כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  שני חדרים ב-30 מ"ר זעירים: בית אחורי מתעורר לחיים

שני חדרים ב-30 מ"ר זעירים: בית אחורי מתעורר לחיים

בית דו מפלסי אחורי של בניין בפורטוגל, ששימש למגוריו של השוער, תוכנן בדקדקנות כך שיכיל מטבח יעיל, פינת אוכל מתחת למדרגות ואחסון מתחת לבמה מוגבהת בחדר השינה

מאת: לימור קלר צילום:


 
תחושה של אורך וההמשכיות 
 
מיקום: פורטו, פורטוגל
השטח: 30 מ"ר
אדריכלות: Paulo Moreira Architectures
חזותו של בניין מגורים מודרניסטי בפורטו, העיר השנייה בגודלה בפורטוגל, לא מעיד במאומה על חלקו האחורי. בעבר התגורר במבנה קטן ונסתר בעל שני מפלסים, הצמוד לבניין הגדול, שוער הבניין, ולאחר שנעזב, שופץ מחדש והתעורר לחיים. מיקומו המבודד ביחס לרחוב ולחיים העירוניים המתרחשים בו אפשר לאדריכלים ממשרד Paulo Moreira להתייחס אליו כאובייקט עצמאי למגורים. מתוך תפיסה זו הוא שופץ ועוצב מחדש כבית זעיר בן שני חדרים, ששטחו הכולל 30 מ"ר. 
 

עוד חללים קטנים ומעוצבים:

 
בקומת הקרקע חולקו מחדש אזור המגורים, חדר הרחצה ומבואת הכניסה. המטבח והמדרגות המובילות למפלס השני מוקמו בצד הקיר החיצוני, כדי לשחרר מקום לשולחן אוכל קטן בחלל המרכזי. אריחי הרצפה נשמרו כמו שהם למרות ובגלל המראה השחוק שלהם, המשמש רקע כהה לחלל הבהיר והנעים.
 
הרצפה המקורית נשמרה
 
פינת האוכל הקטנה פתוחה אל המטבח
 
כיור נתון במשטח עץ, ואריחי מטרו בהנחה של אדרת דג
 
בחדר הרחצה, שמוקם לצד דלת הכניסה, נערכו שינויים והתאמות תוך שימוש בחומרים פשוטים ולא יקרים. בין שני הקירות נקבע כיור פינתי, ובמקלחון נוצרה גומחת בטון לבקבוקים, כשהחומר כמו גולש החוצה, נשזר באריחי מטרו לבנים.
 
חדר הרחצה. כיור פינתי שוכן בין שני קירות כדי לאפשר מקום לאסלה שלצידו
 
חומרים פשוטים ולא יקרים
 
מדף מובנה במקלחת מוקף אריחי מטרו
 
בהמשך לחדר האמבטיה שוכנת פינת אוכל קטנה לשניים, ספונה חלקית מתחת לגומחת המדרגות. מעברן השני מצוי המטבח, הכולל ארונות תכולים, משטח עץ ואריחי מטרו לבנים על הקיר בצורת הנחה של אדרת דג. המדרגות נבנו גם הן מעץ ונצבעו כצבע חזיתות המטבח, כדי להעניק תחושה של אורך והמשכיות. הן מתוחות לצד הקיר ומובילות לחדר השינה היחיד בבית. 
 
המדרגות מובילות לחדר השינה היחיד בבית
 
באזור חדר השינה חלקם התחתון של הקירות צבוע בצבע הזהה לצבע התכלת של המטבח והמדרגות, וחלקם העליון – בלבן. הבורדר ביניהם, שחוצה את הקיר לשניים, צבוע בלבן וממנו "נוזל" צבע לבן על החלק התחתון באפקט מיוחד.
 
אפקט של טפטוף משמש למעבר בין הקירות העליונים הלבנים לבין התחתונים הכחולים
 
מיטה, שנתפרה למידות החדר, הוצבה על במת עץ מוגבהת ומספקת אחסון בהתאם לצורכי הבית הקטן. טקסטורות וחומריות מנוגדים יוצרים עניין וייחוד, והפתח לגג מספק נקודת אור נוספת לחלל.
 
מיטה על במה מוגבהת לצורך אחסון
 
הבית מבחוץ. מיקום מבודד ביחס לרחוב
 
וביחס לבניין המסתיר אותו
 
תוכנית קומה ראשונה
 
תוכנית קומה שנייה
 
 
 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


הודות לחשיבה חיובית והרבה נחישות, הבית החיפאי הזה שופץ וכעת הוא נהנה מחללים מזמינים, אווירה נעימה ושילוב סגנונות ייחודי

תגובות

בית חביב לנמלים
מיועד לנייר A4 מה שתלא תאמרו ואיך שלא תהפכו את זה, אי אפשר לגור במקום כזה קטן.

מהמם ביותר

הדירה בפורטו
ניצול מירבי, מעורר השראה

המטבח
המטבח פשוט ממממממווושללם השאר אם אם אם אובר תכלת מרגיש קטן למה מיטה כ''כ לא נוחה לבני הזוג?

מושלם

כמו צינוק.
אי אפשר לזוז שם.

שיפוץ הדירה
מדהים מדירה קטנה לחלום גדול שאפו

עיצוב מדהים ומיוחד!
אפשר לשאול איפה נקנתה המנורה מזהב מעל השולחן?

מקסים

מהמם!!

נחמד לרווק/ה אבל...
אם הוא/היא מביא משפחה או חברים... צריך להזמין מקום מראש

לא הגיוני
המקלחת ליד דלת הניסה והחדר למעלה. איפה המקרר במטבח. נראה בעייתי העסק הזה. אומן יפה אבל לא הייתי מתגורר בדירה זו.

חמוד ביותר!
מאוד מצא חן בעיני התכנון וניצול המקום. קצת (הרבה)יותר מדי תכלת בעיני. הייתי משתוללת הרבה יותר עם הצבעים, אבל חמוד ביותר!

תכנון בעייתי
מטבח ענק ביחס לחלל הקטן ואין איזור של "סלון" פינת ישיבה או משהו בסגנון שמתבקש

יפה מאוד

מלאכת מחשבת

איזה בית חמוד!

מקסים, מתאים לנזירים שקטים (ושישארו רזים)

כתיבת תגובה