כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  שינוי מקצה לקצה: בית פרטי שעבר מהפך צבעוני

שינוי מקצה לקצה: בית פרטי שעבר מהפך צבעוני

תהליך שהתחיל בשדרוג המטבח בלבד הלך והתרחב לכדי הגדלת פינת האוכל, שדרוג חלל הטלוויזיה, השקעה בתאורה והצבת אלמנטים אמנותיים בכניסה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

הדיירים: משפחה בת 4 נפשות
המקום: בית פרטי בנס ציונה
השטח: 250 מ"ר (העיצוב התבצע בעיקר בקומה התחתונה – 80 מ"ר)
עיצוב פנים: רועי זליחובסקי
 

בתחילה תכננו הדיירים לחדש "רק" את המטבח, לרענן את החלל המרכזי ולהשקיע בריהוט חדש וסטיילינג. אלא שהשתלשלות תהליך התכנון והעיצוב נגמרה בחלל צבעוני ורענן ששופץ, נהרס ונבנה מחדש הרבה יותר ממה שהיה אמור בהתחלה. ככל שהתקדם התהליך, בעלי הבית קיבלו יותר תיאבון והרצון לשנות את החלל ברמה יותר משמעותית – גבר.
 

עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
תאורה מיוחדת לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

חלל המגורים שלפני השיפוץ הכיל לא מעט מחיצות בנויות, ולמרות גודל החלל, המרחב לא הורגש והייתה תחושת כבדות שנבעה גם מסקאלת הצבעים המונוכרומטית של הבית. בעלי הבית ביקשו ליצור תחושה של יצירה שלמה המורכבת מחללים שונים, שמתכתבים זה עם זה ומייצרים הרמוניה ויצירה ייחודית ולא סטנדרטית.

 

כאמור, המטבח תוכנן מחדש וצורתו שונתה לחלוטין. עצם פתיחת המחיצות בין פינת הטלוויזיה והמטבח, וכמובן הגבהת הרצפה, אפשרו להגדיל את המטבח משמעותית ולהנגיש אותו תחושתית לשאר הבית. הוא תוכנן כחלל הרבה יותר פתוח ומזמין, כאשר המזווה הלבן, שמוקם צמוד לקיר קטן (שנותר מהריסת קירות חלל הטלוויזיה), עוטף את המקרר ומגיע מהרצפה עד התקרה. ישר אחריו מוקמה יחידת מדפים פתוחה מהשיש עד התקרה, עם חיפוי פנימי של פורניר עץ אלון אירופאי ומסגור לבן. המטבח כולו נצבע לבן, כשחיפויי העץ של היחידה ומשטח האבן שמעל האי נותנים את הטונים החזקים של חומריות. חיפוי הקרמיקה, המונח בפריסה אלכסונית משיש עד תקרה בגוון ירוק דשא, וכן קופסאות האחסון המרחפות בגוונים של וורוד – נותנים זריקת צבע רעננה. לצד המטבח תוכננה יחידת בקבוקי יין מרחפת, ומתחתיה לוח גיר מואר שעליו בעלי הבית יכולים לקשקש את הגיגיהם ומצב רוחם היומי.
  

כל הקיר המפריד בין פינת האוכל לחצר נהרס ופינת האוכל הורחבה משמעותית, מה שאיפשר תיחום עיצובי של השולחן על ידי ההנמכה שנוצרה, והארה על ידי מקבץ נורות פחם התלויות על כבלים צבעוניים בשלל צבעים.



 
חלל הטלוויזיה, אשר היה ממוקם בין חלל המטבח לשאר הקומה, היה נמוך ותחום בלא מעט מחיצות. כדי ליצור חלל אחיד, כל הרצפה הוגבהה לגובה שאר החלל ורוב הקירות אשר עטפו אותו נהרסו, מה שייצר חיבור בין כל חללי הבית ומרחב פתוח. הקמין, אשר מוקם במקור על גבי אחד הקירות שנהרסו, הוזז בצמוד לקיר ההיקפי ונדרש פתרון ויצירתי להעברת הארובה מהמיקום החדש ליציאה התיקרתית במרכז החלל. בשביל לתת טוויסט לצנרת 4 צול שמתחברת אליו, נוספה צנרת 3 צול בצבע לבן, ממנה יוצאים ספוטים המאירים את חלל הטלוויזיה וביחד עם צנרת הקמין מייצרים קומפוזיציה חמודה של צנרת שחור-לבן, ונותנות לארובה הארוכה טוויסט עיצובי. 

 

חלל הסלון שודרג וטופל בעיקר במישור הקוסמטי, כאשר לפינת הטלוויזיה תוכננה ספת טלאים בגוונים שונים של סגול, והקיר האחורי נצבע בגוון אפור תכלכל. ביחד עם שתי מנורות וינטג' צהובות, נוצרה לה פינה חמימה וצבעונית. כמו כן, נוספו שטיח סלסה ירקרק וכריות צבעוניות. לצדו של הסלון תוכננה ספרייה תלויה בעיצוב מינימליסטי של ברזל צבוע לבן, ומדפי עץ בירץ' על גבי קיר הצבוע בגוון אפור תכלכל.



  

בסוף התהליך האינטנסיבי של השיפוץ, לאחר שהבעלים נכנסו חזרה לביתם החדש, התחיל תהליך איטי יותר של סטיילינג ויצירת אלמנטים יותר אומנותיים. דוגמה לכך היא שעון הקיר, אשר הורכב ממספרים בגדלים ובחומרים שונים שלוקטו במקומות שונים, והוצבו בקומפוזיציה מתפרצת סביב לוח המחוגים.

 

על קיר הסלון הגבוה נוצרה קומפוזיציה צבעונית של איור טופוגרפי בגוונים של כחול, ובמרכז מוקם גוף תאורת קיר אשר מייצר הילה עדינה ומעוננת לציור, שמעצימה את תחושת העומק שלו ויוצרת קיר דינמי ורענן הצומח ממרכז הסלון. בצדו השני של קיר הטלוויזיה המחודש נוצרה מבואת כניסה מקסימה, בה מוקמה מראת קיר גדולה אליה מעוגנת שידת מפתחות רטרו צבעונית, אשר משקפת כל אזור פינת הטלוויזיה והמטבח. ליד דלת הכניסה מוקם ארון מפתחות המסתיר את ארון החשמל שבכניסה על ידי פלטת לוח צבע גיר ומתלים לתליית מעילים וכובעים.
 

 

 

הבית לפני השיפוץ:

 

תוכניות הבית:
רשימת ספקים חלקית:

נגרות – מאיר מנו

מסגרות – יעקוב ברני

תאורה – טרנד לייט דורי קימחי קלאס

ספת פינת טלוויזיה – בדוסה

בדים -דנדו

שטיחים – צמר שטיחים

כיסאות פינת אוכל – דן דזיין

כיסאות בר -אייטמס גלרי

 

עוד בתים משופצים:

שבע שנים של שפע: שיפוץ דירה זמנית בצפון תל אביב
רוצים שינוי: בית שקיבל לוק צבעוני ומדליק
תעצרו את העיר: דירה שעוצבה בתקציב מוגבל בהחלט
כפר סקנדינבי: הבית שקיבל טיפול אמנותי
פורקים זיכרונות: שיפוץ דירת פנסיונרים ברעננה

עוד בנושא

בתים משופצים

המשפחה התרחבה? במקום לעבור דירה אפשר להוסיף חדר חדש


משפחה בת חמש נפשות ביקשה להוסיף חדר לדירה, כדי לאפשר לכל אחד מבני הבית מרחב פרטי משלו. בסיום השיפוץ התקבלה דירה שנהנית מתכנון מוקפד ומצבעוניות הרמונית

בתים משופצים

להתרגל אליה שוב: שיפוץ דירה שהיתה מושכרת שנים


אחרי שנים שבהן היא הייתה מושכרת לאחרים, החליטו הדיירים לחזור לדירתם הישנה והאהובה. האדריכל עזר להם עם שיפוץ הדירה, ודאג ולהתאימה אותם לצורכיהם העדכניים וגם לחפצים החדשים שצברו במשך הזמן

בתים משופצים

בלי להרוס קירות: שיפוץ דירה מאתגר במיוחד


זוג, בעשור השמיני לחייהם, הלכו בעקבות הילדים, הנכדים והנינים, ורכשו דירה באזור מרכזי ותוסס. בעת שיפוץ הדירה התברר כי את מרבית הקירות הפנימיים לא ניתן להרוס, ובכל זאת הצליח המעצב להתאים את הדירה לדיירים החדשים ולשוות לה מראה עכשווי ומואר

בתים משופצים

ארבעה בתים ושיפוץ כולל


רוצים שינוי? רגע לפני שאתם רצים לקנות דירה או בית חדשים, אולי כדאי שתשקלו לערוך שיפוץ כולל במקום המגורים הקיים. הצצה לארבעה בתים ששינו את פניהם

תגובות

נגר מעולה - תעשו לייק בבקשה
גם אנחנו שיפצנו ממליצה להיכנס לאתר של נגר אומן איציק עץ : www.itsikwood.com או בפייסבוק: איציק עץ עבודות נגרות.

מקסים מקסים מקסים!

אז ככה
שינוי לטובה לעומת מה שהיה קודם שהיה רע. רע מאד. אבל מקושקש מידי לטעמי. לא אוהבת את גופי התאורה עם החוטים המאורכים מעל שולחן האוכל. וגם... מה זה הזוויות המיותרות האלה בפתח שמעל שולחן האוכל? והשעון המתפרס על כל הקיר. קיטש. קיטש. קיטש. מוגזם ומיותר.

בעיני שינוי לרעה
בעיני התכנון לפני השינוי היה יותר מוצלח. למה לבטל חלון קיים הן במטבח והן בסלון רק לצורך הרחבת פינת האוכל? מה גם שבתכנון החדש יש המון מחיצות ומעברים לא הרמוניים בין אזורים. בעיני כל מה שצריך היה לסדר קצת אחרת את החלל הקיים, תוך ביטול פינת הטלוויזיה. או - וגם לדעתי המטבח הישן הרבה יותר מוצלח ויפה מהקשקוש שנוצר אחרי. הי רק צריך לסדר קצת אחרת את החלל הקיים.

מד ה י ם

בית בנס ציונה
פרט להרחבה של פינת האוכל, אין שום ערך מוסף לא בתכנון ובטח לא בעיצוב הפנים. ההזזה של הקמין עם הארובה הארוכה - גרוע ביותר. הקמין היה צריך להישאר במקומו ומאחוריו הייתה צריכה להיות תלויה הטלויזיה. היה צריך להוריד את הקיר מול הדלת ולפתוח את הכניסה

ממש לא
בחירה לא טובה של ריהוט וסגנון, הכל הכי סתם שיש, בלי לב, בלי סגנון, בלי טוב טעם. מטבח מחריד בסגנון של ״בוא-נהיה-מגניבים-ונעשה-מיש-מש-חסר-טעם, כמו-שאף-אחד-לא-עשה-לפנינו.״ (תודה לאל). העיקר שיהיה שונה, לא משנה שזה לא טוב???

שינוי מקצה לקצה
יפיפה, הכל תכנון ועצוב, נוצרה אווירה קסומה ומשובבת

פשוט לא
תכנון מכוער. קיר טלוויזיה תקוע בנו וואר. פרופיל דק צינורות בשני צבעים חופפים אחד לשני חיפוי הקיר במטבח שנות השישים והריהוט? עוד פרסומת לביתילי

בית מעוצב
להפליא מואר ומרווח, עיצוב חמים ונעים. טוב שלא עמוס מדי.

העיצוב יפה, התכנון פחות.
לא הייתי משאירה הקיר לטלויזיה שחוסם את הכניסה

מקסים ומשובב לב
הבית חם, שמח ומזמין

מטבח חביב, תאורה ואח מעיקים

נחמד מאד, מאד אהבתי את המטבח
קצת משהו אחר !! שאפו

אהבתי
הבית משרה אוירה חמימה ונעימה. הפריטים כל כך מוסיפים לאוירה. עבודה מעולה!

שינוי נחמד מאוד
רק בעיה במנורות עם יותר מדי בלאגן סגנוני ואור לבן וגם צהוב

יופי של עיצוב, חם ומלבב

המטבח מקורי, מיוחד ונחמד מאוד
גם הסלון חביב. השעון הענקי שעל הקיר והתאורה - קצת מוגזם לדעתי וגורע, במקום להוסיף.

כתיבת תגובה