כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב מטבחים  //  בלוגרים על האש: האופה שנמסה יחד עם ריחות האפייה

בלוגרים על האש: האופה שנמסה יחד עם ריחות האפייה

סדקים בעוגה מופלאים בעיניה, ניירות אפייה גורמים לה פרפרים בבטן, ועוגה בחושה מביאה אותה לסף עילפון. לכן, לא פלא שקוראים לבלוג של קרן אגם "נשואה למאפייה". בואו להציץ למטבח שלה

מאת: לימור קלר צילום:


על המחבתות והסירים: קרן אגם 

אי שם: בשכונת עג'מי ביפו
 
מקלידה מתכונים בקביעות בבלוג: "נשואה למאפייה
 
מה שמסביר את השם: "חבר קופירייטר שלח לי רשימת שמות, וזה היה הראשון מביניהם. הרגשתי מיד חיבור מאוד גדול עם השם והתאהבתי".
#banner#
 
 
בלונדיז חמאה חומה ושוקולד
 
חלונות גדולים מכניסים אור ואוויר
 
מוטו מתוך הבלוג: "אני אופה ביתית עם דחף בלתי נשלט לאפייה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה, פשוטה וטעימה, מכורה לניירות אפייה, סדקים בעוגה, לאבקת סוכר, פרג וקינמון. מאוהבת בעוגות שמרים חמות, שקדים טחונים ובריח המיוחד שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור. המתכונים שלי מתאימים בעיקר לאפייה ביתית, לא מסובכים מדי ולא יקרים, והמטרה לגרום לכל אחד להיכנס למטבח ולאפות בקלות". קרן גם מעבירה סדנאות אפייה בבית ביפו, ומלמדת איך ניתן להפוך אפייה ביתית לחוויה קלה ונגישה עבור כולם.
 
 
שושני שמרים וקינמון. צילום: קרן אגם
 
לא תתפסו אותה בלי: חומרים נגישים וזמינים שיש תמיד בבית, "אחרת אני לא ישנה טוב בלילה. לפעמים אני יכולה להתעורר בחמש לפנות בוקר עם חשק גדול להכין משהו, והכי אתבאס אם חסר לי מצרך עבורו".
 
הספציאליטה לכל הדעות: עוגות שמרים ועוגות בחושות.
 
קרן אגם. צילום: שלומי ארביב
 
הכי טוב בתכנון המטבח: "החלונות הגדולים שמכניסים המון אור ואוויר. המטבח גדול והוא משקיף לפינת האוכל דרך חלון מקושת ויפהפה". 
 
המטבח משקיף לפינת האוכל דרך חלון מקושת
 
ומה הכי חסר בו:  "מדיח. לצערי הרב, יש מקום למכונת כביסה רק במטבח, וזה בא על חשבון המדיח. כשעברנו לדירה הזו, נאלצתי לוותר עליו למרות שאנחנו משפחה גדולה עם המון כלים".
 
 
משפחה גדולה עם המון כלים
 
היינו מאמצים מתוכו: את מראה השאבי שיק שלא מפחד משריטות, חבלות וחלודה בשולחן העץ האותנטי, בשידת העץ והמדפים הלבנים וכמובן בכלי הקפה בכחול-לבן וינטג'י.
 
 
 
 
סוד להמתיק עם הקוראים: חלה לשבת

"זה המתכון הקבוע שלנו בבית לחלות, ואין יום שישי בלעדיהן. המתכון מוצלח מאוד גם בגרסת הפרווה שלו". 
 
צילום: קרן אגם
 
 
חומרים ל-2 חלות גדולות:
קילו קמח לבן או קמח לחם
¾ כוס סוכר
 2 כפות שמרים יבשים
 2 ביצים
150 גרם חמאה רכה מאוד
450 מ"ל חלב פושר (כשתי כוסות)
כפית מלח
ביצה טרופה עם מעט מים להברשה
 
לעיטור:
מעט שומשום (שקולים לפני כן על מחבת ללא שימון)
 
 
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים חמאה וביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים את החלב באיטיות (לא הכול בבת אחת. ייתכן שלא תזדקקו לכל כמות החלב). ממשיכים בפעולת הלישה כ-8 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את כפית המלח ולשים עוד כדקה.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה במעט שמן.
3. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי עד שעתיים.
4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
5. מרפדים תבנית לחם או תבנית תנור בנייר אפייה.
6. מוציאים את האוויר מהבצק, מעבירים למשטח מקומח ומחלקים לכדורים לפי כמות החלות שרוצים. שווה לעבוד עם משקל מטבח, ולשקול את כל העיגולים כדי לוודא שכל רצועות החלה יהיו בגודל אחיד.
7. קולעים חלות ומעבירים לתבניות. 
8. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כחצי שעה.
9. מברישים את החלות בביצה טרופה, מפזרים שומשום מעל ומכניסים לתנור.
10. אופים כחצי שעה. החלות מוכנות כשהן שחומות יפה מלמעלה.
בגרסת הפרווה המירו חמאה ב-1/2 כוס שמן, ואת החלב במים בטמפרטורת החדר.
לצבע חום עמוק הברישו את החלה לפני כניסתה לתנור פעמיים או שלוש.
 
בתיאבון!
 
אין יום שישי בלעדיה
 
 

עוד בלוגרים על האש:
 

 

עוד בנושא

עיצוב מטבחים

פרויקט הפרקט: משלבים פרקט בעיצוב המטבח


שש מעצבות פנים מובילות התבקשו להציג דרכים להשתמש בפרקט בחללים השונים של הבית. בכתבה הראשונה בסדרה, המעצבת דנה חביב מראה איך משלבים פרקט של דקופלוס פרקטים בעיצוב המטבח

עיצוב מטבחים

הפרט שמשנה את עיצוב המטבח: חברות המטבחים חושפות סודות


ביקשנו מחברות המטבחים המובילות בישראל לספר לנו על הפטנט האהוב עליהן, אותו פרט ייחודי שעושה מבחינתן את כל ההבדל בעיצוב המטבח. בואו לגלות מה הן ענו לנו

עיצוב מטבחים

ראש בראש: אי במטבח – כן או לא?


אי במטבח הפך כמעט לנורמה – ודווקא בגלל זה אנשים רבים בוחרים לוותר עליו. טובי המעצבים נקראו להכריע בשאלה האם כדאי לתכנן אי במטבח, וגם מסבירים מה אנחנו מרוויחים ומפסידים מכל אחת מהבחירות

עיצוב מטבחים

התנורים הבנויים של SMEG מכניסים את העתיד למטבח


המותג SMEG גאה להציג את התנורים הבנויים החדשים שלו, שנהנים מטכנולוגיה מתקדמת, תצוגת מגע דיגיטלית, מגוון אפשרויות בישול ואפיה, ואפילו אפשרות הפעלה מרחוק

תגובות

אולי הם אוכלים חלבי בשבת?
כדאי ללמד זכות

חלה הכי טעימה כשהיא שרופה

חלה לשבת- חלבית?!!
הנגיעה במסורת נוגעת ללב, אבל רחוקה נורא מהמסורת, למרבה הצער. :( המטבח עצמו מריח ריח טוב של בית. נעים, חמים ומעורר תאבון.

החלה בתמונה הראשונה שרופה......

כתיבת תגובה