כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(10538) "

 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
איך אפשר ליצור בדירה תחושת אינטימיות ומרחב, כזו שבדרך כלל קיימת רק בבתים פרטיים צמודי קרקע? על השאלה הצליחו לענות מעצבות הפנים שירה מוסקל והדס רוט בפרויקט שכלל תוספת של קומה שלישית לדירת דופלקס ברעננה, בנוסף לארגון מחדש של חללי הפנים בדירה, כדי להדגיש את האלמנטים החזקים שבה.  
 
בני הזוג שגרים כאן רכשו את הדירה כדירת דופלקס, מתוך ידיעה שניתן להוסיף לה קומה נוספת ואכן כללה התוספת בקומה השלישית הגבהת גג רעפים קיים ויצירת חלל שישמש כיחידת הורים כשהמעצבות ניגשו אל תהליך השיפוץ לאחר הבנה של יתרונותיה של הדירה, אותם רצו לשמר ולהדגיש, ושל חסרונותיה, אותם רצו להסתיר ולטשטש. 
 
עוד בתים מעוצבים:
צבעוני ושמח: חידוש בית בנס ציונה
שינוי כיוון: נרכש על ידי הבעלים
 
קומת הכניסה מרווחת במיוחד וכוללת את הפונקציות המרכזיות של הבית החל ממטבח, דרך פינת אוכל ועד סלון. בזמן השיפוץ כל אלה פוזרו מחדש בחלל כדי לנצל באופן מיטבי את שטח הקומה, יחד עם התחשבות באילוצים הקיימים כמו עמוד קונסטרוקטיבי רחב הממוקם במרכז החלל ושרותי האורחים שמוקמו מול דלת הכניסה כך שבמבט ראשון פנימה נתקלים בהם. 
 
עם הכניסה לבית נתקלים בקיר מרשים שמחולק לשלושה חלקים – במרכזו קובעה נישה לשידת כניסה ומשני צדדיה שתי דלתות זהות בגוון הקיר. הדלת הימנית משמשת כדלת לארון אחסון והדלת השמאלית מובילה לשירותי האורחים. החלוקה הסימטרית והצבעוניות האחידה גרמה לטשטוש הכניסה לשירותים ויצרה פתרון חכם לחזית הכניסה לדירה.
 
עבודתה של בעלת הבית כמעצבת עוגות בבצק סוכר הוותה נקודת מוצא לתכנון המטבח כשציינה שהמטבח הוא משמעותי מאוד עבורה בהיבט המשפחתי וגם בהיבט העסקי. לכן, במטבח המחודש יצרו עבורה פינת עבודה נוחה שמכילה מדפים ומגירות לאחסון האביזרים. סביב העמוד הגדול במרכז המטבח מוקם אי עבודה וישיבה גדול במיוחד, שחופה בבריקים בהירים כדי להדגיש אותו. 
 
מטבח
ככה עושים בצק סוכר. המטבח
 
מטבח
פינות עבודה נוחות
 
מול המטבח ממוקם הסלון, שנפרש על שטח גדול יחסית, וכולו מרוצף באבן טרוורטין מלוטשת ובהירה ליצירת מראה נקי אבל מעניין. ראשית טופל הקיר המשמעותי ביותר לחלל, הגובל עם מרפסת  ארוכה ורחבה – הקיר יושר וקיבל מקצב אחיד של פתחים הפונים למרפסת. המקצב הוגדר באמצעות עמודים מחופים בריקים בגוון חול ים בהיר, שיוצרים  סימטריה שמאזנת את החלל והפתחים הגדולים מחזקים את הקשר למרפסת ומאפשרים חדירה של אור טבעי רב לתוך הדירה.
רוצים גם בית מעוצב כזה?
גינון לבית: כל העסקים ובעלי המקצוע
חיפוי קירות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חלונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
סלון
מראה נקי ומעניין. הסלון
 
לצד הסלון הודגש הקיר על ידי קמין שמוקם בתוך גומחה וספריות סימטריות משני צדדיו. הקיר יוצר אוירה חמימה וביתית שמקרינה על הסלון כולו. עבור הסלון נרכשו ספה ארוכה וקלאסית ושתי כורסאות כשחלק מרהיטי העץ וכן כורסת רטרו, עברו יחד עם בני הזוג מדירתם הקודמת, והם משתלבים היטב באווירה הקלילה והנקייה של החלל.
 
אזור פינת האוכל, שממוקם בין המטבח לסלון, מוגדר על ידי חלון שפונה למרפסת ויוצר תחימה ויזואלית עדינה שלא מכבידה על החלל וכך נוצרת זרימה בחלל וקשר ויזואלי בין כל הפונקציות המרכזיות. מיקום המדרגות בלב החלל אפשר גמישות יחסית בארגון וחלוקת החלל במפלסים השונים. 
 
פינת אוכל
תוחמת בין החללים. פינת האוכל
 
 
הקומה השנייה משמשת כקומת הילדים, שניהם בגילאי תיכון. בקומה הוגדרה פינת משפחה ומשני צדדיה סוויטות עבור הילדים, הכוללות חדר מרווח וחדר רחצה צמוד לכל ילד. בקומה השלישית, שנבנתה כתוספת לשתי הקומות הקיימות, מוקמה יחידת ההורים האינטימית. השיפוע שנוצר בזכות גג הרעפים הודגש על ידי קורות עץ בהירות ונותן לחדר אווירה מיוחדת ורומנטית. משני צידי החדר מוקמו ארונות קיר בעלי חזית קלאסית ועדינה, שיוצרים גם הסתרה לדלת המובילה למחסן פנימי שנוצר בחלקו הנמוך של החלל המשופע.
 
חדר ילדים
אחת מסוויטות הילדים בבית
 
חדר שינה
גג הרעפים עשה את רוב העבודה                                                                   
 
אמבטיה
 
הביתיות והחמימות שבדירה הזו ממש לא מובנים מאליהם, ובמבט על פינות שונות בבית אפשר לראות שהושקעה תשומת לב בכל פרט קטן וכך נוצרה כאן זרימה בין כל הפונקציות השונות באופן נעים ופרקטי, כזה שמאפשר לדיירי הבית תחושת מרחבים של כפר אפילו במרכז העיר.   
 
עוד בתים מעוצבים:
צבעוני ושמח: חידוש בית בנס ציונה
שינוי כיוון: נרכש על ידי הבעלים
 

 

" ["image"]=> string(139) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/טריפלקס ברעננה/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(139) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/טריפלקס ברעננה/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  שיפוץ ברעננה: מוסיפים קומה ומגביהים את הבית

שיפוץ ברעננה: מוסיפים קומה ומגביהים את הבית

דירת דופלקס בלב השרון הוגבהה והפכה לטריפלקס שכל פינה בו מעוצבת ליצירת תחושה מגוונת אבל גם אחידה. בואו לסיור

מאת: עופרי גונן צילום:


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
איך אפשר ליצור בדירה תחושת אינטימיות ומרחב, כזו שבדרך כלל קיימת רק בבתים פרטיים צמודי קרקע? על השאלה הצליחו לענות מעצבות הפנים שירה מוסקל והדס רוט בפרויקט שכלל תוספת של קומה שלישית לדירת דופלקס ברעננה, בנוסף לארגון מחדש של חללי הפנים בדירה, כדי להדגיש את האלמנטים החזקים שבה.  
 
בני הזוג שגרים כאן רכשו את הדירה כדירת דופלקס, מתוך ידיעה שניתן להוסיף לה קומה נוספת ואכן כללה התוספת בקומה השלישית הגבהת גג רעפים קיים ויצירת חלל שישמש כיחידת הורים כשהמעצבות ניגשו אל תהליך השיפוץ לאחר הבנה של יתרונותיה של הדירה, אותם רצו לשמר ולהדגיש, ושל חסרונותיה, אותם רצו להסתיר ולטשטש. 
 
עוד בתים מעוצבים:
 
קומת הכניסה מרווחת במיוחד וכוללת את הפונקציות המרכזיות של הבית החל ממטבח, דרך פינת אוכל ועד סלון. בזמן השיפוץ כל אלה פוזרו מחדש בחלל כדי לנצל באופן מיטבי את שטח הקומה, יחד עם התחשבות באילוצים הקיימים כמו עמוד קונסטרוקטיבי רחב הממוקם במרכז החלל ושרותי האורחים שמוקמו מול דלת הכניסה כך שבמבט ראשון פנימה נתקלים בהם. 
 
עם הכניסה לבית נתקלים בקיר מרשים שמחולק לשלושה חלקים – במרכזו קובעה נישה לשידת כניסה ומשני צדדיה שתי דלתות זהות בגוון הקיר. הדלת הימנית משמשת כדלת לארון אחסון והדלת השמאלית מובילה לשירותי האורחים. החלוקה הסימטרית והצבעוניות האחידה גרמה לטשטוש הכניסה לשירותים ויצרה פתרון חכם לחזית הכניסה לדירה.
 
עבודתה של בעלת הבית כמעצבת עוגות בבצק סוכר הוותה נקודת מוצא לתכנון המטבח כשציינה שהמטבח הוא משמעותי מאוד עבורה בהיבט המשפחתי וגם בהיבט העסקי. לכן, במטבח המחודש יצרו עבורה פינת עבודה נוחה שמכילה מדפים ומגירות לאחסון האביזרים. סביב העמוד הגדול במרכז המטבח מוקם אי עבודה וישיבה גדול במיוחד, שחופה בבריקים בהירים כדי להדגיש אותו. 
 
מטבח
ככה עושים בצק סוכר. המטבח
 
מטבח
פינות עבודה נוחות
 
מול המטבח ממוקם הסלון, שנפרש על שטח גדול יחסית, וכולו מרוצף באבן טרוורטין מלוטשת ובהירה ליצירת מראה נקי אבל מעניין. ראשית טופל הקיר המשמעותי ביותר לחלל, הגובל עם מרפסת  ארוכה ורחבה – הקיר יושר וקיבל מקצב אחיד של פתחים הפונים למרפסת. המקצב הוגדר באמצעות עמודים מחופים בריקים בגוון חול ים בהיר, שיוצרים  סימטריה שמאזנת את החלל והפתחים הגדולים מחזקים את הקשר למרפסת ומאפשרים חדירה של אור טבעי רב לתוך הדירה.
רוצים גם בית מעוצב כזה?
גינון לבית: כל העסקים ובעלי המקצוע
חיפוי קירות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חלונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
סלון
מראה נקי ומעניין. הסלון
 
לצד הסלון הודגש הקיר על ידי קמין שמוקם בתוך גומחה וספריות סימטריות משני צדדיו. הקיר יוצר אוירה חמימה וביתית שמקרינה על הסלון כולו. עבור הסלון נרכשו ספה ארוכה וקלאסית ושתי כורסאות כשחלק מרהיטי העץ וכן כורסת רטרו, עברו יחד עם בני הזוג מדירתם הקודמת, והם משתלבים היטב באווירה הקלילה והנקייה של החלל.
 
אזור פינת האוכל, שממוקם בין המטבח לסלון, מוגדר על ידי חלון שפונה למרפסת ויוצר תחימה ויזואלית עדינה שלא מכבידה על החלל וכך נוצרת זרימה בחלל וקשר ויזואלי בין כל הפונקציות המרכזיות. מיקום המדרגות בלב החלל אפשר גמישות יחסית בארגון וחלוקת החלל במפלסים השונים. 
 
פינת אוכל
תוחמת בין החללים. פינת האוכל
 
 
הקומה השנייה משמשת כקומת הילדים, שניהם בגילאי תיכון. בקומה הוגדרה פינת משפחה ומשני צדדיה סוויטות עבור הילדים, הכוללות חדר מרווח וחדר רחצה צמוד לכל ילד. בקומה השלישית, שנבנתה כתוספת לשתי הקומות הקיימות, מוקמה יחידת ההורים האינטימית. השיפוע שנוצר בזכות גג הרעפים הודגש על ידי קורות עץ בהירות ונותן לחדר אווירה מיוחדת ורומנטית. משני צידי החדר מוקמו ארונות קיר בעלי חזית קלאסית ועדינה, שיוצרים גם הסתרה לדלת המובילה למחסן פנימי שנוצר בחלקו הנמוך של החלל המשופע.
 
חדר ילדים
אחת מסוויטות הילדים בבית
 
חדר שינה
גג הרעפים עשה את רוב העבודה                                                                   
 
אמבטיה
 
הביתיות והחמימות שבדירה הזו ממש לא מובנים מאליהם, ובמבט על פינות שונות בבית אפשר לראות שהושקעה תשומת לב בכל פרט קטן וכך נוצרה כאן זרימה בין כל הפונקציות השונות באופן נעים ופרקטי, כזה שמאפשר לדיירי הבית תחושת מרחבים של כפר אפילו במרכז העיר.   
 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

בתים משופצים

כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה


המשפחה איבדה את ביתה בגלל שריפה, אך בחרה לראות בכך הזדמנות להתחדש. מבט על שיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

בתים משופצים

מכוון גבוה: תהליך שיפוץ שאפתני במיוחד


המעצב רכש את הדירה הישנה של סבו, ובתוך חודש הצליח להשלים את תהליך השיפוץ ולהפוך אותה לדירה מזמינה במראה עכשווי

תגובות

כתיבת תגובה