כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(7923) "

 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
 
זוג דיירים עובדי היי-טק בשנות החמישים לחייהם החליטו לפעול ולעשות שינוי בדירתם שבמרכז גבעתיים. היא הרגישה להם צפופה, קטנה וקודרת ובמטבח חסרו להם שטחי עבודה ולכן הזמינו את המעצבת ואדריכלית הפנים, ענבל קרקו, שתוציא את הדירה מתקופת החושך אל האור.
 
כשראו הדיירים את הדמיות תלת המימד של מה שמתוכנן החליטו לצאת לדרך בשיפוץ ורהיטי העץ הגדולים שהצהיבו נזרקו ודלפק גדול שחצץ בין הסלון למטבח פורק על מנת לפתוח את החלל. המטבח הוגדל גם כן ופינת האוכל חודשה הוגדלה כך שתוכל לשמש גם לצרכי אירוח ונישה המשלבת מדפים מיוחדים ותאורה מוקמה בסלון כדי להיות נקודת המיקוד של החדר. אבל איך נראה הכל מקרוב?
 
איך שנכנסים: בכניסה חלל ציבורי גדול שכולל סלון, מטבח ופינת אוכל. הריצוף האחיד, שהוחלף זמן קצר לפני השיפוץ, מקשר בין החללים הפונקציונאליים השונים ופלטת הצבעים היא בהירה ושולטים בה צבעי השמנת והאפור ומדי פעם קצת נגיעות אדומות.
 
עוד על הכניסה לבית: כך תמנעו בלאגן בפתח של הבית שלכם
 
עיצוב פנים
גווני שמנת, אפור ואדום. חלל הבית.
 
המטבח: השינוי הגדול שנעשה במטבח מדגים שלא צריך להחליף את כל הקיים בשביל להגיע לעיצובים מרשימים. ארונות המטבח הישן נצבעו מחדש בצבע עץ בהיר שעורר אותם לחיים והאיר את החדר. בשביל לתת קצת נגיעות של צבע ולחבר את המטבח לסלון, החליטה קרקו להוסיף ארון מטבח צבעוני עשוי זכוכית מודפסת בגוונים לבן, אפור ואדום ולהוסיף גם משטח עבודה חדש וגדול.
 
ארונות למטבח: כל העסקים ובעלי המקצוע
 
מטבח
כשלא צריך להחליף את הכל. המטבח. 
 
מטבח
נגיעות של צבע. המטבח. 
 
פינת האוכל: לשולחן אוכל עשוי עץ אלון בהיר ומרובע צורפו ארבעה כיסאות מאותו חומר ומרופדים לבן. מעל השולחן תלויים שני גופי תאורה אדומים שמעניקים חיות וכמו כן גם קושרים אותו למטבח בפרט ולשאר החלל בכלל.
 
פינת אוכל
מחברת בין הסלון למטבח. פינת האוכל.
 
הסלון: קירות הסלון צבועים בצבע עם מרקם קצת חולי, ספות בעלות מראה וינטג' הוצבו כאן ולידן שני שולחנות קפה קטנים ומרובעים בצבעי עץ טבעי ולבן, שמתכתבים עם רהיטים שונים בחלל הציבורי כולו. בתוך נישת גבס מעניינת ודקורטיבית שנוצרה במיוחד מוקמה הטלוויזיה ומצליחה לשמש כנקודת מיקוד ותאורה היקפית שקועה בגבס נבחרה כדי לרכך את האור בסלון ולהדגיש את טקסטורת הקירות.
 
סלון
וינטג' אמיתי. הסלון.
 
 
סלון
נקודת מיקוד בחלל. הסלון.
 
בין פינת האוכל לסלון: האלמנט הכי מיוחד בחלל הציבורי הוא מדף עץ שמתפתל לאורכה של אותה נישה שבסלון ועד לפינת האוכל. המדף, שהיה בבעלותם של הדיירים עוד מלפני השיפוץ, שולב בעיצוב החדש לאחר שעבר שינויים רבים כדי שיתאים לנישה ונצבע מחדש. כשהוא מגיע  לפינת האוכל מתחלף הצבע של המדף מגוון אלון טבעי לשמנת וכך בעצם יוצר הפרדה סמויה בין הסלון לבין פינת האוכל. 
 

מתפתל ברחבי הבית. המדף.
 
מבט כולל על הבית מגלה שוב שממש לא צריך תקציב עצום או שבירת קירות דרמטית כדי לעורר ולשדרג חלל עייף וזקן. 80 אלף שקלים בלבד יצרו חלקת אלוהים פרטית בחלל הציבורי של הדיירים מגבעתיים והתכנון הפונקציונאלי והבחירה בחומרים רכים ובפלטת צבעים בהירה הצליחו להקים איזור ציבורי נעים, וביתי שאף אחד לא רוצה לצאת ממנו.
 
עוד בית בסביבה: לופט ניו יורקי בלב תל אביב
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
" ["image"]=> string(124) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/דירה בגבעתיים/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(124) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/שיפוץ הבית/דירה בגבעתיים/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

בתים משופצים  //  שיפוץ מתוקצב: כשהארנק והקירות לא נשברים

שיפוץ מתוקצב: כשהארנק והקירות לא נשברים

עיצוב פנים חכם ושימוש נכון במה שכבר נמצא בבית הוליד חלל חדש שמצליח להיות עדכני, נעים ומיוחד

מאת: נעם גלינקביץ צילום:


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
 
זוג דיירים עובדי היי-טק בשנות החמישים לחייהם החליטו לפעול ולעשות שינוי בדירתם שבמרכז גבעתיים. היא הרגישה להם צפופה, קטנה וקודרת ובמטבח חסרו להם שטחי עבודה ולכן הזמינו את המעצבת ואדריכלית הפנים, ענבל קרקו, שתוציא את הדירה מתקופת החושך אל האור.
 
כשראו הדיירים את הדמיות תלת המימד של מה שמתוכנן החליטו לצאת לדרך בשיפוץ ורהיטי העץ הגדולים שהצהיבו נזרקו ודלפק גדול שחצץ בין הסלון למטבח פורק על מנת לפתוח את החלל. המטבח הוגדל גם כן ופינת האוכל חודשה הוגדלה כך שתוכל לשמש גם לצרכי אירוח ונישה המשלבת מדפים מיוחדים ותאורה מוקמה בסלון כדי להיות נקודת המיקוד של החדר. אבל איך נראה הכל מקרוב?
 
איך שנכנסים: בכניסה חלל ציבורי גדול שכולל סלון, מטבח ופינת אוכל. הריצוף האחיד, שהוחלף זמן קצר לפני השיפוץ, מקשר בין החללים הפונקציונאליים השונים ופלטת הצבעים היא בהירה ושולטים בה צבעי השמנת והאפור ומדי פעם קצת נגיעות אדומות.
 
 
עיצוב פנים
גווני שמנת, אפור ואדום. חלל הבית.
 
המטבח: השינוי הגדול שנעשה במטבח מדגים שלא צריך להחליף את כל הקיים בשביל להגיע לעיצובים מרשימים. ארונות המטבח הישן נצבעו מחדש בצבע עץ בהיר שעורר אותם לחיים והאיר את החדר. בשביל לתת קצת נגיעות של צבע ולחבר את המטבח לסלון, החליטה קרקו להוסיף ארון מטבח צבעוני עשוי זכוכית מודפסת בגוונים לבן, אפור ואדום ולהוסיף גם משטח עבודה חדש וגדול.
 
ארונות למטבח: כל העסקים ובעלי המקצוע
 
מטבח
כשלא צריך להחליף את הכל. המטבח. 
 
מטבח
נגיעות של צבע. המטבח. 
 
פינת האוכל: לשולחן אוכל עשוי עץ אלון בהיר ומרובע צורפו ארבעה כיסאות מאותו חומר ומרופדים לבן. מעל השולחן תלויים שני גופי תאורה אדומים שמעניקים חיות וכמו כן גם קושרים אותו למטבח בפרט ולשאר החלל בכלל.
 
פינת אוכל
מחברת בין הסלון למטבח. פינת האוכל.
 
הסלון: קירות הסלון צבועים בצבע עם מרקם קצת חולי, ספות בעלות מראה וינטג' הוצבו כאן ולידן שני שולחנות קפה קטנים ומרובעים בצבעי עץ טבעי ולבן, שמתכתבים עם רהיטים שונים בחלל הציבורי כולו. בתוך נישת גבס מעניינת ודקורטיבית שנוצרה במיוחד מוקמה הטלוויזיה ומצליחה לשמש כנקודת מיקוד ותאורה היקפית שקועה בגבס נבחרה כדי לרכך את האור בסלון ולהדגיש את טקסטורת הקירות.
 
סלון
וינטג' אמיתי. הסלון.
 
 
סלון
נקודת מיקוד בחלל. הסלון.
 
בין פינת האוכל לסלון: האלמנט הכי מיוחד בחלל הציבורי הוא מדף עץ שמתפתל לאורכה של אותה נישה שבסלון ועד לפינת האוכל. המדף, שהיה בבעלותם של הדיירים עוד מלפני השיפוץ, שולב בעיצוב החדש לאחר שעבר שינויים רבים כדי שיתאים לנישה ונצבע מחדש. כשהוא מגיע  לפינת האוכל מתחלף הצבע של המדף מגוון אלון טבעי לשמנת וכך בעצם יוצר הפרדה סמויה בין הסלון לבין פינת האוכל. 
 

מתפתל ברחבי הבית. המדף.
 
מבט כולל על הבית מגלה שוב שממש לא צריך תקציב עצום או שבירת קירות דרמטית כדי לעורר ולשדרג חלל עייף וזקן. 80 אלף שקלים בלבד יצרו חלקת אלוהים פרטית בחלל הציבורי של הדיירים מגבעתיים והתכנון הפונקציונאלי והבחירה בחומרים רכים ובפלטת צבעים בהירה הצליחו להקים איזור ציבורי נעים, וביתי שאף אחד לא רוצה לצאת ממנו.
 
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

בתים משופצים

צעיר לנצח: שיפוץ כולל לבית עתיק


הלקוח החליט לעבור עם אשתו לבית ילדותו הישן בעין כרם, אך המהלך הצריך שיפוץ כולל מהרצפה ועד לגג

בתים משופצים

כל קיר חשוב: שיפוץ יסודי לבית פרטי


לאחר 12 שנים, החליטו הדיירים לרענן את ביתם עם שיפוץ יסודי ועיצוב מחודש. בסיומו של התהליך הם זכו בבית מודרני במראה אלגנטי

בתים משופצים

כעוף החול: שיפוץ דירה לאחר שריפה


המשפחה איבדה את ביתה בגלל שריפה, אך בחרה לראות בכך הזדמנות להתחדש. מבט על שיפוץ דירה שאפתני במיוחד

בתים משופצים

קטנה ומטריפה: דירת גג של 70 מ"ר


שיפוץ דירה הוא תמיד עניין לא פשוט, אבל כשמדובר בדירת גג קטנה שנמצאת בבניין ישן – האתגר עולה מדרגה. מבט על מהפך

תגובות

כתיבת תגובה