כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה

עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

מאת: מערכת בניין ודיור צילום: עודד סמדר


הדיירים: זוג
המיקום: קיסריה
השטח: מגרש 950 מ"ר
אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: הלל אדריכלות ועיצוב פנים
אדריכלית שירה ומוסקל ומעצבת הפנים הדס רוט

בני זוג אמריקאים רצו בית חדש לגמרי בלי כניסה לתהליך של היתרים. הם ידעו להגיד בצורה מדויקת מה הצרכים הספציפיים שלהם לשיפוץ, שהיו לא קונבנציונליים: הם רצו לייצר חדר שינה עליון עם נוף לחצר וחדר שינה נוסף למטה, כדי שתהיה להם אפשרות לרדת למטה אם יעלה צורך במשך השנים, שני חדרי עבודה מרווחים עם סלון נוסף שישמש כחדר טלוויזיה ושתי סוויטות אירוח.

גינה עם בריכה

גינה עם בריכה
גינה עם בריכה

גינה עם בריכה
גינה עם בריכה

הבית הקסים את הסטודיו לאדריכלות מהרגע הראשון בשל העמדה על מגרש גדול שמזכיר אחוזה כפרית אירופאית. פנים הבית היה רחוק מאוד מהוויז'ן הזה – סגור מאוד לגינה וכל החללים החשובים לא הופנו למקום הנכון. המטבח היה סגור וקטן ופנה לחצר קדמית קטנה. חדר השינה לא היה ממוקם כראוי, ובאזור שפנה לחצר האחורית היו חדרי אירוח לא בשימוש. בין הסלון לקומת הקרקע הפרידו שלוש מדרגות, והתחושה הייתה שהוא כלוא בתוך בור. ולבסוף, הגינה הייתה מלאה בצמחייה עשירה אבל מאוד כבויה.

סלון אפור

סלון אפור
סלון אפור עם אח

סלון אפור עם אח
סלון מונמך

סלון מונמך

מהלך העבודה דרש פתרונות קונסטרוקטיביים רציניים מאוד, ולשם כך מיפתה חברה בתחום את כל הקונסטרוקציה המקורית של הבית בעזרת מכשור מתקדם ומהנדס הפרויקט אבחן אילו עמודים ניתנים להסרה ועל אילו ניתן לפצות באמצעות קורות. בסופו של דבר הורדו עמודים והוכנסה קורה תומכת גלויה. במקביל הוגבהה רצפת הסלון כדי ליצור מצב שיהיו רק שתי מדרגות בין המפלסים, מה שיצר שינוי משמעותי בחלל. המדרגות הקלות שהיו במבנה המקורי נשמרו, אבל מעבר לכך כל הקירות כמעט נהרסו וכל החומרים והתשתיות נבחרו מחדש.

פינת אוכל מוארת

פינת אוכל מוארת
פינת אוכל מבט למטבח

פינת אוכל מבט למטבח
אי אפור ועץ

אי אפור ועץ
אי מטבח

אי מטבח

הקונספט העיצובי של הבית הוא חמישים גוונים של אפור עם נגיעות צבע, ואכן משולבים בבית חומרים דמויי בטון, ברזל ועץ, גוונים של אפור ושחור וכתמי צבע בנגיעות של כחול ואוקר, טרקוטה וירוק מעושן. הבריכה שופצה והוחלפו כל הריצופים והחיפויים. תוכננה פרגולה חדשה, והבית נפתח לגינה בצורה משמעותית. בגינה עצמה נוצרה השלמה של ההתרחשויות שקורות בפנים בעזרת מטבח חוץ, פינות ישיבה ופינות ישיבה נוספות של הסוויטות הממוקמות בחצר. החצר ממשיכה את המראה המאופק של הבית עם מעט יותר מחוספסות שמתאימה לחוץ ולטבע. חלק מהעצים בגינה שומרו וחלק אחר הוא צמחייה חדשה שמותאמת לקיים ומעשירה אותו. פינות החוץ שנבחרו ממשיכות את הקו המודרני-קלאסי של ריהוט הפנים בשילובים של עץ, בטון, ברזל וטקסטיל.

פינת קריאה

פינת קריאה

תוכננו שתי סוויטות הורים – אחת בקומת הכניסה והשנייה בקומת החדרים, ושתיהן תוכננו בקווים נקיים עם מבטים אל החוץ. חדר עבודה מרווח תוכנן בקומת החדרים.

סוויטת הורים תחתונה

סוויטת הורים תחתונה
סוויטת הורים תחתונה

סוויטת הורים תחתונה
סוויטת הורים עליונה

סוויטת הורים עליונה

חדרי הרחצה מאופיינים בקו נקי ומודרני עם ריצוף וחיפוי במראה אחיד ושימת דגש על בחירת ברזים ואביזרים יוקרתיים ומפנקים. חדר הרחצה ביחידת ההורים מאובזר במקלחון מרווח בנוסף לאמבט רחצה פרי סטנדינג בעיצוב מודרני.

חדר עבודה משותף

חדר עבודה משותף
חדר רחצה שידת עץ

חדר רחצה שידת עץ
חדר רחצה בחיפוי אפור

חדר רחצה בחיפוי אפור
תוכנית הבית

תוכנית קומת הקרקע

תוכנית הבית

"הפרויקט הסתיים בדיוק כשהתחילו הסגרים. כך שמעבר לחוויית המגורים הנפלאה בעלי הבית שמנהלים יחד עסק גדול ומצליח נהנו גם מעבודה מהבית, כל אחד במרחב שלו עם הנוף היפה שנשקף מכל עבר", מספרות המתכננות. "רוב התקשורת נעשתה באנגלית. מאחר שהם שיפצו בית גם בארה"ב, היה מעניין להשוות את החוויות כאן ושם. הרגשנו שמצידנו העבודה המשותפת הייתה נעימה והם חיפשו את מה שאנחנו אוהבות לתת – הובלה של התהליך, הגשת האפשרויות ומיקוד. הצלחה של פרויקט יצירתי, אינטנסיבי ועתיר פרטים כגון זה דורשת הובלה של התהליך בדרך בטוחה ומסודרת, הקשבה וחיבור ללקוח, צוות מנצח ומפקח שיודע להגשים הכול בצורה הטובה ביותר, המשתלמת והמהירה".

 

רשימת ספקים חלקית:

מעצבת מנהלת פרויקט מהלל אדריכלות: נטלי לוי קלש

מאסטרו חלונות

אסף בן דויד – דקים ופרגולות

מוטי לטי- נגרות

תומס תאורה- תאורה

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

מדהים! גם אם הייתי בוחרת צבעים אחרים לחלק מהבית התכנון מפנק, מוקפד ומנצל טוב את השטח

אמנם העיצוב משדר יוקרה. אבל, הוא מאוד משעמם ואין בו שינוי או חידוש לעומת עיצובים אחרים שראיתי באתר הזה

כתיבת תגובה