בניין ודיור

בתים משופצים  //  שיפוץ יסודי: עיצוב שמתחיל מלמטה

שיפוץ יסודי: עיצוב שמתחיל מלמטה

עיצוב מחדש של דירה בבניין ישן הוליד חדרים מרווחים, ריהוט בהזמנה אישית והרבה אוויר, והכל התחיל בבחירת הרצפה

מאת: ליאת גלבוע צילום: שי אפשטיין


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

בני המשפחה שעברו לגור בדירה שלפנינו ביקשו להרחיב את חלל המגורים שלהם אך לא לעזוב את שכונת מגוריהם ולכן רכשו דירה ישנה בקרבת מקום ומכיוון שגם בדירתם הקודמת נעזרו בשירותיה של מעצבת פנים והכירו בחשיבותה של פונקציה זו בתהליך העיצובי, שכרו את שירותיה של אדריכלית הפנים ליאת פלד שתעזור להם לעצב את בית חלומותיהם.
 
עוד בתים מעוצבים:
 
 
מדובר בדירה בבניין בן כשלושים שנה שהושכרה כל השנים ולא שופצה מעולם ולדיירים היה חשוב שהדירה שתתקבל תהיה מרווחת, עם חלל אירוח פתוח והפרדה בין האזור הפרטי לציבורי. הדבר הראשון עליו הוחלט לפני השיפוץ היה שימוש בריצוף סומסום טבעי בגוון ירוק בהיר משולב באריחים מצוירים, ומשם התפתח הקונספט העיצובי בחלל הבית לכיוון שניתן לכנותו כפרי-מודרני. האריחים המצוירים שמעניקים לדירה מראה רטרו מיוחד שולבו ברצפות המטבח, המסדרון, חדר העבודה ובחדר הרחצה של ההורים.
 
מכיוון שמדובר בדירה ישנה בוצע בה שיפוץ מהיסוד שכלל החלפת צנרת, חשמל ומערכות מיזוג אוויר. החדרים בדירה חולקו מחדש אך נשמרה המסגרת הכללית של חמישה חדרים, החלל הציבורי הורחב על חשבון חדר העבודה, לחדר ההורים התווסף שטח מחדרי הילדים והוגדל חדר האמבטיה הראשי. כל הריהוט בבית בוצע בהזמנה אישית והתהליך העיצובי כולו נמשך כתשעה חודשים, כאשר השיפוץ עצמו ארך חודשיים וחצי. מה יצא? בואו לגלות:
 
הכניסה:
חלל הכניסה מכיל את הסלון, המטבח ופינת האוכל ועוצב בגווני לבן, אפור ועץ אלון. מתוך חלל זה נפתחת דלת לכיוון חדר העבודה ומסדרון מוביל לעבר חדרי השינה. כדי לקבל הפרדה בין חלל האירוח לאזורים הפרטיים הורכבה דלת ללא משקוף שנכנסת לתוך כיס בקיר וכך כאשר אינה בשימוש היא כמעט בלתי נראית, בעוד שכאשר ההורים מארחים פתרון חכם זה מאפשר לילדים להשתולל בחופשיות.
 
הסלון:
הסלון, שבו חלון רחב, עוצב בקווים נקיים וישרים בגווני אפור ולבן ותאורת קיר עילית שוטפת את החלל באור רך. שולחן הקפה שחלקו העליון עשוי זכוכית לא מכביד על החלל ושובר את הקווים הישרים שבחדר וממול נמצא מסך הטלוויזיה שהוצב על מזנון מרחף שתורם גם הוא למראה האוורירי ועוצב כמסגרת עץ אלון עם חזיתות צבועות לבן. 
 
סלון: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
סלון
מראה אוורירי. הסלון
 
סלון
תאורה שוטפת את החלל. הסלון
 
המטבח:
המטבח החדש הוצב בניצב למיקומו של המטבח המקורי באופן שפתח את החלל וריווח אותו. ארונות לבנים עם ידיות נירוסטה מודרניות ושיש אפור שולבו עם משטחי עץ וכיסאות במראה כפרי ובמרכז המטבח עמוד תומך שנוצל כדי לעגן את האי ולספק חציצה ויזואלית חלקית בין המטבח לשאר החלל הציבורי. מצדו האחד של העמוד תוכננה יחידת מגירות ומעברו השני דלפק אכילה המתאים לארבעה סועדים ועשוי בוצ'ר אלון. בצידו השני של המטבח, איפה שלפני השיפוץ הייתה דלת לחדר שירות, מוקמו הכיור שמעליו קלאפה והכיריים שמעליהם נפתחו פתחים מלבניים רחבים לכיוון חדר השירות ואלה מספקים אוורור חיוני. 
 
מטבח
זוית נוספת במטבח
 
פינת האוכל:
פינת האוכל תוכננה כך שתעמוד במרכז החלל, ללא קירות תוחמים והשולחן עוצב מעץ אלון זהה בגונו לזה של דלפק הישיבה במטבח, צורתו עגולה ומאפשרת ישיבה נינוחה וזרימה אנרגטית נעימה בחלל. מעליו נתלה גוף תאורה מיוחד עשוי זכוכית שצורתו עגולה גם כן. השולחן, שמאפשר ביומיום ישיבה לשישה סועדים, נפתח לאורך של שלושה מטר ומאפשר אירוח של עד עשרים ושניים סועדים בשעת הצורך.
 
פינת אוכל
22 סועדים במקום אחד. פינת האוכל
 
מטבח
 
חדר העבודה:
הגישה אל חדר העבודה היא דווקא מהסלון והחלל עוצב כך שיתאים בנוחות לעבודה של שני אנשים. הספרייה שניצבת כאן תוכננה כמבנה מדורג מיוחד והיא יוצרת נקודת עניין בחדר בלי להכביד ולהעמיס עליו. 
 
חדר עבודה
ספרייה מעניינת. חדר העבודה
 
חדר הילדים:
חדר הבן עוצב בפשטות בגווני אפור עם נישה שהייתה בקיר והודגשה על ידי טפט מיוחד שנראה כמו קולאז' משערי עיתונים מהעולם וריצוף פרקט מקנה תחושת חמימות לחדר. 
 
חדר ילדים
כל עולם העיתונות על הקיר. חדר הילדים
 
חדר ילדים
 
חדרי האמבטיה:
באמבטיית ההורים המרווחת ריצוף צהבהב שמשולב באריחים מצוירים, מקלחון זוגי וארונות לבנים משלימים את המראה הנעים. באמבטיית הילדים אריחים עגולים בגוונים שונים של ירוק שמוסיפים עניין, צבע ושובבות לחדר הלבן. האמבטיה הגדולה מחופה פסיפס וסגורה עם זכוכית ובקיר נבנתה נישה ייעודית לכל מה שצריך.
 
אמבטיה
מקלחון זוגי. חדר הרחצה
 
אמבטיה
עיצוב מיוחד. האמבטיה
 
כך, עם שיפוץ שהתחיל בבחירת הריצוף שנתן את הטון העיצובי לכל התהליך, הסתיים האתגר עם תוצאה של דירה חמימה ויפה שמותאמת בצורה מושלמת לדייריה. 
 
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות 
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *