כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  רק קווים ישרים: הצצה לבית בעתלית

רק קווים ישרים: הצצה לבית בעתלית

הבית הזה בעתלית היה בעל מבנה מפוזר ועם תכנון לקוי. בואו תראו איזה שינוי גדול נעשה כאן על מנת להגדיל את החללים ולתחום אותם בצורה ברורה יותר

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


 

הבית בו אנחנו מבקרים היום בנוי על חצאי קומות, כשקומת הכניסה מחולקת למספר מפלסים שמגדירים את החללים השונים. הבית עצמו לא עבר שיפוץ מאז שהוא נבנה ולכן היא צורך בשינויים רבים כדי לשנות את התחושה הכללית של הבית וכדי להתאים את החללים לשימוש עתידי, על עבודת השיפוץ של קומת הכניסה בגודל 86 מ"ר (סלון, מטבח, פינת אוכל ופינת טלוויזיה) הופקדה מעצבת הפנים מיטל גפן מסטודיו 360.

 

 רוצים סיבוב מהיר בבית? דפדפו בתמונות

 

רוצים גם בית מעוצב?

תאורה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

סלונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

תהליך העבודה עם בעלי הבית כלל הבנה של הפרוגרמה, הדרישות מהחלל והחוויה הרצויה, לאחר מכן נעשה עיצוב ראשוני בעזרת הדמיות שנתנו תמונה מדויקת של התוצאה הסופית. בהמשך נעשו התאמות שונות כדי לענות על כל הצרכים שהתעוררו במהלך הדרך, ולבסוף תהליך השיפוץ כלל ירידה לכל הפרטים השונים ויצירה של אלמנטים ייחודיים המותאמים לבית.

 

מטרת החלוקה המקורית למפלסים הייתה ליצור קשרי מבט בין כל החללים בכל הקומות, אבל בפועל נוצרה תחושה של חוסר אינטימיות, חוסר בביטחון בחלל ומחסור בחלל ביתי ועוטף. בתהליך השיפוץ נסגרו החללים השונים כדי ליצור הגדרה ותחושה נעימה יותר, הפתחים הוגדלו כדי להכניס כמות גדולה של אור טבעי והחלונות הוחלפו.

מדלת הכניסה לבית קיים אלמנט תאורה בנוי המכיל תאורה שקועה, אלמנט זה מפריד בין המטבח לשאר החללים, יוצר מקצב ומשיכה לתוך פנים הבית. אלמנט דקורטיבי נוסף בכניסה לבית הוא קיר מחופה באבן ובמרכזו יש פתח דקורטיבי בעץ המהווה אלמנט דקורטיבי החוזר על עצמו במקומות נוספים בחלל.

 

הכניסה לבית והפיצול לחללים השונים לפני השיפוץ

 

גוף תאורה ארוך מפריד בין המטבח לשאר האזורים

 

פינת האוכל לפני השיפוץ

 

קיר מחופה אבן עם פתח דקורטיבי המציץ למטבח

 

לפני השיפוץ, מיד בכניסה לבית היה חלל מזווה סגור שנהרס בשיפוץ והמטבח הוגדל על חשבונו. המטבח בנוי מארונות תחתונים אינטגרליים בצבע לבן וחלק עליון מקלאפות המשלב שני חומרים, חיפוי דמוי בד פשתן וחיפוי זכוכית תחרה. במרכז החלל ישנו אי ישיבה המחופה במשטח שיש בצורה האות ר' עם כיסאות בד מרופדים בבד בצבע שמנת, האי מתפקד כמקום לארוחות יום יומיות ויוצר הפרדה בחלל בין המטבח לפינת האוכל.

 

המטבח לפני השיפוץ

 

החלונות במטבח הוגדלו והוחלפו לקבלת מראה נקי ומעוצב

פינת האוכל ממוקמת מעל הסלון ובעבר היא הייתה תחומה במעקה נמוך ולא בטיחותי שיצר תחושה לא נעימה בשני הצדדים. במהלך השיפוץ המעקה הוגבה לגובה בטיחותי שמפריד בצורה ברורה בין פינת האוכל לסלון ומייצר אינטימיות והגדרה.

השינוי העיקרי בסלון הוא שינוי הכיוון של הרהיטים כדי ליצור התייחסות לקיר הראשי החדש. בהתאם לדרישת המשפחה תוכנן קיר מדיה מגבס המשלב נישות דקורטיביות ותאורה ליצירת מוקד משיכה דומיננטי. בנוסף נרכשו שידת מגירות ומזנון כדי להתאים לריהוט הקיים. התאורה בחלל מבוססת על ספוטים לפי דרישת המשפחה וגופים דקורטיביים בדוגמת תחרה על הקירות.

 

 

הסלון לפני

 

כיוון הסלון שונה ונרכשו רהיטים נוספים המתאימים לריהוט הקיים

 

פינת הטלוויזיה גם עברה שינוי מבני גדול, חצי הקיר המפריד בין הסלון לפינת הטלוויזיה נסגר כדי לתחום את האזור, בנוסף חצי קיר קיים המפריד בין פינת הטלוויזיה למפלס עליון נסגר עד התקרה כדי ליצור אינטימיות. לפינת הטלוויזיה נקנה ריהוט שמתאים לצורה החדשה של החלל.

 

פינת הטלוויזיה לפני השיפוץ

 

 

פינת טלוויזיה נינוחה מופרדת מהסלון

 

לאחר התבוננות בתהליך שעבר על הבית ניתן לראות ולהבין את השינוי הגדול שנוצר. למרות שמדובר בבית גדול התכנון הראשוני שלו יצר אווירה מפוזרת, העיצוב החדש יצר אווירה נעימה יותר שמעצימה את תחושת הגודל למרות שכל החללים השונים הוגדרו ונתחמו בצורה ברורה יותר.

 

 עוד בתים מעוצבים ומשופצים:

מבית פרטי לפנטהאוז משופץ בכרמל

להפוך צריף ישן לבית מעוצב

מחושך לאור: בית בשרון שעבר שיפוץ מאסיבי

עוד בנושא

בתים משופצים

מהמרתף ועד לגג – שיפוץ מקיף שלא פספס שום פרט


החלונות הוגדלו, חדרי השינה תוכננו מחדש ועליית הגג המוזנחת קיבלה סוף סוף תפקיד. תהליך שיפוץ מקיף שרענן את כל הבית

בתים משופצים

פחות מרפסת, יותר חדרים – הרחבת הבית ששינתה את הכול


איך הופכים דירת שלושה חדרים צפופה לפנטהאוז ומפנק? אחרי תהליך ממושך של הרחבת בית וחלוקת חלל מחודשת הגיע הפתרון

בתים משופצים

הדרך לבית ייחודי מתחילה בתכנון נגרות


עם חלוקת חלל חדשה, בחירת חומרים מדויקת ונגרות אישית מותאמת, הצליחו האדריכליות להפוך את הבית הישן למשהו אחר לגמרי

בתים משופצים

מתיחת פנים לבית: תהליך שיפוץ שעשה פלאים


תהליך שיפוץ מקיף שמוכיח שגם הדירה המיושנת והחשוכה ביותר יכולה להפוך לבית מואר ומזמין שכולו סטייל ואנרגיה חיובית

תגובות

כתיבת תגובה