כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(10423) "

הדיירים: זוג צעיר
השטח: 80 מ"ר
המקום: יפו
עיצוב פנים ואדריכלות: אורי כהן אדריכלים



מי מאיתנו לא חולם מדי פעם לעבוד בבית, במקום לקום מהמיטה בכל בוקר ולבזבז זמן יקר על התארגנות ונסיעות. יש אנשים שהופכים את החלום למציאות, ולא על ידי מציאת עבודה שאפשר לעבוד בה מהבית אלא להפך – על ידי הבאת חלל העבודה אל תוך הבית.

 

דירת שלושת החדרים ביפו שלפניכם, שופצה לדירת סטודיו אמן-צלם, מתוך רצון לנצל את גודל הדירה וגובהה (3.8 מ'), ולייצר חלל אחד גדול מבלי לאבד את תחושת המקום והאינטימיות בכל אחד מחלקי הדירה השונים. לצורך כך נהרסו כל המחיצות שבין חללי הדירה (למעט חדר השינה וחדר הרחצה).


בנייה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
גופי תאורה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע


החלל הציבורי שנותר חולק לשלושה אזורים: סטודיו צילום, סלון ומטבח. החלוקה המרומזת בין אזורים אלו נעשית על ידי רהיט מרכזי -"קופסא שחורה", העומדת חופשי בחלל, בו ארון ומכשירי המטבח הגדולים. אובייקט זה נותן קנה מידה נוסף לקריאת החלל ומשמש כאמצעי ייחוס של כל אחד מחלקי הדירה אל החלל בכללו. בשפת הצילום אפשר לומר שהוא האלמנט המייצר את "עומק החלל".



הסלון החדש




המטבח ופינת האוכל



החלל הציבורי


במרכז הדירה אזור עם תקרה מונמכת המשמש למעבר צינרות, מערכות שמע, תאורה ומיזוג. בו בזמן הוא גם מסמן את ציר התנועה הראשי בחלל ומפריד בין החלל הציבורי שבדירה ובין חלל הסטודיו לצילום.


חלונות חזית הדירה, שפונה לכיוון דרום, בוצעו כמעט ללא חלוקות כדי לאפשר לאור רב לחדור עמוק אל החלל ואל הסטודיו. רפפות חשמליות שולטות במיקוד, צבע ועוצמת האור כדי לאפשר מגוון איכויות תאורה לסטודיו הצילום. סכימת צבעי הפנים היא מונוכרומטית כדי לייצר נייטרליות שקטה כתאורת בסיס לחלל. ריצפת בטון ועבודת נגרות בגימור מבריק נועדו ולהעשיר ולגוון את איכות האור בחלל.




פינת האוכל

 




"הקופסא השחורה"




מייצרת עומק בחלל


חדר הרחצה החדש




על טהרת הלבן




הדירה לפני השיפוץ




תוכניות הדירה לפני



תוכניות הדירה אחרי


רשימת ספקים חלקית:

קבלן ראשי: יהושע שיבק

נגרות: חן גניס


עוד דירות משופצות:

משפחה מתבגרת: דירה חיפאית במייקאובר מתבקש
נגיעות של טורקיז: עיצוב דירת רווקה ברמת אביב
לילה לבן: דירה משופצת בשדרות רוטשילד
הבלאגן לסל וחסל: סטיילינג לדירה משפחתית בהרצליה
מאחת יוצאות שתיים: הדירה שהפכה לשתי יחידות דיור

" ["image"]=> string(84) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/editorial/KIDUM/553studio.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(155) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/שיפוץ דירה וסטודיו לצילום ביפו/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  שיפוץ בפוקוס: הדירה שהפכה לסטודיו לצילום

שיפוץ בפוקוס: הדירה שהפכה לסטודיו לצילום

הצצה לדירת שלושה חדרים ישנה ביפו שבה גם עובדים וגם ישנים, בזכות חלוקת החלל לשניים – יחידת דיור וסטודיו לצילום

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג צעיר
השטח: 80 מ"ר
המקום: יפו
עיצוב פנים ואדריכלות: אורי כהן אדריכלים



מי מאיתנו לא חולם מדי פעם לעבוד בבית, במקום לקום מהמיטה בכל בוקר ולבזבז זמן יקר על התארגנות ונסיעות. יש אנשים שהופכים את החלום למציאות, ולא על ידי מציאת עבודה שאפשר לעבוד בה מהבית אלא להפך – על ידי הבאת חלל העבודה אל תוך הבית.

 

דירת שלושת החדרים ביפו שלפניכם, שופצה לדירת סטודיו אמן-צלם, מתוך רצון לנצל את גודל הדירה וגובהה (3.8 מ'), ולייצר חלל אחד גדול מבלי לאבד את תחושת המקום והאינטימיות בכל אחד מחלקי הדירה השונים. לצורך כך נהרסו כל המחיצות שבין חללי הדירה (למעט חדר השינה וחדר הרחצה).


בנייה ועבודות בעץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
גופי תאורה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע


החלל הציבורי שנותר חולק לשלושה אזורים: סטודיו צילום, סלון ומטבח. החלוקה המרומזת בין אזורים אלו נעשית על ידי רהיט מרכזי -"קופסא שחורה", העומדת חופשי בחלל, בו ארון ומכשירי המטבח הגדולים. אובייקט זה נותן קנה מידה נוסף לקריאת החלל ומשמש כאמצעי ייחוס של כל אחד מחלקי הדירה אל החלל בכללו. בשפת הצילום אפשר לומר שהוא האלמנט המייצר את "עומק החלל".



הסלון החדש




המטבח ופינת האוכל



החלל הציבורי


במרכז הדירה אזור עם תקרה מונמכת המשמש למעבר צינרות, מערכות שמע, תאורה ומיזוג. בו בזמן הוא גם מסמן את ציר התנועה הראשי בחלל ומפריד בין החלל הציבורי שבדירה ובין חלל הסטודיו לצילום.


חלונות חזית הדירה, שפונה לכיוון דרום, בוצעו כמעט ללא חלוקות כדי לאפשר לאור רב לחדור עמוק אל החלל ואל הסטודיו. רפפות חשמליות שולטות במיקוד, צבע ועוצמת האור כדי לאפשר מגוון איכויות תאורה לסטודיו הצילום. סכימת צבעי הפנים היא מונוכרומטית כדי לייצר נייטרליות שקטה כתאורת בסיס לחלל. ריצפת בטון ועבודת נגרות בגימור מבריק נועדו ולהעשיר ולגוון את איכות האור בחלל.




פינת האוכל

 




"הקופסא השחורה"




מייצרת עומק בחלל


חדר הרחצה החדש




על טהרת הלבן




הדירה לפני השיפוץ




תוכניות הדירה לפני



תוכניות הדירה אחרי


רשימת ספקים חלקית:

קבלן ראשי: יהושע שיבק

נגרות: חן גניס


עוד דירות משופצות:

משפחה מתבגרת: דירה חיפאית במייקאובר מתבקש
נגיעות של טורקיז: עיצוב דירת רווקה ברמת אביב
לילה לבן: דירה משופצת בשדרות רוטשילד
הבלאגן לסל וחסל: סטיילינג לדירה משפחתית בהרצליה
מאחת יוצאות שתיים: הדירה שהפכה לשתי יחידות דיור

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הסגרים: תהליך שיפוץ מאתגר במיוחד


תהליך שיפוץ דירה הוא אף פעם לא עניין פשוט, אבל כשלפתע פורצת מגיפה עולמית האתגר בהחלט עולה מדרגה

בתים משופצים

לראות את הפוטנציאל – שיפוץ דירה יד שנייה


הדיירים רכשו דירה יד שנייה מוזנחת, אך האמינו שעם תכנון נכון הם יצליחו להפוך אותה לנוחה ומעוצבת. הצצה לשיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

מהרחבת מטבח לשיפוץ מקיף


המעצבת רק רצתה להרחיב מעט את המטבח בביתה הפרטי, אך משם גלשה לשיפוץ מקיף שלא זנח אף חלל בבית

בתים משופצים

עיצוב לדורות: שיפוץ בית סבתא


הנכדה ומשפחתה עברו להתגורר בדירה הישנה שהייתה שייכת לסבתא רבא שלה. הודות לשיפוץ דירה מקיף, מרחב המגורים הותאם לכל הדרישות המאתגרות

תגובות

כתיבת תגובה