כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  שיפוץ תל אביבי: מוסיפים קומות לבית

שיפוץ תל אביבי: מוסיפים קומות לבית

דירה תל אביבית ישנה שעברה חידוש מרהיב, בעיקר בזכות הוספת שתי קומות והפיכת הגג לגינה אורבנית קטנה. איך עושים את זה?

מאת: נעם גלינקביץ צילום:


אוהבים עיצוב? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים במייל!

 

במרכז תל אביב עומד בניין בן 20 שנה שאחת מדירותיו עברה לאחרונה שיפוץ שהפך אותה למעין ארמון ים תיכוני. לפני כמה שנים, החליט הדייר מהקומה האחרונה שהוא רוצה להוסיף עוד קומה לדירתו, שהייתה בעלת שתי מרפסות גדולות. היופי של הקומה החדשה גרם לדייר להחליט שוב שהוא רוצה קומה נוספת וכך הוסב בסופו של דבר גם גג הבניין למפלס שלם עם גינה, דשא וג'קוזי. השיפוץ החדש האיר את הבית בעקבות פתיחת חללים והוספת חלונות מרהיבים שנותנים למי שנמצא בפנים ולחפצים שבו מעין הילה טבעית.

 

 

הדירה עצמה כוללת שלושה מפלסים ששטחם 152 מ"ר, מרפסות הדירה גודלן 102 מ"ר והגג 65 מ"ר. הדייר, שעובד בחו"ל, הפקיד את רועי זליחובסקי, בוגר המחלקה לעיצוב פנים במכון הטכנולוגי חולון על העבודה. זליחובסקי, שמעיד על עצמו שהוא בעל משיכה עזה לפרויקטים עם ערך אומנותי וחשיבה מחוץ לקופסה שמח להירתם למשימה. זליחובסקי תכנן, עיצב וניהל את הפרויקט כשאל צוותו צורף גם רועי עייני שתיפקד על תקן "קבלן על" שחלש על רוב תחומי הפרויקט. הדייר, למרות היעדרותו הפיזית, היה שותף פעיל בעיצוב ובתכנון. האחרון רצה להימנע מיצירת חלל מודרניסטי וביקש להשאיר את האווירה המקורית של הבית התל-אביבי ובכך לשמר את החמימות ובאמת העיצוב נעשה בהתאם. הבחירה בשימוש בעץ וברזל הצליחה להשאיר את הפוקוס על החללים המיוחדים והמוטרפים שמשתנים עם כל צעד וצעד. "כל פינה נותנת זווית ראיה אחרת על הבית, אתה תמיד רואה את החלל בצורה אחרת מכל מקום שאתה נמצא בו", מסכם זליחובסקי. 
 
עוד תכנים על דירות בתל אביב:
שיפוצים: לכל בעלי המקצוע
 
נכנסים למפלס הראשון: המפלס הראשון מתעתע. מהכניסה נפתח מסדרון מניפה שמוביל אל כמה חדרים כשהמרכזי שביניהם חדר השינה הראשי. החדר כולל פינת עבודה קטנה, חדר ארונות, אמבטיה וכמובן אזור שינה. החלוקה המחודשת של החללים במפלס היא שאפשרה את יצירתו של האולם הגדול והמיוחד. החדר מחולק על ידי שני עמודים שיוצרים מעבר דרך שלושה פתחים והפתח הגדול לכניסה ושני האחרים חסומים במדפים שמייצרים מעין מחיצת הפרדה. באמצעות מראה דו צדדית שנתלתה בין האמבטיה לחלל השינה והארונות ניתן להציץ מחלל לחלל, להתקלח ולראות את עצמך וכן לשכב במיטה ולצפות במי שמתקלח באמבטיה. הרצפה מחופת הפרקט הבהיר, בשילוב עם הריהוט הקלאסי, משדרת שלווה ויוקרה. מפלס זה, לעומת שאר המפלסים, מתכוונן לכיוון הקו הנקי-יוקרתי יותר, ואין ספק שמבחינים בכך.
 
 
 
עוברים אל המפלס השני: כאן נמצאים המטבח, חדר עבודה גדול, סלון הבית וכן שתי מרפסות גדולות ויפיפיות. את הקומה כולה עוטף ברזל בלגי כחול, גם במעקים וגם במסגרות החלונות והמטבח צבוע בטורקיז משולב לבן. שני אזורי העבודה שמרכיבים את המטבח לא מקבילים זה לזה וכך מאפשרים מרחב עבודה גדול יותר. בנוסף, אחד מהשטחים הוסב לבר ישיבה באחד מצדדיו ולו הוצמדו גם שלושה כסאות. מבעד לחלון גדול במטבח, מחופה מרצפות גלוסקא בסגנון ערבי, נשקף נוף ירוק. 
 
 
 
 
 
 
מבט מעמיק אל אותו החלון יגלה שבין המטבח אל אותו החלון שבחוץ מסתתר חלל נוסף – חדר העבודה הגדול. גם רצפת המפלס מציעה הפתעות כאשר חלקים ממנה חסרים ומאפשרים לתקרות הגבוהות להשתקף מבעד למפלס הראשון. בתוך כך, העלייה אל המפלס השני מתחילה לגלות את המוקד האמיתי בבית: החלונות. החלונות הרבים, בשילוב עם מסגרות הברזל הכחולות והאווירה הים תיכונית משדרים תחושה של אונייה שזה עתה עגנה בחופי מיקונוס הקסומה.
 
 
 
 עוד מפלס אחד – עולים אל השלישי: מדרגות מיוחדות מובילות אותנו היישר מהמפלס השני אל הגג. ריכוז הדודים בצידו האחד של הגג אפשר להפוך אותו מגג תל אביבי מצוי לפנינה נדירה. על הבטון הותקן דשא סינטטי ובקצהו הוצב ג'קוזי ממנו נקודת תצפית מרהיבה על הים. המטרה הייתה ליצור ריאה ירוקה על הגג שתהווה מצפור אל עבר החוף ותפיג את הלחץ של העיר ללא ההפסקה. המעקות כחולים, באותו מוטיב חוזר מפנים הבית, ומשולבות בהם אדניות פורחות.
 
 
 
 
קשה להתעלם: מהמדרגות שמחברות את המפלס השני עם השלישי. השלבים הלבנים של המדרגות מחוברים רק מצדם השמאלי אל הקיר ומצידם הימני תלויים באמצעות מיתרים לבנים ונראים כאילו יוצרו בסוג של מחווה לגשר המיתרים בירושלים. התוצר: מדרגות מרחפות שיוצאות אל גג אלוהי ורק חסרות שלט עם הכיתוב: "stairway to heaven". אם זה לא מספיק לכם, אז בקומה השנייה, על גבי אחד החלונות הענקיים הועתקה אחת היצירות של האמנית יולי אלוני- פרימור על החלון באמצעות צריבת חול. בחלקו העליון והטרפזי של החלון נראית סכימה של זוג במעשה אהבים ועם זריחת השמש בוקעות קרני אור דרך החלון וצל בצורת הציור מוקרן על גבי רצפת החדר.  
 
 
 בסופו של דבר, קשה שלא להישבות בקסם שהבית הזה מציע: אי של רוגע באמצע תל אביב הסואנת. הבית הוא סוג של הומאז' לתל אביב ההומניסטית והישנה עם נוף לים, עבודות אמנות מרשימות ומתוחכמות ורהיטים תכולים, כחולים ולבנים. האמת? קצת קשה שלא להתאהב.
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה