כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(7673) "

בתמונה למעלה: שביל גישה מתעגל תוכנן בצידו של המגרש, לצד השביל שרוצף באבן אפורה עם שילוב של בריקים בהירים בדוגמת אדרת דג, נשתלו עצים ירוקי עד ונשירים: כליל החורש ואדר סורי. למרגלות העצים שיחים נמוכים ופרחים המסתירים קלות את מראה הבריכה ופנים הגן.

מלוא יופייה של הגינה מתגלה רק אחרי שנכנסים לתוך הבית. עד אז נחשפים לקטעים שבונים יחד מכלול: כיכר מרוצפת, שדרת עצים מוריקים שענפיהם מציצים לעבר הבריכה, פינת ישיבה וצמרות עצים המציצות מחזיתו האחורית של הבית. לאחר שעוברים את דלת הכניסה בצד הבית מתגלה, דרך דלתות הוויטרינה הגדולות, חלקו הקדמי של הגן, שבמרכזו בריכת השחייה.

מפלס הבית גבוה במטר ממפלס הרחוב, דבר שאפשר לפנינה חיות לתכנן שתי חניות למכוניות בפאתי המגרש וכניסה להולכי רגל במרכז

"הגינה הזו מתגלה באופן הדרגתי", אומרת פנינה חיות, המתכננת והמבצעת. "אין כאן מצב שעוברים את שער הכניסה ובום – 'נופלים' על גינה ובית הפרושים מולנו. בכלל, בגינות עירוניות, ששטחן מצומצם יחסית, חייבים להתאמץ יותר כדי ליצור עניין בשטח". ואכן, בגן הזה שברמת השרון, ששטחו כדונם, השתמשה חיות בכל האמצעים – טופוגרפיה, צמחייה, בנייה, בחירה ושילוב חומרים וצבעים – כדי ליצור מקום שיש בו עניין ותחושת עומק ומרחב גדולים בהרבה מבמציאות.

האלמנט הבלתי שגרתי הראשון מתגלה במבואת הכניסה, המקבלת את המבקרים עוד לפני שנחשף בפניהם דבר מהגן או מהבית. מפלס הבית גבוה במטר ממפלס הרחוב, דבר שאפשר לחיות לתכנן שתי חניות למכוניות בפאתי המגרש וכניסה להולכי רגל במרכז. בכניסה כיכר קטנה ומרוצפת, שבמרכזה נטוע עץ ליצ'י בוגר ומניב. הכיכר, המזכירה חצרות מעוצבות באחת מערי אירופה, נראית כאילו היא נמצאת שם דורות.

אפשר ליצור גינה ירוקה ועשירה גם ללא מדשאה גדולה, ולהשתמש בדשא כעיטור ירוק ולא כאלמנט מרכזי בגן

מכיכר הכניסה עולים בכמה מדרגות המובילות את הבאים אל שביל גישה מתעגל העובר בצד המגרש. שדרת העצים מסתירה את מראה הבית והגינה, מתוך רצון לא לחשוף הכול בבת אחת, אלא להאריך את הדרך אל הבית ולהפוך את הצעידה לחוויה בפני עצמה. להעצמת החוויה ריצפה חיות את השביל בדוגמת אדרת דג, עם אבנים מנוסרות בגוונים של אפור כהה, שביניהן משולבות אבנים "מכובסות" בגוון בהיר יותר.

לצדי השביל בחרה חיות בנטיעה דו מסלולית. מצד אחד עצי כליל החורש הפורחים בוורוד-סגול נהדר, ומנגד אדר סורי הירוק כל השנה.
מתחת לכלילי החורש נשתלה על גזע שורת ורדים לבנים על גזע, שגם היא יוצרת הפרדה מסוימת בין השביל לבין אזור הבריכה, ומנגד, שורת שיחים ירוקים המחברת בין השדרה לקיר התוחם את המגרש. במפלס הצמחייה הנמוך יותר מלווים את השביל שיחים עונתיים פורחים, בעיקר בגווני הסגול, כוורבנות ואנג'לינות.

גם אם מדובר בבית מודרני, שכולו מתכת, בטון וזכוכית – צריך לזכור שעל הגן להיות מקום רך, נעים ובעל אווירה שתזמין להיכנס לתוכו ולהסתכל בו

בסוף השביל, המגיע לרחבת הכניסה לבית, אפשר להציץ לחצר האחורית, שמשם מזדקרים צמרות עצי איקליפטוס (טורלי) שנשתלו במפלס המרתף, המתנשאים הרבה מעל גג הבית.
רק לאחר שעוברים דרך הבית לרחבת האירוח המרוצפת מתגלות בריכת השחייה וסביבתה. חיות חרגה מהמקובל גם בתכנון הצמחייה שסביב הבריכה. עצי ליצ'י גדולים שתולים על סף הבריכה ממש, נותנים מצלם במהלך היום ובלילה אפשר ליהנות מהשתקפותם במים. הבריכה מרוצפת פסיפס ומוקפת באלמנט גישה ייחודי: רצועת אבן בזלת שחורה ורחבה, הנראית כצפה מעט מתחת לפני המים. אלמנט הבזלת מתחבר לחיפויים ולריצופים הכהים של הבית והחוץ, ומעניק לבריכה מראה נקי, אלגנטי ובעל אמירת עיצוב ברורה.

הדק נחתך בקו מעוגל ומתפתל שתואם לשאר קווי הפיתוח הזורמים. "לא היה קל לשכנע את אנשי המקצוע לחתוך כך, אבל גן צריך להיות מקום עוטף ומרכך", אומרת חיות. הגן אינו מנותק מעיצוב הבית, והוא צריך להתייחס לתכתיבים של הסגנון האדריכלי, החומרים, הצבעים, המגבלות והיתרונות של הבית והשטח. מעבר לזה, גם אם מדובר בבית מודרני, שכולו מתכת, בטון וזכוכית – צריך לזכור שעל הגן להיות מקום רך, נעים, ובעל אווירה שתזמין ותמשוך להיכנס לתוכו ולהסתכל בו.

בין הדק לבין צמחיית השדרה נותר מקום קטן, מעין "עין", שהוקדשה לדשא. הוכחה שאפשר ליצור גינה ירוקה ועשירה גם ללא מדשאה גדולה, ולהשתמש בדשא כעיטור ירוק ולא כאלמנט מרכזי בגן.

בחצר האחורית נמצא עוד שטח קטן של דשא מסוג שונה – זואיסיה יפנית (המתאפיין ב"כריות", התרוממויות וגושים, ואין צורך לכסח אותו), שגם הוא מתפקד כאלמנט עיצובי ולא כמדשאה רגילה.
בחצר האחורית יש תחושת מרחב ופתיחות, אף שהיא תחומה ויוצאת מקומת המרתף. את רחבת הדק מקיפים עצים בוגרים, שענפיהם עולים לגובה. במבט מתוך הפתחים השקופים של קומת הכניסה, או בישיבה במרפסת התלויה, יש קשר בלתי אמצעי עם החוץ, ותחושה נפלאה של ישיבה בתוך הירוק.
 

" ["image"]=> string(121) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/articles/132/חשיפה אטית/חשיפה איטית hatsafa.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(120) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/articles/132/חשיפה אטית/חשיפה איטית rashit.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב גינה ומרפסת  //  חשיפה אטית

חשיפה אטית

מבואת כניסה מרוצפת ושביל צדדי שעוצב כשדרה מעניקים לבאים חוויית טיול רגועה המרמזת על מה שמחכה בגן הבית

מאת: נעמה צור צילום: אלעד שריג


בתמונה למעלה: שביל גישה מתעגל תוכנן בצידו של המגרש, לצד השביל שרוצף באבן אפורה עם שילוב של בריקים בהירים בדוגמת אדרת דג, נשתלו עצים ירוקי עד ונשירים: כליל החורש ואדר סורי. למרגלות העצים שיחים נמוכים ופרחים המסתירים קלות את מראה הבריכה ופנים הגן.

מלוא יופייה של הגינה מתגלה רק אחרי שנכנסים לתוך הבית. עד אז נחשפים לקטעים שבונים יחד מכלול: כיכר מרוצפת, שדרת עצים מוריקים שענפיהם מציצים לעבר הבריכה, פינת ישיבה וצמרות עצים המציצות מחזיתו האחורית של הבית. לאחר שעוברים את דלת הכניסה בצד הבית מתגלה, דרך דלתות הוויטרינה הגדולות, חלקו הקדמי של הגן, שבמרכזו בריכת השחייה.

מפלס הבית גבוה במטר ממפלס הרחוב, דבר שאפשר לפנינה חיות לתכנן שתי חניות למכוניות בפאתי המגרש וכניסה להולכי רגל במרכז

"הגינה הזו מתגלה באופן הדרגתי", אומרת פנינה חיות, המתכננת והמבצעת. "אין כאן מצב שעוברים את שער הכניסה ובום – 'נופלים' על גינה ובית הפרושים מולנו. בכלל, בגינות עירוניות, ששטחן מצומצם יחסית, חייבים להתאמץ יותר כדי ליצור עניין בשטח". ואכן, בגן הזה שברמת השרון, ששטחו כדונם, השתמשה חיות בכל האמצעים – טופוגרפיה, צמחייה, בנייה, בחירה ושילוב חומרים וצבעים – כדי ליצור מקום שיש בו עניין ותחושת עומק ומרחב גדולים בהרבה מבמציאות.

האלמנט הבלתי שגרתי הראשון מתגלה במבואת הכניסה, המקבלת את המבקרים עוד לפני שנחשף בפניהם דבר מהגן או מהבית. מפלס הבית גבוה במטר ממפלס הרחוב, דבר שאפשר לחיות לתכנן שתי חניות למכוניות בפאתי המגרש וכניסה להולכי רגל במרכז. בכניסה כיכר קטנה ומרוצפת, שבמרכזה נטוע עץ ליצ'י בוגר ומניב. הכיכר, המזכירה חצרות מעוצבות באחת מערי אירופה, נראית כאילו היא נמצאת שם דורות.

אפשר ליצור גינה ירוקה ועשירה גם ללא מדשאה גדולה, ולהשתמש בדשא כעיטור ירוק ולא כאלמנט מרכזי בגן

מכיכר הכניסה עולים בכמה מדרגות המובילות את הבאים אל שביל גישה מתעגל העובר בצד המגרש. שדרת העצים מסתירה את מראה הבית והגינה, מתוך רצון לא לחשוף הכול בבת אחת, אלא להאריך את הדרך אל הבית ולהפוך את הצעידה לחוויה בפני עצמה. להעצמת החוויה ריצפה חיות את השביל בדוגמת אדרת דג, עם אבנים מנוסרות בגוונים של אפור כהה, שביניהן משולבות אבנים "מכובסות" בגוון בהיר יותר.

לצדי השביל בחרה חיות בנטיעה דו מסלולית. מצד אחד עצי כליל החורש הפורחים בוורוד-סגול נהדר, ומנגד אדר סורי הירוק כל השנה.
מתחת לכלילי החורש נשתלה על גזע שורת ורדים לבנים על גזע, שגם היא יוצרת הפרדה מסוימת בין השביל לבין אזור הבריכה, ומנגד, שורת שיחים ירוקים המחברת בין השדרה לקיר התוחם את המגרש. במפלס הצמחייה הנמוך יותר מלווים את השביל שיחים עונתיים פורחים, בעיקר בגווני הסגול, כוורבנות ואנג'לינות.

גם אם מדובר בבית מודרני, שכולו מתכת, בטון וזכוכית – צריך לזכור שעל הגן להיות מקום רך, נעים ובעל אווירה שתזמין להיכנס לתוכו ולהסתכל בו

בסוף השביל, המגיע לרחבת הכניסה לבית, אפשר להציץ לחצר האחורית, שמשם מזדקרים צמרות עצי איקליפטוס (טורלי) שנשתלו במפלס המרתף, המתנשאים הרבה מעל גג הבית.
רק לאחר שעוברים דרך הבית לרחבת האירוח המרוצפת מתגלות בריכת השחייה וסביבתה. חיות חרגה מהמקובל גם בתכנון הצמחייה שסביב הבריכה. עצי ליצ'י גדולים שתולים על סף הבריכה ממש, נותנים מצלם במהלך היום ובלילה אפשר ליהנות מהשתקפותם במים. הבריכה מרוצפת פסיפס ומוקפת באלמנט גישה ייחודי: רצועת אבן בזלת שחורה ורחבה, הנראית כצפה מעט מתחת לפני המים. אלמנט הבזלת מתחבר לחיפויים ולריצופים הכהים של הבית והחוץ, ומעניק לבריכה מראה נקי, אלגנטי ובעל אמירת עיצוב ברורה.

הדק נחתך בקו מעוגל ומתפתל שתואם לשאר קווי הפיתוח הזורמים. "לא היה קל לשכנע את אנשי המקצוע לחתוך כך, אבל גן צריך להיות מקום עוטף ומרכך", אומרת חיות. הגן אינו מנותק מעיצוב הבית, והוא צריך להתייחס לתכתיבים של הסגנון האדריכלי, החומרים, הצבעים, המגבלות והיתרונות של הבית והשטח. מעבר לזה, גם אם מדובר בבית מודרני, שכולו מתכת, בטון וזכוכית – צריך לזכור שעל הגן להיות מקום רך, נעים, ובעל אווירה שתזמין ותמשוך להיכנס לתוכו ולהסתכל בו.

בין הדק לבין צמחיית השדרה נותר מקום קטן, מעין "עין", שהוקדשה לדשא. הוכחה שאפשר ליצור גינה ירוקה ועשירה גם ללא מדשאה גדולה, ולהשתמש בדשא כעיטור ירוק ולא כאלמנט מרכזי בגן.

בחצר האחורית נמצא עוד שטח קטן של דשא מסוג שונה – זואיסיה יפנית (המתאפיין ב"כריות", התרוממויות וגושים, ואין צורך לכסח אותו), שגם הוא מתפקד כאלמנט עיצובי ולא כמדשאה רגילה.
בחצר האחורית יש תחושת מרחב ופתיחות, אף שהיא תחומה ויוצאת מקומת המרתף. את רחבת הדק מקיפים עצים בוגרים, שענפיהם עולים לגובה. במבט מתוך הפתחים השקופים של קומת הכניסה, או בישיבה במרפסת התלויה, יש קשר בלתי אמצעי עם החוץ, ותחושה נפלאה של ישיבה בתוך הירוק.
 

עוד בנושא

עיצוב גינה ומרפסת

בדרך לפיקניק עוצרים במרפסת


רוצים לעשות על האש מושקע בלי לעמוד בפקקים? בואו לגלות איך אפשר לתכנן מטבח חוץ מאובזר שישאיר אבק ליערות קק"ל

עיצוב גינה ומרפסת

איך מזהים גנן מקצועי?


עם ההיצע הקיים בשוק, קשה להבדיל בין גנן מקצועי ומיומן לבין גנן שלא יודע את העבודה. המדריך שיעזור לכם לבחור נכון

עיצוב גינה ומרפסת

10 טיפים ובונוס: כל מה שצריך לדעת על עיצוב תאורת חוץ


אם אתם מתכננים תאורה לגינה או למרפסת, כדאי שתשימו לב לטיפים של חברת דוכיפת המתמחה בתכנון ועיצוב של תאורת גן וחוץ

עיצוב גינה ומרפסת

מאחת יוצאות שתיים: כך תרוויחו גינה נוספת


עם רדת החשיכה, המרחבים שמחוץ לבית, נכנסים לסצנת הלילה. מראה הגינה בלילה שונה לחלוטין מהגינה ביום. הצמחייה, הדוממים וקירות הבית מתאחדים למראה דרמטי של משחקי צללים. 80% מתפקיד תאורת הגינה מסתכם באומנות היוצרת אווירה. ורק 20% מיועדים להארת פינות ושבילים. מעצב התאורה ציון חמישה הבעלים של חברת 'דוכיפת תאורת גן' גילה לנו איך אפשר לזכות בשתי גינות במרחב חיצוני אחד-גינת יום וגינת לילה

תגובות

כתיבת תגובה