כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  שיפוץ פרקטי: מרחיבים את המשפחה ואת הבית

שיפוץ פרקטי: מרחיבים את המשפחה ואת הבית

צמיחה של משפחה מביאה איתה גם צורך בהגדלת הבית ושטחי האירוח ובסופו של דבר גם שיפוץ משמעותי. מסתבר שאפשר לשרוד את התהליך

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


אוהבים עיצוב? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
יש סיטואציות שכולם מגיעים אליהן לבסוף בחיים. עזיבת הילדים את הקן למשפחות משלהן והגדלת כמות החברים בשבט המשפחתי הנרחב מייצרת צורך להתאים את החיים מחדש למצב הקיים, ועל הדרך – גם את הבית. כך בדיוק קרה לדיירי הבית הפרטי בו אנחנו מבקרים הפעם בשכונת קוטג'ים קטנה ונעימה בישוב שהם שבמרכז הארץ. בני הזוג, בשנות השישים לחייהם, גרים כאן מאז 1995 ועכשיו, אחרי שהתרחבה המשפחה והנכדים נכנסו לתמונה, הגיע הרגע לספק לכולם מקומות לינה כשמגיעים להתארח בשבתות וחגים ולייצר פינת ישיבה מרווחת ופינת אוכל שתכיל את כולם. עם המשימה הזו פנו בעלי הבית למעצבת הפנים אודליה ברזילי כדי שתסייע להם בשיפוץ. 
 
עבודות השיפוץ והבנייה נמשכו כשלושה חודשים בתהליך שכלל שיתוף פעולה רצוף בין ברזילי לבין בעלי הבית. בעקבות הקשר הקרוב שנוצר בינהם יכלה המעצבת להבין מה הצרכים של המשפחה ומהי השפה העיצובית שכדאי להשתמש בה כשהדגש ניתן על שילוב בין פונקציונליות לעיצוב מודרני וגימור איכותי. 
 

שלושה חודשים ששינו את הבית. מראה כללי של החלל המרכזי.
 
"כשהגעתי ללקוחות בפעם הראשונה, מצאתי בית עם שלושה מפלסים, עמוס וחשוך עם חלוקה פנימית שהקטינה מאוד את חלל המגורים", נזכרת ברזילי. השלב הראשון בדרך ליצירת חלל מגורים פתוח, גדול ומואר היה לבטל את גרם המדרגות שהוביל אל החדר שנמצא בקומה תחתונה. ביטול גרם המדרגות, שהיה ממוקם באזור בו נמצאת כיום פינת האוכל, פתח את חלל המגורים לחלל גדול ומואר שהצליח להכיל פינת ישיבה, פינת אוכל ומטבח פתוח. 
 
הגדלת החלונות הישנים ושימוש בפרופיל בלגי אפשרו כניסה מקסימלית של אור יום לחלל ותרמו להרגשה ביתית ונעימה, שימוש בצבעים בהירים העניק לחלל גודל ומרחב ושילוב של תאורה נכונה וחמה יצר אוירה נוחה. הגוון השולט בבית הוא לבן והוא מתפקד כבסיס ואליו נוספים גוונים נוספים הבונים את החלל כשהמטרה העיקרית הייתה ליצור חלל אלגנטי ויוקרתי ובאותה נשימה חם ומזמין.
 
הסלון: האזור המרכזי של הבית, זה שבו נעשתה מרבית עבודת השיפוץ, הוא אזור המגורים הפתוח בקומת הכניסה. החלל כאן מרוצף בגרניט פורצלן בגווני חום – אפור, גוון חם וטבעי שמהווה ניגוד לקירות הלבנים. כאן ניצבים גם ספה ושתי כורסאות מבד פשתן בצבע בז' וגימור ניקל ושולחן קפה בצבע שמנת עם רגלי ניקל, שאותם משלימים שטיח שעיר שחור, המדגיש את הרהיטים, ומנורה דקורטיבית עומדת.  מהגינה המעוצבת מציץ צבע ירוק דרך החלונות הגדולים ותורם לאווירה הנינוחה בבית כשעיצוב הגינה עצמה כלל חידוש כל הצמחייה והדשא והוספת דק.
 

חשוך ועמוס: הסלון לפני השיפוץ.
 

מואר, מסודר ונקי: הסלון אחרי השיפוץ.
 
פינת האוכל: בסמוך לפינת הישיבה נמצאת פינת האוכל שמורכבת משולחן עגול גדול מעץ אלון ומסביבו כיסאות המרופדים בבד שחור וממוקמת מול חלון גדול המשקיף לגינה המעוצבת. מיקום השולחן באזור הפתוח מאפשר לפתוח את השולחן בעת הצורך, ולספק מקום ישיבה נוסף לאורחים. הבחירה בעץ אלון ממשיכה את הקו העיצובי והגוונים הטבעיים של האיזור ומחמיאה לצבעוניות הגינה הנשקפת דרך החלון כשציור אבסטרקטי גדול וצבעוני מוסיף זריקת צבע ודרמה לחלל.
 

שולחן קטן אך נפתח בקלות. פינת האוכל.
 

הצבעים בחלל מחמיאים לצבעוניות הגינה. פינת האוכל והמטבח.
 
המטבח: תכנון המטבח נבע מצורך במטבח פעיל, נוח ושומר כשרות שצריך לשרת משפחה גדולה שאוהבת לבשל ונמצאת המון זמן במטבח. במרכז המטבח ממוקם אי גדול ועליו משטח בוצ'ר,כשהאי מספק פתרונות אחסון ומקומות ישיבה ואכילה לשימוש יום יומי של בני הזוג. מעל האי תלויות שתי מנורות בצורת חצי כדור בגימור ניקל, שמאירות את אזור האי בתאורה רכה ונעימה. ארונות המטבח בגימור צבע בתנור בגוון שמנת, מותאמים באופן אישי לדרישות המשפחה למטבח כשר. "הקושי בעיצוב מטבח מסוג זה נוצר בגלל הצורך בחלוקה נכונה של אזורי האחסון הכפולים כדי לא לפגוע ביופי ובאסתטיקה של המטבח כולו", מספרת ברזילי ומפנה אותנו אל חיפוי הקרמיקה הסטנדרטי שמחליף חיפוי זכוכית המוצמד לקיר, ומפריד בין הארונות העליונים לתחתונים. שני גופי תאורת צמודי תקרה ורצועות תאורת לד המוצמדות לארונות העליונים מספקים את כל צרכי התאורה באזור משטחי העבודה.
 

בלאגן וחוסר אחידות: המטבח לפני השיפוץ.
 

מואר, נעים ופרקטי: המטבח אחרי השיפוץ.
 

עוד זוית של המטבח. מבט אל פינת האוכל ואל הגינה.
 
חדר העבודה והאירוח: כאן יצרה ברזילי חלל משולב שמתפקד כחדר עבודה בימות השבוע ובו יכולה אם המשפחה, מורה במקצועה, להעביר שיעורים פרטיים מבלי להפריע למתרחש בבית כולו. בסופי השבוע החדר יכול להפוך לחדר שינה עם מקלחת ושירותים פרטיים לאירוח של הילדים והנכדים. שולחן עבודה גדול מעץ אלון כהה נתמך בקיר ליצירת מראה נקי ומעליו נמצאת נישת גבס עבור ספרים ואלמנטים דקורטיביים ובחלקה התחתון גוף תאורה המאיר ישירות את השולחן. שני כורסאות אדומות נפתחות נותנות זריקה של צבע ועניין בחדר. 
 

מראה נקי וצבעוני. חדר העבודה והאירוח.
 

שיעורים פרטיים בכיף. שולחן העבודה החדש.
 
מכיוון שליחידת העבודה והאירוח יש רק כניסה חיצונית ואין אליה גישה מהבית עצמו היה חשוב לבנות מקלחת ושירותיים פרטיים ומרווחים לנוחות האורחים. הקירות בחדר מחופים באריחים מלבניים לבנים, בשילוב עם אריחי רצפה ואריחים דקורטיביים בגוון אפור ויחידת נגרות מעץ אלון מספקת מקום אחסון ומהווה בסיס לכיור עגול גדול משיש וברז צד גדול שיוצא מהמשטח.  
 

פרטי עבור האורחים. חדר האמבטיה.
 
עולים קומה: הקומה העליונה לא עברה שיפוץ כולל, אבל כדי להמשיך את הקו העיצובי מקומת הקרקע הותקנה בה רצפת פרקט שתורמת לחמימות ומחברת בין החדרים השונים והקומה כולה נצבעה מחדש. בנוסף, חלק מהשיפוץ כלל פתיחה של עליית הגג הקיימת והפיכתה לחדר שינה נוסף שממשיך את הקו העיצובי של שאר הבית.
 
העיצוב החכם הצליח לייצר אוירה נעימה בבית עם לא מעט דגש על נוחות, שילוב חומרים, צבעוניות וניצול מקסימלי של החלל ליצירת אזור שאפשר לבלות בו שעות רבות. אם נוסיף לכל אלו את תוספת חדרי השינה המעוצבים והנוחים אז אין ספק שדרישות המשפחה לקראת השיפוץ נענו במלואן והתוצר הוא בית מעוצב ומפנק.  
 
אודליה ברזילי – אדריכלית פנים

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות


 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה