כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב חדרים  //  אל תגידו שלא אמרנו: הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל במטבח

אל תגידו שלא אמרנו: הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל במטבח

מגירות צריכות להיפתח ללא הפרעה, אזור ההכנה צריך להיות פנוי, וברז לא אמור להפריע לחלון. יש דברים קטנים אך חשובים שאתם חייבים לשים לב אליהם בתכנון המטבח

מאת: לימור קלר צילום:


בתכנון מטבח קיימת חשיבות למיקום המדיח, הכיריים ועמדת הכיור, המקרר והארון הגבוה שיכיל את מכשירי החשמל הקטנים. מי שחושב על הכול לא ישכח גם את עמדת המיקסר, המים המסוננים ואפילו את מכונת הקפה. אבל יש פרטים קטנים שמגלים רק לאחר מעשה, ומבינים שהתכנון לא היה מושלם. מה צריך להביא בחשבון בנוסף לכל אלה?

צילום: Rustic Vegan on Unsplash

מגירות יכולות להיפתח ללא הפרעה

כשהמטבח מתוכנן כרי"ש או כחי"ת, קיים מפגש ארונות וכאן יש לשים לב למיקום המגירות. נכון שכפותחים מגירה אחת, השנייה צריכה להיסגר, אבל רצוי להקפיד שאם אחת שימושית מאוד, שהשנייה לא תחייב פתיחה תכופה גם היא. לעמוד מול הארון ולפתוח ולסגור שוב ושוב מגירות "מתנגשות" כדי להוציא פעם כפית ופעם מלח יכול להתיש גם את הספורטאים שבבשלנים. עדיף להרחיק מגירות מאזור המפגש ואם אין ברירה, למקם באזור זה ארון עם אביזרים פחות נדרשים.

עיצוב: אורית לביא. צילום: עידן גור

להרחיק את הסכו"ם מאזור הבישול

אחת המגירות השימושיות במטבח היא מגירת הסכו"ם, שנפתחת שוב ושוב לצורך בישול, בזמן ארוחות וכמובן לצורך נשנוש קל או הכנת משקאות. מגירה זו מומלץ להרחיק מעט מאזור ההכנה שבו עומדים וחותכים או מערבבים תבשילים על הכיריים, כדי לא להפריע למי שעובד במטבח ולאלץ אותו לזוז שוב ושוב כדי לפתוח לרווחה מגירה שעומדת בדיוק מולו. כמובן, המגירה אמורה לשמש גם אותו, כך שלא כדאי להרחיק יותר מדי.

עיצוב: מיכל ליבנה. צילום: אודי וולך

אריחים לניקיון קל

לא כולם מאמצים את מראה האריחים כחיפוי טוטאלי עד תקרת המטבח, אבל יש מי שגולש לקיצוניות השנייה ונוקט בגישה המינימליסטית כשהוא מעדיף לוותר עליהם לגמרי. כאן טמונה טעות למי שמרבה לבשל, משום שבאזור הכיריים הפעיל ניתזים מיני רטבים ושמנים הנרקחים בשעת העבודה, וקשה יותר לנקות אותם מקיר צבוע מאשר מאריחים חלקים. וכן, הדבר נכון גם לגבי בריקים מחוספסים, שגם מהם יהיה קשה עד מפרך לנקות אבק וכתמים.

עיצוב: שירה אפק. צילום: יואב פלד

מפגש ברז וחלון

אחד השיקולים במיקום כיור הוא למקם אותו מול "נוף" כלשהו – אם מול האורחים על גבי אי ואם מתחת לחלון בקיר. כשחלון גדול ומרווח וברז גבוה נפגשים, חייבים לוודא שהחלון יכול להיפתח ללא הפרעה. חלונות בסגנון בלגי עם פתיחת כנף, למשל, מחייבים תוספת של חלון קבוע ובלתי נפתח בחלקם התחתון כדי לאפשר לחלונות הכנף להיפתח בלי לפגוש את הברז.

עיצוב: אסתי נחמיאס. צילום: אורית ארנון

שילוב נירוסטה וזהב

בחירה של ברזים מוזהבים עשויה להביא לחריגה בתקציב, והדבר נכון למטבח כמו גם לאמבטיה. אם מתעקשים על המראה המוזהב ולא מעוניינים לחרוג תקציבית, אפשר בהחלט לשלב בין נירוסטה בידיות לזהב בברז. שילוב מתכות חם וקר מקובל בעולם העיצוב, במיוחד כששומרים על מינונים ומדגישים אחד מהם.

עיצוב: Studio McGee. צילום מתוך אתר המעצבים

ערבוב ידיות

בחירת ידיות היא עוד אחת מאינספור ההחלטות שצריכות להתקבל כשבונים את מטבח החלומות. גם כאן האפשרויות מרובות, וכשמתאהבים בידיות מסוימות ולא יודעים במה לבחור, אפשר לקחת נשימה ולהירגע: בחירת הידיות לא חייבת להיות אחידה. רצוי שיהיו מאותה משפחה ורצוי לשמור על סדר וחלוקה עם היגיון לאזורים, אבל אף אחד לא מחייב שכולן יהיו ידיות כפתור.

עיצוב: שירה אפק. צילום: יואב פלד

עוד בנושא

עיצוב חדרים

בסופו של יום: ספות הרביצה שתשמחו לפגוש


אחד הדברים המהנים ביותר הוא לשקוע לתוך ספה מפנקת אחרי יום ארוך ומעייף – ובדיוק בשביל זה נועדו ספות הרביצה של ART גלריה לריהוט

עיצוב חדרים

הפרט שמשנה את עיצוב המטבח: חברות המטבחים חושפות סודות


ביקשנו מחברות המטבחים המובילות בישראל לספר לנו על הפטנט האהוב עליהן, אותו פרט ייחודי שעושה מבחינתן את כל ההבדל בעיצוב המטבח. בואו לגלות מה הן ענו לנו

עיצוב חדרים

ראש בראש: אי במטבח – כן או לא?


אי במטבח הפך כמעט לנורמה – ודווקא בגלל זה אנשים רבים בוחרים לוותר עליו. טובי המעצבים נקראו להכריע בשאלה האם כדאי לתכנן אי במטבח, וגם מסבירים מה אנחנו מרוויחים ומפסידים מכל אחת מהבחירות

עיצוב חדרים

התנורים הבנויים של SMEG מכניסים את העתיד למטבח


המותג SMEG גאה להציג את התנורים הבנויים החדשים שלו, שנהנים מטכנולוגיה מתקדמת, תצוגת מגע דיגיטלית, מגוון אפשרויות בישול ואפיה, ואפילו אפשרות הפעלה מרחוק

תגובות

כתיבת תגובה