כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  של נחושת ושל אור: בית פרטי במושב שלא ויתר על המרחב

של נחושת ושל אור: בית פרטי במושב שלא ויתר על המרחב

בית מודרני חם בשדה ורבורג, שבו מגדלים ילדים קטנים, שומר על פתיחות מרבית, אחסון שנטמע בחללי הבית בלי להרגיש וצבעוניות טבעית שמתכתבת עם הנוף

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: אורן עמוס


הדיירים: זוג + ילדים
המיקום: שדה ורבורג
השטח: 130 מ"ר
התקציב: 300,000 שקלים
עיצוב פנים: יפעת מושקוביץ

דיירי הבית הפרטי במושב שדה ורבורג, המוקף סביבה כפרית וירוקה, ביקשו בית מודרני, חמים ומזמין שיתאים לגידול ילדים קטנים. הוא אומנם גדול יחסית, אבל כשהמעצבת נכנסה אליו לראשונה, כל הגודל נעלם בשל קירות וארונות מטבח גבוהים במרכז החלל, שחילקו אותו והסתירו את הנוף היפה.

קיר טלוויזיה בספרייה

פרקט חיפויי רצפה: שבא

קיר טלוויזיה בספרייה
קיר טלוויזיה בספרייה, סלון

תאורה: Sj Light

קיר טלוויזיה בספרייה
קיר טלוויזיה בספרייה, סלון

האתגר הראשון שעמד בפניה היה לפתוח את החלל ולחבר את הסלון, פינת האוכל והמטבח ליחידה אחת, וכדי לעמוד בו, החומר העיקרי לעבודה היה החלל עצמו והמטרה לשמור עליו פתוח ככל האפשר. במטבח היחידות הגבוהות פינו את מקומן לאי גדול. מיקומו במרכז החלל מאפשר קשר עין עם היושבים סביבו ועם הסלון ופינת האוכל. הישיבה בסלון הופנתה לחלל הפנימי והטלוויזיה מוקמה על ספרייה דו צדדית המנותקת מהתקרה ומהקירות ומחביאה בתוכה את המערכות והחיווטים.

טלוויזיה בספרייה

טלוויזיה בספרייה
טלוויזיה בספרייה

טלוויזיה בספרייה
אחסון בספרייה

אחסון בספרייה

אתגר שני היה לשלב שטחי אחסון רבים כפי שביקשה הדיירת, ושאלה לא יחסמו את החלל וישתלבו בו באופן הרמוני. כדי לצמצם את כמות מקומות האחסון, תוכננו יחידות דו כיווניות שישרתו שני חללים במקביל. מדובר ביחידות מחוללות-חלל שכן מכל כיוון הן משפיעות על הסביבה, נראות כמו אלמנט פיסולי שמושך את העין ומייצרות מבטים מסקרנים לחלל שמעבר. בין הכניסה לסלון מוקמה יחידה, שמצד אחד תשמש לתליית מעילים ומצד שני לטלוויזיה כאמור, ובין לבין מדפים פתוחים לשני הכיוונים עבור אקססוריז. הספרייה מתחת למדרגות משמשת כארון כניסה לאחסון מפתחות, תיקים ונעליים, ובחלקה העליון מדפים שממשיכים את קו המדרגות.

שולחן אוכל

שולחן אוכל
פינת אוכל מול אי

פינת אוכל מול אי
אי משטח עץ, מטבח

אי משטח עץ
מדפים במדרגות, אחסון

מדפים במדרגות

פלטת הצבעים והחומרים שנבחרה לבית נעה בין גוונים לבנים לאפורים בהירים, בשילוב עץ אלון ונגיעות של נחושת בתאורה. גוונים ירוקים וצמחייה שולבו בתמונות ובאבזור. אלו יצרו רעננות וקלילות שמתכתבת עם הנוף שעוטף את הבית מכל החלונות.

המקלחת והאמבטיה מחוברים ליחידה אחת וביניהם ספסל המשמש את שני הצדדים, ושירותי האורחים כוללים חדר כביסה. הקירות חופו בקרמיקה המדמה בטון עם חריטות כמו פישבון. מעל הכיור מראת קיר שנמשכת לאורך כל הקיר ויוצרת תחושה של מרחב גדול ונקי שמבליט את החומר והצורה מהם בנוי חדר הרחצה.

אריחים אפורים, חדר רחצה

חיפוי, ריצוף וכלים סניטרים: נגב

אריחים אפורים
אריחי פישבון

אריחי פישבון

לחדרי הילדים נבחרו גוונים ירוקים – לילד הבוגר ירוק עמוק ועוצמתי, ולחדר התינוק ירוק רך ורגוע – ובשילוב אבזור מתאים כל חדר שינה קיבל אישיות ייחודית.

קיר ירוק

קיר ירוק
קיר ירוק

קיר ירוק

"רמות דיוק מאוד גבוהות התאפשרו בזכות חיבור טוב עם הדיירים שהפך את העבודה המשותפת למהנה ובזכות אמון שנתנו בי ואפשר לי לפתח את הרעיונות העיצוביים", אומרת המעצבת. "עיצוב בית מורכב מאלפי רגעים והחלטות קטנות, לכן חשוב לבחור מעצב שיהיה קשוב ושיידע להוביל לבחירות שישקפו את השאיפות שלכם ויאפשר ליהנות מהתהליך. בסופו של דבר בעלי הבית בונים את עצמם ואת הבית שלהם".

תוכנית הבית

תוכנית הבית

תוכנית הבית

 

 

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

אהבתי את החלונות הרבים המאפשרים כניסת אור לבית, קצת פחות התחברתי לשילוב ציבעי העץ עם הגוון האפור והשחור, האפור הוא צבע מתכתי קר, ואלו העץ הוא חם. ניגודים המפריעים האחד לשני לתת אמירה מוגדרת לבית.

כתיבת תגובה