בניין ודיור

עיצוב מטבחים  //  בלוגרים על האש: הבשלנית שמלקטת פרודוקטים מגינת הירק שלה

בלוגרים על האש: הבשלנית שמלקטת פרודוקטים מגינת הירק שלה

אצלה לא תפשילו שרוולים ולא תספרו נקודות, אבל כן תאכלו בריא, תצאו לערוגה ותקטפו לכם איזה קייל או סלק מלבלב, שאחר כך ינוח אצלכם בצלחת. אז איך נראה המטבח של "בון מירי"?

מאת: לימור קלר צילום:


על המחבתות והסירים: מירי הבר, BON MIRI
 
אי שם: במשק חקלאי ואורגני במושב רשפון, שבו היא מגדלת את כל הירקות שלה. המטבח היה רפת ששופצה והפכה למטבח. 
 
מקלידה מתכונים בקביעות בבלוג: בון מירי 
 
מה שמסביר את השם: בון מירי כטייק אוף על "באן מארי", אמבט מרים או סיר אדים שבו מתיכים מרכיבים מבלי לבוא במגע ישיר עם מים. שיטה שמיוחסת למרים היהודייה, אלכימאית מן העת העתיקה.
 
כולם קרובים לכיריים. צילום: אלי אטיאס
 
מוטו מתוך הבלוג: "אני לא מחלקת משימות, אף אחד לא מפשיל שרוולים ואין צורך אחרי יום עבודה או תחילת בוקר מפנק לקצוץ בצל ושום. כל אחד יודע להפעיל קולפן וסכין מטבח פשוטים. המטרה שלי היא להעביר מתכונים, טיפים ורעיונות שילוו אתכם בכל ארוחה שתכינו ושתצליחו בקלות לשנות את הרגלי האכילה והתזונה בקלילות עם המון השראה, שיעשו לנו חשק לבשל לעצמנו וגם שיהיה לנו כיף וקל לארח בבית. שנפסיק לספור קלוריות, אבל שנלמד להקשיב לגוף שלנו".
 
מירי הבר, בון מירי. צילום: אלי אטיאס
 
 
לא תתפסו אותה בלי: "אוכל בריא, צבעוני, קל להכנה וקל לעיכול, חומרי גלם זמינים אבל שילובים מאוד מיוחדים".
 
הספציאליטה, לכל הדעות: "קבבים של דגים על טחינה קארי צהובה וחריפה, חומוס סלק, סלמון עם בוק צ'וי ואטריות זכוכית ברוטב אסיאתי, כרובית צלויה בתנור עם סומק וזרעי כוסברה".
 
 
מטבח קטן ואינטימי. צילום: סיון אסקיו
 
 
הכי טוב בתכנון המטבח: "המטבח פונה אל הערוגות שלי וכל המשתתפים בסדנאות שלי יכולים לראות את כל הירוק המהפנט. המטבח קטן ואינטימי, האקוסטיקה מצוינת, ובסיום הכנה של כל מנה אני מושיטה ידיים ומגישה את הצלחות לאורחים שלי. כולם קרובים לכיריים שלי".
 
 
כל אחד יודע להפעיל קולפן. צילום: סיון אסקיו
 
מבט אל המטבח מבחוץ. צילום: אלי אטיאס
 
 
ומה הכי חסר בו: "מדיח כלים! ובמקפיא אפשר להכניס רק קרח ועוד משהו ולא יותר. יפה ולא פרקטי".
 
היינו מאמצים מתוכו: את המקרר במראה הטרנדי. גם רטרו וגם צהוב!
 
קלילות והשראה. צילום: גל בן זאב
 
 
סוד להמתיק עם הקוראים: מתכון לסלט עגבניות צלויות

החומרים:
 
1 סלסלת עגבניות שרי תמר
ראש שום חצוי
שמן זית
מלח ים, פלפל שחור
לימון סחוט
10 זיתים שחורים טאסוס מגולענים
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (לאוהבי החריף)
10 עלי בזיליקום טרי
 
צילום: גל בן זאב
 
 
אופן ההכנה:
 
1. מחממים תנור ל-190 מעלות
2. מסדרים על נייר אפייה חצי סלסלת עגבניות שלמות (את החצי השני חוצים ומשאירים חיות, לא מכניסים לאפייה) ושום חצוי ומזליפים שמן זית, מלח ים ופלפל שחור. מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהעגבניות נאפות ומקבלות צבע.
3. מסדרים בקערת הגשה את העגבניות הצלויות יחד עם הטריות, מפזרים זיתים, לימון סחוט, פלפל ירוק חריף קצוץ ובזיליקום טרי. מגישים.
 
 בתיאבון!
 

עוד בלוגרים על האש:
 
וגם אדריכלים מבשלים:
 
 
 
 
 

 

עוד בנושא

עיצוב מטבחים

לזה לא ציפינו: אביזרי מטבח מיוחדים באמת


כיור משולב עם משטח עבודה, ברז מתכוונן ומגירת ואקום לשימור מזון - כל המוצרים הכי מיוחדים למטבח, באולם התצוגה של גומא

עיצוב מטבחים

לא רק שיש: סוגי משטחים למטבח


עולם המטבחים מציע מגוון רחב של משטחים מחומרים שונים, בסגנונות עיצוב רבים וברמות עמידות שונות. הצטרפו לסיור באולם התצוגה של גומא, כדי ללמוד על האפשרויות העומדות בפניכם

עיצוב מטבחים

מטבח קטן או מטבח גדול?


היתרונות של מטבח גדול ומרווח ברורים, אבל לפעמים דווקא המטבח הקטן הוא הנוח יותר. כך תתכננו את המטבח נכון, בהתאם לשטח המוקצה לו

עיצוב מטבחים

כמו חדש: סיור בבית שעבר שיפוץ מקיף


הבית הזה עבר שיפוץ משמעותי, ועכשיו הוא נהנה ממראה חדשני וממטבח מעוצב ונוח. מוזמנים לסייר

תגובות

רשימת ספקים של אוכל אורגני
אפשר למצוא באתר אוכל אורגני ושאר ירקות www.organim.info

אתם חרפה ועלבון לאינטילגנציה
פעם אחר פעם נופלת למלכודת שאתם טומנים בכותרות המבטיות והכה לא מקיימות שלכם. שוב ושוב מוצאת עצמי מול טקסטים עלובים, רמת השכלה ירודה , תכנים בנאלים, דירות מכוערות עד בעתה. אולי תפתחו מגזינים? תראו סטנדרטים אחרים? עד מתי נראה את הלעוס הלעוס הזה הישראלי הבינוני והמשומש הזה? את הso called אדריכלים שמעזים לפרסם את פשעיהם ברבים? עדיף שתסגרו את העיתון ותחסלו את האתר. ויפה שעה אחת קודם.

הסינרים שלה מהממים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *