כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  פרובנס באמצע גוש דן: שיפוץ דירה בגבעת שמואל

פרובנס באמצע גוש דן: שיפוץ דירה בגבעת שמואל

כשבני הזוג ויתרו על מעבר לבית צמוד קרקע במושבה כפרית, החליטה בעלת הדירה כי תגשים את חלומה לגור בסביבה כפרית – גם אם היא חיה בסביבה אורבנית

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: משפחה בת 5 נפשות
המקום: גבעת שמואל
השטח: 110 מ"ר 
עיצוב פנים: בקר עיצוב פנים

במשך שנתיים תמימות גרו שני בני הזוג שאנחנו פוגשים הפעם בשכירות עם שלושה ילדים, עד שהגיעה ההצעה מבעל הדירה לרכוש אותה. המחשבה להמשיך ולהתגורר בשכונה בה גדלו הילדים ובה רכשו חברים קסמה להם, ולכן החליטו להתקדם עם המהלך. הדירה הייתה אמנם במצב סביר, אבל עברו למעלה מ- 10 שנים מאז שמסר אותה הקבלן לבעליה, במהלכן התגוררו בה לא מעט שוכרים, כך שעם רכישתה על ידי בני הזוג הוחלט לשפצה מן היסוד. 


בנייה ועבודות עץ:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע

צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

הרעיון היה להשקיע בחלל הציבורי שכולל את המטבח, חדר אורחים ופינת אוכל במראה פרובנס בשילוב רהיטים מודרנים בצבעים חמים, כאשר הצבעוניות בחלל נעה מלבן, דרך שמנת ועד אפור חאקי. הקו המנחה היה שמירה על מבנה המטבח כפי שהיה, אליו נוסף שולחן מפלטת אלון מבוקע המאפשרת 6 מקומות ישיבה לסועדים, כך שבמהלך השבוע יהיה מקום לארוחות משפחתיות במטבח. מתחת לפלטת האלון נבנה ארון גדול לטובת ניצול השטח לאחסון כלים ומזווה שישמשו את המטבח. 
 


הסלון ופינת האוכל
 


המטבח ופינת האוכל

סביב פלטת העץ במטבח מוקמו כסאות שקופים בעיצוב פיליפ סטארק אשר נבחרו בקפידה כדי לא להעמיס על החלל במטבח, ומעצם היותם מודרנים משמשים כחוט מקשר בין המטבח הפרובנסי לריהוט המודרני בסלון. חלון המטבח שהיה במקור חלון סטנדרטי עם תריס גלילה שנמסר מהקבלן הוחלף בחלון בעל פרופיל בלגי, המשווה מראה אקסלוסיבי ומשלים את מראה המטבח הפרובנסי.
 


המטבח החדש



בנוסח פרובנס



באווירה כפרית

דלת הכניסה לדירה, המובילה לחלל הציבורי, הוחלפה מדלת קבלן סטנדרטית לדלת מעוצבת בסגנון כפרי. לפני השיפוץ הדלת נפתחה לתוך קיר ומולו ארון שיצר תחושה של מסדרון צר ומחניק. במסגרת השיפוץ הוחלט על הריסת הארון והפיכת כיוון פתיחת דלת הכניסה, וכך נוצרה מבואה רחבה ומוארת הנותנת תחושה של  מרחב מאוורר, וציפייה לקראת הדבר הבא עם הכניסה של האורחים לבית. הרצפות בחלל הציבורי חופו בפרקט עץ אלון מעושן, התאורה מודרנית ומינימליסטית, והקיר בסלון הולבש בבריקים.



הסלון החדש

המעבר לחדרי השינה עבר במקור דרך מסדרון צר וחשוך, שהיה צר ב- 70 סנטימטרים לטובת ארון נישה שבלט לתוך המסדרון מכיוון חדרה של הבת. במהלך השיפוץ הוחלט להכניס את הארון ב- 50 סנטימטרים לתוך חלל החדר ולהצמיד לו ארון במסדרון ובכך "לחסוך" את עומק הקיר. כך גם התאפשר להציב ארון שירות גדול לאורך המסדרון ועוד 20 סנטימטרים נוספים שנותנים תחושה של מסדרון רחב ידיים המוביל לחדרי השינה.

הארון הקטן בחדר השינה מאחורי דלת הכניסה לחדר והארון בנישה במסדרון הוסבו לפינת עבודה בחדר השינה, ודלת הכניסה לחדר הוחלפה לדלת סקריניו. חדר השינה נצבע בלבן כדי לשדר אווירה רומנטית ונעימה.
 


חדר השינה של ההורים

חדרו של הבן המתבגר בן ה- 13 ממוקם מימין לכניסה כך שהוא יכול להנות מפרטיות מוחלטת. החדר רוהט בקווים נקיים עם נגיעות של גוונים כהים ומוטיבים גבריים. חדרה של הבת מכיל שילוב מרענן של שני טפטים, פרחים ומשובץ, היוצרים תמימות מתוקה. נישה ליד המיטה נוצרה על ידי סגירת הקיר מבליטה קיימת, ומנורת הקריאה מעל המיטה וטכסטיל המיטה משלימים את התמונה. חדרו של הבן הצעיר נצבע שני שליש בתכלת והשליש עליון בצבע הדירה עם פרופיל חיצוני שמפריד בינהם. בחדר מיטה קטנה יחסית המאפשרת שטח משחק גדול לילד, הכולל מטבחון בתי בובות וארון נמוך מלא ספרים וצעצועים. 
 


חדר הבן
 


חדר הבן הקטן

 


חדרה של הבת

חדר הרחצה של הילדים רוצף באריחי פסיפס אבן שחור לבן וחופה בלבני קרמיקה לבנה עם פאזות. כיור הונח על ארון בצבע לבן שבור ומראה גדולה הודבקה מקצה לקצה להגדיל את החלל. חוץ מתאורת ספוטים על משטח הכיור, קיים פרופיל לד לכל אורך חדר הרחצה שמאיר את חלל האמבטיה וארון השירות. שירותי אורחים רוצפו באריחי שמיניות בצבע שחור ומולאו ברובה אפורה.
 


חדר הרחצה



שירותי האורחים



הדירה לפני השיפוץ

תוכניות הדירה לפני



תוכניות הדירה אחרי



רשימת ספקים חלקית:

נגרות: נגריה מוק

פרקט: מודי

ריצוף אמבטיה כללית: חזי בנק

ריצוף שרותי אורחים: מודי

תאורה: יאיר דורם

ריהוט חוץ: פנטהאוז

שולחנות סלון ושטיח: לילו הום

דלתות פנים: לנדאו


עוד בתים משופצים:

התנור ששבר את גב המטבח: שיפוץ פנטהאוז באזור השרון
עכשיו תורם: זוג המעצבים שעיצב את דירת חלומותיו
בית לאלמוני: שיפוץ דירה לרכישה במרכז תל אביב
אילו הקירות יכלו לדבר: שיפוץ דירת קבלן בפתח תקווה
לכל חדר צבע משלו: שיפוץ דירת קבלן ביבנה

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


הודות לחשיבה חיובית והרבה נחישות, הבית החיפאי הזה שופץ וכעת הוא נהנה מחללים מזמינים, אווירה נעימה ושילוב סגנונות ייחודי

תגובות

דירה ארצישראלית 2014 , הכינוי פרובנס/כפרי מרגיז
ולכן יש פה הרבה ביקורות שליליות. כמו שנאמר- רק הגבינה בניחוח צרפתי (בעצם גם חדר הרחצה הלבן קצת). הבית עירוני לחלוטין בסגנון ישראלי של ערבוביית סגנונות וקיר אריחים. יחד עם זאת עלי לציין שהכל נעים לעין מלבד סוויטת ההורים שצריכה חום ואהבה. לגבי כפרי- באמת? איפה להתחיל... תמונות השראה- https://www.pinterest.com/explore/provence-interior/ לא מאוחר מדי לשינוי, ניתן לקנות עוד אלמנטים עיצוביים ובכך לשנות את המראה. לפחות הבסיס טוב.

מקסים

מקסים. מניין כסאות נבר השקופים? תודה

דירה ממש מרגיעה! יפה!

אפשר לדעת מהה התקציב של שיפוץ כזה .?

לגלי המעצבת
יפה מאוד! אשמח לדעת מהיכן כסאות שולחן האוכל

תשובה לשאלה 24
השתמשנו בדירה בגוון 030 של נירלט

עיצוב מדהים !!
בית מזמין , מיוחד ושונה. אהבתי את העיצובים בכל אחד מחדרי הבית מהמבטח המיוחד, הסלון וחדרי האמבטיה . ממש הנאה צרופה לגור בבית כזה. כל הכבוד !!!

דירה יפה וחמימה!!
באיזה גוון השתמשתם לקירות ולפנלים בסלון?

דירה חמימה ויפה!
באיזה גוון השתמשתם לקירות ולפנאלים של הפרקט?

מאיפה השולחן הקטן והכסאות בחדר הילד?

התייחסות ל 17, בחנות שמנת עיצובים
חנות שמנת עיצובים ברמת השרון

דירה יפה
אין ספק ששופצה בטוב טעם. לדעתי, זה באמת מזכיר פרובנס, אבל כל איש באמונתו יחיה.

מה זה משנה איך קוראים לזה???
דירה מקסימה. שינוי מדהים. מהפך משגע! הכל ממש בטוב טעם. גם השינוי המבני, מאוד חכם. שיתוף פעולה מוצלח בין המעצבת ללקוחות.

עבודה נאה
החלל הציבורי טוב מהחדרים. המטבח טוב מכולם. לא הייתי רוצה להתגורר בבית שחדריו הם קופסאות גפרורים. חדר השינה הזוגי פשוט מחניק, וחבל.

דירה מקסימה
דירה מאוד נעימה ... אהבתי מאוד את שרותי האורחים. מהיכן נקנו אביזרי הטקסטיל בחדר הילדים?

מיקום לא נכון של התנור - דירה משעממת

פשוט נמאס כל הבתים אותו דבר אותם צבעים אותו הכל

קצת עפנו על הפרובנס...
קצת

בית משופץ

מדהים מה שאנשים יודעים לעשות
מדירה רגילה של 100 מ״ר. מדהים. נראה מזמין ונוח. כל הכבוד!!!

דירה מקסימה, אין לי בעיה עם ערבוב
הסגנונות, רק חסרו לי וילונות בחדרים.

השולחנות בסלון מחנות לילו הום
השולחנות בסלון מחנות לילוהום בידידיה פרנקל בתל אביב

ערבוב סגנונות-לא פרובנס
מתקרב יותר למודרני עם נגיעות כפריות לייט..רחוק מפרובנס אך בהחלט אסתטי

זה כפרי לייט מאד , זה לא פרובנס ...
חוץ מזה דירה חמודה . ערבוב בין כפרי למודרני במקומות מסויימים וחבל כי אפשר היה להיצמד לסגנון ברור אחד . בכל מקרה זה לא פרובנס .

מאיפה המזנון ?

אהבתי
דירה יפה ואסתטית.

הדבר היחידי שהוא מפרובנס כאן היא הגבינה על הדלפק
חדרים משעממים ועלובים בריהוט וצבעים, סלון ומטבח סטנדרטיים לחלוטין, כמו אוכל בלי תבלינים. איך לא מתביישים לקרוא לזה פרובנס? המעצב או הדיירים ראו פעם בחיים שלהם תמונה מפרובנס? זה הכי רחוק מזה שאפשר. בשלוש מילים: סתם, סתם וסתם. במילה אחת - חבל.

מקסים
תתחדשו ותהנו :) (חייבת להגיד שממש אהבתי את הבובות של בנץ ואריק על הכיסאות בחדר הילדים חחח)

שולחן סלון
היי אשמח לדעת מהיכן השולחן בסלון

המטבח נחמד מאוד
חדר האמבטיה הגדול מקסים. שאר הדירה פחות. הקטע של "ערבוב סגנונות" הוא שם אחר ל"לא התחשק לנו להתאמץ" במקרה הזה. כיסאות הבר השקופים והשולחן בסלון מאוד מקלקלים את המראה. חדרי השינה מאוד סתמיים. אבל הטעות הכי קשה בדירה היא הפרקט. פרקט כל כך כהה בדירה קטנה. ממש תחושת קלסטרופוביה. וקיר הבריקים בסלון רק מעצים את התחושה. היה צריך לבחור בפרקט הרבה יותר בהיר, ובחללים המרכזים אולי לוותר עליו בכלל. אנחנו לא בדנמרק (וגם שם נוטים לבחרו בריצוף עץ בהיר).

יפה. אפשר לראות צילומים גם בעדשה רגילה ולא פנורמית
בסה"כ התוצאה נאה הייתי שמח לראות את התוצאה בצילום רגיל (כמו שצולם לפני השיפוץ) תודה

כתיבת תגובה