בניין ודיור

בתים משופצים  //  שיפוץ מפתיע: אין גבול ליצירתיות

שיפוץ מפתיע: אין גבול ליצירתיות

כך הופכים דירה מושכרת ומוזנחת למקום שכולו תכנון עיצובי אבל גם מלא הפתעות. רמז: חפשו את הכניסה לאמבטיית ההורים

מאת: מרב שדה, מגזין בניין ודיור צילום: עודד סמדר


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

אור ובוהק של לבן – זה הרושם הראשון שמתקבל כבר כשנכנסים אל הדירה הזו, שממוקמת במרכז הארץ, בקומפלקס דירות קרקע בנויות סביב בריכת שחייה. גלית דיין, בעלת הדירה והמעצבת, חזרה לארץ לאחרונה, לאחר שהות של שמונה שנים בשווייץ והחליטה לחזור גם אל הדירה הישנה. "הדירה, שהייתה מושכרת כל השנים, נראתה מוזנחת", נזכרת דיין, בוגרת המכללה לעיצוב בניין ודיור, "אך עוד בשווייץ, לפני החזרה לארץ, ידעתי איך היא תיראה אחרי שתעבור לטיפולי. חשוב היה לי שהחלל יהיה לבן ומואר, שישמש כרקע ליצירות האמנות שהבאתי איתי משווייץ", היא מספרת ובאמת, בחלל יש שפע של יצירות אמנות, חלקן עשויות פרספקס בצבעים עזים, של אמן משווייץ, ואחרות הן מעשה ידה של דיין. 

בדירה בעלת שלושת המפלסים הורדו כמעט כל הקירות ולכל מפלס נוצר קונספט משלו. כך למשל קומת הכניסה כוללת חלל מגורים גדול שמחובר למטבח ולפינת האוכל וממנו יוצאים לגינה צמודה. לריצוף במפלס הכניסה נבחרה יציקת בטון מוחלק מחולקת לריבועים בגודל 2.5X2.5 מטרים וגובה התקרה בקומה זו כפול והוא מגיע לתקרת המפלס העליון. משם משתלשלים שלושה גופי תאורה לבנים עגולים שתלויים על חוטים אדומים הבולטים בחלל הלבן ומדגישים את הגובה.

 



מטבח
מחשבה על כל פרט. 

 

ריצוף: לכל בעלי המקצוע

דלפק האוכל כאן עשוי מעץ אלון מבוקע ומתחבר למשטח עבודה מנירוסטה שנמצא במרכז החלל וארונות המטבח בנויים כמקשה אחת וצבועים בלבן אפוקסי. כאם לילדים, שלהם דרושה נוכחותה בסביבה, הוסיפה דיין לצד המטבח, בצמוד לחלון המשקיף לבריכה שבמרכז הקומפלקס, שולחן עבודה קטן המיועד לילדים. בצדו השני של המטבח, במקום שנוצרה גומחה מוקמה ספרייה מיוחדת משאריות לוחות פרקט שהובאו משווייץ.

 

מטבח
ירידה לפרטים הקטנים. מראה כללי של המטבח (מטבח: "מטבחי מיכאלו")

 

פינת אוכל
משטח העבודה במטבח.

 

מטבח
לבן ונקי. מבט במטבח. 

 

גרם המדרגות העולה לקומת מגורי הילדים הוא סיפור בפני עצמו. במקור היו המדרגות תחומות בין שני קירות ובשיפוץ הוסרו הקירות ונשארו מדרגות הבטון. אלה כוסו בלטות עץ פשוטות מתוך כוונה לחפות אותן בפרקט עץ, אך מתוך אילוצי תקציב, במקום חיפוי בפרקט הן נצבעו בכמה שכבות של צבע שמן. דיין לא הייתה מרוצה מהתוצאה ובעקבות שיוף מסיבי שנועד להסיר את שכבות הצבע התגלה היופי של הבלטות, המכוסות בשאריות הצבע, והמדרגות נשארו כמות שהן כיצירת עיצוב ייחודית.

במפלס העליון נמצאת יחידת ההורים, שאליה סופחו שתי מרפסות. בחדר המרווח בולט המראה המינימליסטי וארון בגדים תמים למראה נמשך מקצה לקצה, אלא שטמונה בו הפתעה. אחת מדלתות הארון היא למעשה דלת כניסה לחדר האמבטיה. כאן, גם מטעמי חיסכון וגם מתוך בחירה, אין חיפוי קרמיקה על הקירות וכריצוף נבחרו אריחי גרניט פורצלן דקים בגוון בטון. בחדר הרחצה, שנראה כיחידה נפרדת, מתקבלת תחושה של מיני לופט תעשייתי, שונה מיתר חלקי הבית ולצד המיטה יחידת אחסון עשויה גלילים המונחים זה על גבי זה ונראית ככוורת.

 

חדרי שינה: לכל החברות ובעלי המקצוע

 

חדר שינה
כוורת ליד המיטה. חדר השינה.

 

חדר שינה
חפשו את הדלת. הארון עם דלת הכניסה לאמבטיה. 

 

ארון
הופ. נכנסים.

בקומת המרתף, שמשמשת את הדיירת כסטודיו עבודה, ניכרת שוב התייחסותה לתפקידה כאם. גומחה מרווחת עוצבה כפינת משחקים של שני ילדיה. ההפרדה בין החללים היא ויזואלית בלבד ונתחמת על ידי שימוש בשני סוגי ריצוף שונים. "הפרקט בפינת הילדים הוא משאריות עבודה שעשיתי בשווייץ. לא נשארה לי כמות מספקת לחלל גדול, אבל אהבתי את הפרקט מאוד והיה לי ברור שהוא ייושם בדירה החדשה", אמרה דיין, שמחשבתה מופנית גם לעתיד. בצמוד לפינת המשחקים היא הכינה מראש תשתית לחדר רחצה ושירותים, דבר שיאפשר לה בעתיד להפוך את היחידה לחדר אירוח או ליחידת מגורים לאחד הילדים. עמוד תמך שנשאר בחלל לאחר הריסת הקירות הביא את דיין ליצור ספרייה נוספת על ידי הוספת עמוד תאום. ספרייה זו משמשת גם כמחיצה בין פינת עבודתה של דיין לבין אזור אחסון הנמצא מצדה האחר של הספרייה.

 

אמבטיה
קלאסיקה של ספא. מבט אל האמבטיה. 

הפתרונות, שחלקם היו מאולצים, הופכים את הדירה ליצירה מקורית שאינה דומה לבית אחר. ליצירות אלה, שברובן עשויות מחומרים שלא נועדו לכך מראש, צריך העזה, כישרון ומעוף, מה שהרבה יותר קל לעשות כשהדיירת היא גם זו שמעצבת את המקום בו גרים.

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל – יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *