כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול

איך הופכים דירת שלושה חדרים צפופה לפנטהאוז ומפנק? אחרי תהליך ממושך של הרחבת בית וחלוקת חלל מחודשת הגיע הפתרון

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עמית גושר


הדיירים: זוג + 3
המיקום: באר שבע
השטח: 195 מ"ר + 60 מ"ר מרפסת
התקציב: שני מיליון ₪
עיצוב פנים: משרד צביה קזיוף
הום סטיילינג: אדישן בי שגית גולדין

אל משרדה של צביה קזיוף הגיע פרויקט שמיד גרם לה ולצוות העובדים שלה להרים גבה. הפרויקט המדובר היה של דירה ישנה מבאר שבע, שתוכננה בצורה נטולת כל פרופורציה. שטח הפנים של הדירה היה 130 מ"ר, והמרפסת שלה התפרשה על פני שטח כמעט זהה של 124 מ"ר. בנוסף, בגלל חלוקת חלל לא נכונה, היו בדירה שלושה חדרי שינה בלבד. יחד עם הדיירים, החליט צוות המשרד לספח חצי מהמרפסת לטובת הדירה, וכך ליצור פנטהאוז מפנק בגודל של 195 מ"ר.

סלון מודרני

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול
סלון מודרני

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול
סלון מודרני

בזכות הרחבת הבית, התקבל חלל פנים מרווח שאותו חילק צוות האדריכלים מחדש באופן שיתאים לצורכי הדיירים. החלל המשותף עוצב בסגנון מודרני נקי, ותוכנן קיר כוח דומיננטי שעשוי מעץ בשילוב פליז. קיר זה נמצא במרכז הסלון, ומקבל גם אזכור במבואת הכניסה. פינת האוכל שנבחרה עשויה מעץ שחור, ולצדה יש ספריה שחורה שמכניסה מעט דרמטיות לחלל. בעיצוב המטבח גם כן נעשה שימוש בצבע שחור, אך חזיתות הארונות הגבוהים מחופים בעץ בגוון שדומה לזה של קיר הכוח. בכך המטבח קושר למעשה בין פינת האוכל לסלון, ויוצר הרמוניה בכל החלל הציבורי.

מטבח שחור

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול
מבטח שחור

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול
פינת אוכל שחורה

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול
מרפסת

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול

חדרי השינה וחדרי הרחצה טופלו גם הם במסגרת הרחבת הבית. בחדר השינה של ההורים פוצל אזור הרחצה לשלושה חלקים, המשרתים פונקציות שונות. בצד אחד נמצאת המקלחת, בצד השני האסלה, ובמרכז הכיור שפתוח לכיוון החדר ומשמש גם להתארגנות ואיפור.

הגוונים השולטים בחדר השינה של ההורים, כמו גם בשאר חללי הדירה, הם גווני בז' מדבריים. לדברי צביה קזיוף, בחירת הצבעים הזאת היא נגזרת ישירה של הסביבה המקיפה את הבית. "כאשר שואלים אותי האם צריך להיות קשר בין הנוף, האדריכלות והעיצוב, אז התשובה היא כן ובגדול", אומרת האדריכלית. "הפנטהאוז נמצא בבאר שבע, בירת הנגב, מקום שהשמש בו חוגגת לאורך רוב ימות השנה, לכן תכננו את הדירה עם מפתחי אור גדולים, ובצבעים התואמים את צבעי הדרום".

רשימת ספקים חלקית:
כלים סאניטאריים , ריצוף וחיפויים – זהבי עצמון
נגרות אומן – ישראל מילר
רהיטים – ריהוטים , יוסי ברקוביץ׳
מטבח – סמל
מערכות מים- יוקי אקו סרביס
ווילונות וטכסטיל – אלה דקור

מבואת כניסה

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול
חדר שינה

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול
חדר שינה

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול

עוד בנושא

בתים משופצים

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט


החלונות הוגדלו, חדרי השינה תוכננו מחדש ועליית הגג המוזנחת קיבלה סוף סוף תפקיד. תהליך שיפוץ מקיף שרענן את כל הבית

בתים משופצים

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול


איך הופכים דירת שלושה חדרים צפופה לפנטהאוז ומפנק? אחרי תהליך ממושך של הרחבת בית וחלוקת חלל מחודשת הגיע הפתרון

בתים משופצים

הדרך לבית ייחודי מתחילה בתכנון נגרות


עם חלוקת חלל חדשה, בחירת חומרים מדויקת ונגרות אישית מותאמת, הצליחו האדריכליות להפוך את הבית הישן למשהו אחר לגמרי

בתים משופצים

מתיחת פנים לבית: תהליך שיפוץ שעשה פלאים


תהליך שיפוץ מקיף שמוכיח שגם הדירה המיושנת והחשוכה ביותר יכולה להפוך לבית מואר ומזמין שכולו סטייל ואנרגיה חיובית

תגובות

כתיבת תגובה