כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  פרוייקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב

פרוייקט סינדרלה: שיפוץ בצפון תל אביב

לאחר שקיבלו דירת שיכון ישנה והרוסה בצפון תל אביב. שני אדריכלי פנים שיפצו אותה מן היסוד ובנו לדיירים את בית החלומות שתמיד חלמו עליו

מאת: לירון מילשטיין צילום: עוזי פורת


                 

 

צמד אדריכלי הפנים ענת סודרי ואביב חרמוני קיבלו לידיהם דירת שיכון בביניין רכבת בשיכון הישן של צפון תל אביב והפכו אותה לדירת גן מרווחת עבורם ועבור שלושת ילדיהם. החלל המקורי כלל חדרים מרובים עם דלתות הזזה ישנות, מספר חלונות קטנים ומראה כללי מוזנח ורעוע. במשך שלושת חודשי השיפוץ הם שינו את החלוקה הפנימית, החליפו צנרת, מערכת חשמל. התוצאה לפניכם. 

 

עוד דירות מעוצבות בתל אביב:
דירה קטנה ומטריפה 
דירת גג במרכז העיר

רוצים סיבוב מהיר בדירה? דפדפו בין התמונות: 

 

החלל המרכזי כולל את הסלון והמטבח, ומתחבר לגינה. המטבח תוכנן כך שינצל את מקסימום השטח האפשרי לאחסון ולשם כך נבנה ארון קיר מיוחד, שמאכלס את המקרר ומזווה קטן. בצידו השני של המטבח הוצב משטח עבודה גדול משיש, בו הותקנו כיור וכיריים. בנוסף נבנה אי המתפקד הן כמשטח עבודה והן כאיזור לאכילה יום יומית. המטבח פתוח לכיוון הסלון, זאת על מנת לשמור על אווירת המרחב בכניסה לבית. 

 

דברו על העיצוב הזה בפורום עיצוב פנים שלנו 


חלל אחד גדול שמחולק בצורה פרקטית ומעוצבת 


חלל ציבורי חמים שמתאים לערבים שקטים עם המשפחה ולאירוח

 




משטח עבודה רחב, בקווים נקיים של לבן ושחור. גוף תאורה עגול שובר את הסימטריות במרחב



פינת האכילה מנקודת המבט של הסלון  

המעבר מהחלל הציבורי לגינה נעשה דרך חלונות גדולים המאירים את הבית ומאפשרים מעבר במישור אחיד ביניהם. את ערימות החול החליפו דק עץ, דשא סינטטי, עצים צעירים שננטעו וכן פינת רביצה נוחה.  לטובת הילדים הותקנו נדנדות משחק. בנוסף רוהטה החצר בפינת אוכל גדולה עשוייה מעץ המתאימה לשמונה אנשים.

דק העץ של החצר ממשיך את קו הרצפה שבסלון

בין החלל המרכזי לחדרי השינה מפריד מעבר ברוחב של למעלה ממטר המעניק תחושה של בית פרטי. המעבר מואר בתאורת לדים, אשר מכוונת את הדיירים בשטחי הבית בשעות הלילה.


לדים לאורך מעבר חדרי השינה. תאורה נקודתית הפותרת את בעיית הגישוש בחשכה

הדירה חולקה לארבעה חדרי שינה: חדר לכל ילד וחדר שינה קטן יותר להורים. החדרים של הילדים עוצבו כך שיתאימו לגילם הנוכחי, אך גם לשנים הקרובות, כאשר יתבגרו וטעמם ישתנה. בחדרה של הבת הריהוט נצבע לבן והותאם למידות החדר. ארון גדול משמש לאחסון בגדים ומשחקים. חדרו של הבן נצבע בגווני אפור, זאת בכדי שגם בעוד מספר שנים ימצא חן בעיניו ולא יעלה הצורך לשנות אותו שוב. לשלושת הילדים, כמו גם לאורחים, ישנו חדר רחצה עם שירותים ואמבטיה. זהו חדר מרווח וגדול יחסית, הכולל אמבטיה גדולה וכיור עם 2 ברזים לטובת התארגנות משותפת של יותר מילד אחד בשעות הבוקר העמוסות. 

 

גם לדירה שלכם יש פוטנציאל לא ממומש?
אדריכלים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
תאורה: לכל העסקי ובעלי המקצוע 


חדר השינה של הבת: ארון בגדים גדול דיו, המתאים לאחסון משחקים בנוסף לבגדים

 


שטיח מסוגנן שמתאים גם לישיבה ומשחקים 


חדר אמבטיה מרווח לילדים, משמש גם כשירותי אורחים

כחלק מהחשיבה המוקדמת על חלוקת החדרים, בחרו ההורים לוותר על חדר שינה גדול ומרווח לטובת החלל המרכזי. למרות שחדר השינה שלהם קטן, השימוש בגוונים בהירים מעניק לו תחושה מרווחת. בסיס המיטה, השולחנות הצמודים למיטה משני צדדיה וכן מנורות הקריאה העליהם – נצבעו כולם בגווני אדמה, שמטרתם להעניק לחדר חמימות. בחדר גם נמצא ארון בגדים גדול, שקוע בקיר, שמואר באמצעות ספוטים מתכווננים, המאפשרים משחק בין תאורה לפנים הארון או לחדר עצמו. בדומה לחדרי הילדים, גם ליחידת ההורים צמוד חדר רחצה עם מקלחון. 

 

בסופו של דבר, אם תתבוננו היום בדירה, לא תראו בה עוד את ההזנחה והדכדוך שנמצאו בה בעבר. חלוקת החדרים המחודשת והקווים הנקיים יוצרים תחושה של חלל גדול ומרווח. 


הגוונים הלבנים מייצרים את המרחב, גווני החום-אדמה מייצרים חמימות של צימר


לאחר שהוחלפו שירותי האורחים ביחידת השינה של ההורים, הם זכו למקלחת פרטית 


מכל זווית בחלל הציבורי מרגישים את נוכחות החצר


עוד דירות מעוצבות בתל אביב:
דירה קטנה ומטריפה 
דירת גג במרכז העיר

 

עוד בנושא

בתים משופצים

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

בתים משופצים

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

בתים משופצים

בלי להרוס קירות: שיפוץ דירה מאתגר במיוחד


זוג, בעשור השמיני לחייהם, הלכו בעקבות הילדים, הנכדים והנינים, ורכשו דירה באזור מרכזי ותוסס. בעת שיפוץ הדירה התברר כי את מרבית הקירות הפנימיים לא ניתן להרוס, ובכל זאת הצליח המעצב להתאים את הדירה לדיירים החדשים ולשוות לה מראה עכשווי ומואר

בתים משופצים

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

תגובות

כתיבת תגובה