כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

בתים משופצים  //  שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים

שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים

הדרישה היחידה של בעלי הדירה הייתה אווירה של שקט, רוגע ושלווה. פלטת צבעים רכה, בשילוב וילונות שקופים ונוף פתוח בהחלט עשו את העבודה. תראו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג
המקום: גבעתיים
השטח: 120 מ"ר
עיצוב פנים: עינב דה-לוי

 

כשבאים הביתה, רוצים להשאיר את הצרות של היום הארוך מחוץ לדלת ולהיכנס למעין קונכייה נעימה ומגנה שנקראת "הבית שלנו". לכן, לא מפתיע שדיירי הפנטהאוז הזה בגבעתיים, ביקשו לעצמם מקום נוח ורגוע לחזור אליו. ולכן גם העיצוב שנבחר הוא פשוט ונעים של גופים, צבעים ואלמנטים תכנוניים. הדירה קיבלה מראה אחיד והרמוני שמתבסס על מניפת גוונים בהירה ואחידה בחללים השונים. בחירת קווים נקיים ואלמנטים שחוזרים על עצמם הוסיפו ותרמו גם הם למראה אחיד ומאוזן. 


הדירה רוצפה בריצוף בגון אפור בטון והקירות נצבעו בגון לבן שבור ובו שולבו כתמי צבע שמקפיצים את החלל ובאים לידי ביטוי בטקסטיל , בווילונות, בטפטים, בריהוט וכדומה. הצבעים השולטים בבית הם יחסית שקטים: האפור, הלבן  והעץ מעניקים לחלל תחושה אוורירית וקלילה ומשמשים כבמה ניטרלית לריהוט ולבני הבית. כבר בכניסה לדירה ניתן לראות את הנוף היפה שנשקף ממנה ולכן ההתכתבות עם החוץ הייתה גורם מכריע בתכנון החלל, כך שמכל נקודה בו  ניתן להנות מהנוף.


וילונות לבית
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בניית ועיצוב מרפסות: לכל העסקים ובעלי המקצוע


הסלון ופינת האוכל נבנו כחלל אינטגרלי אחד, אך יחד עם זאת כל חלל קיבל תשומת לב מיוחדת בגוונים ובטקסטיל. החזרה על האלמנטים בחלל – השולחנות העגולים ושימוש בסוג וגוון אחיד של עץ אלון – מחברת את החללים והשימוש היומיומי הוא שמפריד ביניהם. הווילונות הלבנים הנשפכים וגופי התאורה העגולים תורמים אף הם למראה רגוע ונעים.



סלון הדירה




בצבעים נעימים




עם יציאה למרפסת


הדיירים מרבים לארח, ולכן ביקשו הרבה מקומות אחסון ומשטח עבודה גדול ונוח במטבח. כמו כן היה חשוב למקם את פינת האוכל בסמוך למטבח ולנתק ככל שניתן את הסלון מהמטבח. בעקבות דרישה זו, מיקום המטבח שונה ושולבו בו הרבה מקומות אחסון. כדי לא להעמיס על החלל גם בצורה ובגוון, נבחר הצבע הלבן הקטיפתי כשולט במטבח. בחירה קונטרסטית של שיש והכנסת כתמי צבע מקפיצות את המראה הכללי.




פינת האוכל והמטבח




המטבח




פינת האוכל



במנותק מהסלון



לראות את הנוף מכל מקום



חדר השינה של ההורים עוצב אף הוא בפשטות מעודנת. כמו כל שאר החלונות בבית, גם כאן הם הולבשו בווילון שקוף ונשפך בגוון תכלת והטפט שנבחר גם הוא באותם גוונים. גב המיטה, שתי השידות התלויות ושידת אחסון נוספת נבנו בהתאמה אישית ועוצבו גם הם באותם קווים, כמובן שגם בחירת גוון פרקט בגווני קפה תרמה לאווירה הרומנטית, כשהכל אחד משתלב כאחד בצורה הרמונית.




חדר השינה




באווירה הרמונית


חדרי הרחצה מרווחים, מוארים ומשרים אווירת ניקיון ורוגע. גם כאן נשמרו הקווים הניטרליים ושולבו נגיעות ניגודיות – קרמיקה לבנה לצד קרמיקה מעוטרת ונגרות לבנה מעודנת לצד שיש כהה ופראי יותר.




חדר הרחצה




באווירת ניקיון ורוגע




קווים ניטרליים




השירותים


מרפסת הגג תוכננה כמרחב חוץ מפנק ומזמין. הבחירה בריצוף בגוונים של עץ, פינת ישיבה נוחה ומזמינה, שולחן אוכל גדול ורחב ומיקום כדים וצמחיה תואמים, תורמת לתמונה הכוללת ולתחושה של רוגע בסוף כל יום.


סיור במרפסת:



 

 



תוכניות השיפוץ
 

עוד דירות משופצות:

 

עוד בנושא

בתים משופצים

בין הכיכרות: בניין תל אביבי ששופץ מהיסוד


הבניין הזה נמצא באחד המיקומים המבוקשים ביותר בתל אביב, אבל עד לא מזמן הוא סבל ממראה ישן ומתפורר. ביוזמה עצמית של הדיירים, הבניין עבר שיפוץ מקיף וקיבל מראה חדש ובלתי שגרתי

בתים משופצים

התחום האפור: בית שהפיק עושר מהצבע הניטרלי


גוונים של אפור, שימוש בבטון מוחלק, גרם מדרגות מרהיב ונגיעות נועזות של צבע, הפכו את הבית הזה לשקט ודרמטי באותה נשימה, ומעל לכל - יוקרתי ומלא עושר

בתים משופצים

הבזקי אור הכרחיים בבית צר וארוך במיוחד


איך יקבל בית דו מפלסי צר וארוך את האור הדרוש לארבעת חדרי השינה שלו, לפינת האוכל הפנימית ולחדרי הרחצה? חצר פנימית קטנה פתרה את הבעיה

בתים משופצים

למה לבחור בסגנון עיצוב אחד כשאפשר לשלב?


נסיבות משפחתיות עצרו את החלום לשיפוץ הבית החיפאי, אבל הוא לא נעצר לגמרי. תחושות בטן חיוביות ונחישות הצליחו ליצור חללים מזמינים ואווירה נעימה ומפנקת לדייריו

תגובות

כתיבת תגובה