כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  ריאה ירוקה באמצע הבית: בונים בית בכפר בן נון

ריאה ירוקה באמצע הבית: בונים בית בכפר בן נון

אם כבר מתמקמים בלב אזור כפרי, לא שווה לנסות להכניס פנימה חלק מהנוף הירוק? פטיו פנימי, שמפריד בין החללים הציבוריים לפרטיים, עושה בדיוק את זה – ובצורה מושלמת

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: משפחה בת 4 נפשות
המקום: כפר בן-נון
השטח: כ-170 מ"ר
עיצוב פנים: לילך למפל
אדריכלות: ארנון שרגא
 

הבית שלפניכם ממוקם באזור כפרי יפהפה עם נוף עוצר נשימה, ולכן לדיירי הבית היה חשוב לשלב חלונות גדולים שיכניסו את החוץ לתוך הבית, ולחיות במפלס אחד בו ישנה הפרדה בין האזור הציבורי והאזור הפרטי. ההפרדה נוצרה על ידי הפטיו הפנימי, שנמצא במרכז ומשלב בתוכו גינה עם צמחי ומהווה ריאה ירוקה בתוך הבית.


בנייה ועיצוב מרפסות
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עבודות גבס: לכל העסקים ובעלי המקצוע

מיקומו של הפטיו והצורך לשלב את חיי המשפחה בתוך חלל המגורים ועדיין לשמור על הפרדה, הביאו ליצירת דיאלוג עיצובי בין הפטיו כנקודה מרכזית ומשמעותית בתכנון הבית לבין המטבח. לזה האחרון הייתה חשיבות רבה מבחינת דיירי הבית בתהליך התכנון, שכן הוא משמש מקום מפגש בין בני המשפחה בכל אחד ואחד מחלקי היום. כך נוצרה הפרדה בין חלל המגורים, שכולל את הסלון ופינת האוכל, לבין פינת הטלוויזיה, כשהמטבח הוא המקשר בין שני החללים. 

המטבח תוכנן ועוצב כשהוא בעל קו מודרני עם נגיעות כפריות, מה שבא לידי ביטוי בעיבוד המיוחד שנעשה לדלתות, בבחירת הידיות, בתאורה מעל האי ובאי עצמו, שעשוי מעץ אלון טבעי ומהווה נקודה מרכזית נוספת בבית. בין המטבח לפינת הטלוויזיה תוכנן רהיט דו צדדי, גם הוא מעץ, שמטרתו בעצם היא ליצור חיץ בין החללים, אך לא הפרדה מוחלטת, על מנת לשמור על קשר רציף בין כל חללי הבית.


חלל הכניסה לבית
 


המטבח

 


אי המטבח

 


עם קשר לפטיו
 


פינת המשפחה

בסלון נבחר ריהוט בעל קווים נקיים ובצבעוניות מונוכרומטית. השילוב של הריהוט עם שולחן הברזל החלוד, הטקסטורות של האריגים השונים והצבעוניות של התמונה, מייצרים קו עיצובי מודרני חם. 



הסלון

הפטיו כאמור הוא האלמנט החשוב בבית, והוא מורכב מקיר לבנים גבוה בעל חריצי אור שיוצרים הפרדה חלקית בין החיים בחלל הציבורי לחלל הפרטי. שאר קירות הפטיו בנויים מחלונות ודלתות בפרופיל בלגי. ריצוף הפטיו הוא דק והשילוב בין קיר הלבנים, הזכוכית, הדק והצמחייה מכניסים את הנוף הכפרי פנימה.

 


דק הפטיו

הדבר הבולט בחדר השינה של ההורים הוא החלון הגדול שמשקיף על הנוף הכפרי הפתוח והירוק. החלום של בעלי הבית היה ספסל גדול עליו יוכלו לשבת לנוח, לקרוא ולהסתכל על הנוף הפתוח. לכן תוכנן ספסל לכל אורך החדר, אשר בנוי מפלטת עץ מלא ומתחת מגירות אחסון גדולות. במרכז החדר ממוקמת מיטה גדולה מרופדת, מאחוריה נצבע הקיר בגוון אפור חם ועל גבי הקיר תלויות תמונות מחיי המשפחה. חדרי השינה בבית רוצפו בפרקט למינציה אלון טבעי בעל פלטות רחבות וארוכות, על מנת לתת תחושה חמה ונעימה. עיצוב חדר הרחצה של ההורים גם מבוסס גם הוא על השילוב בין הריצוף האפור, החיפוי הלבן והעץ. 



חדר השינה של ההורים
 


חלון ענק שפונה אל הנוף

 


חדר הרחצה

בחדר הרחצה של הבנות תוכנן ארון כיור גדול, ולכל אורכו מונח כיור שוקת ובו שני ברזים לשתי הבנות. הקיר שעליו תלוי הארון צבוע בטיח מינרלי בעל גוון אפרפר ותלויה מראה בעלת נוכחות ומעליה תאורה שנותנת אופי מיוחד לחדר. בצד השני של החדר מתוכנן מקלחון גדול עם ספסל ישיבה ובכניסה לחדר רחצה של הבנות היה חלל גדול שלא נוצל כראוי וכעת הוגדל על חשבון המסדרון, והדלת לחדר השינה של ההורים שינתה מיקום על מנת לטשטש את אורך המסדרון.



חדר הבנות

 


חדר הרחצה של הבנות

 


מקלחון עם ספסל ישיבה

 


הוגדל על חשבון המסדרון

שירותי האורחים נצבעו בטיח מינרלי בגוון טבעי, קיר האסלה מחופה בריקים והכיור, שנעשה בעבודת יד בהתאמה אישית, מונח על גבי מדף העשוי מעץ מלא טבעי שיוצר אווירה כפרית יחד עם גוף התאורה.



שירותי האורחים

הטיח שנבחר לקירות החוץ הוא טיח בעל גוון אפור טבעי ניטרלי, שביל הכניסה בנוי מדק אורן ולאורכו עצים ננסיים ועץ זית עתיק. אבני החנייה שנבחרו אחת אחת, והתאורה בכניסה לבית, נותנים רמיזה למה שצפוי בפנים.

 


הבית מבחוץ


 

רשימת ספקים חלקית:

ריצופים: נגב קרימיקה

חיפויי קיר וכלים סניטריים: חזי בנק

כיור שירותי אורחים: אדמה סטודיו לקרמיקה

דלתות פנים: דלתות חמדיה

תאורה: קרני תכלת, דורי קמחי

ריהוט סלון: ניו וינטג'

פינת אוכל ושידות חדר שינה הורים: אלון דודו

שטיח סלון: שטיחי איתמר

נגרות מטבח וארונות: מריוס לייבוביץ'

קיר לבנים פטיו: אבני אליזבת 

אלומיניום: יומי

ידיות מטבח ואמבטיה: טיראדור

דק: יובל עבודות בעץ

 

עוד בתים משופצים:
שטופת שמש: שיפוץ דירה תל אביבית ב- 300 אלף שקל
המהפכה הפוסט-מודרנית: עיצוב נקי לדירה בראשון לציון
מפסיקים להתפשר: שיפוץ חלקי ב- 250 אלף שקלים
סוף מעצב במחשבה תחילה: דירת רווק מעוצבת ליד התחנה המרכזית
קיץ של שינויים: שיפוץ בית משפחתי ביקנעם

עוד בנושא

בתים משופצים

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט


החלונות הוגדלו, חדרי השינה תוכננו מחדש ועליית הגג המוזנחת קיבלה סוף סוף תפקיד. תהליך שיפוץ מקיף שרענן את כל הבית

בתים משופצים

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול


איך הופכים דירת שלושה חדרים צפופה לפנטהאוז ומפנק? אחרי תהליך ממושך של הרחבת בית וחלוקת חלל מחודשת הגיע הפתרון

בתים משופצים

הדרך לבית ייחודי מתחילה בתכנון נגרות


עם חלוקת חלל חדשה, בחירת חומרים מדויקת ונגרות אישית מותאמת, הצליחו האדריכליות להפוך את הבית הישן למשהו אחר לגמרי

בתים משופצים

מתיחת פנים לבית: תהליך שיפוץ שעשה פלאים


תהליך שיפוץ מקיף שמוכיח שגם הדירה המיושנת והחשוכה ביותר יכולה להפוך לבית מואר ומזמין שכולו סטייל ואנרגיה חיובית

תגובות

כתיבת תגובה