלל הגג עורר התנגדות אצל בעלי הבית ואצל בעלי המקצוע אבל לבסוף ההחלטה התקבלה ונוצר כאן חלל ייחודי במראה כפרי לאחר שקורות העץ המקוריות של המבנה נחשפו והפכו לאלמנט עיצובי יחודי.
 
עוד בתים מעוצבים בשרון:
סוויטה פרטית לכל ילד בשרון
סטייל אנגלי בבית בשרון
ים תיכוני מודרני
 
 
הכניסה לבית
  
הוחלט להוסיף לחלל הציבורי גם פינת אוכל שלא הייתה קיימת בעבר בגלל מחסור במקום וכדי להוסיף את החלל הנדרש לאזור הציבורי, הפך חדר השינה הישן לחדר ארונות וחלק ממנו סופח מחדש לחלל הציבורי. בנוסף הוספה פינת ישיבה בצורת ספסל הצופה אל הנוף לאורך חלונות החזית החדשים.  
 

נוספה פינת ישיבה בצורת ספסל חלון גדול
 

השטח הציבורי הוגדל כדי להכניס פינת אוכל גדולה
 
הקו העיצובי הכללי של הבית הוגדר ככפרי מעודן, ובהתאם לכך הרצפה חופתה בפרקט ליצירת חמימות ונוחות, הקירות נצבעו בגוון לבן שבור, מלבד קיר אחד שחופה בלבנים במראה מיושן. חלונות הבית עשויים מפרופיל בלגי אפור שממשיך את המראה הכפרי ורוב הריהוט בבית תוכנן בהזמנה, החל מספה מעור במראה מיושן ושתי כורסאות מרופדות בבד ועד ארון הויטרינה שנרכש להשלמת המראה הכללי. לפינת האוכל נבחר שולחן עץ מחופה פורניר וכיסאות עץ צבועים במראה כפרי ומעל השולחן נתלה שנדליר לבן המהווה גוף תאורה דרמטי בחלל.
 
השיפוץ כלל גם החלפה של המטבח ובניית אי מרכזי שיצר נקודת ישיבה קטנה ונעימה שמשמשת את בעלי הבית באופן יומיומי, וניתן לצפות ממנה אל הנוף הנפלא בחוץ. רצפת המטבח חופתה באריחי בטון מאויירים בגווני אפור וכחול כדי לספק אזור עמיד יותר למטבח הפעיל ומעל אי המטבח נתלו שני גופי תאורה מזכוכית בסגנון וינטג' להשלמת המראה, כששאר התאורה בחלל היא שקועה והיקפית.
 

קורות הגג מהוות אלמנטי עיצובי חשוב בחלל
 

חלל הגג נפתח כדי ליצור חלל ציבורי בעל גובה כפול ומרשים
  
 

נרכש ארון ויטרינה להשלמת המראה
 

נבנה מטבח חדש ושימושי במראה כפרי 
 

אזור המטבח חופה באריחי בטון מאויירים
 
חדר האמבטיה של בעלי הבית הוגדל על ידי ביטול האמבטיה הקודמת והחלפתה במקלחון, ובנוסף הוכנס רהיט הכולל ארגז כביסה עליו מונח הכיור. החלל עוצב בטיח אקרילי בגוון מוקה ואזור המקלחון מחופה באריחי קרמיקה לבנים, הרצפה חופתה באבן טבעית בגוון אפור חם. בחדר השינה הסמוך חופה הקיר האחורי בטפט פרחוני עדין ותוכננה מיטה גדולה ושתי שידות עם מגירות אחסון שמושיות. 
 
רוצים גם בית מעוצב?
אמבטיות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מטבחים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

הקיר האחורי בחדר השינה חופה בטפט פרחוני עדין
 

חדר האמבטיה עוצב בגוונים חמים עם התחשבות בעמידות של אזורים "רטובים"
 
לאחר שבעלי הבית התמודדו עם תנאים לא קלים בעבר, אין ספק שהבית המשופץ הוא פיצוי הולם ומספק. השיפוץ יצר ממלכה קטנה שמתאימה בדיוק לטעמם ולמידותיהם של בעלי הבית ולמרות כל הקשיים שהיו בזמן התהליך התוצאה הסופית מוצלחת במיוחד ומפצה על כל המכשולים.
 
 

הריהוט בחדר השינה ממשיך את הקו העיצובי הכפרי משאר הבית
 

מהאי במטבח ניתן לצפות אל הגינה שבחוץ
 
וכך זה היה נראה לפני השיפוץ:
 
 
 
 
עוד בתים מעוצבים בשרון:
סוויטה פרטית לכל ילד בשרון
סטייל אנגלי בבית בשרון
ים תיכוני מודרני
" ["image"]=> string(122) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/נירית/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(122) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/נירית/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  פותחים את הבית: להפוך צריף ישן לבית מעוצב

פותחים את הבית: להפוך צריף ישן לבית מעוצב

אחרי שלושים שנה בצריף החליטו הדיירים שהגיע הזמן לבנות לעצמם ממלכה פרטית חדשה. התהליך היה לא קל אבל התוצאה שווה את הכל

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


 

הבית בו אנו מבקרים היום נבנה לפני שלושים שנה, בתקופה בה היה אחד מחמישה עשר צריפים שהוקמו על גבעה כישוב ניסיוני. במשך שמונה השנים הראשונות התמודדו בעלי הבית עם תנאים לא פשוטים כלל כמו חשמל מגנרטורים אישיים, הפסקות מים רבות ומחסור בכבישים ותשתיות והיום, לאחר שהילדים עזבו את הקן, הם החליטו לשפץ את הבית ולהפוך אותו לממלכה קטנה ומקסימה, לכן הם פנו למעצבות לילך תשובה בלס ועדי דרור סלס.

 

ממהרים? דפדפו במצגת ובואו לסיבוב זריז בבית:

מטרת השיפוץ הייתה להגדיל את החלל הציבורי של הבית מבלי להוסיף שטח רב למבנה כולו ולהאיר את החללים השונים ובגלל התנאים המיוחדים בהם הבית נבנה, השיפוץ כלל גם החלפה של כל התשתיות – חשמל, אינסטלציה ומיזוג, סימני המבנה הישן חופו בלוחות גבס כדי להסתיר את נקודות התפר הקיימות. החלל המרכזי של המבנה פנה פנימה בעבר ולכן לא היו לו פתחים רבים וכתוצאה מכך החלל היה חשוך ולא היה ניתן לראות את הגינה הגדולה והמרשימה שבחוץ. כדי להשיג את השינוי המבוקש המעצבות סובבו את החלל הציבורי כלפי חוץ, פתחו פתחים גדולים לעבר החצר ונפתח חלל הגג כדי לנצל את כל הגובה הקיים וליצור חלל ציבורי בעל גובה כפול. תהליך פתיחת חלל הגג עורר התנגדות אצל בעלי הבית ואצל בעלי המקצוע אבל לבסוף ההחלטה התקבלה ונוצר כאן חלל ייחודי במראה כפרי לאחר שקורות העץ המקוריות של המבנה נחשפו והפכו לאלמנט עיצובי יחודי.
 
עוד בתים מעוצבים בשרון:
 
 
הכניסה לבית
  
הוחלט להוסיף לחלל הציבורי גם פינת אוכל שלא הייתה קיימת בעבר בגלל מחסור במקום וכדי להוסיף את החלל הנדרש לאזור הציבורי, הפך חדר השינה הישן לחדר ארונות וחלק ממנו סופח מחדש לחלל הציבורי. בנוסף הוספה פינת ישיבה בצורת ספסל הצופה אל הנוף לאורך חלונות החזית החדשים.  
 

נוספה פינת ישיבה בצורת ספסל חלון גדול
 

השטח הציבורי הוגדל כדי להכניס פינת אוכל גדולה
 
הקו העיצובי הכללי של הבית הוגדר ככפרי מעודן, ובהתאם לכך הרצפה חופתה בפרקט ליצירת חמימות ונוחות, הקירות נצבעו בגוון לבן שבור, מלבד קיר אחד שחופה בלבנים במראה מיושן. חלונות הבית עשויים מפרופיל בלגי אפור שממשיך את המראה הכפרי ורוב הריהוט בבית תוכנן בהזמנה, החל מספה מעור במראה מיושן ושתי כורסאות מרופדות בבד ועד ארון הויטרינה שנרכש להשלמת המראה הכללי. לפינת האוכל נבחר שולחן עץ מחופה פורניר וכיסאות עץ צבועים במראה כפרי ומעל השולחן נתלה שנדליר לבן המהווה גוף תאורה דרמטי בחלל.
 
השיפוץ כלל גם החלפה של המטבח ובניית אי מרכזי שיצר נקודת ישיבה קטנה ונעימה שמשמשת את בעלי הבית באופן יומיומי, וניתן לצפות ממנה אל הנוף הנפלא בחוץ. רצפת המטבח חופתה באריחי בטון מאויירים בגווני אפור וכחול כדי לספק אזור עמיד יותר למטבח הפעיל ומעל אי המטבח נתלו שני גופי תאורה מזכוכית בסגנון וינטג' להשלמת המראה, כששאר התאורה בחלל היא שקועה והיקפית.
 

קורות הגג מהוות אלמנטי עיצובי חשוב בחלל
 

חלל הגג נפתח כדי ליצור חלל ציבורי בעל גובה כפול ומרשים
  
 

נרכש ארון ויטרינה להשלמת המראה
 

נבנה מטבח חדש ושימושי במראה כפרי 
 

אזור המטבח חופה באריחי בטון מאויירים
 
חדר האמבטיה של בעלי הבית הוגדל על ידי ביטול האמבטיה הקודמת והחלפתה במקלחון, ובנוסף הוכנס רהיט הכולל ארגז כביסה עליו מונח הכיור. החלל עוצב בטיח אקרילי בגוון מוקה ואזור המקלחון מחופה באריחי קרמיקה לבנים, הרצפה חופתה באבן טבעית בגוון אפור חם. בחדר השינה הסמוך חופה הקיר האחורי בטפט פרחוני עדין ותוכננה מיטה גדולה ושתי שידות עם מגירות אחסון שמושיות. 
 
רוצים גם בית מעוצב?
אמבטיות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מטבחים מעוצבים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

הקיר האחורי בחדר השינה חופה בטפט פרחוני עדין
 

חדר האמבטיה עוצב בגוונים חמים עם התחשבות בעמידות של אזורים "רטובים"
 
לאחר שבעלי הבית התמודדו עם תנאים לא קלים בעבר, אין ספק שהבית המשופץ הוא פיצוי הולם ומספק. השיפוץ יצר ממלכה קטנה שמתאימה בדיוק לטעמם ולמידותיהם של בעלי הבית ולמרות כל הקשיים שהיו בזמן התהליך התוצאה הסופית מוצלחת במיוחד ומפצה על כל המכשולים.
 
 

הריהוט בחדר השינה ממשיך את הקו העיצובי הכפרי משאר הבית
 

מהאי במטבח ניתן לצפות אל הגינה שבחוץ
 
וכך זה היה נראה לפני השיפוץ:
 
 
 
 

עוד בנושא

בתים משופצים

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא


הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

בתים משופצים

חבל על הזמן: שיפוץ דירה בעשרה ימים


הלקוח נסע לחו"ל לעשרה ימים, ובזמן הזה מעצבת הפנים התחילה וסיימה את שיפוץ הדירה שלו. למרות מגבלת הזמן, המעצבת הצליחה לעמוד בכל הדרישות וגם לשלב כמה הפתעות משמחות

בתים משופצים

צעיר לנצח: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

תגובות

כתיבת תגובה