בניין ודיור

בתים משופצים  //  צבעוני ושמח: בית בנס ציונה שאסור לפספס

צבעוני ושמח: בית בנס ציונה שאסור לפספס

ביקור בבית שיצא לשדרוג לקראת לידה מתקרבת וחזר כולו צבעוני ומיוחד. כך נראית התוצאה אחרי חודש וחצי בלבד של עבודה יצירתית

מאת: בר אילוטוביץ צילום: עדי גלעד


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

שינוי במבנה התא המשפחתי מזמין גם שינוי במבנה הבית שאנו חיים בו. במקרה שלנו, המשפחה הצעירה אצלה אנחנו מבקרים עמדה בפני לידה והחליטו לבצע שיפוץ חלקי ועבודת סטיילינג מכיוון שלא הצליחו להגיע בעצמם לעיצוב שימצא חן בעיניהם עבור הבית שבו הם חיו בשנים האחרונות וביקשו לעצמם שינוי. כחלק מאותה התארגנות לקראת לידה פנו אל גילי אונגר, מעצב ומלביש בתים, שיסייע בתהליך. 
 
עוד בתים מעוצבים שחובה לראות:
 
הדרישה העיקרית של המשפחה הייתה שיפוץ והתאמה מחדש של כל החדרים בבית, בגלל שכל בני המשפחה החליפו חדרים. בבית הייתה קומת עליית גג קיימת שמעולם לא הושמשה למגורים וכך, כהקדמה לשיפוץ, החליטו ההורים לעבור אליה וליצור להם קומת סוויטה פרטית שתספק שקט ונוחות באווירה של חופשה. בעליית הגג מוקמו חדר שינה, חדר רחצה, חדר עבודה ומרפסת גג קטנה, וכולם שופצו מהיסוד כדי להגיע לרמת הגימור והנוחות שאונגר והמשפחה שאפו אליה.
 
מרפסת
מרפסת הגג בקומת ההורים מעוצבת בסגנון מרוקאי עם צבעים חמים ועציצים צבעוניים   
 
חדר עבודה
חדר עבודה מעוצב הצמוד לחדר ההורים בעליית הגג: רהיטי עץ כבדים משתלבים עם כורסאות בהירות ליצירת חלל בוגר ואלגנטי עם כתם צבע בצורת שטיח אוזבקי 
 
 
מלבד החלפת החדרים בקומה התחתונה ושיפוץ עליית הגג, עבר כל הבית תהליך הלבשה ורענון שכלל שידרוג וחידוש של הריהוט והאווירה הכללית כדי להגיע למראה בית שלם. במסגרת העבודה עם המשפחה טופלו כל הגורמים שמגדירים את הבית – צבע, תאורה, בחירה של חפצים ורהיטים, טקסטיל, חיפויים ואומנות, וככל שהתקציב והזמן אפשרו הייתה גם ירידה לפרטים קטנים יותר כמו אביזרי נוי, ריהוט גינה, עציצים ופרחים.
 

בכניסה לבית הוצבה שידה הצבועה בכחול ומעליה נתלתה מראה עגולה   
 
תהליך השיפוץ כולו נמשך כחודש וחצי ובהם, בעזרת קשר קרוב ואישי בין אונגר לבעלי הבית, נוצר בית מיוחד ונעים שמשלב מספר סגנונות שיוצרים יחד בית שמהשפחה גאה בו, שמייצג אותם ומותאם להם אישית ומעין בית אקלקטי עם תחושה של משפחתיות טבעית.
 
המסגרת הייתה כאן מאוד שקטה ורגועה – קירות בגווני מוקה בהירים ווילונות עדינים, כדי לאפשר כתמי צבע ועושר בטקסטיל ובחפצים עצמם כמו –  כריות נוי, שטיחים אוזבקיים, פרחים ותמונות צבעוניות, מתוך תפיסה שיש מקום לריבוי סגנונות בחלל, כל עוד המפגש בין חומר – צורה – צבע שומר על מתח בין מינימליזם לקישוטיות וחיבור בין אלמנטים חמים לאלמנטים קרים. 
 
חדר הבת הבכורה – טפט פרחוני הודבק על הקיר הראשי מאחורי מיטת ברזל בצבע שמנת 
 
רוצים גם בית מעוצב כזה?
הום סטיילינג: לכל העסקים ובעלי המקצוע
שיפוצים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
סלונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
במסגרת השיפוץ רופדו גם הספות שבסלון מחדש ונוספו להן כריות נוי, נקנתה כורסה משוק הפשפשים שעברה שיפוץ, נקנו שולחן חדש לסלון ולפינת האוכל וספריית מתכת קישוטית לסלון, כל התמונות מוסגרו מחדש ונוספו עציצים ופרחי משי. המטבח עצמו לא עבר שיפוץ מכיוון שהוא היה במצב מצויין ורק נוספו לו אביזרים חדשים כמו כיסאות צבעוניים ומנורה גדולה מעל שולחן האוכל. 
 
סלון
הספות הישנות רופדו מחדש בצבע בהיר ולהן נוספו כריות נוי פרחוניות המתחברות לעציץ המונח על שולחן הקפה   
 
פינת אוכל
המטבח לא שופץ אלא נקנו לו אביזרים חדשים כמו כיסאות צבעוניים בגווני אדום וכתום ונתלתה מנורה מעל שולחן אוכל   
 
פינת אוכל
פינת האוכל עשויה עץ אלון ומונחת מעל לשטיח אוזבקי צבעוני   
 
כאמור, סוויטת ההורים בעליית הגג הייתה מרכז השיפוץ ומרבית העבודה והתקציב הושקעו בה. מכיוון שכדי להגיע לסוויטת ההורים יש צורך לעלות מספר קומות, הדגש המרכזי היה על יצירת חלל חמים ומפנק שיענה על כל הצרכים של השניים ושלא יצטרכו לעזוב ברגע שהם יגיעו אליו. הרצפה חופתה כאן בפרקט והקירות נצבעו בגווני מוקה בהיר שמהווים רקע לריהוט העץ החם והעשיר. כדי להשלים את התחושה נבחר אלמנט מרכזי בחדר בדמות קיר תמונות שמוקם מעל המיטה והצילומים בו נלקחו מתוך ספר מפריז של שנות העשרים, מוסגרו במסגרות כהות ונתלו ליצירת קיר אומנותי ומעניין. 
 
חדר שינה
סוויטת ההורים מעוצבת בסגנון בינלאומי, קיר תמונות ממוסגרות הופך ליצירת אומנות עדינה המקשטת את החדר   
 
חדר שינה
סוויטת ההורים – הקירות הבהירים מהווים רקע לריהוט החם ולטקסטיל העשיר   
 
אמבטיה
המקלחת בקומת ההורים שופצה מחדש באווירה יוקרתית עם מרצפות מצויירות וריהוט מעודן   
ההזדמנות לשדרוג הבית בעקבות הגידול הטבעי במשפחה יצרה כאן אתגר מעניין לכולם, כשהמצב הקיים, ביחד עם תקציב קבוע, זמן מצומצם וקשר קרוב עם המעצב יצרו בית מחודש ושלם שמשלב בין הרחבה קטנה לעבודות סטיילינג, הלבשה ורענון לחדרים הקיימים והכי חשוב – מבלי לעבור שיפוץ כולל של הבית כולו.
 
צ'ופר למתמידים – הצצת וידאו לבית המעוצב:
 
 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *