כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  שיפוץ בלבן: על הגג באמצע תל אביב

שיפוץ בלבן: על הגג באמצע תל אביב

דירה תל אביבית ממש לא טיפוסית, עם מרחב מחייה, אויר לנשימה וגג שמשקיף על כל העיר. בשביל תוצאה כזו שווה לעצב מחדש את הבית

מאת: נועה עוז צילום: בועז לביא ויונתן בלום


אחד הטרנדים הבולטים בעיצוב הבית בשנים האחרונות הוא השימוש בצבע הלבן, מתוך תפיסה שהוא משרה אווירה נעימה ונקייה בבית ונותן תחושה של מרחב. האתגר שמגיע עם השימוש בצבע הלבן גם הוא להצליח ליצור חלל ייחודי שלא דומה לאחרים וכזה שירגיש אישי וביתי. בדירה שלפנינו, השתמשו המעצבים בצבע הלבן כרקע לרהיטים, לאקססוריז ולאישיות של הדיירים המתגוררים בדירה וללא ספק עמדו באתגר.

 
עוד דירות מעוצבות:
 
רוצים סיבוב מהיר בדירה? דפדפו בין התמונות:
 
הדירה, מעונם של מעצבת אפנה ידועה, בעלה ושתי הבנות שלהם, ממוקמת במרכז תל אביב ובעלת שתי קומות. בקומה התחתונה נמצאים החללים המשותפים ובעליונה חדר נוסף והפתעה גדולה בדמות חצר. בצורתה המקורית, גודל הדירה היה 100 מ"ר בקומה התחתונה עם גרם מדרגות ספיראלי שהוביל לחדרון קטן וממנו יציאה לגג ענק אבל הדירה הייתה צפופה וחשוכה, עם תקרות מאוד נמוכות, סלון ארוך וצר וגג שנותר לא שמיש. מטרת השיפוץ הייתה לעשות כאן שינוי משמעותי.
 

חלל הבית: ברצפת הסומסום המלוטשת לא רואים את חיבורי האריחים
 
תחילה, תכננו המעצבים את חלוקת החלל: מיקסום שטח הרצפה נעשה על ידי דחיסת פונקציות שירות כמו חשמל, מים ומיזוג אוויר למעין שדרה שחוצה את הבית וחוצצת בין החלק הציבורי לבין החלק הפרטי. בקומה העליונה נבנה חדר בגודל 23 מ"ר אליו עולים בעזרת גרם מדרגות חדש והתוצאה היא מרחב פתוח, רחב ומואר שמכיל את כל צרכי המשפחה וכולל סלון שהכפיל את גודלו ושני חדרי שינה ואמבטיה חדשים.
 
רוצים גם דירה מעוצבת?
מיזוג אויר לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מדרגות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
 
 

המדרגות עשויות פלדה ומשמשות בין היתר כתצוגה כיפית של ציורי הבנות
 
הבחירה בצבע הלבן כמוטיב חוזר בדירה התבררה כהחלטה נכונה בהחלט. הצבע משמש רקע נייטרלי לחפצי הנוי והאמנות שהביאה איתה בעלת הבית וכך הספרים, התמונות, השטיחים והאקססוריז שאספה לאורך שנים מקבלים כאן את תשומת הלב המרבית בחלל ויוצרים אווירה חמה וביתית. שימוש במגוון חומרים וטקסטורות גם תרמו ליצירת מרחב אישי וייחודי: רצפת הסומסום המלוטשת נראית כמו יחידה אחת שבה חיבורי האריחים לא נראים, גרם המדרגות החדש והקירות שלידו עשויים מפלדה מכופפת טבעית שעוצבה במיוחד לחלל על ידי אומן ברזל ומעטפת ארונות ספרים בסלון עשויה מפח גלי לבן. ובנוסף, דאגו המעצבים לויטרינה ענקית שמפנקת את הדיירים בנוף המרהיב של העיר. 
 
מטבח

חלוקת החלל החדש יצרה מרחב פתוח ומואר
 
סלון

הצבע הלבן מהווה רקע מושלם לרהיטים ולשטיחים הייחודיים של בעלי הבית
 
חדר שינה

בחדר ההורים בולטים גם חפצי הנוי הייחודיים וגם הנוף המרהיב
 
אמבטיה

מכונת תפירה ישנה שעברה במשפחה משמשת כמשטח לכיור בחדר האמבטיה של הבנות
 
והפינוק האמיתי של הדירה? אותו מצאנו דווקא בקומה העליונה. בנוסף לחדר שישמש בעתיד כיחידת הורים, על הגג נמצאת חצר של ממש- דק, פרגולה וגינה ירוקה גדולה בה יש שפע מקום לארח, לשחק, להנות מהנוף ולכמה רגעים, אפילו להרגיש הרחק ממרכז העיר הגדולה. וזה, מבחינתנו, כבר שווה הכל.
 

הפרגולה והדק על הגג
 
 
 

קשה להאמין שאנחנו נמצאים במרכז תל אביב
 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה