כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  שטופת שמש: שיפוץ דירה תל אביבית ב- 300 אלף שקל

שטופת שמש: שיפוץ דירה תל אביבית ב- 300 אלף שקל

ויטרינה ענקית, קיר זכוכית בחדר הרחצה, משרביות ודלת הרמוניקה: המון אלמנטים מקוריים התחברו יחד כדי להכניס לדירה אור שמש טבעי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: משפחה בת 4 נפשות
המקום: תל אביב
השטח: 95 מ"ר
תקציב: 300,000 שקלים
עיצוב פנים: רעות גרנק

למה צריך לבחור בין סגנון עיצובי כזה או אחר כשאפשר לשלב ביניהם? בעלי הבית שלפניכם אוהבים מאוד את הקו המודרני והנקי, אך בו בזמן גם אלמנטים אוריינטליים כמו אריחי הבטון המצוירים שאפיינו את הבנייה בתל אביב הישנה, והמשרביות הים-תכוניות בעלות הצורות הגיאומטריות המורכבות. כל אלה התחברו מבחינה עיצובית לביתם החדש – בית מודרני עם נגיעות חום בעל אווירה ייחודית ואקלקטית.

חוץ מהמעטפת החיצונית של הבית, כל החלל הפנימי כאן פורק לחלוטין, כשאת החלוקה החדשה הכתיבו הצרכים החדשים של הדיירים. כיוון שהחלונות בדירה קטנים והחללים הפנימיים אפלוליים, השתמשה המעצבת במרפסות שנסגרו כחלונות ויטרינה ענקיים, אשר מחדירים לחלל הרבה אור.


צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
תאורה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

הבחירה בצבע הלבן למטבח התבצעה על מנת להשתמש בחומרים שאינם טרנדיים, ועל פי גישה זו נבחרו גם אריחים לבנים לחיפוי הקיר ושיש אבן קיסר בגוון לבן. הרצפה המחופה בעץ אלון מלא "מחממת" את האווירה ומכיוון שהדיירים עושים שימוש יומיומי רק בבר הישיבה, הם העדיפו לוותר על פינת אוכל קבועה לטובת תחושת מרחב גדולה יותר. מעל הבר נתלו גופי תאורה שנקנו בשוק הפשפשים ולאחר שבירת הקירות נותרו בחלל קורות גדולות לא אסתטיות בעומקים שונים. המעצבת השתמשה באילוץ לצורך יצירת אלמנט עיצובי ייחודי – בר היינות שביקש בעל הבית נקבע בצמידות לקורת התקרה. כך נוצר קו אחיד שחוצה את כל החלל הציבורי, כאשר הקורה שמתחילה באזור הסלון ממשיכה בבר היינות.




המטבח החדש

 


דלפק האוכל ובר היינות
 

הקורה, שעוברת לאורך כל החלל המרכזי, הפרידה בעבר בין הסלון לבין המרפסת. כדי לשבור את החלוקה הטבעית שיוצרת הקורה, מוקם עמוד הטלוויזיה מצידה השני של הקורה. הטלוויזיה תלויה על עמוד נירוסטה ויכולה להסתובב, ובעזרת הכוונון ניתן לצפות בטלוויזיה גם כאשר יושבים במטבח וגם כשיושבים בסלון.



הסלון החדש



למרות מימדיו הצנועים של חדר השינה הוכנסו אליו כל הפונקציות שהיו חשובות לבני הבית, תוך שמירה על מראה נקי ולא עמוס. חדר הרחצה היה המרפסת בגלגולה הקודם של הדירה, ובמקום קיר המרפסת נקבעו קירות זכוכית דקים שתופסים פחות מקום ויכולים להכניס הרבה אור פנימה. נוספו אריחי בטון מצוירים ברצפה ובאזור המקלחון חיפוי אבני מוזאיקה על קיר זכוכית, והמראה שמתקבל הוא לא שגרתי, שכן דרך האבנים חודר אור השמש. הטלוויזיה ממוקמת על הארון ומאחוריה שטח אחסון.




חדר השינה החדש



מראה נקי ולא עמוס
 


חדר הרחצה וחדר השינה

 


אור בחדר הרחצה
 

בשל אילוצים, נקבעה הכניסה לדירה מול קיר, והאילוץ התכנוני הפך לאלמנט עיצובי בעזרת קיר המשרביות, מתוך תפיסה שחשוב שהעין תקלוט מראה מיוחד כבר כאן. לכן, נבחרו לבני משרבייה מצופות בגלזורה לבנה, במקום מראה של קיר אטום בכניסה לבית. מאחורי קיר המשרביות נמצא חדרו של הבן ומהצד השני, קבועה דלת הרמוניקה שבהתאם לנסיבות ניתן בעזרתה ליצור חיבור או הפרדה מוחלטת בין חלל הכניסה לחדר השינה. כאשר דלת ההרמוניקה פתוחה, חודר אור טבעי מהחלון שבחדר לחלל הכניסה. כאשר הדלת סגורה, מואר החלל הסמוך למשרביות באמצעות גופי תאורה נסתרים.




קיר המשרבייה


השירותים

תוכניות השיפוץ


רשימת ספקים חלקית:

פרקט אלון מלא – נגב קרמיקה

משרבייה+אריחי בטון מצויירים- רוחמה שרון

תאורה נסתרת –  בלקו-לד

אהילים תלויים – שוק הפשפשים



עוד בתים משופצים:
המהפכה הפוסט-מודרנית: עיצוב נקי לדירה בראשון לציון
מפסיקים להתפשר: שיפוץ חלקי ב- 250 אלף שקלים
סוף מעצב במחשבה תחילה: דירת רווק מעוצבת ליד התחנה המרכזית
קיץ של שינויים: שיפוץ בית משפחתי ביקנעם
ונחיה כמו גדולים: עיצוב בניין דירות צעיר בפלורנטין

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה